Diskuzní fórum LPG/CNG
9.12.2012 17:43:39
Jméno:
Pavel Předmět:
Škoda 120Dobrý den, existuje možnost přestavět zařízení LPG ze škody 120 do nějakého novějšího auta? Popřípadě jakého? Děkuji za odpověď. .
9.12.2012 20:03:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda 120Dobrý den.Jaké zařízení máte ve Škodě 120? S pozdravem Ing.Pataky-technik
9.12.2012 15:29:12
Jméno:
Rostislav Musil Předmět:
Mazda cx9Dobrý den,
Mám u vás montovaný plyn Stag 300 (Mazda CX9), na plyn najeto cca 80000 km. minulý týden při delší jízdě po dálnici začala klesat i ručička u ukazatale benzínu, motor spaluje plyn a zároveň i trochu benzínu. Pře cca 14 dny byl vůz u pana Coubala na revizi před technickou a údajně vše v pořádku. Potvrdilo se to při dotankování plynové nádrže - plynu jsem tankoval na ujeté km podstatně méně než obvykle. Co s tím? Děkuji.
9.12.2012 20:09:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mazda cx9Dobrý den. Samotná revize obsahuje pouze kontrolu těsnosti plynového zařízení, případně zahrňuje výměnu filtrů apod. pro zaručení bezpečného provozu. Bude nutné provést diagnostiku zařízení pro zjištění Vámi popisované závady. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.12.2012 18:32:00
Jméno:
Petr Předmět:
STAG IS 2Dobry den,mohl byste mi prosim priblizit system STAG IS 2,do ktereho roku se delal(zda je,uz prekonany)ma privstrik a je vhodny do VW Golf IV,1,6,16V,77 kw?Diky.
7.12.2012 20:03:25
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: STAG IS 2
Dobrý den. Patrně máte na mysli STAG 300 ISA2. Jedná se o nadstavbu systému STAG 300 Plus.Zkratka ISA znamená Inteligentní Systém Adaptace. Tzn. že systém za jízdy načítá on-line ideální časy benzínových vstřiků a hned generuje odpovídající časy vstřiků plynu v dané zátěži, otáčkách a podtlaku. Novou změnou zátěže (otáčky, podtlak) se načítají nové aktuální parametry pro plyn které se ukládají do mapy. Číslo 2, znamená novou generaci.Stále se vyrábí a je vhodný do Vašeho typu motoru.Postačil by i systém STAG 4 PLUS. S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.12.2012 10:40:52
Jméno:
JK Předmět:
superb2,8......SKDakujem vam krasne za radu a ospravedlnujem sa vam za za tie bodky ale myslel som to tak ze ste fakt profesionali.S takou ochotou som sa este nikdy nikde nestretol ako u vas. Uz ako som pisal keby to nebolo tak daleko tak pridem osobne podakovat za radu alebo aspon telefonicky len neviem na ake cislo mozem zavolat aby som sa sa dovolal panovi Ing.Patakymu .....dakujem s pozdravom
7.12.2012 14:40:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: superb2,8......SKDobrý den. Jsem rád, že jsem to pochopil dobře. Pochvala firmy vždy potěší. Pokud budete mít problém zavolejte mi na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.12.2012 20:43:50
Jméno:
JK Předmět:
superb2,8......SKdobry vecer.ked tak to tu citam tak som zistil ze som lepsich odbornikov este nevidel ........ste vazne profesionali...poprosim vas o radu ....uz som vam raz pisal a poradili ste mi dobre tak skusim este raz .......mam chybu zo zostatkom plynu v motore a pri startovani mi to nejde dobre nastartovat ......radili ste mi pozriet na klucik 15 a je to v poriadku neviete cim to este tak moze byt???a chcem sa vas este opytat neviem ci to napisem spravne ale neviem aky tlak alebo vstrek plynu v cislach ma byt v superb 2,8...mal som asi sa to tak pise Kpa 1,27 a teraz mam 1,1......co je spravne???dakujem krasne s pozdravom poprad
7.12.2012 9:46:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: superb2,8......SK
Dobrý den. Snad jsem Váš příspěvek pochopil správně, a jste s našimi radami spokojen. Matou mě ty tečky v první větě vaši chvály....K dotazu: Pokud je napájení +15 po klíčku správně, doporučuji provést kontrolu vstřikovačů. Muže jeden nebo i více propouštět plyn z důvodu zanešení, nedovírání atd. Dvojí směs pak stěžuje starty motoru. Doporučuji provést diagnostiku. U Vašeho motoru by měl být tlak plynu cca 1300 mbar. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.12.2012 8:37:35
Jméno:
Pavel Předmět:
únik plynuDobrý den,při couvání cítím v kabině plyn.Co by molo být příčinou?
6.12.2012 9:13:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: únik plynu
Dobrý den.Patrně únik plynu
Okamžitě navštívte servis. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 19:46:41
Jméno:
Petr Předmět:
ChiptuningDobry den,chtel bych si nechat nacist chiptuning na vozdlo VW Golf IV,1,6,16V,77 kw,r.v.2004,pohon LPG,system STAG 300 a chtel bych se zeptat zda to doporucujete nebo zavrhujete....Udavaji zvyseni vykonu o 8 kw.Jake prip.hrozi komplikace a na co si dat pozor.Diky!
Petr
6.12.2012 9:11:22
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ChiptuningDobrý den.Nezabýváme se analýzou vlivu zvýšení výkonu motoru.Podstatné je, aby programovaní systému LPG proběhlo po chiptuningu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 17:27:23
Jméno:
Standa Předmět:
studený startDobrý večer píšu na Vaši odpověd ohledně těch studených startů o octavie 1,6 75kw starty jsou špatné i při přepnutí na benzín a jezdění na benzín.Ještě bych se chtěl zeptat jaké svíčky by jste doporučil do té octavie 1,6.Děkuji za odpověd.
6.12.2012 9:08:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den.Dporučujeme svíčky předepsané výrobcem bez ohledu na instalované zařízení LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.12.2012 4:14:47
Jméno:
František Předmět:
přepínání paliva a velká spotřeba benzínuDobrý den,
mám u vás cca před 5 roky montovaný systém Stag 300 do vozu Toyota 4Runner (r.v. 1993, motor 3.0 V6, 105 kW) a posledních dnech se mi děje následující věc: během jízdy se neustále přepíná plyn/benzín, pár set metrů jede na plyn, pak to bez jakéhokoli chybového pípání přepne na benzín, ujedu dalších pár set metrů a zase se sám zapne plyn. Toto se děje v různých intervalech, každých 200 metrů až 1,5 km, neustále dokola. Nic nepípá, ale je to poznat na kontrolce LPG (bliká/svítí) a na mírném škobrtnutí při přepnutí. Dá se předpokládat nějaká konkrétní závada?
Pak ještě věc druhá, přijde mi poměrně velká spotřeba benzínu, na každé 4 nádrže plynu (320 l) spotřebuje 1 nádrž benzínu (cca 70 l). Co může být příčinou?
5.12.2012 6:50:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přepínání paliva a velká spotřeba benzínuDobrý den.Po 5-ti letech provozu na plyn je nutná kontrola funkčních částí a nastavení programu. Nemá smysl vyjmenovávat možné příčiny Vámi popisovaných závad. Objednejte se na kontrolu a seřízení.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.12.2012 5:42:48
Jméno:
Ivo Předmět:
Studený startDobrý den, mám stejný problém se studenými starty, píšete: "Patrně bude třeba provést novou autokalibraci, provést diagnostiku pomocí OBD a nastavit korekce plynu zhodné s benzínem."
Toto se dělá v LPG servise a kolik to stojí cca? Děkuji Ivo
4.12.2012 8:26:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Studený startDobrý den. Nevím kolik to stojí u jiných firem, u nás jsou tyto práce učtovány v hodinové mzdě (400 Kč/hod). S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.12.2012 19:45:18
Jméno:
Standa Předmět:
studený startDobrý večer mám stejný problém jako pan Radek na ROOMSTERU se studenýma startama,ale já to mám na octavii 1,6 r.v 2002 ted se chystám měnit čidlo teploty chladící kapaliny a chtěl bych se zeptat když to nepomůže abych vyloučil,že to není špatným seřízením plynu ,když to přepnu na benzín a budu jezdit na benzín a na benzín to bude fungovat jak má tak bude problém asi v zařízení na plyn?Děkuji za odpověd.
4.12.2012 8:24:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: studený startDobrý den.Musíte se obrátit na firmu která provedla montáž.Pokud je to náš partner, připojím se k diagnostice přes dálkový přístup a pokusíme se najít závadu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
3.12.2012 8:40:40
Jméno:
David Předmět:
octavia 1,6dobrý den, mám problém u octavie 1,6 75kw,po nastartování jede na benzín , po cca ohřátí na 30c přepne na plyn a cca po 1km hlásí že není plyn přepne na benzín -asi čidlo vyhodnotí nízkou teplotu , po ohřátí motoru na 80c manuálně přepnu na plyn a jede dál ok.,pokud zastavím a trochu zchladne opět se vše opakuje .to vše se projevuje od samého začátku po přestavbě na LPG.bylo mi zděleno , že problém je v autě -je to možné? auto se normálně ohřívá ,drží teplotu i dobře topí. ovšem reduktor je z hlediska málo místa u chladiče namontován mezi sáním a motorem ,je na hraně výšky hladiny ve vyrovnávací nádobce na chladící kapalinu.prosím poradte , díky s pozdravem David
doplnující info:reduktor je MAGIC
řídící jednotka : MAGIC III
3.12.2012 9:40:32
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: octavia 1,6Dobrý den.Vámi uváděný systém nemontujeme a neservisujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.11.2012 16:35:50
Jméno:
Petr Předmět:
jaký systémDobrý den, jaký systém byste doporučil pro Ford Focus, r. 2006, motor 1,6i 16V, 74 kW? Děkuji
3.12.2012 7:02:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: jaký systémDobrý den.Je několik vhodných systémů od výrobců BRC, Lovato, AC S.A. atd. Záleží na požadovaném komfortu a ceně montáže. Zavolejte na 602 518 625 pro úplné informace. S pozdravem Ing.Pataky - technik
30.11.2012 7:52:32
Jméno:
David Předmět:
přepínání z lpg n benzín dobrý den,
mám problém u octavie 1,6 75kw,po nastartování jede na benzín , po cca ohřátí na 30c přepne na plyn a cca po 1km hlásí že není plyn přepne na benzín -asi čidlo vyhodnotí nízkou teplotu , po ohřátí motoru na 80c manuálně přepnu na plyn a jede dál ok.,pokud zastavím a trochu zchladne opět se vše opakuje .to vše se projevuje od samého začátku po přestavbě na LPG.bylo mi zděleno , že problém je v autě -je to možné? auto se normálně ohřívá ,drží teplotu i dobře topí. ovšem reduktor je z hlediska málo místa u chladiče namontován mezi sáním a motorem ,je na hraně výšky hladiny ve vyrovnávací nádobce na chladící kapalinu.prosím poradte , díky s pozdravem David
30.11.2012 9:01:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přepínání z lpg n benzín Jaké zařízení je ve Vašem vozidle?
28.11.2012 21:18:04
Jméno:
Radek Předmět:
RadaDobrý večer.Vlastníme Škodu Roomster r.v.2008.V autě je tři roky namontovámo lpg, typu Stag 4.Najeto 135t.km, z toho 120t.km na plyn.Auto máme dva měsíce a stále řešíme studené starty! Nastartuje často až na třetí start,teplý startuje bez problémů.Dnes jsme nechali vyměnit termostat a teplotní čidlo.Auto je také po diagnostice benzínu,kde se vymazaly chyby.Svíčky,cívky jsou v pořádku.U plynu jsou vyměněny oba filtry.Zvažujeme ještě návštěvu VW ,pro nahrání nového benzínového softwaru,plynový už novou verzi 2011 má.Můžete něco poradit? S pozdravem Janáček.
29.11.2012 8:41:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RadaDobrý den.Bez diagnostiky nedokážu přesně identifikovat závadu.Nicméně, častou příčinou studených startů bývají ujeté korekce.Patrně bude třeba provést novou autokalibraci, provést diagnostiku pomocí OBD a nastavit korekce plynu zhodné s benzínem.S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam