Diskuzní fórum LPG/CNG
5.3.2016 15:07:53
Jméno:
Marcel Karola Předmět:
Toyota corolla e11 1,3 -1.4 1998Dobrý den chci do své toyoty montovat lpg ale potřebují vědět zda má tohle auto problémy s ventilami nebo ne... Takže jestly mám instalovat i ochranu ventylu nebo není třeba... Děkuji za odpověď Karola
7.3.2016 8:40:48
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Toyota corolla e11 1,3 -1.4 1998Dobrý den.
Nepíšete přesně, o jaký typ vozu jde. Do Toyoty určitě ochranu ventilů doporučujeme, kromě Amerických verzí, tam přimazávání nepoužíváme.
5.3.2016 12:14:07
Jméno:
vojta Předmět:
spotřebaDobrý den, asi po púlročním stání auta se mi zdvojnásobila spotřeba lpg. Myslíte si, že se zalepily vstřikovače? Auto jede normálně, jen ta spotřeba a svítí porucha motoru. Děkuji za odpověď
7.3.2016 8:34:13
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: spotřebaDobrý den.
Pokud vozidlo jede normálně, neřekl bych, že budou zalepené vstřikovače. Ověřil bych, jestli z vozidla někde neuniká plyn. Na dvojnásobek plynu vozidlo nejezdí bez problému.
4.3.2016 21:22:48
Jméno:
terez Předmět:
Opel na LPGDobry vecer , prosim.o radu ,davala jsem si opel na Lpg , ze servisu mam certifikat , vsechny doklady jak maji byt , bohuzel po primontovani plynu sviti oranzova kontrolka..byla jsem ve dvou servisech..i na diagnostice , poslali jsme do servisu , kde plyn montovali ,setkali jste se s necim takovym.primazavani ..protoze mam opel jsem si priplatila.dekuji za odpovedi.
5.3.2016 12:06:37
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Opel na LPGDobrý den.
Takzvané přimazávání slouží na ochranu ventilů. Více o ochraně ventilů si můžete přečíst na našich stránkách zde: http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Pokud se hned po přestavbě rozsvítila oranžová kontrolka motoru domnívám se, že je nutné vozidlo do seřídit. Pravděpodobně bude v některém z jízdních režimů špatně seřízená směs.
4.3.2016 6:39:22
Jméno:
Marek Předmět:
Chyba čidla LPGDobrý den,
měl bych dotaz ohledně LPG. Mám sekvenční vstřik LPG (Fabia 1.4 MPI), system KME. Vím, že se tímto systémem nezabýváte, ale možná budete schopni zodpovědět můj dotaz. Při startu studenného motru ptobíjhá přepnutí na LPG zcela normálně, ale když vypnu teplý motor a následně ho po pár minutách startuji. tak místo aby se pohon přepnul na LPG, tak mi na indikátoru začne střídavě blikat červená a modrá dioda(signalizace chyby čidla údajně). Čím by tento problém mohl být způsoben?
Za případnou odpověď úředem děkuji.
4.3.2016 9:07:17
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Chyba čidla LPGDobrý den.
KME sice již nedovážíme, ale připojit se diagnostikou dokážeme. Pokud by na systému naskočila závada, mělo by blikání doprovázet akustický signál. Zřejmě vadný bzučák. Je nutné vozidlo nejprve napíchnout na diagnostiku, abychom mohli přesně říct, kde je závada.
3.3.2016 20:17:11
Jméno:
Salava Předmět:
přestavbaDobrý večer,
Již v minulosti jste mi velmi dobře ve Vašem fóru poradili a proto bych na Vás měl drobný dotaz. Týká se ohledně LPG systému namontovanému ve vozidle Dacia Logan , 1.6 64kW, 12/2008 dovezeného z Itálie. V tomto vozidle by měl být namontován systém již prodejcem Dacia v Itálii. Dle sdělených informací má však italský systém jiný software, který není pro diagnostiku dostupný v servisech Renault ani Dacia. Je takový případ možný? Dále bych měl dotaz, zdali je možnost v případě závažnější poruchy LPG toto odstranit a namontovat systém LPG nový. Jestli není jednotka LPG např. spárovana s jednotkou vozidla a tím znemožněna výměna. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Salava.
4.3.2016 9:04:53
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: přestavbaDobrý den.
Z výroby se Dacia dodává se systémem Landi Renzo. Servisovat ho dokáží jen vybrané autoservisy, které se zabývají LPG. Samozřejmě je možné, že je ve vozidle namontovaný jiný systém, na který servisy Dacia nejsou vybaveni. Každý dodatečně namontovaný systém lze z auta demontovat a namontovat tam jiný. Je to jen otázka pracnosti a tudíž peněz. Pro více informací je nutné zjistit, co je ve vozidle za systém.
2.3.2016 20:07:32
Jméno:
Martin Předmět:
Mazda 5 CRDobrý den,
už asi stejná otázka zazněla ohledně přestavby LPG na vozidlo Mazda 5.
Jak jsem procházel vaše stránky máte i zkušenosti s montáží a pro to se na vás obracím.
Chtěl bych se vás zeptat zda je pro přestavbu lepší 1,8 nebo 2,0 - byl zde u některých modelů problém se softwarem vstřikování (r.v 2004 - 2009 starší model) Lze na LPG u tohoto vozu jezdit dlouhodobě cca 10 let bez poškození motoru. Jaké jsou zkušenosti při kontrolách nebo oběvili se nějaké potíže při využívaní LPG?
Popřípadně můžu vás požádat popřípadně o doporučení jiného vozu MPV na přestavbu.
Děkuji vám za odpověd
3.3.2016 7:55:04
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Mazda 5 CRDobrý den, přestavovali jsme motory Mazda 1,8 i 2,0. Větší počet přestavěných motorů byl s objemem 1,8, ale to závisí na poptávce zákazníků. Pro přestavbu byly použity systémy STAG a ZAVOLI. Aby motor dobře fungoval i po přestavbě, neměl by mít problémy při jízdě na benzín a musí mít v pořádku zapalovací soustavu a systém řízení směsi paliva. U vozů Mazda doporučujeme použít některý způsob ochrany ventilů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . U přestavěných vozidel se dosud nevyskytly žádné problémy. Pro dlouhodobou spolehlivost přestavěného motoru je potřeba správné seřízení bohatosti směsi paliva. Další přestavěná MPV si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
2.3.2016 0:00:59
Jméno:
Anonym Předmět:
Smart Fortwo 450 CNGDobrý den, chtěl bych se zeptat, kam je možné umístit nádrž na CNG do Smartu Fortwo 450. Je možné zaplnit prakticky celý kufr velkou nádrží (třeba 60 l), i přesto že je to nepraktické? Nebyla by nádrž v kufru tak malého auta nebezpečná (vniknutí do kabiny při nehodě, nebezpečí výbuchu neřeším)? Viděl jsem smarta s nádrží pod kabinou. Jaký maximální objem lze lze získat tímto způsobem? Viděl jsem u vás přestavbu na LPG, ale o tu zájem nemám. Jde mi primárně o to, jestli je možné umístění vysokotlaké CNG nádrže v tomto autě se zachováním obou dvou míst pro cestující.
2.3.2016 9:16:04
Jméno:
RE: Smart Fortwo 450 CNGDobrý den, konkrétně toto vozidlo jsme ještě na CNG nepřestavovali. V případě CNG by nádrž byla umístěna v zavazadlovém prostoru. U dodatečné přestavby je třeba k provozní hmotnosti připočítat hmotnost instalovaného CNG zařízení včetně nádrže. Záleželo by tedy na hmotnosti CNG soupravy (zejména hmotnosti nádrže/nádrží) zda by byla ponechána obsaditelnost dvěma osobami.
1.3.2016 10:01:29
Jméno:
Holas Předmět:
Mazda cx 7Dobrý den, vlastním vozidlo Mazda cx 7 a předchozí majitel měl od vás udělaný pohon na lpg ( BRC seqvent fast ). Plyn je v současné době odpojen, protože dle servisu řídicí jednotka plynu způsobovala, že motor šel pro pohybu s konektorem a kabeláží u řídicí jednotky pouze na dva válce. Po odpojení je vše v pořádku. Chtěl bych se zeptat na znovu zapojení lpg jak je to časově náročné a jestli musím s autem k vám do Strakonic nebo mohu využít nějaký váš partnerský servis. Děkuji Holas
1.3.2016 12:57:35
Jméno:
RE: Mazda cx 7Dobrý den, je velice těžké určit, jak dlouho bude trvat znovuzapojení, když nevíme co vše bylo odpojené a je potřeba znovu zapojit. Další otázkou je, zda vozidlo bude po zapojení fungovat jak má, zda všechny komponenty LPG systému fungují správně. Pro více informací případně pro objednání opravy mě kontaktujte na tel. 602420268.
29.2.2016 22:20:12
Jméno:
Pavel Předmět:
Demontáž LPGDobrý den.
Chtěl bych se zeptat, kolik přibližně stojí demontáž LPG z auta,Citroen Xsara rok 2004 a zda je po třeba po demontáži nechat udělat v TP zápis o změně.
Děkuji za odpověď
1.3.2016 7:11:39
Jméno:
RE: Demontáž LPGDobrý den, po demontáži je potřeba udělat v TP vozidla příslušný zápis. Cena za demontáž se může lišit v závislosti na tom, jaký systém LPG ve vozidle máte. Cena je u nás stanovena hodinovou sazbou dle skutečně stráveného času.
29.2.2016 12:14:20
Jméno:
Radim Předmět:
Škoda octavia III. scout LPG Dobrý den, měl bych ještě jednu otázku týkající se mého e-mailu ze včerejška škoda octavia III.scout. Mohl by jste mi doporučit který s nabízených morů u scoutu III. je pro montáž LPG nejvhodnější ? A jaká by byla cena této montáže? Protože já si to auto budu teprve kupovat. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. S pozdravem Radim
29.2.2016 15:19:35
Jméno:
RE: Škoda octavia III. scout LPG Pro to zda lze motor s přímým vstřikováním paliva přestavět na LPG potřebujeme znát u vozidla údaje o roku výroby, výkonu, kódu motoru a typu benzínové řídící jednotky. Vyplňte proto prosím náš poptávkový formulář kde typ benzínové řídící jednotky uveďte v poznámce. Poptávkový formulář naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavka/ . Informaci Vám pak pošleme i s cenou mailem.
28.2.2016 17:10:29
Jméno:
Stauber Předmět:
Opel Meriva 1.4 turboDobrý den, je u motoru v Oplu Meriva 1.4 88kW turbo nutná ochrana ventilů přímazem nebo přístřikem benzinu? Děkuji za odpověď. Štauber
29.2.2016 7:54:05
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Opel Meriva 1.4 turboDobrý den.
U Opela jsme se již s problémy s ventily setkali, proto doporučujeme ochranu ventilů u všech Opelů. V případě přeplňovaných motorů je třeba použít jeden z elektronických, tlakových typů přimazávání.
28.2.2016 6:33:53
Jméno:
Radim Předmět:
Škoda octavia III. scout LPGDobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možná montáž LPG do škoda octavia III.scout ? A jestli ano, kolik by stála taková přestavba?
Děkuji za informace
29.2.2016 7:28:06
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Škoda octavia III. scout LPGDobrý den.
Pro odpověď na vaši otázku bychom potřebovali vědět přesný typ motoru a v ideálním případě verzi benzínové řídící jednotky. Využijte prosím poptávkový formulář http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavka/ .
26.2.2016 0:04:34
Jméno:
Miloš Koblížek Předmět:
DotazDobrý den. Měl bych ještě jedenu otázku k mému dotazu z 1.2 2016 (Opel Meriva - zaklepané ventily). Uvádíte, že velmi důležité je správné seřízení směsi paliva, neboť chudá směs výrazně tepelně zatěžuje spalovací prostor. Chtěl bych se tedy zaptat, jestli je z pohledu řidiče možno toto rozeznat (např. cukání... atd.). Popřípadě zhruba po kolika najetých kilometrech nechat znovu seřízení překontrolovat a tím tak předejít destrukci ventilů. Děkuji Koblížek
26.2.2016 9:41:35
Jméno:
RE: DotazDobrý den, odchylky od optimální směsi nelze bez použití diagnostiky rozpoznat. LPG systém by měl projít každý rok revizí (zkouška těsnosti LPG systému). Ke každému LPG zařízení je v servisním plánu uveden projezd km pro provedení příslušných servisních úkonů – např. výměna filtru. Odpovědný servis přitom vždy provede kontrolu seřízení LPG systému a případně provede doseřízení.
25.2.2016 11:44:53
Jméno:
jarda Předmět:
vw Touarg 3.2 162kwDobrý den,chtěl se zeptat proč se mi vypne plyn když ještě v nádrži podle ukazatele přímo na nádrži je za červeným polem? Auto má dvě nádrže.Děkuji
29.2.2016 7:15:12
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: vw Touarg 3.2 162kwDobrý den.
Budíček na měření může být poposazený, pak ukazuje že LPG ještě je, ale reálně je nádrž prázdná. Vypínat plyn může také z jiných důvodů (Slabý reduktor, ztvrdlé membrány). Nejprve bych zkusil seřídit měření.
25.2.2016 9:43:48
Jméno:
Honza Předmět:
přimazávvání LPGDobrý den,mám dotaz mám v autě škoda octávia kombi 1.6 benzín a nemám přimazávání LPG.Je to potřeba nebo to nemusí být.Děkuji
26.2.2016 7:05:56
Jméno:
RE: přimazávvání LPGDobrý den, u těchto motorů přimazávání být nemusí.
Přidat záznam