Diskuzní fórum LPG/CNG
2.3.2012 10:54:11
Jméno:
Samko Předmět:
Sport LPGDobrý den,
mám 4 válcový atmosferický motor cca 220PS při 8200ot a chtěl abych aby jezdil na LPG pouze od volnoběžných otáček po 4200ot. Zkrátka když na to šlápnu, aby se mi to automaticky přeplo na benzin a když otáčky zase klesnou, abych jel zase na plyn...
Umí něco takového STAG 300 ISA2? Jestli ano stačí mi i verze do výkonu 136PS, když při 4200ot mám cca 110PS?
Moc děkuji za odpověd.
Samko
3.3.2012 7:33:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Sport LPGDobrý den pane Samko.Téměř všechny systémy mají ve svém programu možnost vymezení oblasti přepnutí na plyn. Takže moje odpověď zní ano. S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.3.2012 21:28:48
Jméno:
Jan Holoubek Předmět:
DotazDobrý den,
jsem majitelem vozidla Fiat Stilo, 1.4 16V, 70 kw, najeto 78000km, r.v. 2004 a měl bych zájem o přestavbu na LPG. Prosím o radu, který systém by byl pro mé vozidlo nejvhodnější a jaká je cena tohoto systému, Jak dlouhé jsou momentálně objednací lhůty. Díky za odpověď.
Jan Holoubek
3.3.2012 7:30:35
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Holoubek. Doporučuji STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč včetně DPH. Pokud se objednáte v pondělí, tak nejbližší termín montáže je první týden dubnu.Může se stát, že již objednaná montáž na bližší termín je přesunuta. Kontaktujte mě na 602 518 625. S pozdravem Ing.Pataky - technik
29.2.2012 20:52:12
Jméno:
Jiří Holčák Předmět:
OpelDobrý den,četl jsem,že automobilka Opel vyžaduje při montáži LPG přimazávání ventilů. Doporučujete toto i do vozidel starších 10 let? (motor 1.8i,16V Z18XE)
A také by mne zajímalo zda máte možnost si nějakým způsobem ověřit spolehlivost vašich smluvních partnerů a nebo je prostě jednou za smluvní partnery přijmete a potom již nevíte co se snimi třeba za 5 let děje?
29.2.2012 22:13:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: OpelDobrý večer pane Holčák. Zastoupení Opel (GM) nařídilo obecně ochranu ventilových sedel, bez určení roku výroby. Je velice obtížné zjistit od kterého roku a měsíce jsou motory vybaveny měkčenými sedly. Jako majitel za 1500 Kč navíc za montáž přimazáváni, bych neriskoval.
Firma Autogas Centrum má trvalou kontrolu svých partnerů prostřednictvím několika úrovní. Minimálně dvakrát za rok se účastní profesního školení, mají k dispozici on-line informace o novinkách prostřednictvím odborné sekce pro partnery, máme přehled o všech montážích (typech vozidel, použitého systému, nádrží atd. z toho vyplývající hlášení o provedené montáži pro centrální evidenci DAVOZ MD), provádíme námatkové kontroly přímo u firmy, kontrolujeme stav a vybavenost diagnostiky atd. a v neposlední řadě máme ohlasy od zákazníků na našem fóru. Pokud firma nesplní, nebo neplní předepsané standardy, odebíráme pověření k montáži námi dovážených zařízení a vyřadíme je z partnerské sítě. Přesto všechno se může stát, že se nějaká montáž nepovede. Pak zkoumáme, jestli je to samotnou montáží, nebo je to špatným stavem motoru.V těchto případech partnerům pomáháme odbornou radou.V první řadě má být vždy spokojený zákazník.S pozdravem Ing.Pataky - technik
28.2.2012 19:30:10
Jméno:
Jan Holub Předmět:
Renault Clio IIIDobrý den, jsem majitelem vozidla Renault Clio III, 1,2, 16V, 55 kw, r.v. 2010 a měl bych zájem o přestavbu na LPG. Prosím Vás o radu, který systém by byl pro mé vozidlo nejvhodnější. Rozhoduji se mezi systémy STAG 4 a STAG 300 ISA2. Můžete mi prosím sdělit jaké jsou rozdíly mezi těmito systémy? Jaká je cena jednotlivých systémů? Díky za odpověď. Hezký den Holub
28.2.2012 20:21:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Renault Clio IIIDobrý večer. Nejdříve k těm rozdílům: Systém STAG 4 jako takový už neexistuje. Byl nahrazen řídící jednotkou STAG 4 Plus. STAG 4 byl doplněn možností úpravy směsi v celém rozsahu otáček přes 3 D mapu (trojrozměrné nastavení v závislosti na časech vstřiku, podtlaku a otáček-proto pojmenování PLUS.) STAG 300 ISA2, je až 8-mi kanálový systém ( až 8 válců) a jeho algoritmus výpočtu ideální směsi probíhá na základě okamžitých propočtů měnícího se podtlaku a časů vstřiku podle zatížení motoru. Jedná se o tzv. inteligentní způsob (systém) adaptace – přizpůsobení ) Proto ta zkratka ISA – inteligentní systém adaptace. Pro Vaše vozidlo lze použít oba systémy. Je tady pochopitelně cenový rozdíl montáže: STAG 4 PLUS za cenu 26.000 Kč a STAG 300 ISA2 za 28.000 Kč včetně DPH. Doporučuji STAG 4 PLUS. S pozdravem Ing. Pataky - technik
28.2.2012 0:59:34
Jméno:
Mirek Předmět:
Fiat Panda 1.2Dobrý den, dohledal jsem zde, že s Pandami máte velmi dobré zkušenosti. Že cena přestavby je kolem 28 000 Kč. A že je důležitá pečlivost zakomponování a nastavení a odladění v provozu. Rád bych využil jednoho z vašich partnerů ve svém okolí, ale dost se bojím jeho odbornosti vzhledem ke zmíněné péči přestavby, když evidentně má elementárně zákazníků. Není lepší urazit 150km do Strakonic, než riskovat špatné provedení ve svém okolí? Děkuji
28.2.2012 7:18:47
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fiat Panda 1.2Dobrý den. Neuvádíte, v kterém regionu bydlíte. V okruhu 150 km máme mnoho dobrých partnerů. Převážná většina odvádí velice kvalitní montáže. Samozřejmě, že Vás rádi uvítáme u nás ve Strakonicích. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.2.2012 10:40:03
Jméno:
Sedláček Ondřej Předmět:
přestavba na BRCDobrý den,
Kolik by stála přestavba na BRC u fabie combi 2001 1,4 16V 55kw. Jak dlouhé jsou momentálně objednací lhůty.
27.2.2012 12:47:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba na BRC
Dobrý den. 28000 Kč , konec března, začátek dubna. Ing.Pataky-technik
27.2.2012 8:01:40
Jméno:
Jaroslav Hloušek Předmět:
Honda civicDobrý den, zvažuji montáž LPG do mé Hondy Civic 1.4 66kW (1998). Slyšel jsem o tom, že hondy z devadesátých let nepotřebují přimazávání ventilů. Rád bych se zeptal, co je na tom pravdy?
Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
27.2.2012 12:45:05
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Honda civicOdpověď v emailu.
25.2.2012 8:42:05
Jméno:
Honza Předmět:
mondeo 2.0 duratecDobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu jestli je u tohoto motoru nutno mít přimazávání ventilů.jedná se o ford mondeo 2.0 duratec,r.v.2004.Jaký je váš názor.
Moc děkuji Jenšík
25.2.2012 9:16:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: mondeo 2.0 duratec
Dobrý den. Bezpodmínečně ano. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.2.2012 20:10:07
Jméno:
Stanislav Předmět:
DotazObracím se prozbou na Vás, pane Ing.Pataky .V jedné nejmenované firmě mi řekli , že když je sicí potrubí z tenšího ocelového plechu, je zapotřebí demontovat celé potrubí a navařit na ně matičky .Mam s toho strach ,že to nebude dobře uvedeno do puvodního stavu-tyka se to hlavně těsnění ...jde o Mitshubishi. Umíte si s tím poradit vy nějak jinak.Jestli ano,tak se rád obrátim na Vaši provozovnu.Děkují předem za vyjádření a dobré reference na Vaši provozovnu.
24.2.2012 7:32:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Stanislav. Děkujeme za pochvalu naší firmy. Patrně v dobré víře chtěla nejmenovaná firma zajistit stabilitu průchodky do sání navařením matičky. Je to zcela neprofesionální a zbytečné. I do plechu tloušťky 0,8 vrtáme závit pro průchodku a její pevnost zajišťujeme specielním vytvrzovacím lepícím tmelem. Tento technologický postup se zcela osvědčil. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.2.2012 15:34:00
Jméno:
Jiří Korec Předmět:
LPG dp C3Pane Inženýre, děkuji za rychlou odpověď. moje C3 má najeto 66000 km a zbývá mi cca 800 km(2měsíce) do pravidelné kontroly po 30000, kterou provádím v autorizovaném servisu. Součástí této prohlídky by dle servisní knížky měla být i výměna zapalovacích svíček. Ctěl jsem se zeptat, mám si je nechat vyměnit a když jsou nové budou spolehlivě fungovat i na LPG, nebo si je nenechám vyměnit a při přestavbě namontujete jiné svíčky určené pro LPG? Jde mi jen o to abych pak doma "v šuplíku" neměl fugl nové zapalovací svíčky naprosto k ničemu. Dále jsem se chtěl zeptat, když už budu v servisu mám si nechat něco překontrolovat důkladnějí, kvůli eventuelním možným potížím při provozu na LPG?
Děkuji Korec
24.2.2012 7:40:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG dp C3Dobrý den pane inženýre. Začnu problematikou svíček. Jsme zastánci používání svíček předepsaných výrobcem. Pouze v ojedinělých případech je nutno měnit za svíčky LPG. Týká se to zejména 3-packových. Není to ale pravidlo. Pokud je zapalovací systém v pořádku (kabely, cívky) tak je dostatečná jiskra pro zapálení směsi LPG-vzduch i na nich. Z toho je jasné, co bych doporučoval v servisu před montáží zkontrolovat. Myslím, že u C3 nebude třeba použít svíček LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.2.2012 13:11:14
Jméno:
Josef Neubauer Předmět:
LPG obecněDobrý den,
naše firma uvažuje o kupi 2ks VW CADDY a následnou přestavbu na LPG. Ještě nemáme v této oblasti žádné zkušenosti a proto by nás zajímala orientační cena přestavby, jaká je asi průměrná spotřeba po přestavbě oproti benzínu a zda nedojde k "lenosti" vozu po přestavbě. Sníží se nějak silniční daň při používání LPG ?
Děkuji
24.2.2012 8:12:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG obecněDobrý den pane Neubauer. Do vozidla VW CADDY (1,4. 1,6) je nutno instalovat vícebodové sekvenční bezúdržbové vstřikování. Na českém trhu zastupujeme nejvýznamnější značky např. BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas a další. Cena je závislá i od druhu použitého systému – standardní nebo s ISA, OBD atd. Do vozidla VW CADDY bych doporučoval systém STAG 4 PLUS za cenu 26.500 Kč včetně DPH. V případě realizace dvou vozidel, by byla cena za jedno vozidlo 25.000 Kč včetně DPH. U sekvenčně vstřikovaných vozidel je nárůst spotřeby oproti benzínu o cca 10-15% vyšší (podle stavu motoru-komprese, zapalování atd.). Pokles výkonu může být cca 5%, co běžný motorista nemá šanci poznat. Vozidla s namontovaným zařízením LPG jsou od silniční daně osvobozeny. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.2.2012 12:25:04
Jméno:
Martin Černý Předmět:
dotazDobrý den pane Pataky,
mám jeden dost obecný dotaz - chtěl bych se Vás zeptat, zda nevíte, případně zda nemáte zkušenost, jestli je po přestavbě na LPG nutné kontaktovat pojišťovnu a upravit pojistku k povinnému ručení a k havarijnímu pojištění. Mám obavu, aby v případě pojistné události pojišťovna neodmítla plnění s tím, že došlo ke změně na vozidle, která podléhá změnám pojistné smlouvy. Vím, že se této oblasti zřejmě nijak intenzivně nevěnujete, jen se ptám, jestli nemáte nějakou svou zkušenost.
Předem mockrát děkuji a přeji hezký den
Martin Černý
24.2.2012 8:21:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Černý.Montáží alternativního pohonu LPG jste zvýšil hodnotu Vašeho vozidla.Doporučujeme navštívit pojišťovnu a dohodnout případné změny ve smlouvě týkající se zvýšení této hodnoty.S pozdravem Rudolf Apfelthaler - legislativa
23.2.2012 8:46:10
Jméno:
Jiří Korec Předmět:
LPG do C3Vážený pane Inženýre,
měl bych zájem o montáž LPG do mého vozu Citroen C3, 1.1i. Na Vaší společnost mám velice dobré reference, proto jsem na 100% rozhodnut, že pokud budu LPG montovat, bude to u Vás (ten kousek z Klatov k Vám nehraje roli) Můžete mi prosím říci, jaký systém by byl pro mé auto vhodný (určitý kompromis mezi cenou a kvalitou), nepotřebuji zrovna nejlevnější řešení, jde mi hlavně o spolehlivost. Dále jsem se chtěl zeptat, slyšel jsem že je problém s ukazatelem paliva při chodu na LPG, můžete i prosím říci jak to je, popř.zda je to možné odstranit? Jak je to s vyřešením "papírové války", co si musím zařídit sáma co uděláte Vy? Poslední věc.Je nutné u mého vozidla přimazávání ventilů?
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Ing. Jiří Korec
23.2.2012 9:27:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG do C3
Dobrý den pane Ing.Korec. Máte velice rozumný přístup k zamýšlené zástavbě zařízení LPG. Těší nás, že jste se na základě dobrých referencí rozhodl pro montáž u naší firmy. Doporučuji tedy vícebodové sekvenční vstřikování STAG 4 PLUS za cenu montáže 24.000 včetně DPH. Ne všechna vozidla francouzské výroby mají problém s odečítáním množství benzínu při provozu na plyn. Po restartu, se hodnoty množství benzínu v nádrži vrátí zpět do reálních hodnot. Emulátory (zařízení pro eliminaci) nepokryjí všechny typy a modely. Pokud tento problém nastane, předem na to zákazníky upozorníme. Nutnost přimazávání se za dobu montáží vozů Citroen nepotvrdilo. Pro klid v duši, lze instalovat systém Vap Saver nebo Flash Lube za 1500 Kč.S pozdravem. Ing.Pataky - technik
22.2.2012 20:01:28
Jméno:
Kadlec Předmět:
dotazDobrý den.Z Vašeho fora kterej jsem si pročetl jsem se dozvěděl že uživatelé Lpg trápí především problémy s ventily..Já osobně Lpg v osobním voze mám a jsem s ním moc spokojenej zatím autíčko šlape jako hodinky.Ale stále mám velké obavy s ventilů a sedel.Mám najeto na Lpg asi 15km mám v autě přimazávání flashube.Mohu se zeptat jestli můžu nějak zjistit jestli jsou ventily v pořádku a nebo musím rozebrat auto a tím to zjistím jestli jsou vůle v pořádku a ventily také.Právě že vlastním auto které musí mít přimazávaní a že sedla jsou ohrožena.Mám vůz Honda rok výroby 2009 máte s tím to vozem zkušenost.Zjistil jsem ze podle servisní knížky se ventily seřizujou v 50tis km. Děkuji moc za odpověd
23.2.2012 7:19:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den.Ano, vůle ventilů se dají zjistit měrkami bez náročné demontáže motoru. Nezaznamenali jsme problémy u vozů Honda po zástavbě LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
22.2.2012 18:05:04
Jméno:
Ladislav Kostka Předmět:
problémy s plněnímDobrý den, mám takový problém - přijel jsem k čerpací stanici a při spuštění tankování nešlo palivo doplnit. V toroidní nádrží i na elektronickém ukazateli paliva kontrolky ukazují plnou nádrž i když je ujeto 420km. Prosím o nějaké informace co může být toho příčinou a zda je možnost tuto závadu opravit sám. Jedná se o Seata Ibizu 2003 - nádrž místo rezervy v kufru. Předem děkuji za odpověď. Kostka
22.2.2012 19:07:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: problémy s plněnímDobrý večer. Patrně zústal viset regulační plovák hladiny v horní (naplněné) poloze. Často stačí poklepat na nádrž gumovou palicí. Pokud to nepomůže, navštívte odborný servis.
S pozdravem Ing.Pataky - techni
Přidat záznam