Diskuzní fórum LPG/CNG
6.12.2012 20:43:50
Jméno:
JK Předmět:
superb2,8......SKdobry vecer.ked tak to tu citam tak som zistil ze som lepsich odbornikov este nevidel ........ste vazne profesionali...poprosim vas o radu ....uz som vam raz pisal a poradili ste mi dobre tak skusim este raz .......mam chybu zo zostatkom plynu v motore a pri startovani mi to nejde dobre nastartovat ......radili ste mi pozriet na klucik 15 a je to v poriadku neviete cim to este tak moze byt???a chcem sa vas este opytat neviem ci to napisem spravne ale neviem aky tlak alebo vstrek plynu v cislach ma byt v superb 2,8...mal som asi sa to tak pise Kpa 1,27 a teraz mam 1,1......co je spravne???dakujem krasne s pozdravom poprad
7.12.2012 9:46:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: superb2,8......SK
Dobrý den. Snad jsem Váš příspěvek pochopil správně, a jste s našimi radami spokojen. Matou mě ty tečky v první větě vaši chvály....K dotazu: Pokud je napájení +15 po klíčku správně, doporučuji provést kontrolu vstřikovačů. Muže jeden nebo i více propouštět plyn z důvodu zanešení, nedovírání atd. Dvojí směs pak stěžuje starty motoru. Doporučuji provést diagnostiku. U Vašeho motoru by měl být tlak plynu cca 1300 mbar. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.12.2012 8:37:35
Jméno:
Pavel Předmět:
únik plynuDobrý den,při couvání cítím v kabině plyn.Co by molo být příčinou?
6.12.2012 9:13:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: únik plynu
Dobrý den.Patrně únik plynu
Okamžitě navštívte servis. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 19:46:41
Jméno:
Petr Předmět:
ChiptuningDobry den,chtel bych si nechat nacist chiptuning na vozdlo VW Golf IV,1,6,16V,77 kw,r.v.2004,pohon LPG,system STAG 300 a chtel bych se zeptat zda to doporucujete nebo zavrhujete....Udavaji zvyseni vykonu o 8 kw.Jake prip.hrozi komplikace a na co si dat pozor.Diky!
Petr
6.12.2012 9:11:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ChiptuningDobrý den.Nezabýváme se analýzou vlivu zvýšení výkonu motoru.Podstatné je, aby programovaní systému LPG proběhlo po chiptuningu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 17:27:23
Jméno:
Standa Předmět:
studený startDobrý večer píšu na Vaši odpověd ohledně těch studených startů o octavie 1,6 75kw starty jsou špatné i při přepnutí na benzín a jezdění na benzín.Ještě bych se chtěl zeptat jaké svíčky by jste doporučil do té octavie 1,6.Děkuji za odpověd.
6.12.2012 9:08:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den.Dporučujeme svíčky předepsané výrobcem bez ohledu na instalované zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 4:14:47
Jméno:
František Předmět:
přepínání paliva a velká spotřeba benzínuDobrý den,
mám u vás cca před 5 roky montovaný systém Stag 300 do vozu Toyota 4Runner (r.v. 1993, motor 3.0 V6, 105 kW) a posledních dnech se mi děje následující věc: během jízdy se neustále přepíná plyn/benzín, pár set metrů jede na plyn, pak to bez jakéhokoli chybového pípání přepne na benzín, ujedu dalších pár set metrů a zase se sám zapne plyn. Toto se děje v různých intervalech, každých 200 metrů až 1,5 km, neustále dokola. Nic nepípá, ale je to poznat na kontrolce LPG (bliká/svítí) a na mírném škobrtnutí při přepnutí. Dá se předpokládat nějaká konkrétní závada?
Pak ještě věc druhá, přijde mi poměrně velká spotřeba benzínu, na každé 4 nádrže plynu (320 l) spotřebuje 1 nádrž benzínu (cca 70 l). Co může být příčinou?
5.12.2012 6:50:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přepínání paliva a velká spotřeba benzínuDobrý den.Po 5-ti letech provozu na plyn je nutná kontrola funkčních částí a nastavení programu. Nemá smysl vyjmenovávat možné příčiny Vámi popisovaných závad. Objednejte se na kontrolu a seřízení.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.12.2012 5:42:48
Jméno:
Ivo Předmět:
Studený startDobrý den, mám stejný problém se studenými starty, píšete: "Patrně bude třeba provést novou autokalibraci, provést diagnostiku pomocí OBD a nastavit korekce plynu zhodné s benzínem."
Toto se dělá v LPG servise a kolik to stojí cca? Děkuji Ivo
4.12.2012 8:26:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Studený startDobrý den. Nevím kolik to stojí u jiných firem, u nás jsou tyto práce učtovány v hodinové mzdě (400 Kč/hod). S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.12.2012 19:45:18
Jméno:
Standa Předmět:
studený startDobrý večer mám stejný problém jako pan Radek na ROOMSTERU se studenýma startama,ale já to mám na octavii 1,6 r.v 2002 ted se chystám měnit čidlo teploty chladící kapaliny a chtěl bych se zeptat když to nepomůže abych vyloučil,že to není špatným seřízením plynu ,když to přepnu na benzín a budu jezdit na benzín a na benzín to bude fungovat jak má tak bude problém asi v zařízení na plyn?Děkuji za odpověd.
4.12.2012 8:24:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den.Musíte se obrátit na firmu která provedla montáž.Pokud je to náš partner, připojím se k diagnostice přes dálkový přístup a pokusíme se najít závadu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.12.2012 8:40:40
Jméno:
David Předmět:
octavia 1,6dobrý den, mám problém u octavie 1,6 75kw,po nastartování jede na benzín , po cca ohřátí na 30c přepne na plyn a cca po 1km hlásí že není plyn přepne na benzín -asi čidlo vyhodnotí nízkou teplotu , po ohřátí motoru na 80c manuálně přepnu na plyn a jede dál ok.,pokud zastavím a trochu zchladne opět se vše opakuje .to vše se projevuje od samého začátku po přestavbě na LPG.bylo mi zděleno , že problém je v autě -je to možné? auto se normálně ohřívá ,drží teplotu i dobře topí. ovšem reduktor je z hlediska málo místa u chladiče namontován mezi sáním a motorem ,je na hraně výšky hladiny ve vyrovnávací nádobce na chladící kapalinu.prosím poradte , díky s pozdravem David
doplnující info:reduktor je MAGIC
řídící jednotka : MAGIC III
3.12.2012 9:40:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: octavia 1,6Dobrý den.Vámi uváděný systém nemontujeme a neservisujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.11.2012 16:35:50
Jméno:
Petr Předmět:
jaký systémDobrý den, jaký systém byste doporučil pro Ford Focus, r. 2006, motor 1,6i 16V, 74 kW? Děkuji
3.12.2012 7:02:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: jaký systémDobrý den.Je několik vhodných systémů od výrobců BRC, Lovato, AC S.A. atd. Záleží na požadovaném komfortu a ceně montáže. Zavolejte na 602 518 625 pro úplné informace. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.11.2012 7:52:32
Jméno:
David Předmět:
přepínání z lpg n benzín dobrý den,
mám problém u octavie 1,6 75kw,po nastartování jede na benzín , po cca ohřátí na 30c přepne na plyn a cca po 1km hlásí že není plyn přepne na benzín -asi čidlo vyhodnotí nízkou teplotu , po ohřátí motoru na 80c manuálně přepnu na plyn a jede dál ok.,pokud zastavím a trochu zchladne opět se vše opakuje .to vše se projevuje od samého začátku po přestavbě na LPG.bylo mi zděleno , že problém je v autě -je to možné? auto se normálně ohřívá ,drží teplotu i dobře topí. ovšem reduktor je z hlediska málo místa u chladiče namontován mezi sáním a motorem ,je na hraně výšky hladiny ve vyrovnávací nádobce na chladící kapalinu.prosím poradte , díky s pozdravem David
30.11.2012 9:01:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přepínání z lpg n benzín Jaké zařízení je ve Vašem vozidle?
28.11.2012 21:18:04
Jméno:
Radek Předmět:
RadaDobrý večer.Vlastníme Škodu Roomster r.v.2008.V autě je tři roky namontovámo lpg, typu Stag 4.Najeto 135t.km, z toho 120t.km na plyn.Auto máme dva měsíce a stále řešíme studené starty! Nastartuje často až na třetí start,teplý startuje bez problémů.Dnes jsme nechali vyměnit termostat a teplotní čidlo.Auto je také po diagnostice benzínu,kde se vymazaly chyby.Svíčky,cívky jsou v pořádku.U plynu jsou vyměněny oba filtry.Zvažujeme ještě návštěvu VW ,pro nahrání nového benzínového softwaru,plynový už novou verzi 2011 má.Můžete něco poradit? S pozdravem Janáček.
29.11.2012 8:41:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RadaDobrý den.Bez diagnostiky nedokážu přesně identifikovat závadu.Nicméně, častou příčinou studených startů bývají ujeté korekce.Patrně bude třeba provést novou autokalibraci, provést diagnostiku pomocí OBD a nastavit korekce plynu zhodné s benzínem.S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.11.2012 11:05:35
Jméno:
Anna Předmět:
LPG Ford Mondeo 2,5l 6VDobrý den
Chtěla bych se zeptat mám Forda Mondeo combi r.v.2001, 2,5l 6V a uvažuji o přestavbe na LPG je pro tento vůz vhodný systém STAG 3? A má tento system možnost podle potřeby dostřiknutí benzinu? Nebo by jste mi doporučil novější STAG 4 nebo jiný systém s přitřikem mazání ventylu? Kolik by byla cca cena.
Předem děkuji za odpovět Anna
28.11.2012 13:25:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG Ford Mondeo 2,5l 6VDobrý den.Doporučuji systém STAG 300 PLUS, (STAG3-neexistuje)Tento systém sice nemá přístřik benzínu, ale vzhledem k obsahu a roku výroby Vašeho vozidla by byl neekonomický. Ochranu sedel ventilů pro vaše vozidlo lépe obstará externí systém přimazávání VAP SAVER.Cena montáže včetně přimazávání je 33.000 Kč včetně DPH.Pozn. STAG 4 je určen pro 4-válcová vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.11.2012 21:59:38
Jméno:
Václav Předmět:
HyundaiDobrý den, koupil jsem Hyndai i30 dovezený z Německa s lpg, má najeto 45000km a ráno když je chladněji startuje na dva nebo tři válce, po zahřátí jde celkem pěkně.V servisu mi změřili tlaky a konstatovali že mám zaklepaný výfukový ventil na druhém válci. Byl jsem v Bosch servisu v Prostějově, myslím že je to blbost, zaklepaný ventil jsem měl kdysi dávno na Š 120. Je toto možné? děkuji za odpověď. Václav
28.11.2012 7:07:59
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: HyundaiDobrý den.Nemám jediný důvod nevěřit konstatování odborného servisu Bosh.Ventily se mohou zaklepat u kteréhokoli motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.11.2012 14:00:50
Jméno:
Standa Předmět:
hyuidaiDobrý den.
Mohu jen potvrdit slova pana Antonína. Dostal jsem se totiž do stejné situace a to mám pouze najeto 45 tis km a motor má výrazně pokleslé tlaky a zároveň s mým autem v servisu byla tatáž motorizace také na LPG s stejným problémem.
27.11.2012 17:54:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: hyuidaiNenašel jsem na našem fóru žádný příspěvek od pana Antonína.
27.11.2012 6:54:52
Jméno:
Velen Předmět:
C4 hlučenost chlazeníDobrý den,
k hlučnosti ventilátoru - píšete, že závada nesouvisí s LPG, když jezdím jen na natural, chlazení se nezapíná. Nevím, co
mám reklamovat u nového vozu. Hlučnost je nepříjemná.
Děkuji za odpověď.
27.11.2012 7:05:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: C4 hlučenost chlazeníDobrý den.Ještě jednou opakuji, hlučnost ventilátoru nesouvisí s LPG. Ten hučí stejně při provozu na benzín nebo na plyn.Něco jiného je časté zapínání.Nechte si zkontrolovat zapojení vody na reduktor. Ing.Patakly - technik
Přidat záznam