Diskuzní fórum LPG/CNG
10.3.2019 12:14:06
Jméno:
Krejčí Jiří Předmět:
Nejde dotankova plna nadrž lpgDo renaultu megane rv 2006 byl v Italii namontovan tovarní pohon na lpg. Loni po 10-ti letech byla nadrž v italii vyměněna za novou Polskou Auto dovezeno do česka.Nejde dotankovat víc jak 20l.přitom,přitom je nadrž na 50,5l.Co se stím může dělat.Jak to opravit a kde.Děkuji za Vaši reakci.
11.3.2019 14:19:27
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Nejde dotankova plna nadrž lpgDobrý den, je otázka, zda byl při výměně nádrže použit odpovídající multiventil, případně zda byl vložen do nádrže správně. Do nádrže 50 l by mělo jít natankovat cca 40 l LPG. Doporučuji proto s prázdnou nádrží navštívit odborný servis, který multiventil zkontroluje a na základě výsledku kontroly pak provede opravu případně nastavení.
8.3.2019 8:57:49
Jméno:
Robert Předmět:
autom. přepínání benzín / LPGDobrý den , vlastním Seat Ibiza 1.4i r.v. 2002 benzín / LPG BRC M.T.M. S.r.l.
Už týden auto jezdí pouze na benzín , automaticky se nepřepne na LPG ani po ohřátí motoru , ukazatel nádrže ukazuje stále prázdnou nádrž ,ikdyž je nádrž LPG plně natankovaná.
Můžete poradit kde by mohl být problém ?
Díky za odpověď
Robert
11.3.2019 14:13:42
Jméno:
RE: autom. přepínání benzín / LPGDobrý den, pro zjištění závady je třeba provést diagnostiku LPG systému. Mlže se jednat o závadu na některém čidle, kabeláži případně se může jednat o vadnou řídící jednotku LPG. Navštivte proto svého plynaře, případně se objednejte na servis u nás na tel. 606 659 530.
7.3.2019 15:32:12
Jméno:
Jiří Šafář Předmět:
Voda na víčkuTak ještě.jednou k té vodě,takže chladící kapalina neuniká,na olejové měrce není našlehaným olej s vodou,olej nepřibívá.Bylo mě řečeno že se sráží teplo s chladem a jezdím na plyn a zapíná při 30 stupních.Takže bych chtěl radu co s tím.Jsem motorista 45 let a na autě dělám hodně a o té vodě která jde přes těsnění na hlavě vím ale to není tady ta závada.Škodovkáři tady píšou že našlehaným olej na víčku je normální ale mě se to nezdá.
11.3.2019 14:10:24
Jméno:
RE: Voda na víčkuDobrý den, Váš dotaz jsme vyřešili telefonicky, Děkujeme za zavolání
7.3.2019 13:02:14
Jméno:
Jiří Šafář Předmět:
Voda na víčku nalévacího hrdla olejeRosí se víčko od oleje je tam voda,vozidlo VW golf 6 je na plyn LPG od výrobce rok 2010.Hrdlo vyťírám do sucha ale voda stále je,co s tím to asi není dobré pro motor když tam stéká voda,děkuji za odpověď.
7.3.2019 13:55:19
Jméno:
RE: Voda na víčku nalévacího hrdla olejeDobrý den, pokud proniká chladící kapalina do mazacího okruhu motoru, a tedy do oleje, tvoří se na víčku nalévacího hrdla pro motorový olej typická jakoby našlehaná suspenze. Přítomnost chladící kapaliny v oleji lze také zjistit na měrce motorového oleje, na níž jsou po vytažení měrky vidět kapičky antifreezu. Důsledkem toho je ubývání chladící kapaliny. Nejčastěji se voda do oleje dostává poškozením hlavového těsnění. Bude tedy potřeba navštívit odborný servis, kde zjistí kudy se voda do oleje dostává a závadu odstraní.
6.3.2019 8:16:24
Jméno:
Tonda Předmět:
ServisDobrý den, vlastním auto Fiat Punto r.v.2010, na CNG, začal jsem mít problém s provozem na CNG ( špatné rozjezdy, ztráta výkonu) doporučíte nějaký servis v Praze ? děkuji za odpověď
6.3.2019 10:28:39
Jméno:
RE: ServisDobrý den, v Praze můžu doporučit našeho partnera NEPTUN HARFA s.r.o. info@neptun-harfa.cz, http://www.neptun-harfa.cz/.
4.3.2019 19:45:33
Jméno:
Radek Předmět:
Mazda 6 2,5i 125kw Zdravim,zvažuji zástavbu LPG do vozu mazda 6,2,5i,r.v.2008,motor L5 bez přímého vstřikování.Doporučujete tuto zástavbu ikdyž mi ji všichni vymlouvají z důvodu měkkých ventilových sedel?Popřípadě jaký systém byste doporučil?Má význam elektronické přimaDěkuji za odpověď.
5.3.2019 7:29:30
Jméno:
RE: Mazda 6 2,5i 125kw Dobrý den, pokud jsem se díval do databází vozidel, pak u Mazdy 6 se v r. 2008 používal motor 2,5 MZR, 125 kW, kód motoru L5-VE a tento motor má přímé vstřikování paliva. Pro přestavbu tohoto motoru nemáme v současné době vhodnou sadu pro přestavbu. Elektronický systém aditivace Valve protector je otestovaný TÜV a my ho používáme více jak 5 let. Dosud se u vozidel přestavěných na LPG a vybavených tímto systémem nevyskytl žádný problém s ventilama – bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Pokud se ve Vašem případě opravdu jedná o motor bez přímého vstřikováním paliva, nevidím důvod, proč by ho nebylo možné přestavět na pohon LPG s použitím aditivace systémem Valve Protector.
2.3.2019 9:58:01
Jméno:
Michal Předmět:
přestavba na LPGDobrý den
Plánuji koupit:
Mazda CX-5 2.0 / 2.0 / 121 kW / benzín
Je možná přestavba na LPG nebo CNG u Vás ?
Dík
4.3.2019 15:28:48
Jméno:
RE: přestavba na LPGDobrý den, pro odpověď potřebuji ještě znát rok výroby a kód motoru.
27.2.2019 13:39:53
Jméno:
Pavel Kolmačka Předmět:
Pípání před startem motoruDobrý den,
Rád bych se zeptal, před startem motoru se mi začalo spouštět hlasité pípání, jako když dojde plyn. Nejprve se jednalo o sérii pípání, která asi po deseti vteřinách ustala. Nyní jsou to dvě série pípání v mezičase vždy s krátkou pomlkou. (mám zařízení AGC 01-13)
Na jízdních vlastnostech to nemá vliv, jede to stejně jak na benzin tak na plyn.
Mockrát děkuji!
Kolmačka
27.2.2019 14:01:16
Jméno:
RE: Pípání před startem motoruDobrý den, zvukový signál Vás upozorňuje na servisní interval LPG systému. Navštivte proto svého plynaře, který provede potřebné úkony v závislosti na projezdu kilometrů.
27.2.2019 12:51:51
Jméno:
Daniel Předmět:
OtáčkyPři jízdě na benzin to vzduch netaha
27.2.2019 13:33:55
Jméno:
RE: OtáčkyJak jsem již uvedl v předchozí odpovědi bez diagnostiky nelze určit závadu. Nelze diagnostikovat a opravovat vozidlo aniž bych ho viděl.
27.2.2019 12:36:13
Jméno:
Daniel Předmět:
OtáčkyDobrý den mam 1.8 lpg
auto jede na benzin jak má ale na lpg nechce pořádně jet ani do otáček to nejde a trochu jakoby prdi z vyfuku jak kdeby tahal vzduch co to může byt ?
27.2.2019 12:49:54
Jméno:
RE: OtáčkyDobrý den, pokud by docházelo někde k přisávání vzduchu, dělo by se tak i na benzín a mělo by to vliv na složení palivové směsi a může se rozsvítit i kontrolka motoru. Pro zjištění závady je třeba provést diagnostiku LPG systému včetně kontroly nastavení plynové mapy. Příčin může být vícero od závady v některém LPG komponentu (reduktor, vstřikovače…) až po chybné nastavení plynové mapy. Objednejte se na servis u nás na tel. 606 659 530 nebo v některém z našich partnerských servisů.
26.2.2019 16:22:59
Jméno:
Morávek Předmět:
Felície 1,3MPI na LPGDobrý den, Felície 1,3MPi s přestavbou na LPG na STK neprošla pro vysoký obsah CO na volnoběh. V servisu mi pak řekli, že to je daný systémem (plyn hadicí do sání) ,že dříve byly hodnoty tolerovány, ale nyní že mám smůlu. Jedině novou instalaci LPG. Jinak při vysokých otáčkách a na benzín to bylo OK. Lambda taky dobrá. Dá se to seřidit ? Děkuji
27.2.2019 9:27:59
Jméno:
RE: Felície 1,3MPI na LPGDobrý den, platné emisní hodnoty pro konkrétní motor jsou pořád stejné. Pokud vše funguje, jak má (tím myslím i benzínovou část vozidla zejména zapalovací soustava), tak seřídit se to dá. Otázkou je, jak funguje krokový ventil nebo škrtící ventil, kterým se nastavuje bohatost směsi. Pro seřízení těchto systémů používáme externí lambda sondu a pravdou je, že v některých případech je to velice obtížné.
25.2.2019 19:08:13
Jméno:
St220 Předmět:
Vysoké otackyZdravím, valve dávkovač mám namontovaný, pomáhá to dost?
26.2.2019 7:16:51
Jméno:
RE: Vysoké otackyDobrý den, ano pro motory s turbem se musí použít odpovídající typ s vyšším tlakem a také záleží, jaké aditivum používáte a zda je správně nastaveno dávkování (1 promile aditiva / 1000 l LPG).
23.2.2019 16:47:00
Jméno:
St220 Předmět:
Vytáčení motoru na LPGZdravím, mám jeden menší dotaz. Koupil jsem si Mondeo st220 s plynem. A chci se zeptat jestli bych zo třeba na ten plyn neměl méně vytáčet než na benzín nebo to nemá vliv? Díky za odpověď.
25.2.2019 8:07:40
Jméno:
RE: Vytáčení motoru na LPGDobrý den, je třeba, aby plynová mapa byla nastavena správně v celém rozsahu otáček. Doporučuji proto nechat zkontrolovat plynovou mapu a v případě rozdílů nechat seřídit. Pokud často využíváte vysoké otáčky doporučil bych domontovat systém dávkování aditiva Valve Protector pro ochranu vetilů.
23.2.2019 8:22:17
Jméno:
Ladislav Předmět:
Problémy s plněním LPGDobrý den,
mám auto na LPG s plněním vedle hrdla benzinové nádrže se šroubovacím nástavcem. Často se mi stává (cca v 1/2 případů), že po připojení plnící pistole nelze tankovat, i když v nádrži je např. jen 1/4 plynu. Stojan jakoby neumí přetlačit kuličku v plnícím hrdle LPG. Kuličku je potom nutné potlačit ručně např. šroubovákem a potom lze natankovat už bez problému. Čím je to způsobeno a jak lze takovou závadu odstranit. Určitě to není tlakem na čerpací stanici, tankuji na více pumpách a problém je stejný, navíc u druhého mého auta (plnící koncovka v nárazníku) problémy nemám.
Děkuji za odpověď.
25.2.2019 7:55:34
Jméno:
RE: Problémy s plněním LPGDobrý den, závada bude v přípojce. Navštivte proto svého plynaře, který přípojku zkontroluje případně vymění.
21.2.2019 15:24:32
Jméno:
Jan Stránský Předmět:
Emise na LPGDobrý den. Mám vozidlo vw golf IV 1.6 16 V s LPG systémem Tomaseto. Vyrazil jsem na STK a byl jsem vyporoučen s tím, že mi nemohou změřit emise, protože tento systém nedělají. Stejně tak jsem pochodil na dalších stanicích STK. Vozidlo vlastním cca 7 let a do teď jsem se s tím nesetkal. Jak mám pokračovat? Proč je najednou problém udělat emise na mě LPG?
22.2.2019 8:09:16
Jméno:
RE: Emise na LPGDobrý den, italská firma Tomasetto je výrobcem reduktorů, vstřikovačů, plnících přípojek. Řídící jednotky k LPG/CNG systémům tato firma nevyrábí. LPG systém se určuje dle řídící jednotky LPG a technik SME/STK musí dle platné metodiky identifikovat LPG systém a pokud má osvědčení měřit emise u tohoto systému, pak provede měření, v opačném případě musí odmítnout. Pokud se jedná o dodatečnou přestavbu prováděnou v ČR, pak byste měl mít přílohu k velkému technickému průkazu, kde je uveden i použitý LPG systém. Pokud se jedná o vozidlo z dovozu, měl byste mít tzv. revizní protokol, ve kterém jsou uvedeny hlavní součásti LPG systému (řídící jednotka, reduktor, vstřikovače, nádrž, přípojka) včetně jejich homologací. Doporučuji proto navštívit nejbližšího plynaře, který zjistí o jaký systém se jedná a případně vystaví potřebné dokumenty.
Přidat záznam