Diskuzní fórum LPG/CNG
27.7.2011 11:17:45
Jméno:
Pavel Předmět:
dotazDobrý den,
při jízdě na LPG se mě stává,že začnou pípat kontrolky jakože je prázdná nádrž a přepne se na benzin.V nádrži plyn samozřejmě je.Po zmáčknutí tlačítka se ihned zase přepne na plyn.Toto se opakuje třeba jednou za 30 km.Čím by to mohlo být?Může to být přidřeným plovákem v nádrži?Všiml jsem si,že malinko vrže,když rozhýbu hladinu.
Jedná se o sekvenční zařízení v Octavii.
27.7.2011 14:23:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Pavle.Je více druhů sekvenčního zařízení použitelných pro Octavii. Potřebuji vědět výrobce a konkrétní systém. My jsme akreditovanými dovozci nebo máme zastoupení firem BRC, Landi Renzo, Autronic, AC S.P.A , Lovato.S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.7.2011 14:58:11
Jméno:
Schwarz Předmět:
T34 versus T30Takže spolehlivější se ukazuje T30 nebo T34?..odpověď jsem ani mezi řádky nenašel.
26.7.2011 15:05:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: T34 versus T30T34
26.7.2011 13:42:47
Jméno:
Schwarz Předmět:
Valtek T34 versus T30Dobrý den,
navazuji na svjů dotaz ohledně vstřikovačů Valtek T34...
Pokud bych bral jako fakt, že nepoznám rozdíl ve svém autě jestli tam budu mít nainstalovaný Valtek T34 nebo Valtek T30, pro mně je pak nejdůležitejší : výdrž, poruchovost, možnosti oprav...jak jsou potom na tom dle Vašich dosavadních zkušenosti tyto výrobky při vzájemném srovnání? Nerád bych dopad jak majitele naftových koncernovaých naftových motorů TDi, kteří už jen s nostalgii spominájí na nezničitelné držáky TDi z prvních let výroby. A čím novější, výrobci deklarované výkonější, rýchlejší, s vyššími tlaky, přesnějšíTDi motory..... tím to bylo horší a horší (vlastnící nynějších 2,0 TDi by nyní mohlí dlouze vyprávět).Ne vždy novější znamená i lepčí.Děkuji
26.7.2011 14:35:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Valtek T34 versus T30
Dobrý den Pane Schwarz. Pokud se na kvalitu vstřikovačů díváte z tohoto aspektu, tak ano, novější - inovovaný vstřikovač Valtek T34 má lepší parametry ve všech směrech. Ostatně, jako u každého inovovaného výrobku, kde se odstranili známé nedostatky. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.7.2011 11:28:49
Jméno:
Tomáš Předmět:
fabia OHV EU4Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na přestavbu vozu na LPG.
Jedná se o Fabii Combi rok výroby 12/2002 motor 1,4 50 kW (motor AQW tzn. OHV Škoda s EU4).
1. Zajímala by mě cena přestavby. Jaký systém pro tento vůz doporučujete. (uvažuji jen o sekvenčním vstřikování
2. Dále by mne zajímalo zda doporučujete použít u tohoto vozu ochranu ventilu ( např. Flash Lube).
3.Dále bych se chtěl zeptat, zda je potřeba nějak řešit zpětný zášleh. Moc tomu nerozumím, tak bych se chtěl zeptat, zda je tato problematiku u sekvenčního vstřikování řešit.
4. Jaké jsou u Vás objednací lhůty?
Předem děkuji
Tomáš
26.7.2011 12:09:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: fabia OHV EU4Dobrý den pane Tomáši.1.Cena přestavby-přesněji zástavby je cca od 26-28-tis. Kč včetně DPH, toroidní nádrže (místo rezervního kola) a ukazatele stavu hladiny v nádrži LPG.2.Ne, zde není nutná montáž přimazávání ventilů.3.Ne, u sekvenčního vstřikování nedochází k zpětným zášlehům.4.Objednací lhůty jsou cca 2 týdny.Do 8.8.2011 máme celozávodní dovolenou a srpen je už obsazený. Pokud na montáž spěcháte, zavolejte mi na 602 518 625 . S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.7.2011 11:25:57
Jméno:
Schwarz Předmět:
vstřikovače Valtek T34 pro honda accordDobrý den,
Chci se zeptat na vstřikovače Valtek T34 pro vůz Accord 2,0 114kw Vtec, r.v.2003.V některých firmách mi je doporučují jako lepší, přesnější, větší výdrž..jinde zase doporučují Valtek T30 jako již praxi prověřené. Děkuji.
26.7.2011 12:00:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: vstřikovače Valtek T34 pro honda accordDobrý den pane Schwarz. Vstřikovač Valtek T34 je inovovaná verze svého předchůdce T30. Vyznačuje se kratšími časy (1,8 ms) a výkonem až 50 koní na válec a má nižší odpor cívky (2,1ohmu oproti 3 ohmům u T30) Je dražší cca o 1000 Kč. Pro Vaše vozidlo vyhovuje i starší typ Valtek T30. S pozdravem Ing.Pataky - technik
26.7.2011 10:01:57
Jméno:
Martin Předmět:
smart
Dobrý den,
Mám zájem o přestavbu auta Smart Fortwo 0.6,r.v.2001(benzín),na Lpg je to možné,pokud ano,prosím o info.děkuji
S pozdravem
Martin
26.7.2011 10:46:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: smartDobrý den pane Martine.Nevidím žádnou technickou překážku pro provedení přestavby - přesněji zástavby zařízení LPG do Vašeho vozidla.Neuvádíte jestli se jedná o automat s triptonicem, nebo turbo 45kW. Nicméně, budete omezen velikosti plynové nádrže, která bude ta nejmenší. V případě závazné objednávky musíme tuto nádrž extra objednat i my. S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.7.2011 15:55:54
Jméno:
Jaroslav Horník Předmět:
přestavba Hyundai MatrixDobrý den,prosím o info o přestavbě vozidla na LPG.Vlastním vozidlo Hyundai Matrix 1,6 litru,r.v 2010.Sdělte mi,prosím,vhodnou značku LPG zařízení pro toto vozidlo,cenu,případně dobu montáže.
Předem děkuji J.Horník
24.7.2011 14:17:12
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: přestavba Hyundai MatrixDobrý den pane Horník.Uvedením jedné vhodné značky zařízení LPG bych se mohl dopustit poškození jména značky několika výrobců. Nakonec, dnes se technická vyspělost jenotlivých značek od sebe vůbec nelíší.Vychází se ze stejného algoritmu výpočtu, reduktory a vtsřikovače používájí od nejlepších výrobců atd. Naše firma a naši partneři montují 4-válcové vozidlo jeden pracovní den.S pozdravem Ing.Pataky - technik 602 518 625
23.7.2011 12:04:15
Jméno:
Jirka Předmět:
dotaz na přestavbuDobrý den , chtěl jsem se zeptat mám octavii r.v. 97 o obsahu 1,8 20v zda by šlo předělat na LPG a zhruba jaká by byla cena?
24.7.2011 14:09:52
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotaz na přestavbuDobrý den pane Jirko. Ano, přestavba možná je a stojí od 26 do 28-tis. Kč podle druhu použitého zařízení.S pozdravem Ing.Pataky - technik
23.7.2011 6:20:31
Jméno:
Petr Předmět:
Vectra 3.2 V6 GTSZdravim chtěl bych LPG ale nevím jaké ? bylo mi v jedné dílně nabídnuto BRC a nebo LOVATO s přívstřik benzínu co je kvalitnější a jestli ještě potřebuji FLASHLUBE levněji vychazí LOVATO je to na ukor kvalitě ? děkuji
24.7.2011 14:07:51
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Vectra 3.2 V6 GTSDobrý den pane Petr. Doporučuji Lovato Easy Fast který už přívstřik má. Flash Lube jednoznačně předepisuje firma Opel, ze zkušeností ho montujeme do Fordů a některých "japonců" S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.7.2011 16:47:01
Jméno:
Radek Máj Předmět:
není výkonDobrý den.Mám Š felicia 1,3 v ní BRC s ř.jednotkou autronic-v poslední době není výkon motoru v nízkých otáčkách,dlouho to trvá než se motor z nízkých otáček rozhoupe.Celkově to jezdí špatné.Různí servismani od lpg tvrdí že je špatná Ř.J. (nemají už softver na seřízení),další tvrdí že je špatná membrána ve zplynovači(na lpg 130tis.km).Jakou novou ŘJ doporučejete a za kolik ji umíte vyměnit? Díky za odpověĎ.
22.7.2011 7:24:43
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: není výkonDobrý den pane Radek. Nepředpokládám závadu na řídící jednotce. Spíše se přikláním k názoru, že po ujetí 130-tis. km na plyn bude membrána v reduktoru zralá na výměnu a nastavení. Pokud máte v pořádku svíčky, kabely a cívku, tak by výměna membrán mohla pomoct. Pokud by byla vadná řídící jednotka, ( my už sady autronic taky nevedeme) tak lze nastavit systém tzv. škrtícím šroubem s nějakým přepínačem. To by měla zvládnout každá montážní dílna LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik
21.7.2011 6:26:48
Jméno:
Tonda Předmět:
lpgDobrý den, před časem jsem vám psal, že mám auto přestavěné v Polsku, a nejde přihlásit. Děkuji vám za vaši radu, věnoval jsem tomuto dva dny a objel hodně firem v našem regionu, až u Havířova mě vyšli vstříc a auto za poplatek 3000kč přihlásili, takže mám vše v TP. Ještě jednou díky.
21.7.2011 7:05:23
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: lpg
Dobrý den. Moc dobře nechápu za co děkujete. Nota-bene, takto provedené montáže a jejich legalizace jsou proti zájmům velkého množství montážních firem v ČR zejména v pohraničí. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.7.2011 21:07:41
Jméno:
Roman Předmět:
Flash Tube-OpelDobrý den, nedávno jsem si nechal předělat Opel Astra G 1,8 85kw na LPG a bylo mi řečeno,že Flash tube není třeba. Přesto se Vás , jako odborníků ptám ,nemám-li si ho tam přeci jen dodatečně namontovat z důvodu zvýšení životnosti motoru.Díky za odpověď.
20.7.2011 21:38:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Flash Tube-Opel
Dobrý večer pane Roman. Před necelým rokem jsme pro autosalony Českého zastoupení firmy Opel prováděli školící montáž zařízení LPG do jejich nových vozidel. Vedením bylo stritkně nařízeno použití přimazávání ventilů ! Je to zatím jediný výrobce, který přimazávání nejenom doporučuje, ale přímo nařizuje. Více si o přimazávání přečtěte ZDE. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.7.2011 19:29:50
Jméno:
David Předmět:
Chudá směsDobrý den. Děkuji Vám za odpovědi na dotaz ohledně přimazávání ventilů. Máme Ford Galaxy 2.3, r.v. 2002, LPG zástavba Stag 300 plus, reduktor Artic, vstřikovací lišta Valtec, multiventil Tomasetto Achille, trysky byly zvoleny dle nějakého algoritmu nejmenšího vhodného průměru. Najeto cca 1500km. Jednalo se o nově koupené zánovní auto s následnou zástavbou - teprve si na sebe zvykáme a nemohu posoudit s předchozím chováním pouze na benzín. Nepozoruji žádné problémy při jízdě jak na benzín tak na plyn. U plynu je nižší výkon, což je jasné. Nepřetržitě svítí kontrolka motoru která upozorňuje na chybu chudé směsi. Toto je údajně u tohoto modelu v relativně vysokém procentu (50%) realitou i v případě správně seřízeného LPG systému. Mám obavy aby nedošlo k nějakému poškození. Je toto skutečně možné ignorovat? Děkuji a přeji pěkný den.
20.7.2011 21:01:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Chudá směsDobrý den pane David. Pokusím se postupně zodpovědět Vaše další dotazy: 1./ Výkon: Ano, po zástavbě zařízení LPG dochází k určitému poklesu výkonu podle stavu vozidla, ale tento pokles je pro laika téměř nepoznatelný. Naměřené hodnoty poklesu výkonu se pohybují řádově do cca 5-10%. 2./ Svítící kontrolka Check-Engine:V žádném případě nejde ignorovat signalizaci chudé/bohaté směsi. Je nutno celý systém LPG seřídit pomocí programu a diagnostiky OBD tak, aby pomalé a rychlé korekce řídící jednotky benzínu měli stejné hodnoty jako při provozu na benzín. Kontrolka prostě nesmí svítit!
S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.7.2011 11:01:39
Jméno:
Michal Předmět:
dotazDobrý den.Nejprve Vám musím pochválit webové stránky jsou dokonale propracované.
Před půl rokem jsem si nechal udělat systém lpg do svého osobnío auta Honda City rok výroby 2009 a zajímalo by mě jestli je nutné do tohodle vozidla přimazávání ventilů a sedel.Bojím se toho aby se mě nepodpálily ventily.A ještě jeden dotaz.Systém přimazávání Green add máté sním zkušenosti.Kolega ho má v autě a nemůže doladit kapaní.Olej který kape se mu slejvá ve skleničce a mohou se měnit přísady přimazavání.Děkuji za kladné vyřízení
18.7.2011 11:30:13
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Michal.Děkujeme za pochvalu stránek. Co se přimazávání týká, je mnoho názorů pro i proti. Stačí se proklikat několika fóry tohoto zaměření. My se strikně držíme doporučení zástupce firmy Opel (GM) v ČR, že do jejich vozidel se přimazávání instaluje. Na základě vlastních zkušeností provádíme montáž Flash Lube nebo VAP Saver i do vozidel Ford a některých " japonců". Se zařízením Green add nemáme zkušenosti a tak se k němu nebudu vyjadřovat. V současné době provádíme jako první testování systému VSR ( přístřik benzínu ) který by mohl klasické přimazávání eliminovat. Testování ještě není ukončeno. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.7.2011 8:04:45
Jméno:
Milan Předmět:
JeepDěkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jaké jsou možnosti, co se velikosti a umístění nádrže týče.
18.7.2011 9:32:58
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jeep
Ještě jednou zdravím pane Milan. My jsme schopni za určitých podmínek instalovat venkovní nádrže o objemech 90, 94 nebo 103 litrů. Podmínky jsou naše know-how. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam