Diskuzní fórum LPG/CNG
11.4.2013 12:54:43
Jméno:
Jan Předmět:
Felina 1,3 LPGDobrý den mam felicii 1,3 MPI na LPG, mam problém v tom že když nastartuju auto točí a chytne vytočíte to na CCA 3000-4000 otáček a behem 2-3 sekund chcípne, vubec nereaguje na přiádaní plynu. když to zkusim po druhé to same, někdy se třeba stane že to na po 20 cate chytne...mužete stim ujet par metru ale jakmile to zdechnete je to to same. reaguje to stejne na benzin tak na plyn prosím o pomoc.
12.4.2013 8:20:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Felina 1,3 LPGDobrý den.Navštívte nejbližší odborný servis. Váš popis závady může způsobovat mnoho faktorů. Bez diagnostiky nedokážu poradit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 18:03:42
Jméno:
Pavel Balog Předmět:
Dotaz:Zdravim, mam problem s passatem B5 2,3 VR5 4 motion syncro 99 lpg-Landirenzo, pri vetsim pridani plynu vypne lpg jakoby dosel plyn, po vypnuti motoru a opetovnyho nastartovani opet funguje a jezdim treba jeste 2 dny po meste, spotreba vychzi kolem 16L/100 coz se mi zda prilis.Spotreba benzinu 9-10 L. Pri nastartovanem motru na miste je citit plyn do kabiny. Dekuji.
10.4.2013 7:44:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz:
Dobrý den. Předpokládám nízký tlak, můžou být i ucpané vstřikovače, případně zanesený filtr. Neuvádíte počet najetých km na LPG. Nevylučuji ani možnou výměnu membrán a nastavení reduktoru. Vyšší spotřeba může být způsobena nastavením vstřikovací mapy LPG. Na odstranění závad bude nutný odborný zásah autorizovanou montážní firmou. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 14:32:32
Jméno:
Jiří Procházka Předmět:
Dotaz LPGDobrý den. nedávno jsem si pořídil LPG systém do VW pasat 1,8T 110kw Sám nevím jestli zvolit přimazavání přes vzduchové sání a nebo zvolit olej který jsem objevil na LPG. Bude dostačující olej? Děkuji za info. Procházka
9.4.2013 14:47:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz LPGDobrý den. Váš typ vozidla nevyžaduje ochranu ventilů. Nicméně, pokud chcete ventily přesto chránit, doporučuji externí přimazáváni VAP SAVER + VSE. Účinnost těch "olejíčků" z internetu nemáme ověřenou. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.4.2013 13:55:20
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
Náhrada vstřikovací lištyDobrý den, pane Ing.Pataky, ďěkujki za Vaši odpověd ohledne ostrýho kovovýho zvuku v prostroru vstřikovaci lišty .
Ze vyrobniho štitku je patrne, že se jedna o INJECTOR TYPE GIAC 01,AUTOGAZ vyrobený v roce 2008- su tam ještě udaje : SEAT D 4mm, 67R 014430 a 110R 004431.
Na civce ijectoru je udaj 10R, 024470,TYPE A0.
Vzhledem ke skutečnosti, že auto Ford Fiesta 1,2- jazdi na vychodnim Slovensku a v okoli není žadnej servis na LPG, kde by to dokazali opravit, rozhodol jsem se pro vyměnu kompletni lišty vstřikovače.
Bohužel nikde jsem ten typ nenašel.
Prosím nevite jakým jiným typem mohu vyše popsaný vstřikovač /vstřikovaci lištu/ nahradit.
Předem děkuji za odpověď.
9.4.2013 14:44:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Náhrada vstřikovací lišty
Dobrý den pane Lukáč.Náhradní vstřikovací lišty bych raději doporučil podle typu vozidla, obsahu válců a hlavně typu řídící jednotky - programu. Reduktor není tak směrodatný jako řídící jednotka. Napište mi na technik@autogascentrum.cz pro plnohodnotnou odpověď. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2013 22:04:40
Jméno:
Vojtěch Lichorobiec Předmět:
přestavba Fabia Combi 1,4Dobrý den p. Ing. Pataky. Chtěl jsem Vám předem poděkovat za Vaši ochotu při zodpovídání dotazů. Již delší dobu uvažuji o přestavbě svého auta na plyn a chtěl bych tuto přestavbu uskutečnit u Vás. Jedná se o Škodu Fabia Combi první generace, motor 1,4 16V / 74 kW. Chtěl bych se zeptat:
- jednak na cenu přestavby, popřípadě jestli existuje několik alternativ?
- jak velkou toroidní nádrž lze do vozidla nainstalovat?
- je možno schovat plnící hrdlo pro plyn pod víčko nádrže?
- lze provést montáž u Vás ve Strakonicích a poté absolvovat servisní/revizní prohlídky u Vašeho autorizovaného servisního partnera?
a poslední dotaz, jaké máte v současné době objednací lhůty?
Děkuji. S pozdravem a přáním pěkného dne Vojtěch Lichorobiec
9.4.2013 10:27:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba Fabia Combi 1,4Dobrý den.Děkujeme za pochvalu našeho fora.Cena přestavby je vždy závislá na komfortu vybavení zařízení které si vyberete. Bude lépe nás telefonicky kontaktovat.Ano, existuje více alternativ.Nádrž může mít objem 48 litrů. Umístění plnícího hrdla pod víčko možné je za extra příplatek 1500 Kč. (nutno vyrobit držák, uchycení, zabezpečit ochranu proti korozi atd./je tam pryžová obruba/ nedoporučuji) Montáž lze provést u nás a kromě první bezplatné kontroly lze využít služeb našich autorizovaných servisních partnerů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2013 18:52:05
Jméno:
Albert Lukáč Předmět:
Kovový zvukDobrý den,prosím Vás o radu. Ford Fiesta 1,2- motor pracuje normalne,tichy a pravidelny chod.Po prepnuti na LPG je slyšet jakoby ve vstřikovači kovový ostry zvuk .
Chci se zeptak jestli to muže dělat vstřikovaci jednotka a jak se odstrani závada- stači vyměnit nový vstřikovač ?.Mám pocit, že se při jitde na LPG taky zvyšila spotřeba plynu.
VSTŔIKOVAČ - injektor type giac 01
REDUKTOR - LANDIRENZO
Předem Děkuji za odpověď.
9.4.2013 10:10:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kovový zvukDobrý den.Pokud se zvýšila spotřeba plynu a je slyšet ostrý kovový zvuk oproti normálu, může být vadný vstřikovač, nebo několik vstřikovačů.Navštívte montážní firmu pro provedení diagnostiky a opravy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.4.2013 10:00:57
Jméno:
Béďa Předmět:
LPG přístřik benzinuDobrý den, pane inženýre mám Hyunadi IX35 2.0 automat a zde mám instalované LPG od BRC. Můžete mi prosím sdělit od jakých otáček je zde naprogramovaný přístřik benzinu a v jakém množství? Děkuji a zdravím
8.4.2013 12:00:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG přístřik benzinuDobrý den pane Bedřichu. Přístřik benzínu a parametry činnosti nastavuje montážní firma. Takže skutečně nevím jaké parametry firma nastavila. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.4.2013 20:57:38
Jméno:
Jiří Kuna Předmět:
dotazDobrý den,Fabia 1.2 51kw zařízení magic 2-nové vstřiky,reduktor,filtry po 1500km znovu seřízen potřebný tlak na reduktoru lpg, motor najeto 80000km-dotaz,byl jsem asi u 4 servisů v Praze neustále se rozveci kon.motoru pri jizdě na benzín caa 80 km kontrolka zhasne,kontrola emisí v norme-četl jsem že motory HTP jsou velmi citlivé na seřízení při provozu na lpg a při opětovném rozvícení kon.check toto neřešit!Jinak auto jede v pohodě jak v nízkých otáčkách tak ve vyšších motor pravidelný chod,prosím o váš názor zda toto řešit nebo ne,nebo kdo toto seřízení opravdu umí,děkuji za odpověď JIŘÍ KUNA M.B.
8.4.2013 7:31:06
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz
Dobrý den. Lituji, ale vámi uváděné zařízení nemontujeme a neservisujeme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.4.2013 12:54:56
Jméno:
Pavel Předmět:
kde udělat přestavbu?Dobrý den,
rozhodl jsem se přestavět auto na LPG.Hledal jsem Vaše partnery v Brně a našel jsem firmy Čadek autoplyn,nebo 1-lpg.Můžete mě někoho doporučit?
Děkuji Pavel
7.4.2013 14:24:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: kde udělat přestavbu?Dobrý den. Doporučuji obě firmy. Zavolejte jim, nechte si nabídnout systémy a podmínky montáže. Pak se rozhodněte sám. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.4.2013 19:31:15
Jméno:
Martin Předmět:
TSiTak čím to je, když kolem 2000 ot./ auto škube motor 1,2 TSi škoda Yeti je tam reduktor Omegas (homologace E13-67R-010025)
6.4.2013 20:15:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: TSiTento jev se u některých systémů tohoto typu motoru může sporadicky vyskytnout.Technici výrobců intenzívně pracují na odstranění.Ing.Pataky
5.4.2013 23:39:43
Jméno:
Martin Předmět:
Dotaz TSIDobrý den, chci se optat, jestli by jste mi mohl poslat fotku reduktoru a vstřikovačů, který patří do přestavby motoru Tsi Škoda Yeti kód CBZB. Děkuji e-mail: ma.stocek@seznam.cz
6.4.2013 6:51:03
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz TSIDobrý den.Není rozdíl mezi reduktorem a vstřikovači přímovstřikových a klasických motorů.Fotografie nezasíláme.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.4.2013 22:54:28
Jméno:
Josef Předmět:
MontážDobrý den.
Chci si u vašeho partnera v Moravských Budějovicích do Škody Octavia 1,6 75 Kw (r.v.2002) namontovat LPG. Jaký systém myslíte, že je pro tento vůz nejlepší? Kolik to bude stát? Děkuji.
5.4.2013 7:19:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: MontážDobrý den.Všechny námi dovážené systémy jsou pro Vaše vozidlo vhodné. (BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas). Rozhodnutí nechte na našeho partnera v Moravských Budějovicích.Náš partner je samostatně podnikající subjekt který Vám nabídne i odpovídající cenu přestavby. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.4.2013 15:56:21
Jméno:
Tomas Předmět:
LPG VW Passat 2,0FSI BVXDobry den,
Rovnaku otazku mam aj ja. Je mozna prestavba na LPG tohot typu vozidla prosim Vas? Neviem co ste sa nakoniec po telefone dohodli.
Dakujem.
4.4.2013 18:14:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG VW Passat 2,0FSI BVX
Dobrý den.Seznam máme zde na stránkách. S motorkódy BVY, BLR, BLF a BLX ano. Učiním dotaz u výrobce na kód BVX. Zavolejte mi na 602 5185 625 dne 10.5.2013. Ing.Pataky - technik
>> Podařilo se mi kontaktovat technika firmy BRC už dnes. Přestavbu vašeho vozidla lze provést soupravou BVY. <<
4.4.2013 9:00:32
Jméno:
Ivana Radoňová Předmět:
KIA CEED SW 1.4 CVVTKolik tedy bude s tímto přívstřikem benzínu u LOVATO Easy Fast Smart výsledný poměr spotřeby benzín/LPG - 3% benzínu a 97% LPG, nebo třeba, jak někde píší, až 20% benzínu a 80% LPG? To už by ekonomika provozu na lpg byla někde úplně jinde... Děkuji za odpověď.
4.4.2013 9:21:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: KIA CEED SW 1.4 CVVTAktivace přístřiku je od určitých otáček a výkonu motoru. Spotřeba benzínu je závislá na stylu jízdy a provozování vozidla.(městský provoz, dálniční, převládající horský terén atd.) Rozsah spotřeby se tak může pohybovat od ½ litru benzínu i do 1 ½ litru na 100 Km. Je to individuální. Na druhé straně, případné zaklepání ventilů by si vyžádalo vyšší náklady na opravu, než jsou výdaje na přístřik benzínu. Se souhlasem firmy KIA by se alternativně mohl použít systém externí ochrany VAP SAVER+VSE (více zde na stránkách), kde jsou provozní náklady nižší. Ing.Pataky - technik
4.4.2013 7:14:31
Jméno:
Ivana Radoňová Předmět:
KIA CEED SW 1.4 CVVTDobrý den, uvažujeme o přestavbě na lpg systém u 1 rok starého vozu KIA CEED SW 1.4 CVVT. Někde jsem četla, že Vaše firma je oficiální dodavatel systému lpg pro vozy KIA pro přestavbu bez ztráty záruky (7let). Můžete mi, prosím, sdělit, který systém je tedy oficiálně pro vůz KIA CEED SW 1.4 CVVT doporučen? LOVATO Easy Fast Smart s přívstřikem benzínu? Jaké hodnoty přívstřiku - otáčky, procenta - je nutné nastavit, aby byl ventily chráněny? Nebo byste nám doporučil jiný systém lpg? Jaký a proč? Děkuji.
4.4.2013 7:43:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: KIA CEED SW 1.4 CVVTDobrý den. Potvrzuji, že jsme oficiálními dodavateli zařízení LPG pro firmu KIA v ČR. Po úspěšně provedených testech bylo vybráno zařízení Lovato Easy Fast Smart s možností přístřiku benzínu. Parametry přístřiku jsou našim know-how. Parametry se můžou lišit podle typu vozidla, výkonu atd. Na základě průběžných kontrol stavu ventilů a podle množství najetých km, tyto parametry upřesňujeme. Prodlouženou záruku je nutné před montáží domluvit u Vašeho prodejce. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam