Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <7>  <8>  <9>  <10>  <11> ||  <266>     >>   >5x>  

8.7.2024 20:01:36
Jméno: Karel Předmět: Variátor předstihu
Dobrý den, chci se zeptat jestli má smysl nechat nainstalovat variátor předstihu.
Někde jsem snad četl že pro přímovstřikové motory je to téměř nezbytné.
Octavia II 2.0 TSI kód CCZA systém Lovato.
Díky.
9.7.2024 7:26:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Variátor předstihu
Dobrý den, výrobce pro každý kód motoru specifikuje sadu, která obsahuje všechny komponenty potřebné pro přestavbu na LPG. Přestavbová sada výrobce LOVATO pro kód motoru CCZA variátor předstihu neobsahuje proto variátor předstihu není potřeba instalovat.

8.7.2024 11:30:48
Jméno: Jiří Předmět: nízký tlak
Dobrý den, měl bych dotaz k nepřepínajícímu LPG systém Stag 300. Během stabilní jízdy mi vypnul LPG stejně jako při prázdné nádrži, přičemž byla plná, Nyní i při plné nádrži mi při dosáhnutí teploty motoru systém nepřepne a chová se jako při prázdné nádrži. Systém se takto již 2x zachoval s tím, že po opakované snaze přepnout na LPG se "chytil", popř. se sám rozjel druhý den.
Může být tato chyba způsobena např. MAP senzorem, špatným kontaktem apod., nebo je to spíše projev nefunkčního reduktoru (membrány).
8.7.2024 12:57:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: nízký tlak
Dobrý den, příčin takového chování může být více např. vadné teplotní čidlo, čidlo teploty a tlaku plynu, závada v elektroinstalaci….. K odstranění závady bude třeba připojit LPG systém k diagnostickému programu. Navštivte proto svého plynaře případně se můžete na servis objednat u nás na tel. 06 659 530.

8.7.2024 7:05:30
Jméno: Roman Řezuníček Předmět: Hyundai Koná N-line 1,6 T-GDI 145 kw
Dobrý den lze tuto motorizací přestavět na lpg
8.7.2024 7:47:18
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai Koná N-line 1,6 T-GDI 145 kw
Dobrý den, v zásadě ano pokud se jedná o motor s kódem G4FP. Ještě bude ale třeba ověřit dle štítku benzínové řídící jedntoky.

20.6.2024 22:24:49
Jméno: Martin Předmět: řídící jednotka LPG
prosím o doplnení dotazu:
Vaše odpoved : " odpojování benzínových vstřikovačů provádí LPG řídící jednotka elektronicky po splnění nastavených podmínek pro přepnutí."
ano to vím že se to dějě elektronicky ale jak přesně..:)
upřesnení dotazu : odpojení benzínových vstřiků se fyzicky děje pomocí rele nebo nejakého mosfetu a pod ? jde mi o to jak se vodič uvnitř RJ LPG odpojí přesně jakým způsobem elektronicky...

jde mi o to že auto má totální sporadické výpadky motoru a jedna z příčin muze byt LPG jednotka, pokud je v ní relé může být vadné, závada se děje velmi nahodile, proto jsem vznesl tento dotaz.. dekuji moc za upřesnění
21.6.2024 7:12:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: řídící jednotka LPG
Dobrý den, svůj dotaz, jaké konkrétní součástky jsou použity ve Vaší řídící jednotce, směřujte na jejího výrobce. Řešení „výpadků motoru“ doporučuji svěřit odbornému servisu, který provede diagnostiku jak LPG systému, tak i benzínové části vozidla včetně elektroinstalace a zapalování.

20.6.2024 18:49:35
Jméno: Ladislav Čermák Předmět: Lpg kapalny filtr
Dobry den otazka mohu si sam vymenit filtr bez zasahu servisu vypnuti plynu se provede na lahvy a hadice ma filtru jsou pripojeny montex pasky mohu provest vymenu sam bez problemu s funkcnosti lpg dekuji
21.6.2024 7:01:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg kapalny filtr
Dobrý den, při každém zásahu do plynového systému je třeba přezkoušet jeho těsnost. Nepochybuji o tom, že by jste to nezvládl, ale z výše uvedeného důvodu bych výměnu filtru svěřil odbornému servisu.

19.6.2024 21:30:03
Jméno: Martin Předmět: řídící jednotka LPG
dobrý den, prosím obecne rídící jednotky LPG napr Stag, landirenzo atd....jak je tam řešeno přepínání vodičů z benzínové ŘJ do benzínových vstřiků? při provozu na LPG se benzin vstrik odpojí. Relátkem? a to má určitou životnost?... děkuji za odpoved
20.6.2024 7:48:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: řídící jednotka LPG
Dobrý den, odpojování benzínových vstřikovačů provádí LPG řídící jednotka elektronicky po splnění nastavených podmínek pro přepnutí.

18.6.2024 0:37:55
Jméno: Grygorsky Předmět: Renault 1.3 Tci
Dobrý den, mam dotaz, umíte přestavět přimovstříkový motor od Renaulta 1.3 Tci rok výroby 2024 na LPG? Případně jaká by byla cena přestavby? Děkuji
19.6.2024 7:31:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Renault 1.3 Tci
Dobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.

15.6.2024 21:25:32
Jméno: David Předmět: LPG - vibrace motoru, vadné vstřiky?
Dobrý den, Dacia Logan II 2014 1.2, tovární Landi Renzo, najeto 120 tisíc km. Párkrát za poslední rok mi problikla žlutá kontrolka motoru, přes OBD jsem vyčetl P1305 a P1314. Motor má na volnoběh někdy větší vibrace. Vyměnil jsem svíčky, kabely a cívku, kontrolka už sice nebliká, ale na volno hlavně za studena vibruje motor pořád víc než by měl, vidím to na řadící páce a cítím na volantu. Když se připojím přes Plus Max Re na ŘJ LPG, vidím na volnoběh okamžitý pokles lambda control correction až někam k -14% (v otáčkách hodnoty okolo 0%) a také otevírací čas vstřikovačů LPG je soustavně kratší než u benzinových vstřiků (měly by být delší). Hodnoty LPG Adaptivity jsou ještě v normě. Při přepnutí na benzín je motor hned klidnější. Zbývá podezření na vstřikovače (buď částečně ucpané nebo už špatné pružiny?) nebo vůli ventilů. Má cenu vstřikovače otestovat nebo rovnou s ohledem na nájezd vyměnit? Vzhledem k tovární zamknuté jednotce nejde nejspíš použít jiné vstřikovače než originální LPG Landi Renzo MED GI 25-20. Předem děkuji za Váš názor.
17.6.2024 7:33:43
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG - vibrace motoru, vadné vstřiky?
Dobrý den, vstřikovače bude třeba vyměnit. Je třeba použít originální vstřikovače.

14.6.2024 8:46:06
Jméno: Radim Předmět: Ford kuga hev 2.5 duratec.
Dobrý den chci se zeptat jestli by jste dokázali přestavět tento vůz i když v místě rezervy je umístěna 12v baterie. Cenovou nabídku už jste mi posílal. A ještě se chci zeptat na záruku. Jsem od Brna a proto bych nemohl jezdit k Vám na servis. Děkuji
14.6.2024 9:56:18
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ford kuga hev 2.5 duratec.
Dobrý den, zavolejte mi prosím na tel. 602420268.

11.6.2024 11:45:29
Jméno: Jiri Kytka Předmět: Volnoběh
Pokračování: Tudíž zde byla příčina zavády. Volnoběh a špatné vlastnosti pri jízdě se projevovaly čím dál více. Vyřešila to nová cívka. Děkuji za rady.

11.6.2024 11:39:38
Jméno: Jiří Kytka Předmět: Volnoběh
Dobrý den,dekuji za odpověď. Závada byla opravdu v zapalovacím systému. Hledal jsem kolem svíček,ty jsem vyměnil a pri tom jsem narazil na utrženou těsnící gumu v cívce. Tudíž cívky probíjela a zde byla pričina.

7.6.2024 2:01:56
Jméno: Jiri Kytka Předmět: Volnoběh
Dobrý den,zlobí mě volnoběh na plyn. Motor při volnoběhu drží standardní otáčky,ale celé auto se třese a motor běží nepravidelně. Přepnu-li na benzín, motor běží v pořádku. Autorizovaný servis v Sokolově Novém Jičíně mi zkontroloval a vyměnil vstřikovače ,ale zavada je stálé stejná. Můžete mi prosím říci čím to je? Děkuji
10.6.2024 7:46:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Volnoběh
Dobrý den, závada může být též způsobena nesprávnou funkcí některého komponentu zapalovací soustavy. Doporučuji proto zkontrolovat zapalovací soustavu.

6.6.2024 8:17:00
Jméno: Radek Frűhauf Předmět: Lpg cuká
Dobrý den!Mám Magic3 na Octavia2 1.6 mpi.Mám problém.Když auto stojí na slunci ,přijdu nastartuju,hned přepne na Lpg,ale motor cuká vynechává.Po 100m už jede normálně.V zimě to nedělà.Netěsnosti jsem nenašel.Nevíte co by to mohlo být?Děkuji!
10.6.2024 7:34:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg cuká
Dobrý den, jednou z možností může být nízko nastavená teplota přepnutí, kdy reduktor ještě není dostatečně vyhřátý a vlivem toho se do vstřikovačů dostává i kapalná fáze, palivová směs není správná. Teplota reduktoru se při provozu zvedne a vše funguje jak má. Doporučuji navštivte svého plynaře, aby zkontroloval správnou funkčnost všech komponent LPG systému a jeho nastavení.

28.5.2024 18:22:23
Jméno: Roman Předmět: LPG Romano
Dobrý den, prosím Vás, chci do svého vozu Ford focus c max 1.8 benzín 92kw flexifuel r.v. 07 namontovat LPG. Bylo mi doporučeno Romano buďto s přístřikem benzínu nebo něco na ochranu ventilů. Je to nutné mít tu ochranu ventilů? Motor je flexifuel, kód Q7DA a měl by mít tvrzená sedla ventilů a ventily. Tento motor byl dělán i na provoz ethanolu E85.
Děkuji Roman.
29.5.2024 7:26:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Romano
Dobrý den, ochranu ventilů je třeba chápat jako prevenci proti poškození ventilů vlivem vyšších teplot. Doporučení ochrany ventilů u tohoto motoru je na místě, neboť teplota vznícení je u LPG vyšší než u etanolu. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .

19.5.2024 9:31:20
Jméno: Ladislav Vlk Předmět: Odstraněné LPG a problém s otáčkami
Dobrý den. Zakoupil jsem automobil, který byl předělán z LPG jen čistě na benzín. Problém je, že z motoru a kolem motoru jsou zaslepené hadičky šrouby, zdánlivě vedoucí nikam.
Motor po zahřátí točí kolem 2000 otáček na volnoběh.
Může to spolu souviset? Popřípadě, co se s tím dá dělat?
20.5.2024 7:55:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Odstraněné LPG a problém s otáčkami
Dobrý den, pokud je demontáž LPG systému provedena odborně, jsou z vozu odstraněny všechny komponenty LPG soustavy včetně plynových trubek, hadic a otvory po tryskách v sání jsou řádně utěsněny. Doporučuji navštívit plynaře, který zkontroluje zda demontáž byla odborně provedena. Pro zjištění, co způsobuje zvýšené otáčky bude třeba provést diagnostiku.

<5x<   <<     <1> || <7>  <8>  <9>  <10>  <11> ||  <266>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací