Diskuzní fórum LPG/CNG
18.1.2012 12:23:04
Jméno:
Fiedor Josef Předmět:
Kia ShumaDobrý den,
kolik Kč by mne stála přestavba auta na LPG ?
Uveďte prosím i značku montovaného zařízení. Musím nutně mít
přimazávání ventilů ?
Kia Shuma RS II, r.v. 2002, 1.6, 75 kw, 100 koní, benzin.
Děkuji
Fiedor Josef
19.1.2012 7:09:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kia ShumaDobrý den pane Fiedor.Montáž zaízení LPG stojí do Vašeho vozidla 26.000 Kč včetně DPH.Jedná se o Stag 300. Doporučuji přimazávání ventilů.S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.1.2012 8:43:20
Jméno:
Kamil Předmět:
Peugeot 307Dobrý den, vlastním vozidlo Peugeot 307,1,6 80kw r.v.2001 najeto 104tis..Chtěl sem se zeptat jestli montujete do těchto vozů lpg?A jestli s tim nemá ten vůz problémy?Když jsem totiž byl v servisu na rozvody říkal mě mechanik po mém dotazu jestli nevi jak je to s lpg u tohoto vozu,tak mě řekl že by to nedělal,že jsou s tim problémy a namontovaný lpg se háda tedy řídící jednotka auta se háda s řídící jednotkou plynu.Chci se tedy zeptat jak to je jestli si mám nechat namontovat lpg nebo.Děkuji Vám moc za odpověď.Kamil
19.1.2012 7:04:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Peugeot 307Dobrý den pane Kamil.Ano, montujeme, a o nepravdivosti tvrzení mechanika autoservisu svědčí stovky úspěšně namontovaných vozidel s kvalitním zařízením a odbornou montáží LPG.S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.1.2012 19:27:17
Jméno:
Martin Pernička Předmět:
za studena nestartujeDobrý den mám problém s LPG, krerý jsem namontoval do ix35 2.0 4x4, systém BRC, před montáží auto startovalo perfektně ale po montáži auto nechce nastartovat až tak na podruhé,jakmile se auto zahřeje pak startuje v dobře ale za studena nechce nastartovat a je to nové auto má najeto pár km.....jak mile se nastartuje auto jede plynule na benzín tak na plyn.....Děkuji AC-rozkoš
17.1.2012 19:39:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: za studena nestartujeProblematiku montáží prodejců vozů Hyundai akreditovaných vyškolením u naší firmy, řešíme mimo fóra. Odpověď dostanete emailem. S pozdravem Ing. Pataky - technik
17.1.2012 10:52:41
Jméno:
Pavel L. Předmět:
LPG STAG 300 - poruchaDobrý deň, mám od Vás namontovaný (v 12/2009) STAG 300 v Opel Zafira 1.8 85kW, r.99. Auto mi myslím počas jazdy prestalo ísť na LPG (kontrolka LPG nesvieti, ani stav paliva, tlačítko B/G nereaguje). Po vypnutí a znovu naštartovaní kontrolka LPG (aj stav paliva) iba na chvíľku zasvieti a potom zhasne (asi 2-3sekundy).
Keďže záruka skončila pred mesiacom, išiel som do servisu autolpg.cz. Asi 3hodiny hľadali chybu, vymieňali riadiace jednotky apod. Nakoniec vymenili prepínač LPG/Benzin a "změnili proud pres klicek". Zdalo sa, že všetko je ok. Ale najazdil som 150km a jedno ráno po naštartovaní rovnaká porucha. Starý prepínač som kontroloval - meral a je v poriadku (je to iba obyčajné tlačítko s jednou diodou a rezistorom - všetko OK). Takže si myslím, že to prepínačom B/G nebolo. Prosím o radu, ak ste sa náhodou už s niečím podobným stretli. Prípadne prosím o odporučenie na skutočného odborníka v Brne a okolí.
Ďakujem.
Pavel L.
17.1.2012 11:05:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG STAG 300 - porucha
Navštívte našeho partnera v Prostějově: http://www.fedorauto.cz/ S pozdravem Ing.Pataky - technik
17.1.2012 10:48:49
Jméno:
Zuklínová Předmět:
přestavbapřetavba na LPG peugeot 306 1.6 -- 65kw zajímala by mě cena?
děkuji za odpověď
17.1.2012 11:01:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavbaZástavba zařízení LPG může stát od 24.000 Kč podle druhu zařízení. S pozdravem Ing Pataky - technik
17.1.2012 10:29:58
Jméno:
Tomáš H. Předmět:
roomsterDobrý den.
Chtěl bych přestavět na LPG nový Roomster 1,4 MPI 2011.
Chci se zeptat, jaké jsou možnosti zařízení, velikost nádrže a jestli je nutné přimazávání.
Dále jestli montáž nějak může ovlivnit záruku automobilky na auto atd.
17.1.2012 10:57:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: roomsterDobrý den pane Tomáš. Ještě před rozhodnutím o montáži zařízení LPG se musíte domluvit s prodejcem Vašeho auta o dodržení záručních podmínek na vozidlo v případě instalace zařízení LPG. My výhradně poskytujeme záruku na namontované zařízení LPG. Přimazávání není nutné.Lze instalovat nádrž o velikosti 60 litrů. S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.1.2012 23:53:07
Jméno:
Stránský Předmět:
Peugeot--přestavbaDobrý de. Chtěl bych se zeptat na přestavbu na LPG Peugeot 307 1.6 80 Kw nebo Peugeot 308 1.6 88 Kw?? děkuji za odpověď
17.1.2012 8:02:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Peugeot--přestavbaDobrý den pane Stránský. Do obou Vámi jmenovaných typů montujeme nejmodernější vícebodové vstřikování firem BRC, Landi Renzo nebo AcGas. Cena montáže je od 25.000 Kč včetně DPH podle druhu vybraného zařízení.Montáž trvá jeden den.S pozdravem Ing.Pataky - technik
15.1.2012 23:37:57
Jméno:
Jiřík Předmět:
LPGDobrý den, mám vozidlo Opel Frontera 2,4i 92kw rok 93. LPG zařízení s nasáváním přes centrální vstřikovač. Je možné nahradit stávající LPG zařízení s nasáváním přes centrální vstřikovač za LPG sekvenční vstřikování. Jaký typ by jste doporučil, cena. Teď mám spotřebu LPG 15-17L/100km bude nižší kdybych měl sekvenční vstřikování, jaká by měla být asi spotřeba LPG. Děkuji.
16.1.2012 10:29:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den pane Jiřík. Ano, u vašeho vozidla lze provést zástavbu sekvenčního zařízení LPG. Konkrétně bylo odzkoušeno zařízení Stag 4. U naší firmy by montáž stála bez nádrže a demontáži starého zařízení 22.000 Kč včetně DPH. Spotřeba je o cca 15-20% vyšší než při provozu na benzín. Navýšení spotřeby plynu je hodně závislé na stavu motoru, svíček, cívky a kabelů zapalovaní. S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.1.2012 17:52:29
Jméno:
Michal Předmět:
Řídící jednotkaDobrý den, mám od Vás nainstalovaný systém Landi Renzo. Na diagnostice mi zjistili vadnou plynovou řídící jednotku. Koupil jsem tedy novou. Po výměně za starou, mi auto pípá. Je nutný zásah servisního střediska na "oživení" nové řídící jednotky , případně musí se do ní nainstalovat nějaký software? Díky za odpověď.
13.1.2012 19:55:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Řídící jednotkaDobrý den pane Michal. Ve vašem dotazu je pro mě několik nejasností: Montáž byla skutečně provedena u nás ve Strakonicích? Nebo tak usuzujete pouze podle přílohy k plynu s našim razítkem jako nositelem typovky? Jaké zařízení Landi Renzo máte ve vozidle, LS2, IGS nebo Omegas ? Jaké máte vůbec vozidlo? Která firma diagnostikovala vadnou řídící jednotku? Na základě čeho dospěla k zjištění že je vadná? V ČR je pouze 5 našich akreditovaných partnerů s erudovanými znalostmi systémů Landi Renzo. Kdo Vám vyměnil a naprogramoval řídící jednotku? Ptám se proto, že řídící jednotka bez programování je prakticky nezpůsobilá k provozu. Jaký další software máte na mysli? Nezatěžujte fórum odpovědí na mé otázky, odpovědi proto zašlete na technik@autogascentrum.cz , S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.1.2012 13:48:34
Jméno:
Lukáš Předmět:
Přimazávání ventilů.Dobrý den. Mám VW Golf 4 - 1.6 74KW, Rok 1998. Nechal jsem si nainstalovat LPG Stag4 plus.Ze začátku mírné komplikace,ale po seřízení mým technikem vše super. Potřebuju poradit,jestli si mám nechat nainstalovat přimazávání ventilů a jaké,popřípadě kolik by stál materiál a zhruba práce? Nebo mám občas projet auto na benzín a pro životnost motoru to stačí? Děkuju za odpověď.
13.1.2012 13:22:58
Jméno:
Pospíšil Předmět:
Fabia Combi 1.2 HTPDobrý den, jaký systém pro přestavbu na LPG u vozu Škoda Fabia Combi 1.2 HTP (47 kW, r.v. 11/2006, typ BME, najeto 120.000 km) a kterého vašeho obchodního partnera v blízkosti Mladé Boleslavi by jste mi na přestavbu vozu doporučil. Předem děkuji za info.
13.1.2012 14:17:02
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fabia Combi 1.2 HTP
Dobrý den pane Pospíšil. Doporučuji Stag 4 Plus. Vyberte si partnera z naší partnerské sítě (vpravo nahoře). S pozdravem Ing.Pataky - technik
13.1.2012 9:23:34
Jméno:
Michal Borovec Předmět:
vhodný STAGDobrý den,
vlastním Citroen C5-II, 2.0i 16v, r.v.2005, označení motoru RERJFB(C)?, a V dubnu loňského roku jsem si nechal instalovat LPG systém STAG. Původně jsem chtěl Stag 300+ a to zdůvodu, že motor tohoto auta má proměnné časování otvíraní ventilů, závislé na pokynech řídící jednotky. Ovšem "nějakým" nedopatřením mě byl instalován Stag 4, který začal druhý den po montáži dělat problémy. Po cca. 4 měsících se přišlo u jiného LPG servisu na to, že to není 300+, ale 4 . Po urgencích na reklamaci mě majitel ubezpečil, že stačí přehrát software z Stag 4 na Stag 4+, který má být totožný se Stag 300+, jen je menší řídící jednotka. A tak se i stalo.
Můje dotaz:
1) Je Stag 4+ schopen bezpróblemové "komunikace" s motorem, potažmo řídící jednotkou mého vozu? Není v tomoto případě pro tento typ motoru výhodnější Stag 300+, nebo Premium?
Při řazení např. ze stupně 2 - 3 a delším sešlápnutí spojky mě padají otáčky motoru tak rychle, že při mínusových teplotách a delším stání, dochází i k "chcípnutí" motoru za jízdy, při vyšších teplotách padnou otáčky pod 600 ot/min a vzápětí se vyšvyhnou na svůj normál. Začalo to dělat po seřízení Stag řídící jednotky, kvůli bohatosti směsy.
2) Může to být důsledek chybného seřízení? Může být přímá souvyslost s LPG?
To stejné dělá motor vozu mého kolegy z práce, také po seřizování řídící jednotky LPG u stejného servisu(má Stag). Ovšem u Ford Mondeo r.v.2000. Ovšem jemu dochází k shasnutí motoru pravidelně.
Děkuji za odpověď a v případě nutnosti jsem ochoten přijet do vašeho servisu.
Borovec Michal
13.1.2012 10:39:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vhodný STAG
Dobrý den pane Borovec. Stag 300 Plus oproti Stag 4 Plus je určen pro víceválcová vozidla (víc než 4 válce). Označení Plus u obou řídících jednotek umožňuje obohacení-ochuzení směsi v celém rozsahu otáček. Z toho vyplývá, že montážní firmou byla zvolena správná řídící jednotka Stag 4 Plus. ISA2 je autonomní systém adaptace na základě podtlaku a Premium na základě odezvy od korekcí řídící jednotky benzínu. Protože máte montáž ještě v záruce, musíte si nechat bezplatnou výměnu komponentů pro odstranění závad na montážní firmě. Sdělte mi montážní firmu na technik@autogascentrum.cz .U nás se můžete objednat, ale za diagnostiku a opravu zaplatíte v naší hodinové mzdě. Bez diagnostiky nelze dělat žádné závěry.S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.1.2012 18:45:53
Jméno:
Branda Předmět:
Dlouho na benzínDobrý den mám problém LPG funguje dobře ale při teplotě kolem osmi stupňů jedu na benzín asi 4km a výše co stím. Mám v autě Lpg montované v italie sitém BRC sekvenční vstřikování .Děkuji za odpověď.
11.1.2012 19:08:47
Jméno:
Karel Barták Předmět:
RE: Dlouho na benzínDobrý večer, nechci zasahovat do diskuse...záleží na tom, zda je systém BRC vybaven čidlem teploty vody, pokud ne, vstřikování se řídí podle teplotního čidla na liště vstřikovačů...u některých vozidel je v zimních měsících trošku problém, jelikož je lišta ofukovaná studeným vzduchem a tím dochází k delším časům pro přepnutí, i když je motor dostatečně prohřátý, doporučuji u firmy doplnit systém o čidlo teploty, naprogramovat a pak bude po problémech, dodělávali jsme to tak na více vozidlech a fungovalo to....AutoGas Barták
11.1.2012 18:09:45
Jméno:
René Brichta Předmět:
LPGDobrý den. Chtěl bych koupit ojetý vůz Mazda Tribute r.v. 2002 obsah 1982ccm. Lze do tohoto vozidla namontovat LPG a jaký typ doporučujete. Slyšel jsem, že japonci mají problémy se zaklepáním ventilů. Děkuji. Brichta
12.1.2012 7:15:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGDobrý den pane Brichta. Doporučuji vícebodové sekvenční vstřikování s přimazáváním ventilů Flash Lube nebo Vap Saver. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.1.2012 11:30:52
Jméno:
Kabele Petr Předmět:
Monáž lpgDobrý den. Chci se zeptat, mám nový (ojetý) Ford Mondeo r.v. 2008 o obsahu 2,5 benzín s mototem s oznacením HUBA,162kw. Potřebuji vědět jestly si u vás můžu namontovat lpg? Za kolik by to u vás cca bylo? Jsem od vyškova a potreboval bych vědět kde máte nejblišího partnera a hlavně jakého mě doporučíte na tom my dost záleží. Děkuji Kabele Petr
11.1.2012 12:02:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Monáž lpgDobrý den pane Kabele. Ano, nic nebrání zástavbě zařízení LPG do Vašeho vozidla. Označeni HUBA je pouze označení kódu motoru. Montáž lze objednat u nás ve Strakonicích za cca 30.000 Kč včetně přimazávání (ten doporučuji) a DPH. Cena montáže závisí na druhu a systému sekvenčního vstřikování. Podrobnější informace Vám mohu sdělit na čísle 602 518 625. Nebo si můžete vybrat firmu z Vašeho regionu z naši partnerské sítě. (vpravo nahoře) S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam