Diskuzní fórum LPG/CNG
16.9.2023 8:17:31
Jméno:
Milan Předmět:
Přestavba Toyota AurisDobrý den, měl bych dotaz na přestavbu vozu Toyota Auris r,v.2011, 1.6 97kW, díval jsem se na fotogalerii, u těchto motorů používáte systémy Stag i Zavoli, který je dle Vašich zkušeností vhodnější...Taky mi byl v rámci dotazů nabídnut systém AEB Digitronic...tak váhám a budu rád za Váš názor. Děkuji a nashledanou Milan
18.9.2023 9:58:05
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Přestavba Toyota AurisDobrý den, nejčastěji tyto motory přestavujeme se systémem STAG 4Qbox a elektronickým systémem ochrany ventilů Valve Protector. Systém STAG funguje v těchto motorech bezvadně a navíc u řady Q je záruka na elektroniku 5 let.
15.9.2023 17:17:47
Jméno:
Petr Předmět:
TankováníDobrý den,
mám nově auto na CNG. Při tankování mi našla nasadit pistol (starý typ). Vše jsme dělal podle návodu. Můžete mi prosím poradi v čem dělám chybu?
Dík moc.
Petr
18.9.2023 9:52:18
Jméno:
RE: TankováníDobrý den, při tankování CNG je třeba správně nasadit pistoli a zaaretovat ji páčkou. Po správném nasazení by měl být slyšet zvuk plnění vlivem tlaku v hadicích.
10.9.2023 18:57:48
Jméno:
Josef Předmět:
Landi renzoDobrý den, mám ve své Mazdě cx7 Landi renzo Li10 a v pravidelných intervalech cca 15 sekund dochází k vynechání motoru tzv cuknutí. V minulosti cca rok zpátky jsem měl ten samý problém ale než jsem našel někoho kdo by se na to podíval, závada sama zmizela. Na benzín je vše v pořádku. Děkuji za odpověď
11.9.2023 7:40:33
Jméno:
RE: Landi renzoDobrý den, zjištění a odstranění závady bude vyžadovat připojení LPG systému k diagnostickému programu. Může se jednat o závadu v nastavení LPG systému, závadu některého komponentu LPG soustavy (např. vstřikovače), závadu v zapalovací soustavě….
8.9.2023 22:03:45
Jméno:
Petr Předmět:
Teplé starty vždy na LPG Proč !!!Fabia 2 1,4 16V systém Prins LPG od výroby při studeném startu LPG přepne klasicky po zahřatí motor asi za 2 minuty ale když je motor teplý vždy staruje na LPG pokud motor vychladne opět staruje na benzín ???
11.9.2023 7:31:53
Jméno:
RE: Teplé starty vždy na LPG Proč !!!Dobrý den, pro správnou funkci LPG systému musí být přeměněna kapalná fáze LPG, která je v nádrži, na plynnou fázi, která je dávkována vstřikovači LPG do sání motoru. Odpařování LPG probíhá v odparníku (reduktoru), který je vyhříván chladící kapalinou a jeho teplota je snímána teplotním čidlem. V LPG řídící jednotce je nastavena teplota přepnutí (obvykle 35 – 40 stupňů C) po jejímž dosažení dojde k přepnutí z benzínu na pohon LPG. Pokud je motor teplý, pak k přepnutí dochází bezprostředně po startu.
8.9.2023 20:11:24
Jméno:
Aleš Předmět:
misfireDobrý den, mám Audi A4 motor 1.8t 140kW, LPG Landi Renzo stará asi 12 let, vynechává mi zapalování na 4. válci, pouze na lpg na volnoběh. Za jízdy ve vyšších otáčkách působí že jede perfektně, ale po přepnutí na benzín stále ještě chvilku vynechává na volnoběhu asi než se očistí svíčka, na volnoběh 4. válec nezapaluje vůbec. Svíčky a cívky nové, lpg vstřikovače, cívky i svíčky jsem zkoušel prohodit a vynechává stále 4. válec. Tlaky motoru jsou po GO 12 barů na každém válci. Závada se projevovala už déle, ale vynechávání se projevovalo čím dál častěji, až už jede na volnoběh jen na 3 válce. Kde by mohl být problém? děkuji
11.9.2023 7:23:54
Jméno:
RE: misfireDobrý den, zjištění závady bude vyžadovat připojení LPG sytému k diagnostickému programu případně provést další doplňková měření. Navštivte proto odborný servis.
8.9.2023 11:07:01
Jméno:
Karel Předmět:
Pípání po přepnutí na LPG Dobrý den mám auto Fiat Stilo s přestavbou na LPG tartarini, auto nastartuji na benzín, ukazatel na LPG ukazuje že nádrž je plná, problikava zelená kontrolka pak se to přepne na plyn relatka normálně cvakaji, chvíli běží pak přestanou a ozve se neustále pípání blikání zelené kontrolky, a stav nádrže který ukazuje stav paliva je zhasnuty, jen bliká zelená dioda píská to, a svítí oranžová dioda vedle!kde může být chyba?
8.9.2023 11:31:32
Jméno:
RE: Pípání po přepnutí na LPG Dobrý den, závada může být v některém elektroventilu, elektroinstalaci některém čidle apod.. Pro zjištění závady bude nutné připojení LPG systému k diagnostickému programu. Pak bude možné ověřit správnou funkci všech akčních členů LPG soustavy a závadu zjistit. Navštivte proto svého plynaře, který závadu zjistí a odstraní.
8.9.2023 11:03:05
Jméno:
Karel Předmět:
Pípání po přepnutí na LPG Dobrý den mám auto Fiat Stilo s přestavbou na LPG tartarini, auto nastartuji na benzín, ukazatel na LPG ukazuje že nádrž je plná, problikava zelená kontrolka pak se to přepne na plyn relatka normálně cvakaji, chvíli běží pak přestanou a ozve se neustále pípání kde může být chyba?
7.9.2023 16:07:30
Jméno:
Roman Předmět:
Yeti 1,4 tsiDobrý den,mám dotaz mám škoda yeti 1.4 tsi 90kw rok 2012 a je tam namontované lpg na skapalněný plyn nějaké voltren a nebo tak něco.Nádrž má propadlou platnost je někdo ze severních čech kdo mi demontuje plyn a dá razítko do velkého tp?? Děkuji moc
8.9.2023 7:18:41
Jméno:
RE: Yeti 1,4 tsiDobrý den, zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/ jsou naše partnerské servisy včetně kontaktů, kam se můžete obrátit.
4.9.2023 17:38:56
Jméno:
Neubauer Předmět:
špatný start octavieMám Š. Octavie 1,6/75kW,r.v.03. Start na benzin v pohodě, poté po ohřátí při 1-2km přepnutí na LPG v pohodě a po jízdě cca 10km a více na LPG, zastavení a vypnutí motoru, nelze za asi 10 min. nastartovat. Po ponechání auta v klidu min. 2 hodiny lze auto bez problémů opět nastartovat. Před 10 dny dáno nové kompletní palivové čerpadlo benzínu, nový palivový filtr benzínu a nový tlakový spínač paliva u lišty přes sáním. Závada odstraněna na 3 dny, poté se projevuje opět po každé jízdě. Kontrolky v pořádku, žádná nesvítí, před 14 dny na STK u spalin nic nenašli a auto prošlo STK. Druhý den opět nestartovalo. Poradíte co s tím? Dík za odpověď.
5.9.2023 7:16:35
Jméno:
RE: špatný start octavieDobrý den, odstranění závady bude vyžadovat připojení LPG systému k diagnostickému programu. Jednou z možných příčin může být např. vadný reduktor. Pro odstranění závady navštivte svého plynaře, případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.
29.8.2023 11:59:15
Jméno:
Martin Předmět:
Plnící hrdlo LPG Tomesto Dobrý den, kvůli lakovaní dílu jsem rozpojil koncovku tankování LPG (v nárazníku). Rozpojil jsem to rozdělením v přední části a vypadla mi pružinka. Jenom jsem se chtěl zeptat, jestli jí tam mám nasadit zakončením ( přesahem do vnitřní strany), nebo tou otevřenou stranou ke kuličce. Děkuji.
29.8.2023 12:26:26
Jméno:
RE: Plnící hrdlo LPG Tomesto Dobrý den, pokud pružinu dáte obráceně nebude plnění fungovat. Správně je to, jak píšete „otevřenou stranou ke kuličce“. Pak je třeba po naplnění nádrže zkontrolovat těsnost. Proto doporučuji svěřit opravu plynaři.
27.8.2023 21:26:23
Jméno:
Petr Předmět:
TSI spotřeba Dobrý den pane Procházka, u TSI motorů platí momentální spotřeba benzínu dle stylu jízdy nebo se spotřeba benzínu ukládá po určitou dobu jízdy do paměti a vozidlo jede i na vyšší spotřebu, i když by v dané chvíli nemuselo? Děkuji za odpověď.
28.8.2023 7:44:22
Jméno:
RE: TSI spotřeba Dobrý den, předpokládám, že se dotazujete na spotřebu benzínu u vozidla přestavěného na LPG. Velice zjednodušeně řečeno pro přestavby motorů s přímým vstřikováním benzínu se používají jednak LPG systémy se vstřikováním kapalné fáze a jednak systémy se vstřikováním plynné fáze. My používáme méně komplikované a tím pádem i levnější systémy se vstřikováním plynné fáze LPG do sání motoru. Benzínová řídící jednotka mimo jiné kontroluje i činnost benzínových vstřikovačů. Proto i po přestavbě na LPG musí dostat signál o otevření benzínového vstřikovače. Výrobci LPG sad proto musí mít na válcích konkrétní kód motoru s konkrétní benzínovou řídící jednotkou, v níž je program pro strategii řízení motoru. Na základě provedených měření pak vyberou vhodné komponenty LPG soustavy a vytvoří program pro ten konkrétní motor. LPG řídící jednotka odpojí benzínové vstřikovače, jakmile benzínová řídící jednotka přestane tento signál sledovat a zbytek paliva pro daný výkon je dodán v plynné fázi LPG do sání.
27.8.2023 18:15:44
Jméno:
Josef Předmět:
stag 50,100,150Prosím vás kde se dají vymazat nouzové starty u programu Stag 50,100,150 ?
28.8.2023 7:17:35
Jméno:
RE: stag 50,100,150Dobrý den, nouzové starty se nastavují prostřednictvím diagnostického programu.
25.8.2023 19:52:40
Jméno:
Jan Piller Předmět:
Dodge caravan 3,8 automat Dobrý den
Při jízdě na benzín /LPG mě za jízdy problika cela palubovka,když poté auto chcipnu a cca po dvou hodinách zas nastartují nejde vůbec zapnout LPG další den když zas nastartují tak to třeba zas funguje nevím mohla by to být třeba pojistka? Kontakty od baterie jsou třeba utahnute .děkuji za radu
28.8.2023 7:15:35
Jméno:
RE: Dodge caravan 3,8 automat Dobrý den, půjde zřejmě o závadu v elektroinstalaci např. vadná kostra, překousaný drát apod.. K jejímu odstranění bude třeba provést diagnostiku a další doplňková měření. Šikovný autoelektrikář by si s tím měl poradit.
24.8.2023 5:21:18
Jméno:
Tomáš Předmět:
PrestavbaDobrý den,
Na kolik taková přestavba továrního CNG v Ducatu 3,0 CNG na LPG vyjde? Orientačně.?
Děkuji
24.8.2023 7:14:05
Jméno:
RE: PrestavbaDobrý den, pro přestavbu vozidel, která mají v TP uvedeno jako jediné palivo CNG, nemáme typové schválení. Tyto přestavby neprovádíme.
23.8.2023 6:59:32
Jméno:
RE: Mitsubishi Outlander PHEV 2,4 r.v. 2019 Dobrý den, přestavbu na pohon LPG lze provést. Můžete si ji prohlédnout v naší fotoggalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/mitsubishi/montaz-mitsubishi-outlander-hybrid- 2360-cm/.
Přidat záznam