Diskuzní fórum LPG/CNG
25.5.2012 21:47:53
Jméno:
p Předmět:
děkuji vámDobrý den
musim myt nalepenou n azadnim okně samolepku LPG atest,jak tam byva,nebo mužu odlepit? a nevadito?
chci davat folie a asi by to nebylo pěkny když b to tam bylo,děkuji za rychlou odpověd.
p.
26.5.2012 11:35:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: děkuji vámDobrý den.Umístění nálepky není na samovůli řidiče. Předepisuje to nařízení MD pro přestavby vozidel na LPG. Obecním důvodem je i to, že v případě havárie nebo požáru vozidla, je odlišný postup zachranných prací.S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.5.2012 15:38:07
Jméno:
Petr Předmět:
DotazDobrý den pane inženýre.Již delší čas čtu vaše fórum a myslím si,že ho vedete velice slušně. Měl bych na Vás pár otazek.Chci provést přestavbu na svúj vůz.Vlastním vůz fabii combi 1,2 47 kW motor AZQ r.v.2005 najeto 70000.Na mém příjezdu do práce je závislích několik desítek lidí a proto si nemúžu dovolit nepřijet do práce.Proto bych Vás chtěl poprosit aby jste mi doporučil jaký typ zařízení je nejvhodnější a zároveň nejspolehlivější na můj vůz.Dočetl jsem se ,že tyto motory nejsou vhodné na přestavbu ,jelikož při spalování vzniká vysoka teplota ,která ničí ventily a ventil.sedla.Nechal bych si namontovat i přimazávání Flash lube .Má to nějaký ochraný účinek na ventily.Ještě bych se chtěl zeptat, jak je to s vyřizováním administr.věcí zápis do TP atd.Jak dlouho trvá montáž a jak dlouho dopředu bych se musel objednat.Je možné si nechat u Vás provést montáž a další kontroly popř.servis ve vaší partnerské síti u pana Bartůška ve St. Hodějovicích.Jsou vaši partneři stejně dobře technicky vybaveni jako vy.Předem děkuji za odpověd´.S pozdravem a přání hezkého dne Petr.
25.5.2012 7:20:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Děkujeme za pochvalu fóra. Všechny námi montovaná zařízení považujeme za spolehlivé. Jinak bychom je neinstalovali. V naši partnerské síti jsme namontovali tisíce vozidel Vašeho typu. Nejvíce montovaným systémem je STAG 4 PLUS. Zatím se nepotvrdila nutnost přimazávání u Fabie 1,2, nicméně lze dodatečnou montáž FL považovat za pojistku pro ochranu sedel. Zápis do velkého TP provede montážní firma. Zákazník si na MÚ obor dopravy vymění pouze malý TP za poplatek cca 50-100 Kč se zápisem o povolení provozu na LPG. U naší firmy trvá montáž 1 pracovní den. Na montáž je nutno se objednat na čísle 602 178 440 (p.Kůs-vedoucí provozu). V současné době je nejbližší volný termín od 1. července. Montáž můžete provést u kteréhokoli našeho partnera, tedy i u firmy pana Bartůška. Je technicky vybavena pro montáž Vašeho typu vozidla. S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.5.2012 9:24:01
Jméno:
Jan L. Předmět:
2.0FSIDobrý den, přidávám se s motorem 2.0FSI, kód BLR - jaký systém je k dispozici a cena vč. montáže? Děkuji, J.L.
24.5.2012 10:08:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 2.0FSIDobrý den. Bohužel, na váš motorkód zatím není program.Ozvěte se někdy v září letošního roku.S pozdravem Ing.Pataky - technik
24.5.2012 8:39:17
Jméno:
Tomáš Smutek Předmět:
FSI na LPGDobrý den, chtěl bych provést přestavbu na LPG mám Škodu Octavii II, motor FSI 2,0, ale nemůžu nikde najít žádnou firmu, která by tuto přestavbu prováděla. Nebudete mít někdo info jestli se tato přestavba bude dělat nebo jí někdo někde provádí? Děkuji Smutek
24.5.2012 9:22:18
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: FSI na LPGDobrý den.Tak firmu na přestavbu jste už našel. Sdělte nám motorkód vašeho vozidla.Na vozidla s přímím vstřikem jsou speciální programy podle kódu motoru.S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.5.2012 17:16:14
Jméno:
Lenka Předmět:
infoDobrý den,chtěla bych přestavit můj vůz na LPG.Měla bych zájem o namontování LPG od italské firmy BRC.Mám vůz BMW 650i,4799ccm,270KW,r.v.2006.Zajímala by mě cena přestavby.Předem děkuji za odpověď
24.5.2012 7:00:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: infoVolejte 602 178 440.
23.5.2012 13:03:32
Jméno:
Stanislav Bříza Předmět:
Fiat Coupe 20VTDobrý den, mám Fiat Coupe 20 VT - dvoulitrový pětiválec s turbem, cca 230 koní - a uvažuji nad montáží lpg. Máte systémy, které i takový motor zvládnou tak, aby se nesnížila životnost a výkon motoru? Slyšel jsem cosi o přivstřiku benzínu při vysokých otáčkách, můžete to nějak rozvést?
Díky a s pozdravem S.B.
23.5.2012 16:58:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fiat Coupe 20VTDobrý den.Ano, jsme schopni instalovat sekvenční vstřikování do vašeho vozidla.U každého vozidla, ať ho provozujete na benzín či LPG dochází postupně k snižování životnosti.Po montáži LPG může výkon motoru poklesnout o cca 5-10% podle druhu použitého zařízení.Přístřik benzínu se aplikuje pro ochranu ventilových sedel. Nemáme podložené erudované zkušenosti o nutnosti použití pro vaše vozidlo.S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.5.2012 22:59:02
Jméno:
Havlík Předmět:
DotazDobrý den,LPG mám v autě už rok a až na pár drobností jsem spokojen.Montáž jsem si nechal udělat u pana Zajíčka v Neplachově.Nedávno jsem tam byl na revizní prohlídce a pan Zajíček mi přehrával nějaký novější software do řídící jednotky plynu.Hned druhý den ale po nastartování se motor chová hrozně.Po nastartování studeného motoru mi padají otáčky pod 500/min.div to nechcípne.Jakmile šlápnu na plyn tak to okamžitě chcípne.Občas otáčky vyletí asi na 1000/min a hned zase padají.Tak to trvá dokud se motor trochu neohřeje a potom už je všechno normální.Jede to krásně a teplý motor chytá a funguje bez problémů.Je jasné že takto se to chová po startu takže na benzín a ne na plyn.Chtěl jsem se tedy zeptat jestli je možné,že řídící jednotka plynu nějak ovlivňuje řídící jednotku benzínu.Jinak si to nedovedu vysvětlit.Díky za odpověď.
23.5.2012 7:16:54
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Aktualizace firmware nemá vliv na chod motoru v benzínu, vylepšuje pouze chod motoru na LPG. Patrně se vyskytla jiná závada.Objednejte se na opravu u montážní firmy. S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.5.2012 14:36:46
Jméno:
Jan Malotin Předmět:
přestavba hyundai coupe 2,7Dobrý den, uvažuji o přestavbě na LPG vůz Hyundai Coupé 2,7i , 2 656 ccm, 123kW, r.v. 2005, najeto cca 180tis km. Zajímal by mě váš názor ohledně vhodnosti přestavby, případně navýšení spotřeby a snížení výkonu. Jestli je možné zaslat cenovou kalkulaci na email budu rád. S pozdravem
22.5.2012 14:51:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba hyundai coupe 2,7Odpověď byla zaslána emailem. Ing.Pataky
21.5.2012 20:12:50
Jméno:
Honza Předmět:
AC STAGDobrý večer, chtěl bych se zeptat zda systém STAG4 má možnost při profesionální diagnostice možnost přepínání válců na benzin/plyn po jednom. Tj. aby třeba běželi tři válce na plyn a jeden na benzín v rámci této diagnostiky. Pokud STAG4 tímto nedisponuje tak můžete prosím napsat jaký STAG ano. Případně i jiný systém který toto umožňuje. Děkuji.
22.5.2012 7:18:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: AC STAGDobrý den. Všechny systémy STAG nabízí možnost jednotlivého odpojování vstřikovačů LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.5.2012 9:07:20
Jméno:
Michael Předmět:
palubní počítačDobrý den, před několika dny jsem koupil Ford Focus r.2007 1.6 74kw s LPG Lovato easy fast, montované v Německu. Není mi jasné, jak funguje palubní počítač. Při jízdě na LPG mi "ubývá" i benzín, ale ne ve stejném poměru. Příklad.... palubní počítač píše dojezd benzínu 100km, v reálu pak můžu ujet cca 300km, aby se těch "100" vyčerpalo. Když natankuju benzín, třeba 2l, tak se počítač znova správně nastaví. Při opětovném startování se nic nemění. Z toho usuzuju, že emulátor to nemá? (Pohledem jsem ho v motoru nikde neobjevil) Pak ovšem nechápu, když mi jakoby ubývá benzín, že "neubývá" rychleji. Včem by mohl být problém? Jestli nějaký teda je:). Dálem mě zajímá (než to vyzkouším), co se prakticky stane, když pojedu na LPG a palubní počítač nahlásí, že už není benzín? Děkuji
22.5.2012 7:15:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: palubní počítačDobrý den. Protože palubní počítač vozidla nemá informace o množství paliva LPG v nádrži, nemůže provádět výpočty pro dojezd. Řídící jednotka Lovato Easy Fast nemá zabudovaný emulátor pro emulaci palubního počítače. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 22:58:59
Jméno:
Petr Předmět:
čipovat 1.6Dobrý den, mám Octvaii II r. 2008, 1.6 MPI - LPG(BRC). Chtěl bych se zeptat na Váš názor, kdybych ji nechal načipovat. Děkuji za odpověď.
21.5.2012 7:30:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: čipovat 1.6Dobrý den. Po načipování bude nutné udělat novou autokalibraci (sekvenční vstřikování) a nastavit dynamické parametry na silnici v zátěži.S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 22:10:21
Jméno:
Vrána Předmět:
Grand VoyagerDobrý den.Chtěl bych si nechat přestavět na pohon LPG vozidlo Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 AWD r.v.2002.Máte nějaké reálné poznatky na jakou spotřebu LPG se mohu dostat a kolik by byla cena montáže?Jedná se mi o sekvenční vstřikování.Děkuji za odpověď.Vrána.
21.5.2012 7:26:16
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Grand VoyagerDobrý den. Provedli jsme přestavbu na několika desítkách vozidel Vašeho typu. Spotřeba se oproti benzínu navýší v rozmezí 15-20% podle druhu zařízení, stavu vašeho motoru (svíčky, kabely, cívky, počtu najetých km a komprese) Pro výběr nejvhodnějšího zařízení a tím i stanovení ceny přestavby volejte na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.5.2012 20:54:42
Jméno:
Martin Předmět:
DotazyZdravim
pred cca mesicem sem si nechal namontovat LPG - BRC do i30 v Brne v Autostylu.
Najeto zatim cca 2000km a spokojenost, vse funguje jak ma, jen mam par dotazu, protoze je to moje prvni zkusenost s LPG.
Za prve, da se nejak seridit indikace zbyvajiciho mnozstvi plynu ? Na natankovani ujedu s 57l nadrzi necelych 600km (580, 570, 590). Prvni LED zhasne po cca 80km a na rezervu sem naposledy ujel 280km.
Za druhe, ma na spotrebu LPG vliv styl jizdy? Mam stejnou spotrebu at jedu jakymkoliv stylem jakekoliv trasy.
Normalne jezdim 50/50 pojizdky po meste do 10km a dalnice - spotreba 8.25 ( benzin byval 7.5). Minuly vikend 600km Slovensko mimo dalnici, klidna jizda tempomat 90km/h - spotreba 8.25 ( benzin byval 6.0 ).
A za treti, dnes sem natankoval do 57l nadrze 49l a to jeste neco plynu v nadrzi bylo. Pri 80% plneni by se melo dat natankovat necelych 46l do prazdne nadrze, 49l je 86%. Je to v poradku ?
Diky za odpoved
21.5.2012 7:19:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazyDobrý den. Ano, indikaci množství paliva lze nastavit programem. Relativně ideální nastavení je při plné nádrži. Firma Autostyl Brno to umí nastavit. Mějte ale na paměti, že indikace množství paliva je pouze informativní. Postupné zhášení LED diod podle ubývání paliva lze také nastavit, ale vyžaduje to více zkušeností montážní firmy. Samozřejmě, že styl jízdy ovlivňuje spotřebu. Spotřeba na LPG může být vyšší oproti benzínu v rozmezí 15-20%. Množství natankovaného paliva je závislé na plnícím tlaku pistole té které čerpací stanice. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.5.2012 9:01:16
Jméno:
Svitek Předmět:
GOLFDobrý den,chtěl bych se zeptat jaký je asi nejvhodnější systém na VW golf IV r.v.97 typ motoru AKL cca 200tis km a jaká je jeho cena děkuji Svitek
21.5.2012 7:08:39
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: GOLFDobrý den. Na Vaše vozidlo je vhodný kterýkoli typ sekvenčního vstřikování. Z toho důvodu volejte na 602 518 625 pro výběr cenově a technicky odpovídajícímu zařízení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.5.2012 0:40:38
Jméno:
Roman Předmět:
dotazDobrý den, mám Hyundai Sonatu 2,5 l V6, stává se mi, že se režim z plynu za jízdy sám přepne na benzín. Diody ukazují plnou nádrž plynu - doplnil jsem 15 l LPG. Jaká je možná závada ? Děkuji za odpověď.
19.5.2012 7:07:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Neuvádíte jaké zařízení LPG je instalováno ve Vašem vozidle.Může být několik příčin:Nízký tlak, zanešený filtr plynu,špatný vstřikovač atd.Je nutná diagnostika.S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam