Diskuzní fórum LPG/CNG
13.10.2011 15:52:40
Jméno:
Martin Předmět:
DotazDobrý den,chtěl bych se optat, kolik to bude papat ,když předělám motor 1,2 Tsi 77 KW Škoda Yeti.Děkuji
14.10.2011 7:24:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Martine.
Spotřeba při provozu na LPG může být vyšší o cca 10-15% (Záleží na stylu jízdy a technickém stavu vozidla.) Podle stylu jízdy, druhu použitého zařízení může být spotřeba benzínu od 1-2 l/100km. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.10.2011 17:43:58
Jméno:
Karel Předmět:
DIESEL na LPGDobrý den,
rád bych se vás zeptal, zda-li je možná přestavba diesel na LPG? Vím, že to v minulosti nebylo možné. Nedošlo k nějakému novému technickému řešení, které by to nyní umožňovalo? Asi to bude často opakovaná otázka, tak dík za trpělivost.
karel
13.10.2011 8:23:06
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DIESEL na LPGDobrý den. Technická zástavba zařízení LPG do vznětových motorů možná je. Nejedná se ale o klasickou alternativu LPG jako u zážehových motorů. LPG zde plně nenahrazuje naftu, ale pouze se do ní přivstřikuje. Cena zařízení se pohybuje v řádu několika desítek tisíc. Rentabilita zástavby je zajímavá pouze u vozidel s velkým ročním proběhem kilometrů. (TIR, Autobusy atd.)
S pozdravem Ing.Pataky - technik
7.10.2011 12:42:49
Jméno:
Tom Předmět:
Přestavba na LPG - jakou vybrat
Dobrý den, žádám o radu. Dostal jsem následující dvě nabídky na přestavbu vozu Škoda Yeti 1,8/118kW. Co mě zarazilo je rozdíl v ceně, čím to může být (kromě akce, která je v prvním případě zmíněna)? Jakou variantu si vybrat při takto rozdílných cenách?
7.10.2011 13:16:06
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba na LPG - jakou vybratDobrý den. Využívám svého administrátorského a zaměstnaneckého práva a odstraňuji celý Váš neplacený, evidentně reklamní příspěvek. Nedopustíme zneužívání našeho velice vyhledávaného fóra pro reklamní účely konkurence. Ing.Pataky - technik
5.10.2011 20:17:45
Jméno:
Lukas Krondak Předmět:
cukání na lpgZdravím, chtěl bych se zeptat na možné důvody problémů s LPG... najezdil jsem zhruba 10tis km bez problémů, po návštěvě revize motor začal cukat, při prudkém sešlápnutí plynu dojde ke snížení výkonu a k deceleraci, mechanikem mi bylo sděleno, že se jedná o problém se svíčkou či se svíčkami, prý je plyn citlivější a tak sebemenší nedostatek se projeví...
na benzín auto jede výborně, po přepnutí na plyn dochází k okamžitému úpadku, po přepnutí na benzín jede zase výborně.
4 bodový sekvenční vstřik, mondeo 2.0 l 100kw, najeto 140 tis km... nějaký nápad?
Děkuji a s jsem s pozdravem
6.10.2011 9:07:45
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: cukání na lpgDobrý den pane Krondak. Z Vašeho dotazu je evidentní, že k Vámi popisované závadě došlo po revizi zařízení LPG (jakého systému?) u montážní firmy (které?). Pokud se jednalo o běžnou bezpečnostní revizi, tedy bez zásahu do programu (jakého?) tak je nutno závadu hledat jinde. Navštivte jinou montážní firmu a nechte si udělat komplexní diagnostiku zařízení. Bez diagnostiky bych pouze hádal příčiny poklesu výkonu, cukání atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.10.2011 18:04:24
Jméno:
Ing. Vladimír Albrecht Předmět:
Dotaz - Renault ThaliaDobrý den, mám ve svém vozidle Renault Thalia 1,2 16V, r. v. 2010, LPG systém Lovato, sekvenční vstřikování. Na plyn jsem najel cca 6.000 km, vše k mé naprosté spokojenosti. V servise Renault, kde mi systém montovali mi sdělili, že u motoru 1,2 16V není nutné ventily přimazávat pomocí Flash Lube. Přesto bych Vás chtěl požádat o Váš názor na přimazávání ventilů u tohoto motoru. Děkuji za odpověď. S pozdravem V. Albrecht
4.10.2011 22:15:42
Jméno:
R. Drahoš Předmět:
Jak často přepínat na benzín?Často slýchávám, že je potřeba občas jezdit na benzín. Je to nějaká fáma nebo to má nějaké opodstatnění? Případně v jakém poměru jezdit lpg:benzín. Mám sekvenční vstřikování. Děkuji za odpověd.
6.10.2011 12:53:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jak často přepínat na benzín?Dobrý den pane Drahoš.Při správně namontovaném a seřízeném zařízení LPG není nutno jezdit na benzín.S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.10.2011 15:06:49
Jméno:
MARTIN Předmět:
DotazDobrý den,chtěl bych se optat jestli nevíte kdo z partnerských sítí dělá motor 1,2 TSI 77KW Kod CBZB střední Čechy nebo v severních Čechách Děkuji
3.10.2011 8:05:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den.
Doporučuji firmu AUTOCENTRUM ZAHRÁDKA
ulice: SAD 5.května 472
město: 471 54 Cvikov
web: http://autocentrum.zahradka.sweb.cz
e-mail: autocentrum.zahradka@seznam.cz
telefony: +420 487 751 666, +420 603 701 234
Ing.Pataky - technik
1.10.2011 13:19:09
Jméno:
Tomáš Nedbal Předmět:
problém s přepínánímDobrý den,je tomu asi týden co mi auto(Felicie 1,3 r.v.97)přestalo přepínat na lpg...Při startu na přepínači svítí zelené a červené světýlko(v tu chvíli běží na benzin),při přidání plynu se nepřepne na zelené a oranžové(známka toho že jde na LPG),ale zůstane svítit pouze zelené a stále jede na benzin.Potřeboval bych radu co by s tím asi mohlo být,popř.kolik by stála oprava.Děkuji....
3.10.2011 8:07:55
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: problém s přepínánímDobrý den. Uveďte název namontovaného systému a ve kterém regionu bydlíte.
S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.10.2011 7:13:08
Jméno:
Vítězslav Matyáš Předmět:
Škoda Roomster 1:2 TSI 63 kW. Dobrý den,
prosím o sdělení ceny přestavby na LPG vozidla Škoda Roomster 1.2 TSI 63 kW. Děkuji.
3.10.2011 8:08:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Roomster 1:2 TSI 63 kW. Dobrý den. 45.000 Kč včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.9.2011 14:16:16
Jméno:
vykouk Předmět:
Mazání stěn válcůDobrý den , mám sekvenční LPG s přimazávání Flashlube na Mondeu 2.0i r.2004, po ujetí 60000km na plyn (160tis.celkem) zjíštěna malá komprese na prvních dvou válcích,po přetěsnění hlavy(sací ventily) zvýšená spotřeba oleje cca 2-4l/1000km (do té doby cca 2l/18000km) po dalších 5tis.km motor rozebrán za účelem výměny pístních kroužků při tom byly zjištěny tmavší nepravidelné plošky v rozměrech 2-3cm na dvou válcích,které by mohly údajně způsobovat vyšší spotřebu oleje a které dle mínění servisu mohly vzniknout provozem na plyn "suchý plyn nemaže jako benzín". Chtěl jsem se zeptat zdali nemáte podobnou zkušenost a je li možné učinit nejaká preventivní opatření -zvýšení dávkování Flashlube?? (nyní 10-12 kapek/min při volnoběhu) -změna oleje?? (nyní 5w-30 A1spec.Ford)
Děkuji Pavel Vykouk
22.9.2011 10:40:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Mazání stěn válcůDobrý den. K vašemu dotazu sdělujeme, že problém který se vyskytl u Vašeho vozidla se nám dosud na vozidlech s namontovaným alt. pohonem LPG nevyskytl. Mazání válců není závislé na použitém pohonném médiu, benzíny rovněž neobsahují mazací prvky. Rozdíl mezi "suchým LPG a benzínem" se může projevit u funkce zapalování, kde LPG vyžaduje jeho spolehlivou funkci. Přímaz, který máte u Vašeho vozidla, je u vozů Ford přidáván z důvodu přímazu ventilových sedel které u některých motorů ford nejsou tvrzená a přímaz zvyšuje jejich životnost. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.9.2011 10:42:59
Jméno:
Bainar Předmět:
děkujiNa vůz Kia Sportage jsem si nechal namontovat plynový pohon.Spotřeba benzin 10 l, plyn 17 l. Montážní firma mi sdělila ,že se to samo po ujetí 1500 km sníží. Je to možné? Děkuji Bainar
19.9.2011 10:50:11
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: děkujiNe, samo od sebe se to po ujetí 1500 Km nesníží. Ing.Pataky-technik
14.9.2011 10:12:16
Jméno:
vlada Předmět:
špatné startyDobrý den, mám Kia Ceed na LPG ( stag-300-4 ) , když jezdím jenom na benzín, tak auto startuje na první škrtnutí a jde hned do běžných otáček, když ale jezdím na LPG, tak mám občas problém se startem. Auto nastartuje a během chvilky padne do min. otáček cca 300-400, nebo už rovnou nastartuje v těchto otáčkách. Musím buď znovu nastartovat, nebo ručně přepnout na LPG. Kde by mohla být chyba ?
14.9.2011 10:52:33
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: špatné startyDobrý den. Příčin může být více. Bez diagnostiky mohu jenom hádat: Tzv. "15"- ka není správně připojená, vstřikovače jsou pod napětím ještě několik sekund po vypnutí, nepracuje spolehlivě emulátor vstřikovačů, špatné uzemnění atd. Navštivte servis kde bylo zařízení montováno. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.9.2011 11:32:14
Jméno:
Choze Předmět:
Přestavba
Dobrý Den, je Vaše firma schopna zajistit přestavbu na splátky?
RE:
Dobrý den.
Kartou ne, na splátky se informujte na čísle 383 324 912 u pokladní pani Houskové.
S pozdravem Ing.Pataky technik
13.9.2011 17:02:27
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: PřestavbaRE: Dobrý den. Kartou ne, na splátky se informujte na čísle 383 324 912 u pokladní pani Houskové. S pozdravem Ing.Pataky technik
10.9.2011 18:00:30
Jméno:
Piechura Předmět:
Opel Vectra C 1,8 140KMDobrý den, Uvažuji o přestavbě na LPG, potřeboval bych poradit při výběru systému pro Opla Vectru C lift 1,8 103kw 140km rok 2007 , a cenu prestavby.
Diky
12.9.2011 7:46:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Opel Vectra C 1,8 140KMDobrý den pane Piechura. Protože vlastníte vozidlo s vícebodovým sekvenčním vstřikováním, doporučuji použít identický systém vícebodového vstřikování LPG. Naše firma zastupuje, nebo je přímím prodejcem renomovaných výrobců BRC, Landi Renzo, Ac S.A. a dalších. Lze použít kterýkoli systém výše jmenovaných firem. Nejvíce se osvědčil, a nejvíce frekventovaným systémem je STAG 4 PLUS. Kromě zabezpečení standartního vstřikování, umožňuje tento systém samokontrolu a přizpůsobení měnícím se parametrům vlivem provozu a tedy i stáří vozidla. Umožňuje optimalizaci vstřikování v celém rozsahu otáček na rozdíl od jiných jednodušších standartů. Cena montáže je od 26.000 do 30.000 Kč podle druhu použitého zařízení. Se STAG 4 PLUS je cena 28.000 Kč včetně DPH, toroidní nádrže a indikací stavu hladiny nádrže LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.9.2011 19:29:01
Jméno:
petr Předmět:
starty na plynDobrý den prosil bych vás o zodpovězení těchto otázek u favorita jsem startoval asi do-5 i 10 stupnu na plyn občas jsem přepnul na benzín system tartarini nyní uvažuji o zástavbě do felicie 1,3 bud monomotronic nebo mpi prý se už ale tento systém nevyrábí a startuje se jen na benzín jezdím i krátké vzdálenosti a tento systém byl pro mne výhodný --je pravda že tento systém už není?-- jak tedy přesně funguje systém nový? při kolika stupních se přepne na plyn?prý je možno nouzově startovat na plyn je zde také tlačítko sytiče? plyn se pouštěl přímo do karburátoru-- jak je to u felicie ?moc děkuji za odpovědi
12.9.2011 7:30:10
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: starty na plynDobrý den pane Petře. Nevím co je k mání u systému Tartarini, ale do Felicie 1,3 monomotronic nebo mpi lze namontovat systémy např. BRC Blitz, nebo STAG 100 a další. U všech systémů existuje možnost (nouzového) okamžitého přepnutí na plyn. Z technického hlediska to ale nedoporučujeme, protože při studeném motoru nedochází v reduktoru k úplnému odpaření tekutého LPG na plynnou fázi. Měla by být minimální teplota vody cca 35°C . S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam