Diskuzní fórum LPG/CNG
10.4.2014 20:09:13
Jméno:
Standa Předmět:
lpgzdravim,jezdim na plyn a mam namontovanou nadobu na primazavani kvůli ventilum...proc kapky kapou občas nekapou jak mají,proste to prestane kapat a pak to musim znovu štelovat..v servisu mi pan řekl,ze to dela když třeba na něco narazim,tak se ten uzaver pohne a pak to nekape...prece se to musí nejak udelat abych to porad nehlidal a nebo to je normalni?Dekuji za odpoved
14.4.2014 7:45:36
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: lpgDobrý den pane Stando, nepíšete jaké zařízení na přidávání aditiva ve voze máte. Nerovnoměrné dávkování může způsobovat netěsnot v systému dávkování aditiva - na nádobce, případně na přívodu do sání.
8.4.2014 18:48:19
Jméno:
mag. Předmět:
magic se prepina z LPG do BADobry den,
chci se zeptat na problem s LPG, system HL propan Magic, sekvencni. auto zacelo pri jizde na LPG samo prepinat na benzin, nevim po cem mam jit, cidla, nastaveni v rj, kostry, prepinac lpg? dekuji za rady
9.4.2014 8:36:36
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: magic se prepina z LPG do BADobrý den, pokud LPG systém sám přepíná na benzín je z toho důvodu, že řídící jednotka vyhodnotila závažnou chybu, která nedovoluje jeho další provoz.Většina systémů ještě při přepínání do benzínu vydává akustické zvuky.
Systém Magic nemontujeme a proto doporučuji navštívit pro zjištění závady příslušný servis.
8.4.2014 17:12:37
Jméno:
Petr Předmět:
nepravidelný chod plynuDobrý den,
chtěl jsem Vás poprosit o radu, mám od Vás LPG již druhý rok a blíží se mi druhá roční prohlídka. Teď jsem zjistil, že při volnoběhu na plyn, jde nepravidelný chod, takové vteřinové výpadky z výfuku. Neumím přesně specifikovat, předem děkuji za odpověď,
9.4.2014 8:13:38
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: nepravidelný chod plynuDobrý den pane Petře, v první řadě bych zkontroloval zapalování, tedy svíčky, kabely, cívky. Pokud je zapalování v pořádku přijeďte k nám na seřízení. Provedeme diagnostiku LPG systému a v případě potřeby systém seřídíme. Termín prosím dohodněte na tel: 602 178 440.
8.4.2014 11:01:38
Jméno:
Jiří Předmět:
brcdobry den chtel bych se zeptat jak je to mozne kdyz prepnu na lpg jedu furt na benzin
8.4.2014 12:03:25
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: brcDobrý den pane Jiří, pro upřesnění Vašeho dotazu mi prosím zavolejte na tel: 602420268.
7.4.2014 17:31:54
Jméno:
Mirek Předmět:
Stag 300 ISADobrý den, u 4válce probíhá přepínání válců postupně - s časovým zpožděním. Dá se říct, při jaký době už je zpoždění nežádoucí? Prakticky dochází k souběžnýmu chodu na benzín i na LPG (např. jeden válec LPG, 3 benz. atd.) a obě pohonný hmoty mají trochu rozdílný průběh hoření. Co třeba například 1500ms doba přepnutí na jednotlivé válce?
Děkuji Mirek
8.4.2014 8:25:23
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: Stag 300 ISA
Dobrý den pane Mirku, standardně je u systému Stag 300 ISA2 nastaven čas zpoždění přepnutí válců na 200 ms. K prodloužení tohoto času se přistupuje jen pokud přepnutí benzín-plyn není plynulé.
7.4.2014 15:55:04
Jméno:
Erik Předmět:
Přepínání LPGDobrý den. Prosím o radu. O jakou závadu a v jaké cenové hladině se může jednat. Od dnešního dne při poloze přepínače na benzín typ BRC u Felicie se chová stejně jako v mezipoloze plyn / benzín, tedy přepne na plyn.
Děkuji.
8.4.2014 7:51:53
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Přepínání LPGDobrý den pane Eriku, může se jednat o závadu v přepínači. Cenu Vám rádi sdělíme na tel: 606728358.
7.4.2014 10:12:30
Jméno:
Dagmar Předmět:
Venkovní teplotaDobrý den,
mám LPG u Škoda Roomster 1,2 51 kW. Montáž červenec 2011. Byly již 2x dolaďovány „korekce“ , protože po nastartování auto začalo „chcípat“. Poté provoz bez problémů. Nyní od minulého týdne, kdy se oteplilo, pokud auto stojí od 7. do 15. hod venku na slunci – zase po nastartování „chcípe“. Je třeba přidat při rozjezdu dost plynu. V noci je v chráněném stání, ráno je celkem chladno a start bez problému, i když odpočívá od pátku večer do pondělí ráno. Domnívám se, že problém souvisí s venkovní teplotou a popř. i s namíchanou směsí LPG, nevím, zda Kralupol nedodává ještě „zimní“ směs. Prosím o radu, jak tento problém vyřešit. Děkuji.
8.4.2014 8:00:55
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Venkovní teplotaDobrý den paní Dagmar, systém LPG je vybaven řadou čidel, která snímají teplotu/tlak plynu, teplotu chladící kapaliny atd.. Z tohoto důvodu nelze takto na dálku určit příčinu chování Vašeho vozidla.
K identifikaci a následnému odstranění závady je potřeba provést diagnostiku. Pokud se chcete objednat na opravu u nás, rádi Vám pomůžeme. Tel. pro domluvení opravy je 602 178 440.
7.4.2014 10:04:17
Jméno:
Vladimír Předmět:
VSR x VAP saverDobrý den,
pokud bych měl u kia ceed možnost výběru mezi systémy VSR a VAP saver (buď a nebo), jakou variantu doporučujete?
7.4.2014 14:15:18
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: VSR x VAP saverDobrý den pane Vladimíre, oba systémy VSR i VAP, jsou systémy jejichž cíl je stejný, tedy ochrana ventilů a ventilových sedel. Výběr systému na ochranu ventilových sedel vždy konzultujeme se zákazníkem s ohledem na provozní potřeby. Systém VRS lze zapnout v řídící jednotce LPG a nevyžaduje navýšení investice o zařízení pro přidávání aditiva, ale je zde vyšší spotřeba benzínu (benzín je přistřikován i v průběhu provozu na plyn). U VAP je cena při montáži vyšší o cenu zařízení na přidávání aditiva, avšak po přepnutí jede vozidlo jen na LPG. 1 l aditiva pak vystačí na cca 10 tis. km. U vozidel, která jsou provozována ve ztížených podmínkách (např. častý provoz na dálnicích) doporučujeme kombinaci. Pokud máte vozidlo v záruce, je třeba se řídit názorem prodejce vozidla, který záruku drží. Vzhledem k tomu, že při denním dojíždění do práce využíváte dálnici (jak píšete ve svém dotazu ze dne 4.4.2014), doporučoval bych kombinaci VSR + VAP.
5.4.2014 13:01:27
Jméno:
Libor Pecinka Předmět:
Stag300Dobry den mam Renault Koleos r.v.2009 ,2488cm,126 kw chci prejit na LPG a doporucili mi system STAG 300 a vstrikovace Waltek. Je to dobra volba nebo by jste mi doporucil neco jineho. Dekuji za odpoved
6.4.2014 10:42:12
Jméno:
Roman Předmět:
RE: Stag300Záleží na tom, jak často chcete dojíždět na servis :) pokud co nejméně, poohlídl bych se po jiném zařízení a firmě, která má na výběr vícero systémů a je schopná vám nabídnout to zařízení, které bude dlouhodobě fungovat bez problémů i s ohledem na životnost motoru! Samozřejmě vše je o penězích a pokud nejsou, pak se musíte smířit s tím, že budete mít i nějaké ty problémy pokud vás zajímá jen cena montáže.
5.4.2014 12:50:16
Jméno:
Kadina Předmět:
SuzukiDobrý den, prosím o info jestli není problém vybavit následující vozidlo LPG Suzuki Grand Vitara 1,6 4x4, Rok výroby 2008, Palivo Benzín, Objem a Výkon 1 586 ccm, 78 kW, Karoserie Terénní 3-dv. 4-sed.
Děkuji Kadina
6.4.2014 7:47:29
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: SuzukiDobrý den pane Kadino, Vaše vozidlo lze vybavit LPG systémem. Časté dotazy, zejména v poslední době, se týkají vhodnoti přestaveb na LPG ve vztahu k ventilům a ventilovým sedlům. Mezi systémy, které dnes na trhu jsou lze zvolit vhodný pro Vaše vozidlo a to systém se zabudovanou ochranou ventilů, kdy je přistřikován benzín a dále lze doplnit systém dávkování aditiva na ochranu ventilových sedel. Naše firma je zástupcem a přímým dovozcem homologovaných LPG zařízení od předních evropských výrobců, která plně splňují požadavky pro Vaše vozidlo. S přestavbami na LPG máme dvacetileté zkušenosti a těchto vozidel jsme přestavěli již celou řadu.
5.4.2014 12:22:55
Jméno:
Vladimír Předmět:
VSR x VAP saver (2)Dobrý den, děkuji p. Liškovi za odpověď, ale řeším tohle přímo se servisem od Kie a zdá se, že bych mohl mít možnost dodat si tam VAP saver i v rámci sedmileté záruky (za příplatek), proto se také ptám. Kolega z práce si Hyundai taky nechal upravit svoji 1,6-ku v rámci záruky od oficiálního servisu. Tzn. pokud bude možnost vybrat si, resp. třeba i nastavit VSR a VAP dohromady, myslíte že je to vhodná varianta?
7.4.2014 7:37:20
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: VSR x VAP saver (2)Dobrý den pane Vladimíre, domontováním přimazávaní sedel ventilů ke stávajícímu VSR budete mít ještě lepší ochranu sedel ventilů. Pokud je vozidlo v záruce, konzultujte tento krok s prodejcem vozidla.
4.4.2014 20:37:13
Jméno:
Martin Předmět:
LPGDobrý den , rád bych se zeptal jaký motor by jste doporučil pro Fábii druhé generace při montáži lpg a zda li potřebuje přimazávání vetilů. Děkuji za odpověd . Martin
7.4.2014 7:28:39
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: LPGDobrý den pane Martine, jednoznačně bych doporučil tyto motory 1.4 16V/63 kW a 1.6 16V/77 kW. S těmito motory jsme přestavěli mnoho vozidel a LPG zde funguje bez problémů. Použití ochrany ventilových sedel není u těchto motorů potřeba. U motorů TSI, které byly nabízeny od r. 2010 lze přestavět jen některé motory – určujícím kritériem je kód motoru. V případě přestavby TSI motorů je potřeba počítat kromě spotřeby LPG také s vyšší spotřebou benzínu, který chladí benzínové vstřikovače.
4.4.2014 19:17:18
Jméno:
Vladimír Předmět:
VSR x VAP saverDobrý den, mám objednanou Kiu Ceed SW s LPG a díky kolegovi z práce, který má Hyundai s LPG jsem znejistěl, jestli systém VSR bude z hlediska spotřeby benzínu vhodný (sám si nechal časem nainstalovat VAP Saver). Plánuji jezdit pravidelně do práce (100 km tam a zpět), zhruba 40% cesty je po dálnici. Co byste z tohoto pohledu doporučovali?
Předem děkuji za odpověď.
Vladimír
5.4.2014 7:05:20
Jméno:
Luboš Liška Předmět:
RE: VSR x VAP saverDobrý den, pokud bude opravdu motor upraven již z továrna na LPG, pak nechte ochranu na servisní - prodejní síti KIA. Máte 7 let záruku a musíte plnit jejich požadavky a jezdit s jejich nastavením. Není prostor na rady a experimenty.
3.4.2014 21:51:24
Jméno:
Jaroslav Rajn Předmět:
dotazDobrý den.Mám namontované zařízení stag 4 na citroenu berlingo 1.4,montované u vás před 2 lety/spokojenost uplná/,chtěl bych znát ale váš názor na houpání motoru po nastartování/benzín/,dále pak po přepnutí na plyn zhasíná motor než se trochu zahřeje/město/ a nakonec spotřeba 10l není to moc?Děkuji
4.4.2014 7:40:15
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Rajne, objednejte se na tel. 602178440 na servis. Provedeme diagnostiku, případně seřízení LPG systému.
3.4.2014 11:31:54
Jméno:
Jaroslav Předmět:
NoteDobrý den,můžete mi prosím poradit a doporučit system LPG na Nissan Note 1.4 65kw,2012 najeto 22000km,je nutné přimazávání ventilů,nikdo říká ano jiný ne a mám v tom zmatek.Volal jsem majiteli Nota do Ostravy,který ho má již delší dobu a přimazávání nemá.Využil českou firmu,prý ohledně nasledných oprav a je spokojený.Mám pocit,že každá firma preferuje to svoje a ostatní za moc nestojí. A jaký je Váš názor na připojení OBD,je to nutné?
Děkuji Jaroslav
3.4.2014 14:35:38
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: NoteDobrý den pane Jaroslave. Jedná se o klasický sekvenční motor, který lze přestavět běžnými LPG zařízeními. U tohoto motoru je potřeba použít LPG systém spolu s ochranou ventilů. Majitel, kterého jste kontaktoval, má zřejmě zapnuté VSR (ochrana ventilů přístřikem benzínu). Ochranu ventilů lze zajistit těmito způsoby: 1) přístřikem benzínu tzv. VSR; 2) přimazáváním sedel ventilů pomocí aditiva; 3) kombinací obou předchozích způsobů. Doporučení konkrétního kitu a ochrany ventilů závisí na domluvě s montážní dílnou, potažmo na zkušenostech montážní firmy s konkrétní ochranou ventilů a na požadavku zákazníka. Připojení k OBD je další vylepšení LPG systémů, kdy plynová řídící jednotka používá pro optimalizaci řízení LPG systému údaje z OBD. Pokud byste potřeboval pro své rozhodování více informací můžete nás kontaktovat e-mailem na adrese technik@autogascentrum.cz případně telefonicky na čísle 602420268.
Přidat záznam