Diskuzní fórum LPG/CNG
24.2.2016 7:33:08
Jméno:
Bob Předmět:
ford focus 1.6 Mám system Lovato půj roku namontován a od prvopočátku auto studené škube při akceleraci-při rozjezdu -rychlé sešlápnutí plynu při předjiždění..na benzin vše OK..Diagnostika mi byla ukázána / graf / vstřiky vše ok -prý elektrika ? Vyměnil jsem hned při přestavbě svíčky , palivovy filtr...ted bych měl pry vyměnit kabely k civce a ještě civku ? je to normální ..Na Toyotě -stag 400 a najezdil jsem 200 000 km bez servisu ..Vaše zkušenost . kde je závada .Děkuji
25.2.2016 7:27:11
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: ford focus 1.6 Dobrý den Bobe.
Nedokážu bez diagnostiky vašeho vozidla posoudit, kde přesně může být závada. Podle toho co popisujete, skutečně může být problém se zapalováním. Zařízení STAG v minulém vozidle byla určitě výborná volba.
23.2.2016 21:47:41
Jméno:
xy Předmět:
cena ????Co říkáte na likvidační ceny konkurence ??? AGC+, půjdete stejnou cestou nebo zjednáte nápravu? Pokud ne, tak už brzy zlikvidujete nás montážní síť a tím pádem zlikvidujete sami sebe protože nebude mít komu prodávat !!. Vemte rozum do hrsti dokud je čas !!!.
Honda Accord — Ing. Ladislav Pataky 2016-02-23 09:29
Dobrý den. Přestavba 4-válcových vozidel u nás stojí od 18.490 Kč včetně DPH. Doporučoval bych podtlakový systém ochrany ventilů v kombinaci s mírným přístřikem benzínu (cca 5% ve vyšších otáčkách: nad 2700 ot/min). Pokud trváte na elektronickém řízeném vstřikování aditiva, musíte počítat s vyšší pořizovací cenou ochrany ventilů. Nabízíme Vám profesionální přestavbu vašeho vozidla přímu u nás ve Strakonicích. Volejte 602 300 970, nebo napište na email: kus@agcplus.cz S pozdravem
25.2.2016 7:09:21
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: cena ????Vážený pane xy
Děkujeme za váš příspěvek i názor k tomuto tématu ceny přetaveb LPG. Rozhodně nemáme v úmyslu jít cestou takovýchto cen montáží LPG a v podstatě to není ani dosti dobře možné. Pokud máme zákazníkovi nabídnout kvalitní zařízení včetně kvalitních služeb s tímto souvisejících tak zmíněná cena není ani dosti dobře možná. Tuto skutečnost takto vnímá většina seriózních společností v ČR, kteří přestavby LPG provádějí. Bude jistě část zájemců, které tato nízká cena osloví, ale je důležité vědět, co si za tuto cenu vlastně kupíte a zda je to skutečně koncová cena přetavby pro vás včetně všeho co s tímto souvisí.
23.2.2016 15:29:56
Jméno:
karel Předmět:
Indikator BRCHorní hranice naplnění nádrže se dá nastavit softverově, nemluvil jsem vůbec o plováku, každá čerpací stanice má jiný sklon stojícího vozidla, tudíž se stane, že na některé stanici se natankuje např. o 1-3 litry víc, poté se stane po rozjetí vozidla, že začnou všechny diody blikat, takže se dá nastavit horní hranice o několik mV výše a pak již diody neblikají-bohužel dost servisů to ani nenastavuje, proto dochází k těmto případům kdy začnou ledky blikat
25.2.2016 7:48:34
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Indikator BRCDobrý den.
Nazvěme věci správnými slovy. Horní hranice naplnění se softwarově nastavit nedá. Pouze se zapisuje odečet hladiny, horní i dolní. Samozřejmě je dobré zohlednit nerovnosti a tlak čerpaček při nastavování měření. Bohužel nedokáži ovlivnit tyto drobné nedostatky ostatních servisů. Proto jsme se rozhodli budovat jednotlivé značkové sítě po ČR, aby k tomuto docházelo co nejméně.
21.2.2016 20:25:58
Jméno:
milan Předmět:
Dotaz na přestavbuDobrý den,mám mondeo 1.8 2001 lpg Prins.Rád bych si koupil novější model mondea 2005-2006 a nechal ze stavajícího auta lpg předělat do nového kolik by to cca stálo a vyplatí se to?
Nebo je lepší udělat lpg uplně nové.
Děkuji
22.2.2016 9:23:49
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Dotaz na přestavbuDobrý den, v případ přemontáže LPG zařízení je vždy třeba posoudit vhodnost zařízení pro daný motor s ohledem na typ motoru a jeho výkon. O tom, zda se to vyplatí rozhoduje technický stav zařízení, zbývající délka životnosti nádrže a cena za přemontáž – zde je potřeba se obrátit na odborný servis Prins. Prins je poměrně drahé zařízení a nezřídka vychází i cenově lépe nová montáž s jiným zařízením.
21.2.2016 20:25:40
Jméno:
karel Předmět:
Indikator BRCIndikator signalizuje naplnění(přeplnění) nádrže na 85%...dá se to vyřešit natavením horní hranice naplnění nádrže...
22.2.2016 9:11:34
Jméno:
RE: Indikator BRCDobrý den, LPG nádrž je osazena multiventilem, který zajišťuje plnění na max. 80% jejího objemu. Výška hladiny v nádrži je snímána plovákem. Pohyb plováku je pak převáděn na elektrický impuls. Horní polohu plováku tedy nejde nastavit pomocí software.
21.2.2016 9:42:08
Jméno:
Zdenek Předmět:
indikátor stavu paliva BRCDobrý den,ukazatel stavu paliva po nastartování trvale svítí všechny kontrolky,po chvilce začnou všechny čtyři blikat.Tak to funguje až do vyjetí nádrže,nemám přehled,kolik je asi v nádrži.Děkuji předem za odpověď.
22.2.2016 8:59:30
Jméno:
RE: indikátor stavu paliva BRCDobrý den, blikání diod na přepínači signalizuje, že některá ze snímaných hodnot je mimo stanovený limit. Je proto nutná diagnostika systému.
19.2.2016 15:56:09
Jméno:
Petr Předmět:
STAGDobry den, mam moznost mit starsi lpg stag, chtel bych si ho nechat namontovat do sveho auta, jde to? Co je k tomu potreba pro legalni zapsani do TP?
22.2.2016 8:42:52
Jméno:
RE: STAGDobrý den, v zásadě je to možné, ale je třeba posoudit vhodnost zařízení pro daný typ motoru včetně jeho výkonu. Pro legalizaci je potřeba předložit starou přílohu k technickému průkazu, velký TP od vozidla, ze kterého chcete zařízení použít, se zápisem o demontáži LPG zařízení. Přestavbu musí provést způsobilá odborná firma, která požádá o zaslání nové přílohy k TP a provede příslušný zápis ve velkém TP vozidla a zadá hlášenku pro systém DAVOZ. Seznam autorizovaných servisů STAG naleznete na našich stránkách
www.acstag.cz , kde si můžete vybrat nejbližší servis.
18.2.2016 23:13:59
Jméno:
Martin Předmět:
CukáníDobrý den mám Ford focus 1,6 16v 75kw je tam přimazávání. Začalo mě to trošku cukat při maxamálním sešlápnutí plynu nebo při podtočení pot dvatisíce otáček a pak prutkém přidání tak to trošku zacuká.Jinak na benzín to jede krásně na LPG najeto tak 70 000 km. Díky Martin
19.2.2016 8:18:48
Jméno:
RE: CukáníDobrý den, pocukávání může způsobovat celá řada příčin (nesprávný tlak plynu, výpadky zapalování, chybná funkce vstřikovačů….). Nejlépe se podaří závadu určit po připojení diagnostiky a navození stavu cukání.
18.2.2016 13:36:04
Jméno:
Jožo Předmět:
ZenitZdravím prosím váš o radu dal som zrepasovat a nastaviť vstrekovace valtek po namontovaný mi to robí to isté pri voľno behu mi kolisu otázky a niekedy mi to skape . Passat v6 2,8 . Robí to iba na lpg na benzine je to ok .
19.2.2016 8:12:19
Jméno:
RE: ZenitDobrý den, předpokládám, že vstřikovače po repasy byly správně nastaveny a že byla provedena kontrola případně nové seřízení nastavení LPG systému. Pak bych v první řadě doporučil zkontrolovat stav zapalovací soustavy zejména svíček. V případě výměny svíček použijte pokud možno svíčky s jednou elektrodou. Kdyby i pak kolísání otáček přetrvávalo je třeba provést diagnostiku jak LPG systému tak i vozidla.
14.2.2016 21:56:54
Jméno:
Ľuboš Předmět:
DensoDobrý deň, odtrh sviečok Denso K 20 TT pri jazde na LPG, nechat na 1mm, alebo ho treba znížiť?.....aká je približná životnosť týchto sviečok pri jazde hlavne na LPG?....Vďaka za odpoveď
15.2.2016 9:14:57
Jméno:
RE: DensoDobrý den, pokud měníme zapalovací svíčky u vozidel přestavěných na LPG neprovádíme žádné úpravy odtrhu. Vlivem vyšší teploty hoření LPG dochází po přestavbě k většímu opotřebení svíček a interval jejich výměny je o něco kratší.
14.2.2016 16:22:16
Jméno:
Jan Předmět:
LPG Dobry den
mam LPG landi renzo citroen c3 Picasso 1,6VTI
Ked startujem 1x rano auto ide na 3 valce ale ked mu pridam otcky cca o 300viac orepne sa na plyn a ide secko ok
pri volnobehu sami zda ze na LPG ide 1 vstrekovac horsie a motorom trasie
Otazka ma vplyv zly LPG vstrekovac na startovanie motora na benzin ?
15.2.2016 9:02:36
Jméno:
RE: LPG Dobrý den, vozidlo i po přestavbě na LPG vždy startuje na benzín a na LPG přepíná po dosažení nastavené teploty na reduktoru – obvykle cca 40o celsia. Pokud motor před přepnutím na LPG jede na tři válce, bude nejspíš závada v benzínové části (benzínový vstřikovač, zapalování…). Pokud ve volnoběhu běží motor nepravidelně může být na vině některý komponent zapalovací soustavy případně vadný LPG vstřikovač. Pro odstranění závady je nutné provést diagnostiku jak benzínové části tak i LPG.
12.2.2016 7:51:27
Jméno:
Kovář Předmět:
TouaregDobrý den,mám Touarega 3.2 162 kw rok 2004 v lpg a nemá přimazávání.Je to tak v pořádku?Při větší akceleraci jsou slyšet podle mě asi ventily ale při normální jízdě vše v pořádku.Děkuji za odpověd
12.2.2016 9:08:46
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: TouaregDobrý den.
Do tohoto vozidla jsme nikdy ochranu ventilů nedávali a nezaznamenali jsme žádné problémy s ventily a ventilovými sedly. Myslím si, že ventily by při akceleraci neměly být slyšet. Doporučuji kontrolu motoru v odborné dílně.
10.2.2016 19:57:44
Jméno:
Jakub Předmět:
Fabia 1.4 55 kwDobrý den, mám dotaz. Když jedu na benzín v pohodě.. a jak se to přepne na plyn tak to jede pořad na benzín a pořad v kuse to pípá prosím o řádu děkuji.
11.2.2016 7:32:20
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Fabia 1.4 55 kwDobrý den Jakube.
Pokud LPG systém pípá, znamená to, že je na něm nějaká závada. Je bohužel nemožné bez připojení na diagnostiku říci v čem je závada. Je nutné se objednat do odborné dílny, kde vozidlo z diagnostikují.
10.2.2016 13:49:32
Jméno:
Zdenek Předmět:
LpgDobrý den, chci se zeptat mám šesti válec 3,5L pokaždé po roce musím na seřízení z důvodů že se mi kompletně rozhodi LPG nevím co si mám o tom myslet. Buď je nekvalitní přístroj na LPG a nebo to servis na LPG dělá úmyslně aby měl kšeft, ta jednotka se mě rozštelovává docela pravidelně tak mám podezření na variantu umisl. Děkuji za odpověď.
11.2.2016 7:28:07
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: LpgDobrý den.
Velice obtížně by se nasimulovala nějaká závada aby, se projevila až po roce. Úmysl bych vyloučil. Častá závada bývá nekvalitní LPG kdy se gumičky ve vstřikovačích různě nafukují a splaskávají a potom je nutné vozidlo neustále do seřizovat. Také může být vadné nějaké čidlo, které až po dlouhodobém užívání postupně rozhodí mapu seřízení. Doporučuji důkladnou kontrolu všech komponent. Můžete se k nám objednat na tel. 602518625.
9.2.2016 19:50:41
Jméno:
Pavel Předmět:
ochrana ventilů Mitsubishi ASX 1,6Dobrý den,mám podtlakový systém ochrany ventilů VAP-SAVER. Je možné ho přemontovat na elektronický? Děkuji za odpověď.
10.2.2016 7:44:46
Jméno:
RE: ochrana ventilů Mitsubishi ASX 1,6Dobrý den, nahradit podtlakový systém elektronickým systémem dávkování je možné. K dispozici máme celou řadu variant s možností dávkování jak do sání, tak i do plynové nízkotlaké větve ať už jednobodově nebo sekvenčně. Pokud budete potřebovat rádi Vám s výběrem vhodného zařízení pro Váš vůz pomůžeme.
Přidat záznam