Diskuzní fórum LPG/CNG
26.3.2013 7:48:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota Rav4 2013 - 2,0 l Valvematic 111 kW Multidrive S AWD - LPG ?Dobrý den.Ano, přestavba je možná téměř se všemi sekvenčními systémy.Cena je závislá na druhu zařízení jaký komfort poskytuje.Kontaktujte nás na čísle 602 178 440 pro získání podrobných informací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.3.2013 18:04:06
Jméno:
Petr Padalík Předmět:
Superb lpgZdravím, uvažuji koupit Škoda Superb 3,6l 192kw a je možná přestavba na LPG, jinak bych ho nekoupil a šáhl po naftové verzi. Děkuji
25.3.2013 9:17:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Superb lpgDobrý den. Zatím není připravena souprava včetně programu pro Váš typ motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.3.2013 7:04:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: prosím o radu kvůli referátuZákladem zpracování ropy je její frakční destilace, při níž jsou odděleny při atmosférickém tlaku jednotlivé skupiny uhlovodíků podle jejich bodů varu.
Nejlehčí plynné uhlovodíky jsou methan, ethan, propan, butan. Poslední dva jsou hlavní součásti automobilového paliva LPG.
23.3.2013 16:07:13
Jméno:
Vratislav Somr Předmět:
četba forabez příspěvku
22.3.2013 19:29:33
Jméno:
Petr Předmět:
kontrolkaDobrý večer pane inženýre, mám 8 měsíců po montáži LPG vlastním fabii 1,2 combi namontované zařízení STAG 4.
Auto kucká při přidání plynu a svítí oranžová kontrolka emise výfuk.plynů.Byl jsem již 5x u vašeho partnera který mi zařízení montoval prý u fabií je problém vše vyštelovat.Chci se vás zeptat zda je problém v autě nebo v mechanicích.To kuckání je při předjíždění docela nebezpečné. Ještě druhý dotaz půjdu na první tech. kontrolu po montáži LPG co všechno budu potřebovat .Při měření emisí mi vystaví druhou kartičku?Díky za odpověď a přeji hezký večer.
24.3.2013 7:18:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: kontrolka
Dobrý den pane Petr.Rozsvícení (rozsvěcování) kontrolky Check-engine svědčí o nesprávném nastavení bohatosti směsi, špatném zapalování atd. Může tedy být chyba jak v zapalovací soustavě vašeho motoru (kabely, svíčky, cívky), tak i ve špatném výběru trysky a nastavením parametrů plynové mapy.Zavolejte mi na číslo 602 518 625, a já se vám pokusím najít jiného našeho partnera ve vašem regionu.Pokud vám montážní firma vystavila emisní kartičku, podívejte se na její platnost. Pokud stále platí tak není co řešit. Kartičky se nevyměňují, ale dopisují se další prodloužení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.3.2013 11:27:59
Jméno:
Jiří Předmět:
Repasování vstřikůDobrý den. Chtěl bych vědět, kolik stojí repasování vstřikovačů "INJECTOR TYPE GIAC 01" na čtyř válcovém motoru a následné seřízení STAGU 300 a jak dlouho přibližně celá procedura trvá? Děkuji
22.3.2013 12:42:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Repasování vstřikůDobrý den. Zavolejte na číslo 602 178 440 vedoucího provozu (p.Kůs)
21.3.2013 19:04:08
Jméno:
Karel Soukup Předmět:
Nádrž ford s-maxDobrý den.Chtěl bych se zeptat,jestli je možno namontovat na ford s-max nádrž pod auto,a kolik by vyšla přestavba motoru 2.5t.
Děkuji Soukup
22.3.2013 12:40:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nádrž ford s-maxDobrý den.Mechanickou zástavbu zařízení LPG do Vašeho typu vozidla, zejména co se týká nádrže pod vozidlem, jsme řešili přímo s dovozcem. Jednoduše tam není místo pro instalování toroidní nádrže. To, co je možná viděl na www.mobile.de, byla čistá přestavba na LPG po odstranění benzínové nádrže. Tuto přestavbu my neprovádíme. Lze umístit válcovou nádrž podélně nebo příčně podle požadavku zákazníka a při dodržení homologačních předpisů. Náš akreditovaný partner přímo od Forda vyřešil problém v kufru instalací dvou toroidních nádrží na podlaze po úhlopříčce a na zakázku vyrobeným krytem do roviny.Naše firma nezabezpečuje výrobu těchto krytů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.3.2013 20:30:25
Jméno:
matoušek Předmět:
1,6 74kW ve FOCUSUDobrý den ! Obejde se šestnáctistovka ve FORDU FOCUS z roku 2003 bez přimazávání ventilových sedel ? A je tento motor obecně vhodný pro přestavbu ? Děkuji.
21.3.2013 5:38:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 1,6 74kW ve FOCUSUDobrý den. Ne, přimazávání je nutné.Máme za sebou několik desítek přestaveb vašeho typu vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.3.2013 22:44:27
Jméno:
Jirka Předmět:
Stag 300 Premium v Opel CorsaDobrý večer, mám velmi zachovalou Corsu s motorem X1.0XE z roku 1999. ECU má OBDII diagnostické rozhraní, které využívá protokol KWP 2000. Mohl bych prosím dostat jednoznačnou odponěď na následující otázky:
1.) Lze u tohoto motoru úspěšně nasadit jednotku Stag 300 Premium tak, aby dokázala vyčítat z benzínové jednotky hodnoty krátkodobých a dlouhodobých korekcí a podle nich upravovat "parametry" vstřikování plynu? (Tato funkcionalita se mi velmi líbí, ale ve firemních materiálech je uváděno, že použití Stag 300 Premium je vhodné pro vozy od r.v. 2002).
2.) V případě, že ano, má toto řešení také nějaké provozní (funkční) nevýhody oproti nasazení Stag 300 ISA2 (mimo ceny)?
3.) Přestože preferuji "technickou dokonalost" před cenou, chtěl bych pochopitelně znát, jaký by byl (velmi přibližný) rozdíl v ceně mezi nasazením Stag 300 Premium verzus Stag 300 ISA2? (o jiná řešení nemám zájem).
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
Jiří Mirovský
20.3.2013 17:19:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Stag 300 Premium v Opel CorsaDobrý den. Asi vás zklamu, ale netroufnu si dát „jednoznačné“ odpovědi na vaše otázky. Zatím jsme tento, ani ne jednolitrový motor s rokem výroby 1999 nedělali. Protokol KWP 2000 je standardní protokol v normě ISO 14230 který umožňuje číst parametry měřených hodnot, patrně tedy i korekce. Stag 300 Premium by měl v zásadě umět číst uvedený protokol. Stag 300 ISA2 (Inteligentní systém adaptace) nemá s OBD nic společného, jedná se o zcela odlišný algoritmus výpočtu bohatosti směsi. Cenové rozdíly vám sdělíme na čísle 602 518 625. Pozn. Pro váš typ vozidla plně postačuje systém STAG 4 s aplikací ( a to je mnohem důležitější) externí ochrany ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.3.2013 17:37:21
Jméno:
Pavel Předmět:
DotazDobry den, mam dotaz ohledne spoterby LPG mam Pssata B5 2.3 VR5 110 Kw LPG Lando renzo, ma spotreba plynu je 16-17 L Nema to takovi tah jako benzin v prumeru o 30%. A stava se mi ze mi plyn vypne jako ze uz neni ale druhy den s tim najedu jeste treba 50 Km. Nemuze byt neco spatne nastaveno v diagnostice? Dekuji.
19.3.2013 19:56:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. No v diagnostice určitě ne, ta totiž na spotřebu nemá absolutní vliv. Pokud máte ověřenou reálnou spotřebu 16-17 litrů, tak vám snad někde uniká plyn, nebo máte zcela špatně nastavený systém, může být závada na některém z komponentů atd. Nechte si vozidlo prohlédnout u skutečného odborníka na systém Landi Renzo.S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.3.2013 23:20:55
Jméno:
Martin Předmět:
lpgDobrý den,
chci se zeptat jestli je možné u vás provézt montáž LPG ,nejlépe Lovato, na Toyotu Auris 1.6 Valvematic, r.2013, kód motoru 1ZR-FAE a jestli máte s týmle motorem skušenosti?
Montujete LPG už i do nový Škody Citigo 1.0 MPi ?
S pozdravem Martin
19.3.2013 10:33:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpg
Dobrý den. V této kubatuře jsme uvedené vozidlo nenašli v seznamu. Ano,do vozidel Škoda Citigo zástavbu LPG provádíme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.3.2013 20:34:09
Jméno:
Podermanská Předmět:
ECO-GAS-Szotek
Dobrý den...obracím se na vás s prosbou ve věci zcela .....
19.3.2013 8:03:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ECO-GAS-SzotekDobrý den. Zde není místo na veřejné řešení problémů mezi zákazníkem a našim partnerem. Naši partneři jsou samostatné podnikatelské subjekty.S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.3.2013 19:26:25
Jméno:
Ladislav Mádr Předmět:
Žádost o názor a raduDobrý den pánové. Byl jsem dlouholetým uživatelem zařízeni LPG ve VW Bora 1,6 benzín 77 kW a byl jsem velmi spokojen. Nyní mám nový automobil Mitsubishi ASX Invite, r.v. 2012, typ motoru 4A92, 1,6 MIVEC (benzín) 86 kW, 117 k. Opět uvažuji o montáži LPG, ale prozatím mě odrazují hlasy, že pro tento typ motoru to není nejvhodnější, zejména se poukazuje na možnost zaklepání ventilů a pod. Vím o možnosti přimazávání, ale chtěl bych znát Váš názor. Ve VW Bora jsem měl systém Landi Renzo a za 150000 km jsem neměl téměř žádný problém. V případě montáže bych chtěl pochopitelně ten nejlepší systém i za cenu vyšší pořizovací investice. Obracím se na Vás s žádostí na Váš názor na vhodnost LPG pro daný motor, jaké by bylo nejlepší zařízení a jaká by byla asi cena s toroidní nádrží. Je možnost plnění nádrže z prostoru pod víčkem u hrdla benzínové nádrže? Děkuji za odpověď a radu.
18.3.2013 18:25:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Žádost o názor a radu
Dobrý den.K přestavbě Vám můžeme nabídnout nejmodernější zařízení LPG se specielním algoritmem výpočtu bohatosti směsi s certifikátem programování pouze u nás a u čtyř námi autorizovaných servisů. Zástavbu LPG provádíme ve spolupráci s firmou Mitsubishi při dodržení jejich firemních podmínek. Doporučuji použití externího přimazávání VSE (rozvod mazací směsi ke každému ventilu – novinka firmy Autogas Centrum Strakonice). Podrobnější informace (z důvodu know-how) získáte na čísle 602 178 440 u ved. provozu pana Kůse. S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.3.2013 8:53:31
Jméno:
Jiří Vaisar Předmět:
Dodatečná montáž ukazatele palivaDobrý den chtěl bych se informovat na možnost dodatečné montáže ukazatele množství plynu v nádrži Systém AG SGI, Fabia 1.2 47kW HTP, v autě je pouze přepínací tlačítko ON/OFF s dvoubarevnou LED.
18.3.2013 17:58:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dodatečná montáž ukazatele palivaDobrý den. Lituji, ale Vámi uvedený systém nemontujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.3.2013 18:24:27
Jméno:
Vláďa Předmět:
Ochrana ventilůDobrý den ,mám ve voze Peugeot 207 1,4 16v 65kw namontován systém LOVATO a zvažuji montáž ochrany ventilových sedel. Doporučili by jste montáž nebo je to zbytečné.
Děkuji za odpověď
17.3.2013 7:58:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ochrana ventilůDobrý den. Ve vozidlech Peugeot aktivujeme přístřik benzínu nebo instalaci externího přimazávání pouze na přání zákazníka.V průběhu provozu vozidel Peugeot s LPG se nepotvrdila nutnost použití ochrany ventilových sedel. Nicméně, aplikace externího přimazávání je za cenu od 1500-2000 Kč, co je zlomek navýšení nákladu při přestavbě vozidla. Přístřik benzínu je aplikovatelný v systému Lovato bez dalších nákladů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam