Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <187>  <188>  <189>  <190>  <191> ||  <268>     >>   >5x>  

15.3.2013 19:31:29
Jméno: Vladan Předmět: Gabrhel
Kolik by stala instalace plynu do BMW 530i ?
16.3.2013 6:38:41
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: Gabrhel
Dobrý den. Zavolejte na číslo 602 178 440 p. Kůse, vedoucího provozu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.3.2013 17:31:40
Jméno: M Předmět: lpg
Dobrý den,motor Subaru 3.0 H6.volit přímaz,nebo přívstřik benzínu při otáčkách 4500
16.3.2013 6:36:28
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: lpg
Dobrý den. Záleží na systému který máte ve vozidle. U některých není možnost přístřiku benzínu a proto se musí použít externí přístřik. Po několikáté opakuji, že zatím nemáme erudovaný rozbor a porovnání účinnosti obou systémů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.3.2013 19:42:59
Jméno: JK Předmět: dakujem
dobry vecer....prosim vas o radu ..........kupil som si fabiu 1,6 16V kod BTS.mozte mi prosim vas poradit aky system LPG si tam mam dat namontovat??je lepsie BRC alebo LOVATO?kamarat ma dve fabie v autoskole a v jednej ma lovato a v druhej brc.vravel ze ma lepsiu spotrebu na lovato.je to mozne??dakujem s pozdravom
16.3.2013 6:32:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dakujem

Dobrý den. Prakticky je zcela jedno pro který systém se rozhodnete. Spotřeba vozidla a provoz je závislý na nastavení zařízení. S pozdravem Ing. Pataky - technik

13.3.2013 17:05:48
Jméno: pavel švec Předmět: kalkulačka
Dobrý den, chtěl jsem si na Vaší kalkulačce propočítat návratnost montáže LPG do nového vozu Hyundai i30. K udržení záruky, je nutné instalovat pouze Vámi navrženou sadu BRC. Bohužel nejde mi do kalkulačního vzorce na Vašich stránkách , nebo neumím zadat současně i spotřebu benzínu. Ta je v případě přestaveb vozidel Hyundai údajně až 2 litry benzínu na 100km. Plus spotřeba LPG. I Cena vestavby údajně až 32000 Kč v síti Hyundai je momentálně o cca 12 ticí vyšší než systém např. Lovato. Jak by jste mi poradil to spočítat. Můžete prosím kalkulačku doplnit? Objevují se diskuze, zda je takováto přestavba ještě ekonomicky výhodná?
16.3.2013 6:29:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kalkulačka
Dobrý den. Kalkulačka je pouze informativní. Nelze ji aplikovat individuálně na jeden systém. S pozdravem Ing.Pataky - technik

11.3.2013 14:17:23
Jméno: Polanský Předmět: rada
Dobrý den,,potřeboval bych poradit,jaký systém a v podstatě kam zajet na montáž se svou Honda CRV 2,0 r.v. 2010.Děkuji Polanský
11.3.2013 18:10:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: rada

Dobrý den. Sdělte mi na technik@autogascentrum.cz v jakém regionu bydlíte abych mohl poradit. Ing.Pataky - technik

10.3.2013 8:31:03
Jméno: Pavel Zoubek Předmět: EU6
Dobrý den pan Pataky, nedávno pan Pečenka ze Škody Auto v jednom chatu odpověděl na položenou otázku v tom duchu, že Škoda již ve svých LPG modelech pokračovat nebude a příčinou údajně jsou emisní normy konkrétně nemožnost dosahovat nízkých hodnot NOx. Což mě jako současného uživatele LPG a vzhledem k tomu, že hodlám mít i další vůz na LPG, docela zarazilo. Jaký je Váš názor na LPG provoz vozidel na LPG v souvislosti se zavedením EU6?
11.3.2013 6:19:38
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: EU6
Dobrý den pane Zoubek. Domívám se, že takové hodnocení je předčasné. O zavedení EURO 6 ví i výrobci zařízení LPG a pracují na odpovídajících systémech.S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.3.2013 20:06:54
Jméno: Jiří Předmět: 5008

Dobrý den, pane Ing.Pataky. Plánuji koupit Peuget 5008 1,6 THP 115kw 156k nebo 1:6 VTi 88kw 120k, oba na benzín a LPG.Prosím o radu jaky systém a typ instalovat.Dekuji Vám za odpovět.

10.3.2013 6:41:20
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: 5008
Dobrý den. V prvním případě sekvenční systém přímého vstřikování (Direct Injection) a v druhém, klasický systém který ovládá motory s proměnlivým sáním. Bližší informace získáte ne čísle 602 178 440 p.Kůs - vedoucí provozu. (příští týden jsem v zahraničí a proto mi nevolejte). S pozdravem Ing.Pataky

7.3.2013 16:22:23
Jméno: bechyně Předmět: lpg pro VW 1.6 75kw
Dobrý den, nikde nemůžu najít, lze -li bez problému přestavět VW GOLF variant 1.6 r.v. 2008 / 1595ccm, 75kw, 102ps. Děkuji za info, případně radu co zvolit.
8.3.2013 7:54:50
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg pro VW 1.6 75kw

Dobrý den.U Vašeho typu vozidla lze provést zástavbu zařízení LPG bez problémů.Lze použít kterýkoli systém sekvenčního vstřikování od firem Lovato, Landi Renzo, BRC, AcGas .Ing.Pataky - technik

7.3.2013 14:56:38
Jméno: Ivan Skřivan Předmět: přestavba X6 35i nebo 5i na LPG
Lze namontovat LPG do BMW X6 35i anebo 5i? a jaká by byla cena? a uspory?počítám z toroidní nádrží místo rezervy..děkuji
8.3.2013 7:52:39
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přestavba X6 35i nebo 5i na LPG

Zatím ne. Ing.Pataky - technik

6.3.2013 12:15:41
Jméno: Roman Černý Předmět: Přimazávání ventilů ŚKODAFABIA
Dobrý den ještě mám jeden dotaz ŠKODA FABIA 1.2 HTP má tvrzená sedla ventilů, nebo je lepší přimazávat ??? Ve fóru jsem to pro množství dotazů nenašel. Děkuji mockrát za odpověď. Roman Černý
6.3.2013 17:31:41
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazávání ventilů ŚKODAFABIA

Dobrý den.Vozidla koncernu VW, tedy i vaše ŠKODA FABIA 1.2 HTP nepotřebují ochranu ventilových sedel. S pozdravem Ing.Pataky - technik

6.3.2013 8:31:20
Jméno: Martin Konvalinka Předmět: Ochrana ventilů
Dobrý den, mám vůz Škoda Octavia 1,6MPI, 75kw, zařízení BRC. Je potřeba tam naistalovat ochranu ventilových sedel?Když jsem vozidlo koupil, tak tam žádne zařízení namontované nebylo a když pročítám různá fóra, tak jsem z toho zmatený. Ještě by mě zajímalo, jak se u těchto systémů kontroluje nastavení bohatosti směsi, protože když by byla chudá, tak se domnívám, že by motor trpěl víc. Jinak zatím musím pět jenom chválu na auto s LPG. Motor na provozu na LPG je kupodivu výkonější než na benzin a za poloviční náklady.
6.3.2013 9:01:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ochrana ventilů

Dobrý den.Vozidla koncernu VW, tedy i vaše Octavie nepotřebují ochranu ventilových sedel. Mají stále ještě tzv. tvrzená sedla která jsou odolná vůči mírnému zvýšení teploty motoru v provozu na LPG.Samozřejmě, případnou instalací externí ochrany nic neskazíte.Nastavení bohatosti směsi se provádí na základě odezvy korekcí z řídící jednotky benzínu. Další popis je pro laika zbytečný.Jsme rádi, že jste spokojený s provozem vozidla na plyn. S pozdravem Ing.Pataky - technik

5.3.2013 19:52:32
Jméno: Michael Pour Předmět: revize LPG
Dobrý den, před rokem jsem pořídil auto s již namontovaným LPG, najel jsem cca 17tis km a teď jsem jel na 1.revizi. Mechanik postříkal rozprašovačem kabely u motoru a tankovací otvor. Tím zřejmě zkoumal těsnost. Dále pak na zadní stranu "zprávy o výchozí revizi", udělal kolonky a dal tam červené razítko s datumem. Je toto dostatečné? Čekal bych kontrolu filtru, reduktoru, nastavení řídící jednotky atp. Dále, neexistuje nějaká kartička jako na emise? Kam by se zapisovaly revize? Předpokládám, že musím vozit protokol v autě. Jinak celá ta akce trvala asi 10min. Co si o tom myslíte? Děkuji. Michael
6.3.2013 5:37:30
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: revize LPG

Dobrý den. Revizí se rozumí kontrola systému na bezpečnost. (diagnostickým čidlem plynu (a ne nějakým postřikem) se kontroluje případná netěsnost /měděná trubka přívodů plynu, plnícího hrdla,nádrže s multiventilem, hadicové spoje od reduktoru k filtru, hadice ke vstřikovačům, netěsnosti v soustavě vytápění reduktoru, čistota filtru atd./) Součástí revize není nastavení parametrů. Celá operace zabere cca 30min.. Zápis o revizi se zapisuje na zadní straně přílohy k plynu. U nás namontovaná a revidovaná vozidla mají navíc kartičku o prováděných revizích, kterou zákazník předkládá při silniční kontrole motorových vozidel (jako emisní kartička). S pozdravem Ing.Pataky - technik

5.3.2013 18:28:56
Jméno: Mir. Landa Předmět: dotaz Saxo 1.1
Dobrý den,prosím mužete mi odpovědět,zda citroen saxo 1.1 r.v 2002 má v palivové nádrži jeden,nebo dva plováky,natankuju 3/4 nádrže a někdy druhý den svítí rezerva a na rezervu jsem již najel asi 150km ručička je na nule a pořád to jezdí jen ten nepříjemný pocit,že to někde vhcípne mi nedělá dobře-ptám se proto,že pod zadníma sedačkama jsou dva otvory a tak nevím ,slyšel jsem ,že tam budou dva plováky a jeden z nich muže dělat problémy děkuji za odpověd
6.3.2013 5:22:20
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz Saxo 1.1
Píšete o plynu, nebo o benzínu?

5.3.2013 8:30:16
Jméno: Roman Černý Předmět: Rychlejší přepnutí na LPG v mrazech
Odpověď: Autogas Centrum Předmět: RE: Rychlejší přepnutí na LPG v mrazech Dne: 03.03.2013, 18:53:41 Dobrý den ale já netvrdím že nemám vodu na 30 st. C ale dříve jsem ji měl tak na 60 - 65 st, C což bylo zbytečné a "žralo" to zbytečně benzín . Té teploty jsem si vědom - a proto jednotku oblbl o těch asi 20 - 30 stupňů nahoru.
5.3.2013 9:23:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Rychlejší přepnutí na LPG v mrazech
Měl jste v parametrech špatně nastavenou teplotu.

4.3.2013 22:04:05
Jméno: Jan Kučmaš Předmět: přimazávání
Dobrý den, u přimazávání jsem našel tuto větu: Dříve docházelo při centrálním zaústění za klapkové těleso k nerovnoměrnému dávkování do jednotlivých válců, tak, že nejbližší válec byl v podstatě přemazán a nejvzdálenější byl naopak ochráněn nedostatečně...... ..znamená to, že systém, který od vás mám nyní namontovaný, nechrání ventily u posledního válce? Další dotaz k systému samotnému - již dvakrát napraskla skleněná trubička (vždy jste mi ji v rámci reklamace vyměnili) a teď se to stalo zase - motor si tedy stejně přisává jak chce a seřízení je nemožné. Může se něco stát při zvýšeném dávkování? Neuvažujete o dodávání systému s řídící jednotkou, kde by se popsaný problém neobjevoval?
5.3.2013 5:46:48
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: přimazávání
Dobrý den. Všechny systémy (Flash Lube, VAP Saver atd.) mají z výroby pouze jednu hadičku přimazávání. Na základě zjištění nerovnoměrného dávkování jsme jako jedni z prvních zavedli inovaci přívodu mazací směsi hadičkami (VSE) před všechny ventily. To neznamená, že jednohadičkové systémy jsou zcela neúčinné. I u těchto původních systémů lze dodatečně domontovat systém VSE. Občasné prasknutí skleněné trubičky nejsme schopni ovlivnit. Měl by být v budoucnu nahrazen jiným materiálem. Nejedná se o masový jev, a tak v rámci reklamace vyměňujeme trubičky zdarma. Nemáme poznatky o neblahém vlivu zvýšeného dávkování směsi. Externí přimazávání nabízíme jak s podtlakovým, tak i s elektronicky řízeným systémem. O řízený systém je menší zájem, protože jeho pořizovací cena je cca. dvounásobná. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <187>  <188>  <189>  <190>  <191> ||  <268>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací