Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <127>  <128>  <129>  <130>  <131> ||  <268>     >>   >5x>  

28.2.2016 17:10:29
Jméno: Stauber Předmět: Opel Meriva 1.4 turbo
Dobrý den, je u motoru v Oplu Meriva 1.4 88kW turbo nutná ochrana ventilů přímazem nebo přístřikem benzinu? Děkuji za odpověď. Štauber
29.2.2016 7:54:05
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Opel Meriva 1.4 turbo
Dobrý den.
U Opela jsme se již s problémy s ventily setkali, proto doporučujeme ochranu ventilů u všech Opelů. V případě přeplňovaných motorů je třeba použít jeden z elektronických, tlakových typů přimazávání.

28.2.2016 6:33:53
Jméno: Radim Předmět: Škoda octavia III. scout LPG
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možná montáž LPG do škoda octavia III.scout ? A jestli ano, kolik by stála taková přestavba?

Děkuji za informace
29.2.2016 7:28:06
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Škoda octavia III. scout LPG
Dobrý den.
Pro odpověď na vaši otázku bychom potřebovali vědět přesný typ motoru a v ideálním případě verzi benzínové řídící jednotky. Využijte prosím poptávkový formulář http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavka/ .

26.2.2016 0:04:34
Jméno: Miloš Koblížek Předmět: Dotaz
Dobrý den. Měl bych ještě jedenu otázku k mému dotazu z 1.2 2016 (Opel Meriva - zaklepané ventily). Uvádíte, že velmi důležité je správné seřízení směsi paliva, neboť chudá směs výrazně tepelně zatěžuje spalovací prostor. Chtěl bych se tedy zaptat, jestli je z pohledu řidiče možno toto rozeznat (např. cukání... atd.). Popřípadě zhruba po kolika najetých kilometrech nechat znovu seřízení překontrolovat a tím tak předejít destrukci ventilů. Děkuji Koblížek
26.2.2016 9:41:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den, odchylky od optimální směsi nelze bez použití diagnostiky rozpoznat. LPG systém by měl projít každý rok revizí (zkouška těsnosti LPG systému). Ke každému LPG zařízení je v servisním plánu uveden projezd km pro provedení příslušných servisních úkonů – např. výměna filtru. Odpovědný servis přitom vždy provede kontrolu seřízení LPG systému a případně provede doseřízení.

25.2.2016 11:44:53
Jméno: jarda Předmět: vw Touarg 3.2 162kw
Dobrý den,chtěl se zeptat proč se mi vypne plyn když ještě v nádrži podle ukazatele přímo na nádrži je za červeným polem? Auto má dvě nádrže.Děkuji
29.2.2016 7:15:12
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: vw Touarg 3.2 162kw
Dobrý den.
Budíček na měření může být poposazený, pak ukazuje že LPG ještě je, ale reálně je nádrž prázdná. Vypínat plyn může také z jiných důvodů (Slabý reduktor, ztvrdlé membrány). Nejprve bych zkusil seřídit měření.

25.2.2016 9:43:48
Jméno: Honza Předmět: přimazávvání LPG
Dobrý den,mám dotaz mám v autě škoda octávia kombi 1.6 benzín a nemám přimazávání LPG.Je to potřeba nebo to nemusí být.Děkuji
26.2.2016 7:05:56
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: přimazávvání LPG
Dobrý den, u těchto motorů přimazávání být nemusí.

24.2.2016 7:33:08
Jméno: Bob Předmět: ford focus 1.6
Mám system Lovato půj roku namontován a od prvopočátku auto studené škube při akceleraci-při rozjezdu -rychlé sešlápnutí plynu při předjiždění..na benzin vše OK..Diagnostika mi byla ukázána / graf / vstřiky vše ok -prý elektrika ? Vyměnil jsem hned při přestavbě svíčky , palivovy filtr...ted bych měl pry vyměnit kabely k civce a ještě civku ? je to normální ..Na Toyotě -stag 400 a najezdil jsem 200 000 km bez servisu ..Vaše zkušenost . kde je závada .Děkuji
25.2.2016 7:27:11
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: ford focus 1.6
Dobrý den Bobe.
Nedokážu bez diagnostiky vašeho vozidla posoudit, kde přesně může být závada. Podle toho co popisujete, skutečně může být problém se zapalováním. Zařízení STAG v minulém vozidle byla určitě výborná volba.

23.2.2016 21:47:41
Jméno: xy Předmět: cena ????
Co říkáte na likvidační ceny konkurence ??? AGC+, půjdete stejnou cestou nebo zjednáte nápravu? Pokud ne, tak už brzy zlikvidujete nás montážní síť a tím pádem zlikvidujete sami sebe protože nebude mít komu prodávat !!. Vemte rozum do hrsti dokud je čas !!!.

Honda Accord — Ing. Ladislav Pataky 2016-02-23 09:29
Dobrý den. Přestavba 4-válcových vozidel u nás stojí od 18.490 Kč včetně DPH. Doporučoval bych podtlakový systém ochrany ventilů v kombinaci s mírným přístřikem benzínu (cca 5% ve vyšších otáčkách: nad 2700 ot/min). Pokud trváte na elektronickém řízeném vstřikování aditiva, musíte počítat s vyšší pořizovací cenou ochrany ventilů. Nabízíme Vám profesionální přestavbu vašeho vozidla přímu u nás ve Strakonicích. Volejte 602 300 970, nebo napište na email: kus@agcplus.cz S pozdravem
25.2.2016 7:09:21
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: cena ????
Vážený pane xy
Děkujeme za váš příspěvek i názor k tomuto tématu ceny přetaveb LPG. Rozhodně nemáme v úmyslu jít cestou takovýchto cen montáží LPG a v podstatě to není ani dosti dobře možné. Pokud máme zákazníkovi nabídnout kvalitní zařízení včetně kvalitních služeb s tímto souvisejících tak zmíněná cena není ani dosti dobře možná. Tuto skutečnost takto vnímá většina seriózních společností v ČR, kteří přestavby LPG provádějí. Bude jistě část zájemců, které tato nízká cena osloví, ale je důležité vědět, co si za tuto cenu vlastně kupíte a zda je to skutečně koncová cena přetavby pro vás včetně všeho co s tímto souvisí.

23.2.2016 15:29:56
Jméno: karel Předmět: Indikator BRC
Horní hranice naplnění nádrže se dá nastavit softverově, nemluvil jsem vůbec o plováku, každá čerpací stanice má jiný sklon stojícího vozidla, tudíž se stane, že na některé stanici se natankuje např. o 1-3 litry víc, poté se stane po rozjetí vozidla, že začnou všechny diody blikat, takže se dá nastavit horní hranice o několik mV výše a pak již diody neblikají-bohužel dost servisů to ani nenastavuje, proto dochází k těmto případům kdy začnou ledky blikat
25.2.2016 7:48:34
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Indikator BRC
Dobrý den.
Nazvěme věci správnými slovy. Horní hranice naplnění se softwarově nastavit nedá. Pouze se zapisuje odečet hladiny, horní i dolní. Samozřejmě je dobré zohlednit nerovnosti a tlak čerpaček při nastavování měření. Bohužel nedokáži ovlivnit tyto drobné nedostatky ostatních servisů. Proto jsme se rozhodli budovat jednotlivé značkové sítě po ČR, aby k tomuto docházelo co nejméně.

21.2.2016 20:25:58
Jméno: milan Předmět: Dotaz na přestavbu
Dobrý den,mám mondeo 1.8 2001 lpg Prins.Rád bych si koupil novější model mondea 2005-2006 a nechal ze stavajícího auta lpg předělat do nového kolik by to cca stálo a vyplatí se to?
Nebo je lepší udělat lpg uplně nové.
Děkuji
22.2.2016 9:23:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz na přestavbu
Dobrý den, v případ přemontáže LPG zařízení je vždy třeba posoudit vhodnost zařízení pro daný motor s ohledem na typ motoru a jeho výkon. O tom, zda se to vyplatí rozhoduje technický stav zařízení, zbývající délka životnosti nádrže a cena za přemontáž – zde je potřeba se obrátit na odborný servis Prins. Prins je poměrně drahé zařízení a nezřídka vychází i cenově lépe nová montáž s jiným zařízením.

21.2.2016 20:25:40
Jméno: karel Předmět: Indikator BRC
Indikator signalizuje naplnění(přeplnění) nádrže na 85%...dá se to vyřešit natavením horní hranice naplnění nádrže...
22.2.2016 9:11:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Indikator BRC
Dobrý den, LPG nádrž je osazena multiventilem, který zajišťuje plnění na max. 80% jejího objemu. Výška hladiny v nádrži je snímána plovákem. Pohyb plováku je pak převáděn na elektrický impuls. Horní polohu plováku tedy nejde nastavit pomocí software.

21.2.2016 9:42:08
Jméno: Zdenek Předmět: indikátor stavu paliva BRC
Dobrý den,ukazatel stavu paliva po nastartování trvale svítí všechny kontrolky,po chvilce začnou všechny čtyři blikat.Tak to funguje až do vyjetí nádrže,nemám přehled,kolik je asi v nádrži.Děkuji předem za odpověď.
22.2.2016 8:59:30
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: indikátor stavu paliva BRC
Dobrý den, blikání diod na přepínači signalizuje, že některá ze snímaných hodnot je mimo stanovený limit. Je proto nutná diagnostika systému.

19.2.2016 15:56:09
Jméno: Petr Předmět: STAG
Dobry den, mam moznost mit starsi lpg stag, chtel bych si ho nechat namontovat do sveho auta, jde to? Co je k tomu potreba pro legalni zapsani do TP?
22.2.2016 8:42:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: STAG
Dobrý den, v zásadě je to možné, ale je třeba posoudit vhodnost zařízení pro daný typ motoru včetně jeho výkonu. Pro legalizaci je potřeba předložit starou přílohu k technickému průkazu, velký TP od vozidla, ze kterého chcete zařízení použít, se zápisem o demontáži LPG zařízení. Přestavbu musí provést způsobilá odborná firma, která požádá o zaslání nové přílohy k TP a provede příslušný zápis ve velkém TP vozidla a zadá hlášenku pro systém DAVOZ. Seznam autorizovaných servisů STAG naleznete na našich stránkách www.acstag.cz , kde si můžete vybrat nejbližší servis.

18.2.2016 23:13:59
Jméno: Martin Předmět: Cukání
Dobrý den mám Ford focus 1,6 16v 75kw je tam přimazávání. Začalo mě to trošku cukat při maxamálním sešlápnutí plynu nebo při podtočení pot dvatisíce otáček a pak prutkém přidání tak to trošku zacuká.Jinak na benzín to jede krásně na LPG najeto tak 70 000 km. Díky Martin
19.2.2016 8:18:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cukání
Dobrý den, pocukávání může způsobovat celá řada příčin (nesprávný tlak plynu, výpadky zapalování, chybná funkce vstřikovačů….). Nejlépe se podaří závadu určit po připojení diagnostiky a navození stavu cukání.

18.2.2016 13:36:04
Jméno: Jožo Předmět: Zenit
Zdravím prosím váš o radu dal som zrepasovat a nastaviť vstrekovace valtek po namontovaný mi to robí to isté pri voľno behu mi kolisu otázky a niekedy mi to skape . Passat v6 2,8 . Robí to iba na lpg na benzine je to ok .
19.2.2016 8:12:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zenit
Dobrý den, předpokládám, že vstřikovače po repasy byly správně nastaveny a že byla provedena kontrola případně nové seřízení nastavení LPG systému. Pak bych v první řadě doporučil zkontrolovat stav zapalovací soustavy zejména svíček. V případě výměny svíček použijte pokud možno svíčky s jednou elektrodou. Kdyby i pak kolísání otáček přetrvávalo je třeba provést diagnostiku jak LPG systému tak i vozidla.

14.2.2016 21:56:54
Jméno: Ľuboš Předmět: Denso
Dobrý deň, odtrh sviečok Denso K 20 TT pri jazde na LPG, nechat na 1mm, alebo ho treba znížiť?.....aká je približná životnosť týchto sviečok pri jazde hlavne na LPG?....Vďaka za odpoveď
15.2.2016 9:14:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Denso
Dobrý den, pokud měníme zapalovací svíčky u vozidel přestavěných na LPG neprovádíme žádné úpravy odtrhu. Vlivem vyšší teploty hoření LPG dochází po přestavbě k většímu opotřebení svíček a interval jejich výměny je o něco kratší.

<5x<   <<     <1> || <127>  <128>  <129>  <130>  <131> ||  <268>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací