Diskuzní fórum LPG/CNG
6.4.2023 7:22:49
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Hyundai bayon 1.2mpi,62 kW, přestavba na lpgDobrý den, přestavba tohoto motoru se dvěma vstřikovači na válec na pohon LPG možná je.
4.4.2023 16:35:13
Jméno:
Radek Předmět:
Re: kontrolka motoruTak v servise nyní po načtení chyby zjistili hlášení ve smyslu "špatné nasávání/netěsnost nebo nasávání vzduchu". Kontrolou ale nezjistili žádné místo, kde by byla netěsnost.
6.4.2023 7:21:32
Jméno:
RE: Re: kontrolka motoruDobrý den, netěsnost v sání lze zjistit s pomocí kouře.
3.4.2023 7:58:31
Jméno:
Radek Předmět:
Kontrolka motoruDobrý den, mám VW CADDY 2.0 CNG, r.v. 2010, najeto 188000 km. Nedávno se mi rozsvítila kontrolka motoru. Svítila i po vypnutí a opětovném nastartování. Motor se choval normálně. Po nějaké době kontrolka normálně zhasla. V servisu na giagnostice zjistili chybové hlášení "špatné spalování CNG". Nic nenašli, chybu smazali a vše vypadalo OK. Po ujetí cca 400 km se opět rozsvítila kontrolka motoru (předpokládám, že to bude to samé). CNG beru u Bonettu. Neřešil jste někdo podobný problém? Díky
3.4.2023 8:21:08
Jméno:
RE: Kontrolka motoruDobrý den, špatné spalování CNG může být způsobeno závadou v zapalovací soustavě a s ní související elektroinstalací nebo závadou v plynovém vstřikovači.
2.4.2023 12:28:16
Jméno:
Standa Předmět:
VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoruDobrý den,
díky za reakci.
Již v minulosti, kdy jsem s tím měl velké lapálie a pomohla až komplet výměna všech vstřikovačů Landi Renzo (modré za černé).
177 000 - výměna cívek a kabeláže zapalovací soustavy
185 000 - výměna vzduchového filtru + výměna svíček, montáž nových Denso IK20TT (s životností 120tis km)
192 000 - výměna všech vstřikovačů Landi Renzo, seřízení palivových map
217 000 - kontrolka motoru se mi bohužel znovu rozsvítila
Aktuální seznam chyb:
P0172 - System is too rich (Bank 1)
P0302 - Cylinder 2 Misfire Detected
p0296 - Post catalyst fuel trim system too lean bank 1
P2196 - O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1, Sensor 1
Se vstřikovači jdu (troufám si říct) na jistotu.
Vycházím z toho, že se mi aktuálně stává, že při jízdě se občas rozbliká kontrolka motoru, s tím se rozsvítí i kontrolka ESP a motor několik sekund vibruje. Přesně toto se mi stávalo v minulosti a pomohla až zmíněná výměna vstřikovačů.
Jelikož od poslední výměny je to "pouze" 15 000km, chtěl jsem tak zkusit vyměnit pouze ten vadný. Měl jsem za to, že se jedná o válec 2, viz. chyba P0302, která na válec 2 odkazuje. Teď si nejsem jistý, protože se mi zdá, že se jedná o obecné znění chyby, nikoliv o odkaz na konkrétní válec.
Případně jakým způsobem zjistit s jakým válcem je problém?
3.4.2023 8:17:42
Jméno:
RE: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoruDobrý den, domnívám se, že závada bude v zapalovací soustavě nebo v elektroinstalaci. Pravděpodobnost, že by byl vstřikovač po 25 tis km vadný je velice malá. Ke zjištění závady bude nutné provést diagnostiku a případně další doplňková měření. Pokud chcete jít cestou postupným vyměňováním dílů metodou pokus omyl je to možné, ale mnohdy je to ve výsledku dražší, než když opravu svěříte odbornému servisu.
30.3.2023 9:40:16
Jméno:
RE: VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoruDobrý den, pořadí zapalování válců je 1-3-4-2. Ještě bych před výměnou vstřikovačů v první řadě doporučoval zkontrolovat zapalovací soustavu. Pokud by bylo zapalování v pořádku, a závada by přetrvávala, pak bych teprve přistoupil k výměně vstřikovačů – doporučuji vyměnit všechny vstřikovače najednou a pokud se jedná o dodatečnou přestavbu, doporučoval bych též zkontrolovat plynovou mapu pomocí diagnostického programu.
30.3.2023 8:40:56
Jméno:
Standa Předmět:
VW 1,6 MPi (75kw) - pozice vstřikovačů dle válců motoruDobrý den, rád bych tu poprosil o radu.
U mého VW 1,6 MPi (75kw) mi začal zlobit jeden ze vstřikovačů - dle diagnostiky je problém s válcem č. 1.
Jelikož už mám jednou měněné (černé) vstřikovače Landi Renzo, rád bych zkusil vyměnit pouze tento jeden vstřikovač.
Když ale koukám na lištu se vstřikovači tak nevím, který vstřikovač patří kterému válci.
Někde jsem našel, že u VW jsou válce (směrem od rozvodů) v pořadí 1-3-4-2.
Můžete prosím potvrdit, zda-li to tak opravdu u tohoto motoru je?
Tím pádem bych měnil první vstřikovač zleva.
Díky
27.3.2023 18:57:02
Jméno:
Daniel Předmět:
Tovární LPG Dacia lodgyDobrý den, mám tovární LPG na Dacia lodgy od valteku, přestalo mi to jet na LPG ale po výměně filtrů kapalné i plynně fáze po nastartování studeného motoru funguje jak má. Bohužel pokud znovu startuji už teplý motor tak už nepřepne znovu na LPG. Kde může být problém?
28.3.2023 7:18:23
Jméno:
RE: Tovární LPG Dacia lodgyDobrý den, závada může být např. v některém sensoru nebo elektroventilu. Pro určení závady bude nutné připojení k diagnostickému programu.
24.3.2023 20:33:16
Jméno:
Tomáš Wittler Předmět:
Přestavba citigo CNG na LPGDobrý den, lze předělat citigo CNG 50kW na LPG? Provoz na CNG není v současné době výhodný. Kolik by přestavba stála? Máte s tím zkušenosti?
27.3.2023 7:26:53
Jméno:
RE: Přestavba citigo CNG na LPGDobrý den, pro přestavby jednopalivových vozidel CNG na LPG nemáme typové schválení a nevím o žádné firmě, která by ho v současné době měla. Přestavbu na pohon LPG lze provést pouze jako individuální přestavbu, kterou schvaluje obecní úřad obce s rozšířenou pravomocí a který stanoví podmínky přestavby. Prokázání splnění podmínek se dokládá protokolem vystaveným pověřenou zkušebnou.
23.3.2023 22:29:36
Jméno:
Libor Předmět:
Na benzín nestartuje na lpg anoDobrý den, Peugeot 806, 2.0 rfv, sekvenční Tartarini, po otočení klíčku ani při startování jednotka motoru nesepne rele palivoveho čerpadla, motor nenastartuje. Při nouzovém startování lpg chytne hned a relé palivoveho čerpadla sepne, při přepnutí na benzín zhasne. Diagnostika jednotky lpg bez chyb. Diagnostika benzinove jednotky bez chyb, při zkoušce akčních členů vstřikovače cvakají, relé pal.čerpadla spíná. Čím by to mohlo být? Děkuji za odpověď
24.3.2023 7:40:02
Jméno:
RE: Na benzín nestartuje na lpg anoDobrý den, závada bude zřejmě v elektroinstalaci a k jejímu odstranění bude třeba provést diagnostiku elektroinstalace.
23.3.2023 8:42:28
Jméno:
Libor Předmět:
VW Caddy III EcoFuel - tovární CNGDobrý den, u VW Caddy III EcoFuel mi svítí kontrolka motoru - na diagnostice z toho vyšel aktivní chybový kód P33A4, což by měl dle error code výrobce být "Uzavírací ventil plynové palivové nádrže 4 - zkrat na kostru." Při resetu chyby se po krátké době kontrolka opět rozsvítí. Přestože auto i s touto chybou jezdí delší dobu normálně, měl bych radši jistotu, že je vše v pořádku. Byli byste ochotni se mi na to podívat? Děkuji moc za info, s pozdravem Libor Vitešník.
23.3.2023 9:06:43
Jméno:
RE: VW Caddy III EcoFuel - tovární CNGDobrý den, na servis se můžete u nás objednat na tel. 606 659 530.
23.3.2023 10:31:08
Jméno:
RE: Montuje někdo LPG na duster 2 1340cm 96kw ?Dobrý den, Vaše vozidlo můžeme přestavět na pohon LPG. Kontaktovat nás můžete na tel. 606 659 530.
20.3.2023 17:58:23
Jméno:
Libor Předmět:
Motor Hyundai 1,5 DPI 81 KWDobrý den. Zvažuji zakoupení nového vozu Hyundai i30 s motorem 1,5 DPI 81 KW a jeho následnou přestavbu na LPG. Bude v tomto případě nutný přístřik benzínu? Pokud ano, o jak velkou spotřebu benzínu by se přibližně jednalo?
Děkuji Libor.
21.3.2023 7:59:54
Jméno:
RE: Motor Hyundai 1,5 DPI 81 KWDobrý den, motor 1,5 CPI, 81 kW, kód motoru G4LG je MPi motor se dvěma vstřikovači na válec (benzín se vstřikuje do sání před sací ventily). Pokud bude při přestavbě použit systém dávkování aditiva pro ochranu ventilů, pak po přepnutí bude motor poháněn pouze LPG.
20.3.2023 9:22:58
Jméno:
RE: RE: odblokováni řídíci jednotky brcDobrý den, neuvádíte, zda se jedná o tovární přestavbu nebo dodatečnou přestavbu. U některých továrních přestaveb odblokování není možné. Pokud lze řídící odblokovat, pak odblokování je trvalé. Cen Vám posílám mailem.
13.3.2023 9:53:54
Jméno:
Pavel Předmět:
lpg nádržDobrý den,měnil jsem nádrž nal lpg.Po výměně nádrže a jejím naplnění svítily všechny kontrolky zeleně. Asi po ujetí 50km přestaly svítit všecny 4. Pak se rozsvítila jen poslední na rezervu a stále bliká.Může to být plovákem nebo jiná závada.Děkuji
20.3.2023 9:19:47
Jméno:
RE: lpg nádržDobrý den, závada může být ve snímači hladiny LPG.
12.3.2023 18:32:08
Jméno:
David Předmět:
LPG PrinsDobrý den.
Koupil jsem Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi s LPG
Na benzín jede paradne.
Na plyn pocukává mezi 1000-1500 ot.-malinko přidám a jede normalně.
Při prudši akceleraci a ve vysokých otáčkách plyn vypne.
Svíčky nové-správné.
Hledám někoho kdo by to diagnostikoval. U nás Prins nikdo nedělá.
Popřípadě bych potřeboval nasměrovat. Auta delam,ale do plynu se nehrabu.
20.3.2023 9:16:31
Jméno:
RE: LPG PrinsDobrý den, systémy Prins jsou u nás velmi málo zastoupené. Obraťte se na servisní centrum AUTOOUTLET v Klecanech nebo v Hodoníně.
Přidat záznam