Diskuzní fórum LPG/CNG
4.8.2015 9:31:50
Jméno:
Novák Předmět:
špatný provoz na benzínDobrý den,potřebuji radu mám Citroen Evasion 2.0 16v (motor RFV - XU10J4R) před 2 roky (již 1 měsíc po záruce) namontováno LPG STAG4 s podtlakovým přímazem. S autem po 1,5 roce bezproblémového provozu provozu nastali velké problémy než se přišlo na to že je chyba v korekcích řídící jednotky. Každé ráno nešlo pořádně nastartovat na benzín ,když už chytlo motor neměl výkon ,kuckal a z výfuku byl cítit nespálený benzín.Jak se trochu motor ohřál a přepl na LPG vše běželo naprosto v pořádku. Po X různých radách a neuspěšných výměn všeho možného v různých servisech jsem navštívil plynaře ,auto napíchl a řekl že to je v korekcích.Po restartu benzínové řídící jednotky ,na benzín ukázkově nastartoval. Po uspěšném nastavení jsem odcestoval domů a najezdil tak 120Km,ale dlouho jsem se neradoval problém se vrátil opět. Takže teď musím před každým startem vytáhnout kabel od baterky počkat 5 minut a v pohodě na benzín nastartuju. Setkali jste se s tímto problémem ? Děkuji za odpověď
6.8.2015 22:40:57
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: špatný provoz na benzínDobrý den pane Nováku.
Domnívám se, že u vašeho vozidla bude problém v nesprávném dávkování LPG. Benzínová jednotka si dokáže korekci upravit, aby auto v plynu šlapalo tak jak má, ale pak nestartuje na benzín. Bude třeba provést důkladné seřízení plynové jednotky. Problém by mohl být také v nesprávné funkci jednoho za vstřikovačů. Doporučuji nejprve provést kontrolu vstřikovačů a pak seřízení LPG systému.
2.8.2015 14:41:25
Jméno:
Pajinos Předmět:
Pípání po nastartováníZdravím,
dnes mi po nastartování (a pak v průběhu jízdy při manuálním přepnutí na plyn) čtyřikrát rychle zapípala skříňka LPG (stejně intenzivně blikala i kontrolka) a auto nechtělo přepnout na plyn. Když jsem však zaparkoval a zkusil to znovu, už to píplo jen jednou a kontrolka neblikala tak rychle.
Jedná se o připomínku kontroly nebo o vadu v systému (to jsem se dočetl na internetu)? Auto mám Hyundai Lantra 1.6 16V (r.v. 1999, r.p. 2007 v Autogas Centru Strakonice, výrobcem by mělo být Stako podle záruky, co jsem dostal k příloze k TP). Naposledy jsem tankoval v pátek, takže na suchu nejsem (při tom pípá skříňka pomaleji a kontrolka svítí červeně).
Je pravda, že jsem trochu zaspal kontroly (poslední ještě starý majitel v roce 2012). Za dva roky mám měnit tlakovou nádobu, tak jsem to chtěl vzít jedním vrzem. Zítra mám cestu za mechanikem, který to zařízení montoval, tak ať vím, co mu říct a jestli si s sebou rovnou vzít i peníze (na kontrole jsem ještě nebyl tak nevím). Děkuji za odpověď.
6.8.2015 22:31:21
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Pípání po nastartováníDobrý den.
STAKO vyrábí jen nádrže, takže podle vašeho popisu bohužel nepoznám co je ve vozidle za zařízení. Ale obecně pokud auto nepřepne a několikrát zapípá, signalizuje to nějakou závadu na systému. Servisní interval signalizuje většinou jedno pípnutí a to buď hned po nastartování, nebo naopak po chcípnutí motoru. Pokud se pípání opakuje, doporučuji navštívit odbornou dílnu, aby provedli diagnostiku systému.
31.7.2015 20:48:44
Jméno:
Miroslav Dvořák Předmět:
demontáž lpgDobrý den
Jaká je cena demontáže LPG a všech náležitostí vč. zápisu do TP?
Děkuji Dvořák
2.8.2015 11:59:39
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: demontáž lpgCena demontáže zařízení se stanovuje, podle skutečně stráveného času na vozidle a naší hodinové sazby.
30.7.2015 2:57:06
Jméno:
Soky Předmět:
BRC FLYZdravím, mám bmw 523i automat a když ručně přepnu na lpg, rozsvítí se žlutá kontrolka ale systém se do lpg nepřepne. Do lpg se přepne až když sundám nohu z plynu. Když už svítí zelená tak při sešlápnutí pedálu auto chvíli nejede jako by docházelo palivo ale pak se rozjede.No a pokud jedu pod 60 km/h bez plynu tak auto zdechne i s zařazeným D.
Děkuji za odpověď
2.8.2015 11:53:16
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: BRC FLYDobrý den
Podle toho co popisujete se domnívám, že je v ŘJ nastaveno přepínání v deceleraci. To, že motor zhasne, když jedete bez plynu muže být způsobeno vadným vstřikovačem, neseřízenou bohatostí směsi nebo vadné nějaké čidlo. Doporučuji se objednat buď u nás nebo v nějaké odborné dílně, která servisuje BRC.
29.7.2015 19:38:05
Jméno:
Lukáš Předmět:
Na plyn cukaDobrý den...mám VW passat najeto na LPG cca 70000km. A začalo mě auto cuka. Kdyz seslapnu plyn.pedal tak jede tak jak má a občas zacuka. Čím to může byt? Děkuji
30.7.2015 10:30:02
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Na plyn cukaDobrý den, Příčin cukání může být celá řada a to jak ve vozidle, tak v LG systému. V první řadě bych se zaměřil na zapalovací soustavu – svíčky, kabely, cívky- zapalovací modul. Pokud je zapalování v pořádku doporučuji provést diagnostiku vozidla i LPG systému a na základě výsledků těchto diagnostik postupovat dále.
28.7.2015 9:01:57
Jméno:
Vojtěch Škoda Předmět:
BMW x5Dobrý den,
vsiml jsem si ze motor se prepina na LPG cim dal driv. V letnim obdobi to byvalo zhruba po 2 km pri ceste do prace a ted je to kratce po vyjeti z podzemni garaze nekdy i po par metrech. Jestli si pamatuji spravne, to co ovlivnuje prepnuti na plyn je teplota motoru, tak ze bud mam problem s chladicim systemem motoru nebo neco s cidlem co aktivuje LPG pri dosazeni spravne teploty. Muzete mi prosim rici co si o tom myslite. Diky za radu.
28.7.2015 13:35:39
Jméno:
RE: BMW x5Dobrý den, máte pravdu, že teplota zjištěná čidlem na reduktoru je jedním z faktorů ovlivňujícím přepnutí do plynu. Dřívější přepínání v posledních dnech mohlo být způsobeno též extrémními teplotami a malým rozdílem teploty „studeného motoru“ a nastavené teploty přepnutí. Doporučoval bych LPG systém zkontrolovat diagnostikou se zaměřením na nastavenou teplotu přepnutí případně její úpravu.
27.7.2015 22:16:30
Jméno:
jiří Předmět:
přimazávánízdravím, vlastním mazdu 6 s motorem 2.3 r.v. 2002, uvažuji o předělání na lpg, chtěl bych se Vás zeptat zda je u tohoto motoru nutné přidávat přimazávání ventilů či nikoliv. děkuji
28.7.2015 7:46:42
Jméno:
RE: přimazáváníDobrý den, u tohoto motoru L3C1, 122 kW doporučuji použít něktrerý ze způsobů ochrany ventilů. Bližší informace k jednitlivým systémům naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
27.7.2015 16:12:38
Jméno:
Vojtěch Čermák Předmět:
LPG-diodový měřák plynuDobrý den,chtěl bych se zeptat,zda byl už vyvinut měřící přístroj ručičkový nebo číselný naplnění nádrže LPG(kulatá),prozatím mám 4 diody,pátá je na přepnutí BA/LPG.Tyto diody jsou opravdu jen orientační,nedá se na ně spolehnout,pokaždé vypínají jinak i při stejném typu jízdy.Poslední dioda když bliká,najedu s ní ještě necelých 100km/což by měl být paradox.Ty ostatní diody ubývají velice rychle i při průměrné rychlosti
na komunikacích II a III.tř.
28.7.2015 7:34:58
Jméno:
RE: LPG-diodový měřák plynuDobrý den, musím Vás zklamat, ale jiné než diodové ukazatele se nevyrábí. U některých systémů lze ukazatel paliva zkalibrovat , případně hodnoty pro vypínání jednotlivých diod nastavit ručně čímž lze do jisté míry zpřesnit indikaci stavu paliva v nádrži.
27.7.2015 14:44:44
Jméno:
sladasko Předmět:
blikání kontrolkyMam ford focus c-max 1,6 74kW a mam presne ten isty problem.
20.7.2015 23:09:02
Jméno:
Pavel Duben Předmět:
pravidelná yávadaDobrý den , mám přestavbu na lpg cca 1,5 roku letos se oběvyla závada že při určité teplotě vody cca 95 stupnu se auto vypne , diagnostika ukazuje závadu vstřiku/ nedává jiskru , chci se zeptat zda muže řídící jednotka lpg toto odpojit .řídící jednotka auta měněna bez výsledku , měněna cívka zapalování bez výsledku.
Auto -Opel Omega 2l benzín ,98 rok , LPG řídící jednotka MAGIC G4 ,reduktor Magic
Děkuji za odpověd.
21.7.2015 8:11:10
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: pravidelná yávadaDobrý den.
Benzínová jednotka vypne zapalovací jiskru a benzinový vstřikovač, když zjistí, že daný válec nepálí. Pokud se závada projevuje jen v plynu, soustředil bych se na plynové vstřikovače. Plynová jednotka jen kopíruje benzínovou. Dále by mohla být závada v plynové jednotce, kde by odešel okruh daného válce. V tomto případě auto jede na tři válce jak v benzínu, tak v plynu. Doporučuji důkladnou diagnostiku plynového zařízení.
20.7.2015 15:08:12
Jméno:
Honza Předmět:
Zařízení LovatoDobrý den, rád bych si nechal přestavět svůj automobil Škoda Octavia 1,6 74Kw. Prosím nabídněte mi nějaké zařízení, které by bylo vhodné. V minulém voze jsem měl zařízení Lovato, se kterým mám jen špatné zkušenosti. Prosím nabídněte, co by bylo nejlepší pro můj vůz. Děkuji
21.7.2015 7:46:11
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Zařízení LovatoDobrý den.
Naše společnost montuje zařízení STAG a zařízení ZAVOLI. Obě zařízení jsou prvotřídní kvality. Octávií s tímto motorem jsme přestavěli celou řadu převážné se zařízením STAG. Zavolejte mi prosím na tel.602518625 domluvíme podrobnosti montáže.
20.7.2015 11:18:09
Jméno:
Mirda Předmět:
blikání kontrolkydobrý den,chtěl jsem se zeptat mám zařízení tartariny ve vozidle Dacia Duster 1,6. Pri jízdě rovně a zatáčení do prava pše funguje jak má, ale při jízdě se zatáčením do leva se pod přepínačem rozsvítí červená kontrolka,která po srovnání kol opět zhasne.Jedná se o nějakou vážnější závadu ,nebo to mohu přehlédnout.Mám plyn teprve půl roku a nemám tudíž žádné zkušenosti
21.7.2015 7:40:28
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: blikání kontrolkyDobrý den.
Pokud se tato závada projevuje jen při zatáčení na jednu stranu, tak mě napadá, že se bude napínat nějaký drát v motorovém prostoru, který v tu dobu nebude mít signál. Červená kontrolka se rozsvěcuje, když vozidlo přepne do benzínu a samozřejmě když dochází plyn. Určitě by chtělo připojit vozidlo na diagnostiku a zjistit co se na systému děje.
19.7.2015 18:04:44
Jméno:
Tomas Předmět:
teplota od svodůDobrý den, z nových (neobalených) svodů k výfuku mi jde velká teplota přímo vzhůru na hadice přivádějící plyn-asi ještě tekutý.Jsou hadice odolné proti teplotě(když se motor zahřeje-neudržím na nich ruku-tak 100 C?)? Musím je nějak chránit? Děkuji. T.
20.7.2015 8:20:16
Jméno:
RE: teplota od svodůDobrý den, pro přestavby vozidel na LPG platí Zkušební metodika ZM-A/19.4, kde v čl. 4 je uvedeno, že „žádný díl LPG systému nesmí být umístěn méně než 100 mm od výfuku nebo obdobného tepelného zdroje, pokud tyto díly nejsou adekvátně odstíněny vůči teplu“. Doporučuji proto navštívit odbornou dílnu, která by provedla posouzení stavu, případně provedla vhodné odstínění vůči teplu.
14.7.2015 21:43:47
Jméno:
Marcel Předmět:
brc fly fiatZdravím mám problém pri chodu /hlavne vyššie otačky/ začne trhať a zhoršuje sa to,reduktor mám repasovaný,prúd v poriadku,na benzín ide,filtre menené...poradí niekto...díki..
15.7.2015 11:27:21
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: brc fly fiatDobrý den.
Pokud auto škube, nejprve bych zkontroloval zapalovací soustavu (svíčky, kabely, cívky). Plyn je citlivější na zapalování než benzín, proto v benzínu vozidlo může fungovat bez chyby. Dále bych zkontroloval důkladně seřízení systému.
14.7.2015 17:22:09
Jméno:
Dolejší Lukáš Předmět:
Přestavba LPGDobrý den, vlastním auto škoda fabia 1,4 mpi r.v. 2000. Kolik by stála přestavba na lpg a v jakém časovém intervalu by se pohybovala, jelikož k Vám musím dojíždět.
Děkuji za ochotu
Dolejší Lukáš
15.7.2015 7:23:13
Jméno:
RE: Přestavba LPGDobrý den, cenu přestavby Vám rádi sdělíme telefonicky na tel: 602420268. Přestavba tohoto vozidla trvá jeden den. Konkrétní termín přestavby dohodneme telefonicky tak, aby Vám co nejvíce vyhovoval. Po dobu přestavby Vám též můžeme po dohodě poskytnut náhradní vozidlo.
Přidat záznam