Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <102>  <103>  <104>  <105>  <106> ||  <268>     >>   >5x>  

22.10.2017 22:19:08
Jméno: Milan Předmět: vymena propadle bomby lpg
Dobry den co vyjde vymena bomby u volvo s60 2,4 toroidní.Dekuji vymenu mam naplanovanou na pristi mesic ,jeste mam problem ze pri prepnuti na plyn bezi jen na 4asi vstrik.Tak bych chtel vedet priblizne co by me vysla komplet vymena bomby popripade vymena vstriku a zapsani do tp.Dekuji
23.10.2017 8:35:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: vymena propadle bomby lpg
Dobrý den, cena výměny nádrží a vstřikovačů se pohybuje v závislosti na zařízení, jaké ve voze máte a na tom, kolik času si oprava vyžádá – po výměně (repasi) vstřikovačů je potřeba zkontrolovat nastavení systému, případně provést příslušné korekce v nastavení. Přibližnou cenu jsme Vám schopni sdělit na Váš telefonický dotaz na tel. 606659530.

21.10.2017 18:47:24
Jméno: Radim Předmět: Škoda octavia
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký z benzínových motorů je nejvhodnější pro instalaci LPG pro automobil škoda octavia řady I. a řady II.?
Tzn. vozy vyrobené od r. 2005.
A jaký typ LPG u dpoporučeného motoru ?

Děkuji
23.10.2017 8:43:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škoda octavia
Dobrý den, v r. 2005 používala Škoda ve vozech Octavia jak motory MPI (se vstřikováním benzínu do sání) tak i motory FSi a od r. 2008 pak motory TSi (s přímým vstřikováním benzínu do válců). Přestavba motorů MPI je jednodušší a levnější, u motorů FSI a TSi je možné přestavět jen určité motorkódy a je třeba počítat s tím, že i při jízdě na LPG bude spotřebováváno technologicky minimální množství benzínu. Velice dobré zkušenosti jsou s motory 1,6 ve variantách 74 a 75 kW a 1,8 T 110 kW. Aby vozidlo po přestavbě dobře fungovalo, musí být v bezvadném pořádku motor, zapalovací soustava a systém řízení směsi (lamda sondy, katalyzátor…).

21.10.2017 18:11:03
Jméno: Brano Předmět: Nastavenie MAPY pre LPG
Dobry den, chcem sa opytat ma niekto tabulku s cislami ako nastavit mapu pre vstrekovanie plynu? Auto: Mazda 6 wagon, r.v. 2007 (2002-2007), 2.0 MZR, 108kW, splynovac Landi renzo omegas. ak su potrebne este nejake info tak poskytnem. Jedna sa o to ze mapu mamlen predlohu co je k diagnostike, ale podla nej auto na plyne dusi a striela z vyfuku a nechce sa dostat do otacok. po autokalibracii diagnostika navysi vsetky hodnoty v tabulke mapy o 100, t.j. ak bolo pred kalibraciov 128 tak je teraz 228. chcem sa opytat ci je take navysenie v poriadku, alebo domnievam sa ze odchdzaju LPG vstreky. Dakujem za radu.
23.10.2017 7:43:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nastavenie MAPY pre LPG
Dobrý den, při autokalibraci provede LPG řídící jednotka základní nastavení. Po tomto základním nastavení je třeba zkontrolovat a případně upravit mapu ve všech jízdních režimech. Mapa, kterou máte jako předlohu, nemusí být vztažena k Vašemu vozidlu. Ze zkušeností víme, že žádná dvě vozidla (byť stejné značky, typu, roku výroby, nájezdu km atd.) nejsou stejná a u každého se musí provést individuální nastavení. Svěřte proto seřízení vozidla odborné firmě, která zkontroluje správnou funkčnost všech komponent LPG soustavy včetně vstřikovačů a provede odpovídající nastavení LPG systému.

18.10.2017 21:57:12
Jméno: R.Dvořák Předmět: tlak LPG na vstřkovací liště
Dobrý den. Po seřízení v servisu se mi rozvěcuje check engine (při jízdě na plyn). Při reklamaci technik seřídil pouze tlak LPG na 1,00 bar, že nic jiného s tím neudělá. Check engine se rosvěcuje dál-závady stejné P 0171, chudá směs. ....Je to na palici odborník mi řekne, že s tím nelze nic dělat na STK řeknu co? Zkusmo jsem zapojil cejchovaný manometr na vstřikovací lištu - 0,43 bar, co je špatně? Regulačním šroubem na reduktoru lze max. 0,7bar. Lze z toho něco vyčíst? Hyundai Accent 1,4, Tartarini, na reduktoru najeto ca 165000. Děkuji.
19.10.2017 7:40:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: tlak LPG na vstřkovací liště
Dobrý den, pokud Vám svítí „check engine“ vlivem chyby související s tvorbou emisí dle platné metodiky neprojde vozidlo při měření emisí. Nevím jaký reduktor konkrétně ve vozidle máte, ale výstupní tlak reduktoru uvádí výrobci v rozmezí 0,9 – 1,4 bar, takže tlak 1 bar je OK. Pro odstranění závady je nutné použít diagnostický program, zkontrolovat správnou funkčnost všech LPG komponent a čidel, a následně zkontrolovat plynovou mapu a provést její nastavení.

16.10.2017 22:06:32
Jméno: Pavel Předmět: Lpg
Mam dotaz ma felicii na lpg za studena jede na plyn a jak se zahřeje nejede na plyn dusi se a střily do sani a nejde do otaček a zere mi v meste 16 litru me se zda ze je to moc je to 1.3 40kw mpi
17.10.2017 10:56:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, bude tedy nutné zkontrolovat nastavení LPG systému měřením emisí a zkontrolovat funkčnost jednotlivých komponent. Závada může být v reduktoru nebo zapalovací soustavě a pokud se jedná o řízený systém může být na vině i špatně fungující lambda sonda nebo katalyzátor.

16.10.2017 16:23:00
Jméno: Karel Uhlíř Předmět: výměna nádrže.ukazatel zbytku plynu.
Po výměně nádrže lpg porucha ukazatele množství plynu v nádrži.Při plné nádrži svítí všechny 4ledky potom při spotřebě svítí pouze 3 a ty svítí i když je obsah nádrže spotřebován.Jedná se o systém BRC řídící jednotkaBRCE13-67R-01*0016.v sevisu mi řekli že to nemá s výměnou žádnou souvislost.Jim prý plovák na počítači změnu ukazuje.Mají pravdu že je to shoda náhod?Těším se na odpověd´a děkuji.Uhlíř
17.10.2017 10:47:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: výměna nádrže.ukazatel zbytku plynu.
Dobrý den, pokud při výměně nádrže nedošlo také k výměně multiventilu a ukazatel fungoval ve staré nádrži není důvod proč by nefungoval v nové. Z takto poskytnutých informací však nelze říci, zda se jedná o souhru náhod nebo závadu. Závada může být jak v plováku – může docházet k jeho zadrhnutí v určitém místě, tak i v měření. Zřejmě bude nutné navštívit odborný servis, který provede kontrolu správné funkce plováku a měření.

16.10.2017 16:15:26
Jméno: Jirka Předmět: Vyjmutí Lpg
Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné vymontovat lpg systém,když nefunguje?Jde o starší holandský systém Eurogas.Je v Renaultu laguna r.v 1998.Děkuji
16.10.2017 16:40:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vyjmutí Lpg
Dobrý den, demontáž je možná, musí ji provést odborná firma, která provede do velkého technického průkazu příslušný zápis a nahlásí demontáž do systému CIS. Pak můžete zajít na odbor dopravy, kde Vám potvrdí změnu ve velkém technickém průkazu a vymění malý technický průkaz, kde bude jako palivo uveden pouze benzín.

16.10.2017 15:17:03
Jméno: Michal.B Předmět: RE: Seat Leon DUAL
Bohužel mam ještě klasicke BSE . CHGA je myslím až od 2009 a je značeny Bifuel. Ten DUAL co jsem koukal je spiš pro Italsky trh. Pravě nevím jestli je tady potřeba dodělat přimazavaní abych se do budoucna nemusel bat o ventili.
16.10.2017 15:41:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Seat Leon DUAL
Dobrý den, u těchto motorů není potřeba používat ochranu ventilů, materiály používané u těchto koncernových motorů ještě bez problémů snášely provoz na LPG. Pokud však chcete domontovat systém na jejich ochranu je to možné.

14.10.2017 21:59:32
Jméno: Michal.B Předmět: Seat Leon DUAL
Dobrý den, koupil jsem Seat Leon 2008 s přivlastkem DUAL a je na LPG,je to dovoz z italie a je tam system Landi Renzo,a prej se to pro italii dělalo z vyroby a nebo to montovali až někde mimo,to vubec nevim. Mate nějake zkušenosti s timto modelem jestli je to opravdu z vyroby,a nevite jestli je tady nějake přimazavani ventilu ? Nebo jak bych to mohl zjistit ? děkuji
16.10.2017 7:51:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Seat Leon DUAL
Dobrý den, pokud jsem se díval do databáze, má zřejmě Vaše vozidlo stejný kód motoru (CHGA), jako továrně přestavovaná Škoda Octavia, také se systémem Landi Renzo, kde ochrana ventilů není použita.

10.10.2017 17:46:32
Jméno: Martin Předmět: Octavia 2 original LPG neprepne
Dobrý den, před 14 dny jsem si koupil octavii 2 combi 1.6mpi s original LPG...vše fungovalo v pořádku a samo se vše prepinalo jak mělo...nyní jsem neco na autě řešil a na diagnostice se mazala nějaké chyby...od te doby mi uz auto samo neprepne a svítí mi u řadicí paky jen vypnuto a neprepne se to...neni někde nějaká pojistka nebo tak neco jelikož to celou dobu normálně slo a tedka najednou nic...Dekuji za odpověď Martin
11.10.2017 7:36:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 2 original LPG neprepne
Dobrý den, asi Vás zklamu, ale informaci o tom, kde je pojistka LPG u továrně přestavěné Škody Octavia II se budete muset zeptat v servisu Škoda nebo možná to bude popsáno v manuálu k vozidlu. Tato tovární přestavba je jiná než dodatečné přestavby. Pokud máte vozidlo emisní třídy ERO 5 je LPG integrováno do benzínové řídící jednotky.

9.10.2017 8:37:31
Jméno: Vojta Předmět: multiventil
Dobrý den mám dotaz ohledně multiventilu,chci se zeptat zda je ta hubená hadička kterou multiventil má důležitá popřípadně jakým tipem hadičky by šla nahradit.
Děkuji za odpověď.
9.10.2017 9:29:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: multiventil
Dobrý den, „hubená hadička u multiventilu slouží k nasávání kapalné fáze LPG a vždy směřuje dolů. Všechny komponenty a materiály použité v soupravách na přestavbu na LPG, tedy i kompletní multiventil včetně hadičky, jsou z materiálu odolného vůči LPG. Multiventil je homologován jako celek a nedoporučuji provádět jakékoli neodborné zásahy. Opravu svěřte odborné firmě, která se zabývá montážemi LPG. Po jakémkoli zásahu do LPG systému je potřeba provést zkoušku jeho těsnosti.

8.10.2017 8:53:00
Jméno: Jaroslav Předmět: Nissan Qashqai
Mám Nissan Qashqai 1,6 ( 86 kW) r.v. 2011. Lze do něj namontovat LPG. Četl jsem, že se to nedoporučuje kvůli podpalování ventilů a nebezpeční zničení katalizátorů ( mí to 2 za sebou ). BRC to nedoporučuje ( někdy v r. 2012). Chtěl bych se zeptat na Váš názor.
9.10.2017 7:53:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nissan Qashqai
Dobrý den, přestavbu motoru HR16DE na LPG, který Nissan používal ve vozech Qashkai, nedoporučujeme z důvodu možných problémů s ventily.

7.10.2017 20:49:51
Jméno: Ján Předmět: snímač teploty vody
Dobrý večer,poprosím o radu,môžem zameniť čidlo teploty vody,ktoré sa montuje medzi vstreky a filter? V aute mám namontované Zavoli a to čidlo nemôžem zohnať,našiel som niečo podobne od Lovato ale je tam rozdiel v ohmickom odpore a vývodom na podtlak.Ulomili sa mi v tej kocke drôtiky,mám to zatiaľ provizórne svojpomocne opravené,ale neverím že to dlho vydrží.
Ďakujem za info..
9.10.2017 7:57:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: snímač teploty vody
Dobrý den, mezi filtr a vstřikovače plynu je umístěné čidlo teploty a tlaku plynu, nikoli čidlo teploty vody. Pokud ho nahradíte jiným čidlem s jinými parametry nebude LPG systém fungovat správně. Jsme zástupci ZAVOLI pro ČR. V případě že nám sdělíte typ Vašeho čidla, pokud ho budeme mít skladem, můžeme Vám ho poslat na dobírku.

6.10.2017 18:51:00
Jméno: Vodňanský Ondřej Předmět: LPG
Dobrý den,
mám vozidlo Opel Meriva 1.4, dovoz Itálie, rok výroby 2009, plyn namontován již z výroby vozu.
Mám následující dotaz (problém): Nastartuji vůz, přepínač na palivo mám ve statusu automatu, nastartuji a rozjedu se na benzín. Doposud vše v pořádku.
Po určité době dojde k automatickému přepnutí na plyn a nyní nastává problém. Auto po chvilce zpomalí, na palubce se rozsvítí symbol čerpadla a začne se ozývat pípání. Po chvíli se přepne ikonka na symbol automobilu s montážním klíčem, auto stále nemá výkon.
Nyní jsou dvě možnosti a to buď zastavit, vypnout klíček a provést znovu nastartování, což většinou zabere a chyba se neobjeví, nebo přepnout tlačítko na benzín, kdy symbol auta s klíčem nezmizí, nicméně auto jede dál korektně.
Pokud nastartuji a jedu hned na benzín (není zapnut automat pro přepínání na plyn) žádná chyba se neobjeví.
Zjistil jsem, že když pojedu chvíli jen na benzín (cca 10 – 15km) a pak přepnu na plyn, většinou již vše korektně funguje, chyba se neobjeví po celý den.
V autorizovaném servisu mi měnili svíčky i zapal. lištu, ale problém přetrvává.
Jak to, prosím, vyřešit?
Děkuji
9.10.2017 7:37:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, zvukový signál s následným přepnutím do benzínu upozorňuje na závadu spojenou s poklesem tlaku. Rozsvícení kontrolky motoru pak signalizuje závadu emisního systému, po které benzínová řídící jednotka umožní provoz pouze v nouzovém režimu. Závada může být v některém komponentu LPG soustavy či elektroinstalaci a pro její určení je potřeba použít diagnostiku. Doporučuji tedy navštívit odborný servis, kde servisují Váš LPG systém případně se můžete objednat na opravu u nás na tel. 606659530.

5.10.2017 16:26:13
Jméno: Karel Předmět: servisni interval
Dobry den .Mam lovato smart a po ujeti 40 tisic km nejde restartovat a nove nastavit servisni interval.V servisu mi rekli ze bude potreba nova ridici jednotka
5.10.2017 17:20:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: servisni interval
Dobrý den, pokud se servis s řídící jednotkou spojil měl by jít servisní interval znovu nastavit. Nesetkal jsem se dosud s případem, že závada řídící jednotky by spočívala pouze v nemožnosti nastavení servisního intervalu.

<5x<   <<     <1> || <102>  <103>  <104>  <105>  <106> ||  <268>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací