Diskuzní fórum LPG/CNG
11.2.2018 11:13:45
Jméno:
Vladimir Předmět:
LpgMam dotaz jrstli pri sepnuti lpg ma palivive cerpadlo na ba vypnout porad mi jede ztraci se mi benzin
12.2.2018 7:45:04
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: LpgDobrý den, u většiny LPG systémů se palivové čerpadlo neodpojuje. Neuvádíte, o jaké vozidlo se jedná. Může jít o vozidlo, kde je použit přístřik benzínu na ochranu ventilů nebo o vozidlo s přímým vstřikováním paliva, u kterého se i při jízdě na plyn spotřebovává určité množství benzínu…..
10.2.2018 21:57:39
Jméno:
mirek Předmět:
demontaz cngdobry den, chtel jsem se zeptat zda je mozne provest demontaz cng v toyote hilux 1996 a nasledne nechat vyskrtnout z technicaku. nova bomba je na me moc draha a zabira mi misto ktere potrebuji. dekuji mirek hykys
12.2.2018 7:39:48
Jméno:
RE: demontaz cngDobrý den, demontáž CNG je možná, je třeba ji svěřit odborné dílně, která je oprávněna montáž/demontáž CNG zařízení provádět. Po demontáži musí firma provést příslušný zápis ve velkém technickém průkazu vozidla a dále zajistí zadání demontáže do systému CIS. Vy po provedené demontáži navštívíte odbor dopravy, kde zkontrolují demontáž v systému CIS a následně ji potvrdí ve velkém technickém průkazu a vymění Vám malý technický průkaz, kde bude uvedeno jako palivo jen benzín.
10.2.2018 10:34:45
Jméno:
Tomáš Klobása Předmět:
zhasnutí kontrolky LPGDobrý den,
chtěl bych se zeptat na problém, který se mi dnes vyskytl. Mám Cadillac Escalade r.v.2005. Ráno jsem nastartoval u domu v pořádku. Přijel jsem na benzínovou stanici. Natankoval benzín bez problémů nastartoval a popojel k natankování LPG. Po natankování už jsem nenastartoval. Otočím klíčkem a nic se neděje. Již dříve jsem jsem si myslel, že to může být baterii, ale ta je nová cca 4dny. Relé jsem vyměnil a auto začalo točit, ale nic se nestalo. A po chvíli jsem zjistil, že mi zhasly kontrolky na LPG nesvítí ani červená :-(. A najednou mi začala svítit i rezerva v nádrži což je hloupost. Děkuji za radu Vám za radu Klobása Tomáš
12.2.2018 7:32:50
Jméno:
RE: zhasnutí kontrolky LPGDobrý den, může jít o celou řadu závad od závady v elektroinstalaci (a to jak vozidla, tak i plynového pohonu) až po vadnou řídící jednotku plynu. Navštivte proto odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní, případně se můžete na opravu objednat u nás na tel. 606 659 530.
9.2.2018 18:13:17
Jméno:
Tomáš Předmět:
Chudá směs pouze na LPGDobrý den.Už si nevím rady. Byl jsem na seřízení -nepomohlo. Zkouším tankovat u různých LPG stanic a taky nic.Na benzín mohu najet třeba 1000 km a žádná závada se v paměti neukáže. Jen přepnu na LPG a stačí 20-80 km a vždy při volnoběhu se mi rozsvítí check engine.Nikdy né za jízdy v otáčkách .Jen na volnoběh a VAG napíše 17544 řada 1 chudá směs.
Natočil jsem video jak se chová lambda a jsem z toho trochu zmatený. Ale usoudil jsem že se chová úplně stejně na plyn i benzín.Prosím o pomoc.Přikládám video
https://www.youtube.com/watch?v=DMgMc5cnN Gg&feature=youtu.be
12.2.2018 7:25:23
Jméno:
RE: Chudá směs pouze na LPGDobrý den, lambda sonda porovnává okolní vzduch s výfukovými plyny a na základě údajů lambda sondy nastavuje řídící jednotka správný směšovací poměr (stechiometrický poměr) tak, aby funkce katalyzátoru byla správná a škodlivé emise ve výfukových plynech byly v rámci stanovených mezí. Z toho plyne, že v chování lambda sondy nejsou při jízdě na plyn rozdíly oproti benzínu. Ve Vašem případě bych typoval závadu v zapalovací soustavě, ale pravou závadu odhalí až důkladná diagnostika jak vozidla, tak i plynu. Pokud budete chtít s Vaším problémem pomoc objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.
8.2.2018 19:27:12
Jméno:
Blažek Předmět:
CNGDobry den.
Natankoval jsem cng do plna a po chvilce mi plyn syčel v motorem prostoru cca5-7min?
Mam něco rozbité?
Jsi myslím ,ze ano a kolik stoji oprava?
Děkuji za odpověď.
9.2.2018 7:43:23
Jméno:
RE: CNGDobrý den, v takovém případě mám jen jedno doporučení – uzavřete hlavní uzávěr na nádrži (nádržích) a urychleně vyhledejte servis, kde zjistí důvod úniku CNG a závadu opraví. Cena opravy se bude odvíjet od zjištění při kontrole a diagnostice.
8.2.2018 18:58:31
Jméno:
Lukáš Předmět:
System Prins nepřepne se 2.8 vr6Dobrý den,měl bych dotaz.Koupil jsem VW Golf IV 2.8 V6 s namontovaným LPG systemem Prins ,problém je že po přepnutí na LPG auto chcípne a asi tak 10 hlasitě pípá a ani neukazuje hladinu plynu v nádrži kterou jsem natankoval do plna,dělá to i při zahřátém motoru na provozní teplotu ..v 3 servisech na diagnostiku mi bylo řečeno nejdřív za měsíc ,,tímhle se obracím na vás jestli nemáte s tímhle zkušenost či tucha po čem jít jako první
9.2.2018 7:38:16
Jméno:
RE: System Prins nepřepne se 2.8 vr6Dobrý den, zvukový signál Vás upozorňuje na závadu v LPG systému. Bude tedy nutné navštívit servis, který systém Prins servisuje aby provedli diagnostiku systému, kontrolu zapojení a těsnosti systému a závadu odstranili.
8.2.2018 10:48:35
Jméno:
Radek Předmět:
Servis LPG Landi Renzo pro Škodu OctaviiDobrý den, před půl rokem jsem zakoupil auto s LPG, dovoz Italie. Při poklesu teplot pod -2°C se při přepnutí na plyn ozve výstražný ton a přepne se opět na benzín. Zajel jsem do servisu který dělá zastavby Landi Renzo, ale bohužel se do řidicí jednotky nedostali, prý je zakodovaná. Tento typ zástavby byl konstruován přímo pro koncernová auta a provděpodobně montovaná v orig. servisech a proto to kodovaní. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověd
8.2.2018 11:29:50
Jméno:
RE: Servis LPG Landi Renzo pro Škodu OctaviiDobrý den, doposud jsme vyřešili všechny problémy u továrně přestavených koncernových vozidel. Můžete se u nás objednat na servis na tel. 606 659 530.
7.2.2018 23:32:25
Jméno:
Lukáš Předmět:
Stag 4 plus Dobrý den, řeším Berlingo rok 2007 1.4 kód motoru kfw. Špatné ranní starty na benzín a slabý výkon na benzín. Po ohřátí drží volnoběh na benzín i na plyn .. výkon na LPG v pořádku.. měřením jsem zjistil že na benzín je směs chudá sériová jednotka sice směs obohacuje delší dobou otevření ale přes LPG jednotku dojde k benzínovým vstřikovačům kratší doba otevření .. je to vada jednotky LPG nebo jde nějak seřídit či opravit ? Popřípadě jak ?
8.2.2018 8:56:17
Jméno:
RE: Stag 4 plus Dobrý den, jak již bylo na tomto fóru mnohokrát řečeno, špatné ranní starty bývají většinou způsobeny nesprávným nastavením LPG systému. I při jízdě na LPG provádí benzínová řídící jednotka příslušné korekce na základě signálů od lambda sond. S těmito korekcemi pak startuje a pokud směs při jízdě na LPG není správná, pak se projevují problémy se studeným startem. Pokud posledních pár kilometrů před vypnutím motoru přepnete na benzín problém se startováním, pokud je způsoben špatným složením směsi, se neprojeví. Navštivte proto odborný servis, kde provedou se diagnostiku zjistí, správnou funkčnost jednotlivých komponent (zejména plynových vstřikovačů a reduktoru) a plynovou mapu seřídí. Vhodný servis dle místa svého bydliště si můžete vybrat na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ .
7.2.2018 15:34:43
Jméno:
smajiska Předmět:
Přestavba LPG - jakou značku?Dobrý den, uvažuji o přestavbě auta (Volkswagen Fox, motor 1,4, výkon 55kw, rok výroby 2006, najeto momentálně 146tis km) na LPG. Firmou o které uvažuji a slyšela jsem na ni pozitivní ohlasy mi byl doporučen systém King (AEB) jako levnější varianta nebo systém Zavoli jako dražší varianta.
Který systém zvolit? Nebo nějaký jiný? Předpokládám, že kvalita bude +- stejná, spíš mě zajímá třeba množství servisů v ČR a hlavně ve Východních Čechách a také případná poruchovost versus cena náhradních dílů. S autem jezdím každý den 80km + nějaké ty výlety, dovolené...
Moc děkuji
8.2.2018 8:45:05
Jméno:
RE: Přestavba LPG - jakou značku?Dobrý den, jsme distributoři systémů ZAVOLI v ČR. Jedná se o italské zařízení používající kvalitní komponenty a elektroniku BRC s výborným poměrem cena/výkon a na rozdíl od systému King (AEB) má zabezpečeno širokou servisní síť včetně možnosti měření emisí. Systém King nemontujeme proto nebudu systémy porovnávat.
6.2.2018 8:31:57
Jméno:
Karel Předmět:
regulování množství nefungujeDobrý den,při kontrole jsem zjistil,že místo kapek se vytváří pěna a ani regulátorem to nedokáži upravit. Nádobka je ze 3/4 plná.
Můžete mi,prosím,poradit, jak tuto situaci napravit?
S díky Karel
6.2.2018 14:43:47
Jméno:
RE: regulování množství nefungujeDobrý den, pravděpodobně jste měl na mysli mechanický podtlakový dávkovač aditiva a pod pojmem regulátor si představím regulační šroub. Pokud se nedaří nastavit dávkování může být závada v netěsnosti např. prasklá hadička (podtlak není dostatečně veliký, aby nasál aditivum) nebo je systém někde ucpaný (podtlak není dostatečně veliký, aby nasál aditivum).
5.2.2018 7:14:14
Jméno:
Zdeněk Solar Předmět:
Map senzor28.1.jsem psal o problému s přepínáním LPG - benzín, jel jsem do servisu a po vysvětleni závady, jsme upozornil na Vaší odpověď na fóru a pravděpodobně závada na čidlem tlaku. Po cca 4 hodinách mi bylo řečeno že se jedná o poruchu Map senzoru. Může mi prosím vysvětlit funkci Map senzoru a sdělit zda v něm je čidlo tlaku a teploty. LPG mám Lovato v Mitsubishi ASX. Děkuji Solar
7.2.2018 7:05:56
Jméno:
RE: Map senzorDobrý den, signál MAP sensoru je používán pro řízení přepnutí z plynu do benzínu. V případě systému LOVATO je použit signál originálního sensoru vozidla. Pokud je vadný, je třeba vyměnit originální MAP sensor.
4.2.2018 21:21:35
Jméno:
Zdeněk Šperl Předmět:
vyhazuje LPGProblém v vypadáváním LPG vyřešen ...kabely to nebyly ...vadný snímač tlaku/podtlaku jak jsem popisoval minule...cena 1600,- a asi 5 minut práce ...už to nezlobí :)
4.2.2018 15:30:34
Jméno:
Tomas Předmět:
Chuda smes Dobry den. Chci se zeptat, mam takovej problem sviti mi kontrolka motoru jedna se o LPG. 3x sme ten problem odstranili pomoci pocitace. Pri ceste do prace a zpet , ty kratsi trasy tak je to v poradku jede se delsi trasa a rozsviti se znova kontrolka motoru.Je to nissan juke 1.6.Poradili byste mi s tim ? Predem dekuji za odpoved.
5.2.2018 9:27:39
Jméno:
RE: Chuda smes Dobrý den, svícení kontrolky emisí může způsobovat celá řada závad, a to jak v benzínové části vozidla, tak i v LPG části. Bude třeba provést diagnostiku vozidla tak diagnostiku LPG systému a dle výsledku provést opravu případně seřízení. Pokud budete chtít vyřešit Váš problém, objednejte se u nás na servis na tel: 602 518 625.
3.2.2018 17:30:41
Jméno:
Ladislav Bereščík Předmět:
Bez napětíV aute mám namontované LPG BRC SF no prestalo pracovať, na prepináči mi striedavo svietia zelené diody od 1po 4, no zitil som aj to, že nie je napätie na multivalve ani na elektroventile. Mohlo to sposobiť, že som pri diagnostike zatlačil "Erasure ECU", a ešte niečo diagnostikovanie mi predčasne ukončil vybitý akumulátor. Vopred ďakujem za radu a odpoveď.
L. Bereščík
4.2.2018 8:20:08
Jméno:
RE: Bez napětíDobrý den, stisknutím "Erasure ECU" jste vymazal řídící jednotku. Bude tedy nutné provést celý proces programování od začátku. Doporučuji toto svěřit odborné firmě, která systémy BRC montuje, případně se můžete objednat na servis u nás.
2.2.2018 9:17:57
Jméno:
Roman Červík Předmět:
Sada na opravu defektuDobrý den,
děkuji za radu ohledně rezervy, a chtěl bych se zeptat jestli by jste mi nedoporučil nějakou sada na opravu defektu pneumatiky (nějakou levnější).
Děkuji
2.2.2018 9:40:04
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Sada na opravu defektuDobrý den.
Určitě nedoporučuji jen sprej bez kompresoru. Ostatní sady, jsou podobné, sprej nedokáže mnohdy nafouknout pneumatiku do plna. U nás sada stojí necelou tisícikorunu, obsahuje kompresor napájený 12V, těsnící tmel, adapter na demontáž ventilku a aplikační hadičky.
Přidat záznam