Diskuzní fórum LPG/CNG
8.6.2018 21:48:26
Jméno:
Ondrej bila Předmět:
Kia carens 1.6 lpgDobrý den,rád bych koupil kia carens.chtel bych přestavbu na lpg. Je možná bez pristrikavani benzínu k ventilum?kdyby byla spotřeba při provozu i benzínu,přestavba by mě nelákal.dekuni
11.6.2018 7:09:16
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Kia carens 1.6 lpgDobrý den, přístřik benzínu je jedním ze způsobů ochrany ventilů. Kromě něj existuje systém ochrany ventilů aditivací, který se dále dělí na mechanický podtlakový systém a elektronický tlakový systém, který na rozdíl od podtlakového chrání ventily odpovídající dávkou v celém rozsahu otáček a dávkuje pouze při jízdě na LPG. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Spotřeba aditiva je 1 promile, tedy 1 l aditiva na 1000 l paliva. Určitě bychom pro Vaše vozidlo nalezli vhodné řešení.
6.6.2018 17:04:16
Jméno:
Tomas Předmět:
SuperbDobry den mam tskovy dotaz nedavno jsem koupil auto v kterem.je pohon na lpg po par stovkach kylometru my zacalo na krizovatce a nebo když stojim tak zaclo autu slabe kolisam otacky je to skoro nepřijatelné se trepe otackomer je to cca plus minis milimetr ale jde poznat i ze motor tak nejak jinak prede nedela to porad jen sem tam je takove.jak by tam slo.min paliva a najednou zas vic ale pri jizde je vse v porasku nevíte nekdo cim to muze bit diky za onfo
7.6.2018 7:17:44
Jméno:
RE: SuperbDobrý den, kolísání otáček ve volnoběhu může být způsobeno jak vadnou funkcí některého ze sensorů vozidla, vadou zapalovací soustavy nebo LPG soustavy. LPG má vyšší oktanové číslo než benzín, je hůře zapalitelný a proto vyžaduje bezvadnou funkci zapalovací soustavy. Doporučuji proto v první řadě zkontrolovat, případně vyměnit svíčky – vyberte svíčky předepsané výrobcem pro toto vozidlo pokud možno s jednou elektrodou. Pokud to nepomůže, navštivte odborný servis, který provede diagnostiku vozidla i LPG soustavy a závadu odstraní. Na servis se můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530.
5.6.2018 17:06:02
Jméno:
Tadeáš Suchý Předmět:
kontrolka motoraDobrý deň,
chcel by som sa opýtať, kupil som ojazdenu mazdu 2 má nabehaných 160 000km a stale mi svieti oranzova kontrolka ("engine") ked idem na LPG ked prepnem na benzin po cca 70km zhasne. v jednom LPG servise mi tvrdili že je to u mazdy normálne. mám vymenené filtre, čerstvo nastavenú mapu vstrekovania no stále svieti.
máte podobnu skusenost resp. viete mi poradiť?
6.6.2018 7:23:00
Jméno:
RE: kontrolka motoraDobrý den, když Vám svítí kontrolka „engine“ (mil) je to špatně a neprojdete měřením emisí. Pokud svítí kontrolka „engine“ jen při jízdě na plyn, není plynová mapa v režimu, ve kterém jezdíte nastavena správně. Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který znovu provede kontrolu a správné nastavení plynové mapy v celém rozsahu otáček. Na seřízení plynové mapy se můžete též objednat u nás na tel. 606 659 530.
4.6.2018 9:15:50
Jméno:
Zdeněk Předmět:
LPG - kolik benzínu v nádržiDobrý den, mám přestavěné auto na LPG a chci se zeptat, zda v nádrži na benzín musí být nějaké minimální množství benzínu, aby vše správně fungovalo?
4.6.2018 10:56:37
Jméno:
RE: LPG - kolik benzínu v nádržiDobrý den, protože u LPG systémů se po přepnutí na LPG neodpojuje benzínové čerpadlo, které je chlazeno benzínem, doporučuje se udržovat v benzínové nádrži větší množství, než je rezerva. V případě provozu s trvale nízkou hladinou benzínu může dojít k poškození benzínového čerpadla.
3.6.2018 15:37:25
Jméno:
Stanislav Předmět:
vadná koncovka pro tankování CNGDobrý den, mám vozidlo hyundai ix20. Po natankování CNG a odpojení tankovací pistole z ventilu pro tankování uniká plyn. Setkali jste se podobným problémem? Děkuji
4.6.2018 7:56:26
Jméno:
RE: vadná koncovka pro tankování CNGDobrý den, zřejmě se bude jednat o vadný plnící ventil. Pokud plyn uniká z důvodu bezpečnosti vypněte plynový pohon, uzavřete ventily na nádržích a neprodleně navštivte Vašeho plynaře, aby závadu odstranil.
3.6.2018 15:10:10
Jméno:
Karel Předmět:
Tankování LPGDobrý den Při tankování na některých LPG čerpadlech nejde protlačit plyn do nádrže.O jakou může jít závadu? Podle rad obsluhy si mám promazat kuličku u plnícího ventilu. Děkuji
4.6.2018 7:48:09
Jméno:
RE: Tankování LPGDobrý den, může jít o závadu v plnícím ventilu nebo v multiventilu. Navštivte proto Vašeho plynaře, aby závadu identifikoval a odstranil.
2.6.2018 13:29:31
Jméno:
Friedrich Předmět:
vhodnost přestavby na LPGDobrý den,zajímá mě možnost a vhodnost přestavby motoru 1,2 TCe 130 (H5F F4) u vozu Renault grand scenic - případně system,ochrana ventilů,orientační cena. Předem děkuji za odpověď.
4.6.2018 7:38:38
Jméno:
RE: vhodnost přestavby na LPGDobrý den, přestavba motoru s přímým vstřikováním paliva 1,2 TCe, H5F F4, 96 kW (130 k), je možná. U této přestavby je třeba počítat s tím, že i při jízdě na LPG se bude spotřebovávat cca 15 až 20 % benzínu z celkem spotřebovaného paliva, proto není potřeba používat systém na ochranu ventilů.
29.5.2018 14:25:19
Jméno:
Miloš Předmět:
Špatné starty v letním obdobíDobrý den, mám Fabii 1,4 přestavěnou na LPG, dlouhou dobu se potýkám se špatným startováním v letním období. Na poprvé motor hned zdechne, další starty nepravidelný chod. Tak na počtvrté se podaří nastartovat. Pokud se motor rozběhne, tak další starty během dne jsou bez problému a rovněž jízda. Další den se situace opakuje. V zimě auto startuje na poprvé. Výměna řídící jednotky za jiný typ nepomohla. Můžete poradit ?
30.5.2018 15:04:22
Jméno:
RE: Špatné starty v letním obdobíDobrý den, studený start probíhá na benzín, proto závada může být způsobena jak vadnou funkcí některého komponentu vozidla, tak i LPG systémem a bude třeba provést diagnostiku jak benzínové části, tak i LPG systému. Může postačit i jen seřízení plynové mapy, ale odhalení závady a oprava si může vyžádat i delší časové období, kdy bude nutné pro ověření odstranění závady opakovat studený start.
28.5.2018 22:04:42
Jméno:
milan Předmět:
DotazZdravím, vlastním peugeot 307, 1.6, 80 kW, r.v. 2001.
Ráno jsem nastartoval a odjel do zaměstnání, odpoledne přijdu k autu a nemohu nastartovat. Po otočení klíčkem se rozsvítí palubka a poté úplně naprázdno bez startu. Auto jsem tam nechal a večer jsem přišel a na první start zase odjel. Poradí prosím někdo co by to mohlo být.? Děkuji M.Ch
29.5.2018 9:39:20
Jméno:
RE: DotazDobrý den, v první řadě bych zkontroloval spínací skříňku a startér včetně přívodních kabelů, jinak u nahodilých závad je třeba počkat až se projeví a pak provést diagnostiku.
24.5.2018 23:40:20
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Výměna plynových vstrikovacuPo výměně plynových vstrikovacu za stejný typ Octavia 2 špatně drží volnoběh i jede.
25.5.2018 7:52:24
Jméno:
RE: Výměna plynových vstrikovacuDobrý den, neuvádíte, zda se jedná o originální přestavbu nebo o dodatečnou přestavbu a jaký LPG systém ve voze máte. Závada může být způsobena jak vadnou funkcí některého komponentu LPG soustavy, tak i některého originálního komponentu vozidla. Pro odstranění závady se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
24.5.2018 23:01:53
Jméno:
Vladimír Předmět:
Problém s LPGDobrý den chtěl bych se zeptat zda si někdo nebude vědět rady s mou závadou.
Jde o Škodu octavii 1 motor 1.6 BFQ 75kw . Motor normálně nastartuje na benzín a v okamžiku kdy se přepne na plyn (potom co se zahřál na cca 40stupň) tak začne kuckat spadnou otáčky a zní to jako kdyby šel na 3 válce po pár vteřinách si auto samo přidá otáčky na cca 1500 a vše se ustálý. Pokud nechám motor delší dobu běžet na benzín a pak ho nechám přepnout na plyn tak se tohle neprojeví. Jinak auto jede normálně bez jakýchkoliv problémů.
25.5.2018 7:45:36
Jméno:
RE: Problém s LPGDobrý den, pro odstranění závady bude potřeba provést diagnostiku v momentu přepnutí a dle výsledku pak provést opravu. Vyjmenovávat komponenty, které by mohly závadu způsobovat nemá smysl proto doporučuji navštivit odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu opraví. Na opravu se můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530.
24.5.2018 12:10:30
Jméno:
šárka Předmět:
Lpg vymena nadrzeDobry den, jaka je cena vymeny nadrze po 10 letech provozu? Dekuji
24.5.2018 12:36:01
Jméno:
RE: Lpg vymena nadrzeDobrý den, cenu výměny nádrže Vám sdělíme po upřesnění typu vozidla a nádrže na tel. 606 659 530.
23.5.2018 16:44:53
Jméno:
Roman Předmět:
přístřik benzínuDobrý den. Uvažuji o instalaci LPG do KIA Ceed 1,4 JD, 2017. Technik mi nabídl Landi Renzo Evo. Nic proti, avšak sdělil mi , že dnešní systémy se bez přívstřiku benzínu neobejdou (nevyrábějí), nicméně prý se benzín přivstřikuje až při vysokém zatížení prý od cca 5000 ot/min.- je to pravda? Lze přivstřik vypnout, když už bude instalován flash lube? Na mém Hyundai accent 1,4 mám skoro 220000 bez přívstřiku, bez flash lube a nic se neděje.. To mě tedy vůbec nenadchlo. LPG kde budu jezdit jenom o 0,40-0,50Kč levněji tedy nechci. Jak to tedy je. Děkuji za odpoveď. Roman
24.5.2018 11:13:24
Jméno:
RE: přístřik benzínuDobrý den, u vozidla KIA Ceed 1,4 je potřeba při přestavbě na LPG použít některý ze způsobů ochrany ventilů. Zařízení Landi Renzo Evo s přístřikem benzínu není jediné řešení pro přestavbu Vašeho vozidla. Přístřik benzínu snižuje ekonomickou výhodnost LPG pohonu, proto našim zákazníkům doporučujeme namísto přístřiku benzínu elektronický systém ochrany Valve Protector, který zabezpečuje ochranu motoru v celém rozsahu otáček. V případě že zákazník již má ve voze LPG s přístřikem benzínu, lze tuto funkci vypnout a doinstalovat dodatečně systém ochrany ventilů. Podtlakový systém nezabezpečuje dostatečnou ochranu ventilů při vyšších otáčkách, kdy klesá podtlak v sání, proto tento systém nabízíme jen okrajově. Námi přestavěné vozidlo si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/kia/montaz-kia-ceed-1-4-1/ .Bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
23.5.2018 7:08:36
Jméno:
Procházková Předmět:
info pro uživatele PRINSVážení, tento systém stojí za prd. Od začátku se sekál, až po roce vyměněné udajně tepelné čidlo, pak konečně chvíli klid. Nyní přestával fungovat úplně, prý zanešený systém vlivem špatného nečistého plynu po celé republice. Čištěno 2 x za necelé 3 roky po instalaci.
První čištění 800,- a nyní 3.500,- kč. Zvláštní. Ale pot5ebuji jezdit, tak nemam na vyber. A to pan servisak jecasove velmi nespolehlivy. když chcete STK, tak máte velmi, ale velmi špatnou dostupnost. V Brně jsem našla jedno.
22.5.2018 11:03:07
Jméno:
Tomáš Předmět:
Jak často přepínat na benzín?Já myslím že občas vyjet celou nádrž s kvalitním nebo jinak aditivovaným palivem motoru jen prospěje.
22.5.2018 11:14:44
Jméno:
RE: Jak často přepínat na benzín?Dobrý den, přepnutím a jízdou na benzín se připravujete o ekonomickou výhodu pohonu LPG. U kvalitních a dobře seřízených LPG systémů to není zapotřebí.
Přidat záznam