Diskuzní fórum LPG/CNG
26.3.2013 20:45:13
Jméno:
PetrP Předmět:
DensoDobrý den,doslechl jsem se,že do vozidel s LPG montujete svíčky Denso.Můžete mi prosím poradit vhodný typ pro Š.Octavia ,r.v.2002 ,kod motoru AVU-1,6/75kW ?
Díky
27.3.2013 9:01:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DensoDobrý den. Na základě zkušeností doporučujeme vždy používat originální svíčky předepsané výrobcem i po přestavbě na LPG. V případě nutnosti, jako náhradu používáme svíčky Denso K 20 TT. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 11:22:38
Jméno:
Hrubý Michal Předmět:
Přimazávání a přístřikDobrý den
Chci se zeptat ,jestli BRC seqvent 24 používá při provozu motoru na LPG přistřikování benzínu?
O kolik se zvýší spotřeba VAP-SAVER při změně primazávání na VSE.(u starého jednobodového jsem mazal asi 5kapek/min.Děkuji
26.3.2013 11:57:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přimazávání a přístřik
Dobrý den. BRC Sequent 24 MY09 s programem Plug/Drive může provádět přístřik benzínu. Externí ochrana VAP SAVER s VSE nemá přímou souvislost se vstřikováním benzínu. Jedná se o dvě zcela odlišné technologie ochrany ventilovýsch sedel. Není rozdíl mezi spotřebou přimazávací směsi při jednobodové nebo rozvětvené ochraně. Rozvětvený systém (VSE) slouží pro rovnoměrnou ochranu všech ventilů. Řiďte se dávkováním podle doporučení výrobce na obalu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 10:27:03
Jméno:
Vláďa Předmět:
LovatoDobrý den, mám ve voze namontovaný systém LOVATO krátce.(Peugeot207 1.4 16V 65KW).
Stává se mi,že vůz při dosažení á30 stupňů ohřátí automaticky přepne na LPG,ale jedu dál a asi při á85 stupních přepne zpět na benzín a zpět už nepřepne ani nanuálně.Musí zastavit vypnout zapalování.Poté vše proběhne v pořádku.
Děkuji za odpověď
26.3.2013 11:51:38
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LovatoDobrý den. Patrně se jedná o nesprávně nastavené parametry pro přepínání z benzínu do plynu (nastavení podle teploty plynu nebo vody?) Může být vadné i některé z čidel nebo nesprávně instalované čidlo. Bez diagnostiky bych jenom hádal. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 10:07:03
Jméno:
johyyy Předmět:
LPG Stag 4 žere nejedeDobrý den, mám LPG STAG 4 v Subaru Outback 2.5 121kw 2007. Od prvních kilometru mě trápí zvýšená spotřeba zhruba o 30% podle mě to má na svědomí tlak v reduktoru 1,3bar ale plynař tvrdí že to tak má být. Hlavní problém kvůli kteremu se na Vás obracím je že mi to pokaždé při přepnutí z benzínu na LPG chcípne, když jsou prudké mrazy tak je problém stím prvních 10km vůbec jet (přepíná se při 40 stupních) člověk nestihne ani přeřadit a chcípne to což je v zatáčce docela problém.Divné je že když motor ohřeju v benzínu na 80 stupnu a pak přepnu tak to taky chcípne(v rámci záruky byl vyměněn reduktor a o dost se to zlepšilo).Při prudké akceleraci to občas přepne zpět do benzínu (nestíhá dávkovat ?) Při rychlejší jízdě na dálnici cítím jak motor vynechává a po pár vteřinách se mi na přístrojovce rozbliká vánoční stromeček ale po přepnutí na benzín hned zmizí... Podotýkám že přestavba nebyla udělaná u Vás spíš zvažuji jestli se mi nevyplatí těch 250km k vám na seřízení....
26.3.2013 11:46:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Stag 4 žere nejede
Dobrý den. Nemá cenu rozebírat možné příčiny nesprávné funkce vašeho LPG zařízení. Objednejte se u nás na opravu a seřízení celého systému. Pokud montážní firma není našim smluvním partnerem, za práci účtujeme částku 400 Kč za každou započatou hodinu. Zde je důkaz toho, že levné montáže nejsou vždy tak levné...S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.3.2013 9:53:37
Jméno:
fachman Předmět:
i30 - provozDobrý den,
předem děkuji za existenci tohoto fóra a za Vaši trpělivost při odpovídání na dotazy.
Mám i30 1.6 88kW r.v. 2012, kupoval jsem ji v červnu 2012 už s lpg. nyní najeto 18 000 km, v červnu půjdu na prohlídku (rok/20 000km).
1)Spotřeba plynu (dle tankování) je 6.4 až 7.7 litru lpg/100 km - město 30%, dálnice 20%, okrsky 50%. Spotřeba benzínu je 1.6 až 1.9 litru N95/100 km. Připadají Vám tyto údaje v pořádku? (Spotřeba dle TP je 8,5/5,0 /6,3)
2) Občasná potíž jsou studené starty ráno při teplotách pod 0, které jsou sice na benzín, ale auto nemá vůbec tah při prvním rozjezdu na jedničku (stlačuji plynový pedál, auto téměř nejede). Po 200 metrech na křižovatce už je to ok. Má to co dělat s lpg nebo ne?
3) palubní počítač ukazuje stabilně hodnoty spotřeby, které jsou nižší než hodnoty vypočtené z tankování LPG - tj. počítač ukazuje např. 5.6 a po natankování LPG zjistím, že to bylo 6.4. Je to normální? Nesedí to ani kdybych sečetl lpg+n95, na to je to zase málo. Podobně zvláštní je údaj o dojezdu, který se občas, mám dojem, týká benzínu a občas plynu.
4) Nádrž lpg má dle dokumentace 50 litrů, stupeň naplnění 40 litrů, ale dostanu do ní maximálně 37.8 litru. Má smysl žádat nápravu nebo jen hrozí, že by to podrbali ještě víc :) ?
Předem děkuji za odpovědi.
26.3.2013 11:33:41
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: i30 - provoz
Dobrý den. Popsal jste několik vašich zjištění nesprávné funkce LPG zařízení : (spotřeba, ukazatel palubního počítače, množství natankovaného LPG do nádrže, snížený výkon). Kombinovaná spotřeba LPG při správně seřízeném systému LPG by neměla převyšovat max. nárůst 15 % oproti benzínu. Pokud je tato hodnota vyšší, může se jednat o neseřízenou mapu vstřikování LPG podle korekcí řídící jednotky benzínu. Ukazatel palubního počítače (průměrná spotřeba, okamžitá spotřeba, dojezd atd. ) není integrovanou součástí zařízení LPG a proto jsou hodnoty v režimu LPG indiferentní - neurčité. Množství natankovaného LPG do nádrže je omezeno na 80% svého celkového objemu. Skutečné množství je dále závislé na venkovní teplotě plynu na plnícím tlaku pistole čerpací stanice LPG atd.. Snížený výkon může mít spojitost s výše již zmíňovaným nastavením mapy LPG podle korekcí. Navštívte svého prodejce, předpokládám, že je to náš smluvní partner, a pokusím se dálkovým přístupem zkontrolovat nastavení parametrů, případně poradit s odstraněním závad. S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.3.2013 21:53:05
Jméno:
Petr Předmět:
LPGDobrý den,Mám ve voze škoda octavia II 1,6 nomontováno LPG a teď přes zimu mi při vypnutí motoru začal z ničeho nic pípat přepínač lpg-benzín i když nadrž je plná.Nevíte co s tím?
26.3.2013 7:50:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGVím. Navštívte odborný servis na dané zařízení LPG ve vašem autě....
26.3.2013 7:48:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota Rav4 2013 - 2,0 l Valvematic 111 kW Multidrive S AWD - LPG ?Dobrý den.Ano, přestavba je možná téměř se všemi sekvenčními systémy.Cena je závislá na druhu zařízení jaký komfort poskytuje.Kontaktujte nás na čísle 602 178 440 pro získání podrobných informací. S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.3.2013 18:04:06
Jméno:
Petr Padalík Předmět:
Superb lpgZdravím, uvažuji koupit Škoda Superb 3,6l 192kw a je možná přestavba na LPG, jinak bych ho nekoupil a šáhl po naftové verzi. Děkuji
25.3.2013 9:17:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Superb lpgDobrý den. Zatím není připravena souprava včetně programu pro Váš typ motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.3.2013 7:04:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: prosím o radu kvůli referátuZákladem zpracování ropy je její frakční destilace, při níž jsou odděleny při atmosférickém tlaku jednotlivé skupiny uhlovodíků podle jejich bodů varu.
Nejlehčí plynné uhlovodíky jsou methan, ethan, propan, butan. Poslední dva jsou hlavní součásti automobilového paliva LPG.
23.3.2013 16:07:13
Jméno:
Vratislav Somr Předmět:
četba forabez příspěvku
22.3.2013 19:29:33
Jméno:
Petr Předmět:
kontrolkaDobrý večer pane inženýre, mám 8 měsíců po montáži LPG vlastním fabii 1,2 combi namontované zařízení STAG 4.
Auto kucká při přidání plynu a svítí oranžová kontrolka emise výfuk.plynů.Byl jsem již 5x u vašeho partnera který mi zařízení montoval prý u fabií je problém vše vyštelovat.Chci se vás zeptat zda je problém v autě nebo v mechanicích.To kuckání je při předjíždění docela nebezpečné. Ještě druhý dotaz půjdu na první tech. kontrolu po montáži LPG co všechno budu potřebovat .Při měření emisí mi vystaví druhou kartičku?Díky za odpověď a přeji hezký večer.
24.3.2013 7:18:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: kontrolka
Dobrý den pane Petr.Rozsvícení (rozsvěcování) kontrolky Check-engine svědčí o nesprávném nastavení bohatosti směsi, špatném zapalování atd. Může tedy být chyba jak v zapalovací soustavě vašeho motoru (kabely, svíčky, cívky), tak i ve špatném výběru trysky a nastavením parametrů plynové mapy.Zavolejte mi na číslo 602 518 625, a já se vám pokusím najít jiného našeho partnera ve vašem regionu.Pokud vám montážní firma vystavila emisní kartičku, podívejte se na její platnost. Pokud stále platí tak není co řešit. Kartičky se nevyměňují, ale dopisují se další prodloužení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.3.2013 11:27:59
Jméno:
Jiří Předmět:
Repasování vstřikůDobrý den. Chtěl bych vědět, kolik stojí repasování vstřikovačů "INJECTOR TYPE GIAC 01" na čtyř válcovém motoru a následné seřízení STAGU 300 a jak dlouho přibližně celá procedura trvá? Děkuji
22.3.2013 12:42:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Repasování vstřikůDobrý den. Zavolejte na číslo 602 178 440 vedoucího provozu (p.Kůs)
21.3.2013 19:04:08
Jméno:
Karel Soukup Předmět:
Nádrž ford s-maxDobrý den.Chtěl bych se zeptat,jestli je možno namontovat na ford s-max nádrž pod auto,a kolik by vyšla přestavba motoru 2.5t.
Děkuji Soukup
22.3.2013 12:40:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nádrž ford s-maxDobrý den.Mechanickou zástavbu zařízení LPG do Vašeho typu vozidla, zejména co se týká nádrže pod vozidlem, jsme řešili přímo s dovozcem. Jednoduše tam není místo pro instalování toroidní nádrže. To, co je možná viděl na www.mobile.de, byla čistá přestavba na LPG po odstranění benzínové nádrže. Tuto přestavbu my neprovádíme. Lze umístit válcovou nádrž podélně nebo příčně podle požadavku zákazníka a při dodržení homologačních předpisů. Náš akreditovaný partner přímo od Forda vyřešil problém v kufru instalací dvou toroidních nádrží na podlaze po úhlopříčce a na zakázku vyrobeným krytem do roviny.Naše firma nezabezpečuje výrobu těchto krytů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.3.2013 20:30:25
Jméno:
matoušek Předmět:
1,6 74kW ve FOCUSUDobrý den ! Obejde se šestnáctistovka ve FORDU FOCUS z roku 2003 bez přimazávání ventilových sedel ? A je tento motor obecně vhodný pro přestavbu ? Děkuji.
21.3.2013 5:38:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 1,6 74kW ve FOCUSUDobrý den. Ne, přimazávání je nutné.Máme za sebou několik desítek přestaveb vašeho typu vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.3.2013 22:44:27
Jméno:
Jirka Předmět:
Stag 300 Premium v Opel CorsaDobrý večer, mám velmi zachovalou Corsu s motorem X1.0XE z roku 1999. ECU má OBDII diagnostické rozhraní, které využívá protokol KWP 2000. Mohl bych prosím dostat jednoznačnou odponěď na následující otázky:
1.) Lze u tohoto motoru úspěšně nasadit jednotku Stag 300 Premium tak, aby dokázala vyčítat z benzínové jednotky hodnoty krátkodobých a dlouhodobých korekcí a podle nich upravovat "parametry" vstřikování plynu? (Tato funkcionalita se mi velmi líbí, ale ve firemních materiálech je uváděno, že použití Stag 300 Premium je vhodné pro vozy od r.v. 2002).
2.) V případě, že ano, má toto řešení také nějaké provozní (funkční) nevýhody oproti nasazení Stag 300 ISA2 (mimo ceny)?
3.) Přestože preferuji "technickou dokonalost" před cenou, chtěl bych pochopitelně znát, jaký by byl (velmi přibližný) rozdíl v ceně mezi nasazením Stag 300 Premium verzus Stag 300 ISA2? (o jiná řešení nemám zájem).
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
Jiří Mirovský
20.3.2013 17:19:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Stag 300 Premium v Opel CorsaDobrý den. Asi vás zklamu, ale netroufnu si dát „jednoznačné“ odpovědi na vaše otázky. Zatím jsme tento, ani ne jednolitrový motor s rokem výroby 1999 nedělali. Protokol KWP 2000 je standardní protokol v normě ISO 14230 který umožňuje číst parametry měřených hodnot, patrně tedy i korekce. Stag 300 Premium by měl v zásadě umět číst uvedený protokol. Stag 300 ISA2 (Inteligentní systém adaptace) nemá s OBD nic společného, jedná se o zcela odlišný algoritmus výpočtu bohatosti směsi. Cenové rozdíly vám sdělíme na čísle 602 518 625. Pozn. Pro váš typ vozidla plně postačuje systém STAG 4 s aplikací ( a to je mnohem důležitější) externí ochrany ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam