Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <140>  <141>  <142>  <143>  <144> ||  <268>     >>   >5x>  

20.4.2015 7:36:07
Jméno: Petr Předmět: asx 1,6
Dobrý den , mám v asx namontován přímaz zn.JLM a dávkování je nastaveno na 22 kapek za minutu ( není to zbytečně moc? ) a už dochází . Můžu dolít GasLube P1000 SPECIAL od firmy ERC ? Zároveň uvažují o přejití na elektronické dávkování GASLUBE , bude to mít znatelný přínos ? Děkuji.
20.4.2015 9:04:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: asx 1,6
Dobrý den, bližší informace k systémům ochrany ventilů mžete najít na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . 22 kapek za minutu je zbytečně moc, obvyklé nastavení je 1 kapka za 6-8 sekund. U elektronického systému lze nastavit přesně dávkování v závislosti na objemu motoru a spotřeba aditiva je cca 1 promile ze spotřebovaného LPG. Elektronický systém na rozdíl od mechanického dávkuje jen při provozu na LPG a v závislosti na výkonu motoru. Co se týká dolévání aditiva – samozřejmě že lze použít různá aditiva. Žádný z výrobců aditiva však nedoporučuje míchání s jiným aditivem. Při změně aditiva je vždy potřeba znovu zkontrolovat případně nastavit dávkování.

19.4.2015 17:52:13
Jméno: Honza Předmět: ford c-max
Dobrý den,měl jsem v plánu koupit Ford C-MAX 1.6 80kw asi 10 let starého a dát do něho lpg.Při informaci v servisu Ford mi bylo zděleno,že to nedoporučují,neboť při spalování lpg časem u motorů dochází k zaklepávání a následnému podpalení ventilů.Vyřešil by tento problém přímaz?Děkuji za odpověď.
20.4.2015 8:40:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: ford c-max
Dobrý den, vozidel Ford Focus C-max nebo později jen C-Max s benzínovými motory o objemu 1,6 jsme již přestavěli celou řadu samozřejmě s použitím systému dávkování aditiva a dosud jsme žádné problémy nezaznamenali. Sám mám u C-maxu r.v. 2005 přestavěný motor 1,6, 85 kW na LPG – brzy budu mít bez jediného problému najeto na LPG 50 tis km. V současné Vám na ochranu ventilů můžeme nabídnout špičkové zařízení na dávkování aditiva Valve Protector , jehož účinnost byla v Německu dlouhodobě testována. Příklad přestavby tohoto motoru ve Focusu si můžete prohlédnot na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/ford/montaz-ford-focus-1-6/ .

18.4.2015 21:50:21
Jméno: Roman Předmět: chybička?
Dobrý den.Potřebuji menší radu.Dnes jsem tankoval LPG do svého vozu.Nejprve jsem natankoval jen 33 L do 60 L nádrže.Signalizace mi ale tvrdila,že je nádrž prázdná.Jak v interieru,tak na nádrži.Tak jsem natankoval zbytek,tudíž plnou.Po té se signalizace na nádrži rozhýbala a ukázala plnou.A však signalizace v autě stále tvrdí prázdnou nádrž a tudíž stále jezdím jen na benzín.Netušíte,kde by mohla být zrada?Děkuji za odpově´d.
20.4.2015 7:57:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: chybička?
Dobrý den, to že nefunguje měření nebo je špatně seřízené nemusí znamenat, že vozidlo nemůže jezdit na plyn. V tomto případě postačí seřízení případně výměna měření. Pokud nelze přepnout do plynu bude nutné závadu diagnostikovat a opravit.

13.4.2015 19:23:01
Jméno: Vladimír Petrovič Předmět: Subaru Forester
Dobrý den,
chystám si pořídit Subaru Forester 2006-2007 a to 2,0 - 116kw nebo 2,5 - 169kw Turbo.
V některých recenzích 2,5 Turbo k přestavbě na LPG příliš nedoporučují.
Není mi jasné z jakého důvodu(udajně podpalování ventilů).Prosím o váš názor.

Petrovič
14.4.2015 12:35:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Subaru Forester
Dobrý den,
v minulosti jsme úspěšně na LPG přestavěli tato vozidla jak ve verzi 2,0 - 116 kW, tak ve verzi 2,5 - 169 kW. Při přestavbě byl použit systém pro ochranu ventilů. U motoru 2,5 turbo je třeba použít pro dávkování aditiva systém s tlakovým dávkováním. Samozřejmostí je pečlivé seřízení LPG systému ve všech jízdních režimech

13.4.2015 17:11:12
Jméno: Václav Předmět: Software lovato
Dobrý den, v našem servisu se jednou namontoval plyn značky lovato a nyní se nám vrátil na servis s vadným chodem na lpg. Software od značky lovato mi přijde až moc ztrohý, proto jsme raději z montáži tohoto zařízení nepokračovali. Existuje nějaký rozšířený program, který by nám dovolil na firmě auto nastavit, tak aby bylo pojízdné? Budu rád za každou radu. Děkuji
14.4.2015 12:31:05
Jméno: Procházka Evžen Předmět: RE: Software lovato
Dobrý den, bohužel nevíme o žádném rozšířeném programu pro Lovato.

13.4.2015 10:23:03
Jméno: Jan Předmět: 1.8 tsi ostavia 2009
Dobrý den,
lze přestavět na LPG také škodu Octavia 1,8 TSI. Je to vhodné palivo pro tento typ motoru? Popř. nezkracuje se tím životnost motoru?
13.4.2015 12:15:15
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: 1.8 tsi ostavia 2009
Dobrý den.
U motoru s přímým vstřikem je software na přestavbu vázán ke kódu motoru. K zodpovězení vašeho dotazu bych potřeboval více informací k vašemu vozidlu (kód motoru, výkon).

11.4.2015 18:43:24
Jméno: Novosadová Předmět: dotaz
Dobrý den, mám Sorento na LPG a když mám plnou nádrž, tak mi občas signalizuje kontrolka, tedy pípá, že nemám plyn. Prosím, dá se plovák z nádrže odstranit? Stejně se podle svítící kontrolky nedá řídit, ale podle najetých kilometrů.

Děkuji Vám za brzkou odpověď.
S pozdravem Novosadová
13.4.2015 9:18:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: dotaz
Dobrý den, pokud máte plnou nádrž a LPG zařízení vydává zvukový signál, zařízení signalizuje závadu. Pro zjištění závady je potřeba navštívit odborný servis, který je vybaven potřebnou diagnostikou. Plovák v nádrži v žádném případě neodstraňujte. Plovák je součástí multiventilu, který mimo jiné má i bezpečnostní funkci a zabezpečuje plnění nádrže do max. 80% jejího objemu.

29.3.2015 13:55:17
Jméno: Švajcr Předmět: ford S-max 2,0 Duratec
Přeji dobrý den, uvažuji o přestavbě mého auta na LPG. Dělali jste již takovouto přestavbu? Kam by se umístila nádrž s LPG? Vzadu je místo pro lepící sadu, kompresor atd.
Děkuji za odpověď. S pozdravem Švajcr.
30.3.2015 8:26:07
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: ford S-max 2,0 Duratec
Dobrý den, montáž provádíme s ohledem na konstrukci vozidla a vždy se snažíme, pokud to je technicky možné, zohlednit požadavky zákazníka. U Vašeho vozidla bychom instalovali válcovou nádrž do zavazadlového prostoru.

26.3.2015 9:09:08
Jméno: Mafos Předmět: Mazda 6, 2,5l
Dobrý den, lze namontovat LPG di nové Mazdy 6, 2,5l a pokud ano - jaký systém je nejvhodnější?
26.3.2015 9:28:34
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Mazda 6, 2,5l
Dobrý den
K zodpovězení vašeho dotazu jste napsal málo informací k danému vozidlu (r. v., výkon, kód motoru).
Z těchto informací pak dokáži s jistotou říci, zda lze přestavět dané vozidlo.

21.3.2015 22:29:38
Jméno: jiří Předmět: lpg skoda2
Děkuji.

21.3.2015 19:19:28
Jméno: jiří Předmět: lpg skoda 2 1.2
Promińte,jde o Śkodu Fabii2 HTP,1.2-44kw, r.v.2009,celkem najeto 78000km,s lpg najeto 35000km bez jakýchkoliv závad.
21.3.2015 19:56:06
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: lpg skoda 2 1.2
Dobrý den pane Jiří.
Když začne vypínač dávat akustický signál, znamená to, že je na systému závada a systém přepíná zpět do benzínu zřejmě proto je tam zřetelné poškubnutí. Bez připojení systému na diagnostiku si netroufám odhadovat v čem je závada. Naše firma systém Tartarini nedělá, proto vám doporučuji navštívit odbornou dílnu, která se tímto systémem zabývá.

21.3.2015 14:51:50
Jméno: jiri Předmět: lpg skoda 2 1.2
Dobrý den,mám na voze 2 roky lpg Tartarini,občas,ne vždy při přepnutí na plyn motor zaškube,na přepínači se rozsvítí všechny kontrolky a začne pípat.

20.3.2015 12:51:42
Jméno: Zbyněk Předmět: chudá směs
Dobrý den,

chtěl bych nechat seřídit lpg BRC SEQUENT ve voze Honda CR-V, 2,0 l, r.v.2003, na diagnostice hlásí chudou směs a rozsvěcí se kontrolka motoru.

Kolik tento úkon bude stát?

Děkuji za informace

Z.Böhm
21.3.2015 19:42:59
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: chudá směs
Dobrý den pane Zbyňku.
Nikdo nedokáže říct kolik bude stát takováto oprava, pravděpodobně postačí jen systém doseřídit ale může se stát, že bude potřeba vyměnit některý komponent a cena by byla úplně jiná. Na opravu se prosím případně objednejte na tel.602518625.

17.3.2015 19:36:27
Jméno: Petr Předmět: Výměna vstřikovací lišty Stag sekven. vstřik 4-válec
Dobrý den,
potřebuji vyměnit vstřikovací lištu stag sekvenční vstřik-4 válce..jaké jsou možnosti?předem děkuji za info...
18.3.2015 7:18:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna vstřikovací lišty Stag sekven. vstřik 4-válec
Dobrý den, Stag je název řídící jednotky od výrobce AC Spolka Akcyjna. Donedávna tento výrobce používal vstřikovače od různých výrobců např. Valtek, Rail…. celá nabídka vstřikovačů, které mžete k dané řídící jednotce použít, je vidět v diagnostickém programu. Některé vstřikovače např. Valtek lze repasovat.

17.3.2015 12:12:23
Jméno: Milda Předmět: doklady k lpg
Dobrý den,zajímalo by mě,jestli musejí autosalony,které prodávají auta s LPG montovaným přímo z výroby vystavovat ty samé doklady jako firmy,které LPG montují dodatečně.
Podle jakého zákona,vyhlášky či předpisu se toto řídí ?
17.3.2015 13:38:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: doklady k lpg
Dobrý den, toto je otázka spíše na výrobce vozidel, případně na příslušný odbor MDČR, ale pokud myslíte vozidla Hyundai, KIA, Mitsubishi, Chevrolet, která jsou prodávána s namontovaným LPG, tak v těchto případech se jedná o dodatečné vestavby. Tyto vestavby jsou povoleny rozhodnutím MD ČR, které vychází z § 19 a § 21 zákona 56/2001 Sb. ve znění zákona 307/1999 Sb. v platném znění a prováděcích předpisů o schvalování technické způsobilosti a technických podmínkách provozu vozidel na pozemních.

<5x<   <<     <1> || <140>  <141>  <142>  <143>  <144> ||  <268>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací