Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <218>  <219>  <220>  <221>  <222> ||  <266>     >>   >5x>  

19.3.2012 21:13:45
Jméno: Karel Kubiš Předmět: LPG značky BRC
Dobrý den, aktuálně jsem v procesu koupi vozidla (Wolksvagen Golf IV 1,6 74 kw, rok výroby 1998) dovezeného z Itálie s LPG značky BRC, které je ve vozidle 8. rokem provozu. Vozidlo má celkem najeto 153 000 km. Mohl byste mi, prosím, nastínit případná rizika, která by se mohla u vozidla či LPG vyskytnout? Mnoho odborníků odrazuje od staršího typu LPG značky BRC s odůvodněním, že v ČR je nekvalitní plyn, který zanáší ventily vstřiku. Dále uvádí i obtíže s připojením se k řídící jednotce BRC. Jaký je Váš názor na výše uvedená tvrzení?
20.3.2012 7:18:18
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG značky BRC
Dobrý den.Všechna tvrzení jsou pravdivá.S pozdravem Ing.Pataky - technik

19.3.2012 15:46:44
Jméno: Aleš Reichelt Předmět: Suzuki Grand Vitara
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na přestavbu na LPG u Suzuki Grand Vitara 2.0L popřípadě 2.4L, obojí r.v.2007 . Autorizovaný servis mě však upozornil, že tuto přestavbu nedoporučuje z důvodu podpálených vent. sedel, propálených pístů a celkového poničení motoru a odkázal mě na firmu zabívající se montáží LPG. Jaký je tedy Váš názor? Dále by mne zajímaly servisní náklady na údržbu LPG systému v průběhu dalších kilometrů. Ptám se z důvodu kalkulace nákladů. Uvedu zde příklad který jsem si vypůjčil se serveru autorevue.cz "Po každých pěti letech provozu se mění tlakové hadice a po každých 75.000 kilometrech je nutné provést servis čerpadla. Po každých 10 letech provozu dochází k výměně tlakových hadic i nádrže, resp. po 150.000 km dochází k servisu čerpadla a výměně těsnících kroužků"
20.3.2012 7:14:05
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Suzuki Grand Vitara
Dobrý den. Zástavbu zařízení LPG do Vámi zmiňovaných vozidel provádíme zcela běžně. Zatím nejsou podložené provozní zkušenosti po 75-150-tisicíci km na LPG. Váš „Autorizovaný servis“ ho má? Ano, nádrž LPG má platnost 10 let a pak se musí vyměnit. Filtr plynné fáze se doporučuje vyměnit po 20.000 km. Jako ochranu ventilů nabízíme použití přimazávání Flash Lube, Vap Saver nebo systém VSR. Tlakové hadice a další spotřební materiály se mění podle jejich stavu fyzického opotřebení.(např. čistota motoru atd.) V nákladech nehrají roli. S pozdravem Ing.Pataky - technik

18.3.2012 18:04:06
Jméno: Michal Předmět: caddy
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, který systém by byl vhodný do VW Caddy 1,4 rok výroby 2006? A zda-li je nutné přimavázání ventilů. Děkuji za odpověď.
19.3.2012 14:00:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: caddy
Dobrý den. STAG 4 Plus, přimazávání není nutné. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.3.2012 18:48:44
Jméno: Vladimír D Předmět: primazavani a system
Zdravim vas.mel bych prosim dotaz.mam toyotu corollu r.v.98 obsah 1.4 63kw najeto 80tisic km a firmou mi byl nabidnut system lovato (sekvencni vstrik) jako nejlepsi mozne reseni a pry neni treba mazani ventilu na tohle auto.prosim o vas nazor a predem dekuji za odpoved Vladimir D
16.3.2012 7:38:09
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: primazavani a system
Dobrý den. Použití zařízení Lovato se systémem Easy Fast plně schvaluji. Montáž přimazávání u tohoto vozidla není nutné. Navíc, systém Easy Fast umožňuje přístřik benzínu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.3.2012 12:29:12
Jméno: Jiří Předmět: výměna oleje
Dobrý den, jsem u Vás objednán v dubnu na přestavbu Fabie na LPG. Mám teď možnost vyměnit olej v motoru, můžu ho vyměnit před přestavbou nebo mám počkat až po? Omluvám se ale nevím jestli se třeba při přestavbě taky nemusí měnit olej v motoru nebo jestli to má vůbec nějaký vliv...? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Jiří Kučera.
15.3.2012 12:49:07
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: výměna oleje
Dobrý den. Bez ohledu na zamýšlenou montáž LPG vyměňte olej podle doporučení výrobce, nebo podle jeho stavu ol.S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.3.2012 11:59:20
Jméno: Jiří Tláskal Předmět: dotaz
Dobrý den, mám lpg na Hondě Cr-v. Pokud jezdím po městě, tzn. časté řazení, akcelerace apod., tak je vše v pořádku, ale jakmile vyjedu na silnici, kde se udržuje konstantní rychlost, tak se plyn vypne a jezdím střídavě cca 2 km na plyn a 1 km na benzin. V čem může být závada? Děkuji za odpověď.
15.3.2012 12:45:36
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den.Záleží na systému, na nastavení parametrů, správné funkci čidel atd. Bez diagnostiky nedokážu odpovědět.

15.3.2012 11:19:08
Jméno: Libor Richtar Předmět: LPG
Dobrý den. Mám Opel Astra 1,6 sedan s přestavbou na LPG souprava BLITZ od AGC, je možná demontáž z tohoto vozidla (vozidlo je již nepojízdné - rez) a následná montáž do Opel Astra combi se stejným typem motoru? Nebude nějaký problém s přihlášením přestavby, případně s odhlášením a likvidací staré Astry? Předem děkuji za odpověď. L. Richtar
15.3.2012 12:40:01
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG
Dobrý den. Zavolejte na 606 616 986 kde dostanete všechny informace ohledně přemontování LPG z auta do auta. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.3.2012 8:12:07
Jméno: Milan Benda Předmět: dotaz
Dobrý den, asi za 500 km budu mít na LPG najetých prvních 10000 km. Zatím bez problémů a k mé spokojenosti. Mám však dotaz. Od včerejšího dne po vypnutí motoru na mě něco pokaždé chvíli řve (pípá) a vypadá to, že to vychází z prostoru od té malé krabičky s diodami co ukazují množství LPG a zároveň slouží k přepínání LPG - benzín. Napadlo mě zda-li nejde o naprogramování ŘJ LPG k upozornění, že se blíží prohlídka LPG po 10000 km. Jde o již veteránské vozidlo Citroen Xantia 1.6 r.v. 1993, která má zvukový signál pouze na upozornění nevyplých světel (zcela odlišné pípání). Na autě funguje vše naprosato správně. Děkuji za odpověď.
15.3.2012 10:31:54
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz
Dobrý den. Neuvádíte jaké zařízení LPG máte ve vozidle. Pokud montážní firma nastavila upozornění před vypršením počtu najetých km do prohlídky, je třeba firmu navštívit a výstrahu odblokovat. Většina výstražních upozornění ale souvisí s indikací nějaké chyby. Příčinu zjistí montážní firma. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.3.2012 23:02:03
Jméno: Král Předmět: Mazda 6 2.5
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s LPG v nové Mazdě 6 2.5MZR rok 2008 případně i ostatní motory v tomto voze, je provoz v Mazdách bez problémů nebo tato značka není vhodná na přestavbu? Jaký systém se montuje a na kolik cca vyjde přestavba? Od jaké společnosti doporučujete tankovat LPG? Děkuji
15.3.2012 10:05:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Mazda 6 2.5
Dobrý den. Montáž Mazdy 6 s motorem 2,5l jsme zatím neprovedli. Jedná se ale o 4válec. Nepředpokládám problémy při realizaci. Můžeme Vám nabídnout montáž systémů firem BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas atd. Pro získání informací o ceně montáže volejte 606 616 986. Nepřísluší nám hodnocení čerpacích stanic LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.3.2012 19:56:12
Jméno: Mirek Předmět: Závada motoru.
Dotaz- Mirek Škoda Fabia 1.2 HTP 51 kw. Po ujetých 500 km jsem si nechal u jedné Vaší firmy namontovat LPG STAG 4 Po ujetých 10 km se mi rozsvítila kontrolka závady motoru. Po reklamaci mi závadu odstranily s tím,že se závada může opakovat a že můžu klidně jezdit a nic se nemůže s motorem stát aby si vše sedlo a pak se vše opět seřídí. Ujel jsem dalších 500 km a problém se opakuje. Kontrolka závady motoru svítí i při jízdě na benzín. Věřím,že zkušenosti s montáží a seřízením mají a nic se s motorem nestane. Chtěl bych znát Váš názor zda opět závadu reklamovat,či důvěřovat ujištěním technika a jezdit do příštího seřízení motoru tj. asi 500až 1000 km. Věřím,že Váš názor o tomto problému zaujme i jiné uživatele a vyznavače LPG. Předem děkuji za Váš názor.
15.3.2012 9:20:22
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Závada motoru.
Dobrý den. Po montáži nového zařízení LPG, je třeba občas upravit nastavení tlaku v reduktoru. Důvod je ten, že pryžová membrána v reduktoru po prvním styku s LPG změní své mechanické vlastnosti a tím se může ovlivnit tlak. Zpravidla poklesne. Toto snížení tlaku se pak může projevit v chudosti-bohatosti směsi, kterou systém OBD zaregistruje a rozsvítí kontrolku Chech Engine. Po ujetí cca 1500-2000 km se mechanické vlastnosti ustálí. Proto je nutná první (u některých firem bezplatná) kontrola zařízení a nastavení některých parametrů. Rozsvícení kontrolky Check Engine, ale může mít více příčin. Tester OBD vyhodnotí pravděpodobnou příčinu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.3.2012 23:37:45
Jméno: Lukáš Předmět: LPG v BMW 528i dlouho přepíná
Dobrý den , chci se zeptat v poslední době mi lpg přepíná za studena dost pozdě, dříve téměr po pár metrech , nyní i třeba 8km , při teplem motoru přepne hned , muže to mít za následek nedávná výměna termostatu ? Měl bych navštívit LPG servis na seřízení ? Děkuji
14.3.2012 9:16:26
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG v BMW 528i dlouho přepíná
Dobrý den. Doporučuji návštěvu servisu LPG pro zjištění teploty ohřevu reduktoru po výměně termostatu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.3.2012 22:10:14
Jméno: Miloš Pokorný Předmět: LPG Lybra
Dobrý den.Mám Lancii Lybru1.8i.Uvažuji o přestavbě na LPG.Doporučují mi zařízení OMVL nebo LOVATO EASY FAST.Chtěl bych se prosím zeptat,jaké by bylo pro můj motor vhodnější.Měl bych použít přímaz nebo není nutný.Děkuji Vám za odpověď
14.3.2012 9:11:52
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG Lybra
Dobrý den. Nemohu posoudit. Zařízení OMVL nemontujeme. Instalací chlazení ventilových sedel např. pomoci Vap Saver nic nezkazíte. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.3.2012 17:01:05
Jméno: Milan K. Předmět: Golf VI 1,4 59 kW
Dobrý den, pane ing. Pataký mám několik dotazů ohledně přestavby na lpg do vw golf VI 1,4 59kW (CGG) r.v. 2009. Jaké jsou vámi poskytované záruky na celou přestavbu a případně jen vstřikovače (100 000 km?). Jakou značku (typ) by jste mi doporučil? Nevim přesně zda má tento motor hydroštely, případně jestli je vůbec vhodný na přestavbu (máte s tím to motorem zkušenosti je i u Škody OII ne u FII)? Kvůli občasným jízdám po dálnici motor točí i okolo 4000 ot/min, takže by asi bylo vhodné instalovat VSR? A jako poslední alespoň přibližnou cenu přestavby s toroidní nadrží (rezrva je dojezdová tušim že 15cti palcová) její objem? + ukazatel stavu paliva a system VSR. S pozdravem Milan K.
14.3.2012 9:08:24
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Golf VI 1,4 59 kW
Dobrý den pane Milan. Montáž zařízení LPG je smlouvou o dílo a záruka trvá 3 měsíce. Naše firma přesto poskytuje záruku na montážní práce jeden rok a na HW komponenty 2 roky. Výjimku můžou tvořit závady vstřikovače, například vlivem nekvalitního LPG. Dvouletá záruka se taky nevztahuje na pryžové komponenty. Doporučuji zařízení BRC se systémem SQ24.11 s možností nastavení VSR. Nemáme ale poznatky o nutnosti použití. Montáž zařízení do Vašeho vozidla stojí 28.000 Kč včetně DPH. Neexistuje tak plochá toroidní nádrž aby se vešla do prostoru vaničky dojezdového rezervního kola bez vyvýšení. S pozdravem Ing.Pataky - technik

13.3.2012 15:01:39
Jméno: Zdenek Předmět: Přimazávání ventilů.
Dobrý den, koupil jsem fabii 1.2 40 kw (2005) a uvažuji o přestavbě na plyn.Vybral jsem stag 4 i mechanik mě to doporučil.Rád bych se zeptal jestli mám dát též Flasch lube na přimazávání ventilů,tedy jestli je to u tohoto auta doporučené nebo se to nedává.Někdo říká že ano,jiný že ne.raději se ptám odborníka na jeho názor.Děkuji za odpověď
14.3.2012 8:36:08
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazávání ventilů.
Dobrý den.Do Vašeho typu vozidla přimazávání nemontujeme.Ing.Pataky - technik

13.3.2012 14:35:01
Jméno: Petr Předmět: lpg-tsi
Dobrý den, vzhledem k velkému ročnímu nájezdu cca 40 tis.km a cenám phm jsem se rozhodl k instalaci LPG. Jelikož budu vůz pořizovat, chtěl bych se vás zeptat, zda je možné montovat LPG i do novějších motorů TSI, FSI a pod. Zajímala by mě i přibližná cena. Děkuji Řihánek
14.3.2012 8:32:43
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: lpg-tsi
Dobrý den.Ano, do některých typů.Rozhodující je motorkód vozidla.Před koupí nás kontaktujte telefonicky.S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <218>  <219>  <220>  <221>  <222> ||  <266>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací