Diskuzní fórum LPG/CNG
22.6.2011 15:37:36
Jméno:
Vlastimil Poruba Předmět:
TSIDobrý den,
lze namontovat LPG i do motoru 1.2 TSI 77 kW? V případě, že ano, jaké zařízení bude nejvhodnější a za jakou cenu si ho lze pořídit?
Děkuji.
23.6.2011 10:30:24
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: TSIDobrý den pane Poruba. V současné době máme program na 1,2 TSI CBZB 72kW od firmy Landi Renzo, jedná se o zařízení Omegas Plus.Pokud nesouhlasí uvedený motorkód a výkon motoru, nebere firma LR a tak ani my záruku na provedenou montáž. Informativně by byla cena montáže cca kolem 45.000 Kč. Letos na podzim chystáme zahájení malosériových montáží. Sledujte naše stránky. S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.6.2011 19:17:31
Jméno:
Toman Předmět:
výměna nádržeDobrý den,v letošním roce končí životnost toroidní nádrže v mém voze.Je nutné kromě nádrže měnit i některé další komponenty ? Celý systém zatím funguje dobře. Děkuji.
21.6.2011 7:21:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: výměna nádržeDobrý den pane Toman. Spolu s nádrží se mění i multiventil. Je to opodstatněné z hlediska bezpečnosti. Multiventil je velice důležitý bezpečnostní prvek celého zařízení (např. funkce přetlakového ventilu). S pozdravem Ing.Pataky - technik
20.6.2011 18:17:05
Jméno:
Antoní Předmět:
Toyota Corolla 1,4 r.v. 2002Dobrý den. Jedná se o toyotu corollu r.v. 2002 1,4 , 71 kW , najeto na plyn má cca 50 000 km, systém Elpigas sekvenční vstřikování, Flash Tube nemám, pravidelné kontroly dodrženy. Montovala odborná firma, jméno raději uvádět nebudu.
Děkuji za odpověď.
21.6.2011 7:07:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota Corolla 1,4 r.v. 2002Dobrý den pane Antonín. Naše firma systém elpigas nemontuje. Z Vašeho popisu závad ale usuzuji, že máte směs chudou nebo bohatou. Proto to škubání a rozsvěcování kontrolky. Bude potřeba zkontrolovat a nastavit tlak plynu na reduktoru. Uvažoval bych i o výměně membrán. Bez diagnostiky Vám více poradit nedokážu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.6.2011 10:45:49
Jméno:
Antonín Předmět:
Toyota Corolla 1,4 r.v. 2002Dobrý den.
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď. Prosím o radu ,mám, tento problém, s autem na plyn jezdím 4 roky,nyní vždy po delší odstávce auta (cca 12 hod) mi auto (pokud je přepnuto do režimu LPG) po nastartování asi tak 300 m škube, (vím že startuju na benzín), zkoušel jsem jezdit pouze na benzín a bez problémů, při jízdě na plyn mi auto taky trošku škube, moc se mu nechce jet a mám spotřebu vyšší cca o 20 %. Navíc se mi tu a tam rozsvítí kontrolka motoru.
20.6.2011 8:05:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Toyota Corolla 1,4 r.v. 2002Dobrý den pane Antonín. Upřesněte prosím: Jaké auto, jaké zařízení, kolik jste najel za 4 roky km na plyn, dodržení pravidelních kontrol a kdo to montoval?
S pozdravem Ing.Pataky - technik
19.6.2011 9:41:09
Jméno:
Pavel Soukup Předmět:
LPG-Hyundai Sonata 2,4;r.v.2005
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda je možné, předělat Sonatu 2,4, r.v.2005 bez problémů na pohon LPG? Plánuji koupi tohoto vozidla a možnost jízdy na LPG je pro mě velice důležitá. Ptám se z toho důvodu, že jsem se setkal s laickým názorem, že motory Theta u Sonaty mají s LPG nějaké problémy. Pokud toto možné bude, jaký systém byste doporučili? Předem Vám děkuji za odpověď Pavel Soukup
20.6.2011 7:51:26
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPG-Hyundai Sonata 2,4;r.v.2005Dobrý den pane Soukup. Provedli jsme bezproblémové montáže zařízení LPG do desítek vozidel Vašeho typu. Můžete být zcela klidný. Doporučuji systém vícebodového sekvenčního vstřikování, podrobnosti Vám sdělím emailem. S pozdravem Ing.Pataky - technik
18.6.2011 20:43:49
Jméno:
Radek Předmět:
ventilydobry den chtěl bych se zeptat kolik se štelujou ventily felicia 1,3mpi rv.2000 50kw
18.6.2011 23:09:17
Jméno:
Autogas centrum Předmět:
RE: ventilyDobrý večer pane Radek. Jste na stránkách firmy zabývajícím se zástavbou zařízení LPG. Svůj dotaz směřujte na autoservis, S pozdravem ing.Pataky - technik.
17.6.2011 10:38:37
Jméno:
Jan Ambrož Předmět:
Seřízení multiventiluDobrý den, prosím o radu. Omylem jsem pootočil na vrchni straně multiventilu nádrže LPG s hlavicí šroubu, kterým se reguluje předepnutí pružiny zřejmě přetlakového ventilu. Je nějaký způsob, jak jej zpětně nastavit na odpovídající hodnotu? V servisech LPG na domažlicku mi s tímto problémem nedokázali pomoci.Děkuji
17.6.2011 13:21:44
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Seřízení multiventiluDobrý den pane Ambrož.
Neuvádíte sice typ multiventilu, ale v konečném důsledku bych stejně poradil výměnu. Jedná se o důležitý bezpečnostní prvek kde jakákoli mechanická oprava nemusí zaručit navrácení původního stavu. S pozdravem Ing.Pataky - technik
16.6.2011 9:26:11
Jméno:
Jirka Předmět:
Přestavba Fluence
Dobrý den, rád bych se zeptal na cenu přestavby vozu Renault Fluence 1,6 16 V na LPG, tak jak ji doporučujete. Je nutné u tohoto vozu instalace Flash Tube? Děkuji za odpověď
16.6.2011 10:42:17
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přestavba FluenceDobrý den pane Jirka. Cena přestavby-přesněji zástavby je 28.000 Kč včetně DPH. Flash Lube nutné není.
15.6.2011 16:32:14
Jméno:
Radek Koubík Předmět:
Kia Sorento 3.5 V6Dobrý den. Prosím Vás tímto o radu. Chtěl bych si pořídit starší vozidlo KIA Sorento 3.5 V6, r.v. 2004, najeto cca 160 t.km. Chtěl bych do něj nechat namontovat u Vás zařízení LPG. Nejedná se o malou investici a tak jsem začal zjišťovat jaké jsou zkušenosti případných majitelů takto přestavěných vozů. Zatím jsem žádné reference nenašel, tak jsem se dotázal přímo u autorizivaného prodejce KIA v Plzni. Zde mi sdélili, že přestavbu nedoporučují, poněvadž se rychleji opotřebovává motor, katalyzátor a že to způsobuje i jiné problémy. Známej mi řekl, že praskají hlavy. Máte prosím s těmito motory (montují se i do vozidel Hyundai) nějaké zkušenosti? Musí se zde monotovat i zařízení na přimazávání? Zároveň prosím o kalkulaci ceny montáže. Děkuji za odpověď. S pozdravem Radek Koubík
16.6.2011 9:02:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Kia Sorento 3.5 V6Dobrý den pane Koubík. Přiznám se, někdy Vás zákazníky skutečně lituji. Tu důrazné varování autorizovaného prodejce, tu rada Vašeho známého a k tomu to nepřeberné množství rádoby „odborných“ hodnocení o vhodnosti či nevhodnosti zástavby zařízení LPG na internetu. Já na rozdíl od smyšlenek přidám fakty: Za uplynulý rok jsme my a v naši partnerské síti namontovali celkem 23 ks vozidel KIA Sorento 3.5 V6. Všem škarohlídům LPG oznamuji, že k plné spokojenosti zákazníků. Nezaznamenali jsme jedinou reklamaci. Přimazávání není nutné, je to na rozhodnutí zákazníka. Cen a zástavby zařízení se pohybuje v rozmezí 35-39-tis. Kč podle druhu použitého zařízení a výrobce.
14.6.2011 7:51:04
Jméno:
Pavel Vondrášek Předmět:
Ford FocusDobrý den,
plánuji pořídit auto Ford Focus Turnier 1.6 16V, r.v. 2010 a plánuji ho přestavit na LPG. Byl jsem se zeptat v prodejně Fordu a ti mi řekli, že pokud nebudu mít přimazávání, že mi odejdou ventily.
Máte zkušenosti s přestavbami těchto vozidel? Zařízení od které firmy přichází do úvahy? Jaká je cena toho přimazávání a má to nějaké zařízení ve standardu?
Díky
14.6.2011 8:23:03
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Ford FocusDobrý den pane Vondrášek. Informace prodejny Fordu mohu jen potvrdit. My už přimazávání Flash Lube nebo VAP Saver (identické vlastnosti – různí výrobci) do vozidel Ford, Opel a některých „Japonců“ montujeme několik let. Cena za montáž přimazávání ventilů je stejná: 1500 Kč včetně DPH. Těchto vozidel jsme my a v naši partnerské síti namontovali několik desítek bez reklamací. Pro zástavbu zařízení LPG přichází v úvahu pouze nadstandardní vícebodové sekvenční vstřikování. Nadstandardní proto, že ne všechna sekvenční vstřikování obsahují autoadaptaci, (tzn. umět se přizpůsobit změnám parametrů vozidla vlivem provozu, tedy stárnutí) a nastavení směsi LPG-vzduch v celém rozsahu otáček a podtlaku /výkonu/(tzn. je možné provést obohacení nebo ochuzení směsi ve vybraných partiích otáček a tak zbytečně nepřetěžovat motor ve volnoběhu oproti chudé směsi ve výkonu. Jsme zástupci několika renomovaných evropských firem (BRC, Landi Renzo, AcGas atd.) v České republice a proto Vám můžeme nabídnout vhodné zařízení v rozpětí od 28-tis. do 33-tis. včetně DPH. V ceně je zahrnuta i toroidní nádrž (místo rezervního kola, které můžete nahradit balíčkem S.O.S ) a ukazatel stavu paliva v nádrži LPG. Po koupi vozidla mě kontaktujte na 602 518 625 pro více upřesnění. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.6.2011 16:09:25
Jméno:
Martin Lokaj Předmět:
ZafiraDobrý den
Jaké zařízení by jste mi doporučil na Opel Zafira B s motorem 2.2 110kw ? V jakém rozmezí se pohybuje cena montáže?
Děkuji
13.6.2011 8:24:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: ZafiraDobrý den pane Lokaj. Jednoznačně doporučuji sekvenční vstřikování a přimazávíní ventilů Flash Lube nebo VAP Saver. (přimazávání doporučuje i české zastoupení GM) Cena montáže se odvíjí od vybraného zařízení některého z renomovaných výrobců které zastupujeme na českém trhu námatkou: BRC, Landi renzo a Ac Gas. Cena za montáž se pohybuje v rozmezí od 28.000 do 33.000 Kč včetně toroidní nádrže (místo rezervního kola > rezervní kolo je dnes již možno nahradit soupravou S.O.S.), s ukazatelem stavu hladiny paliva v nádrži LPG a včetně DPH. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.6.2011 9:16:24
Jméno:
Roman Předmět:
Peugeot 1,6 THPDobrý den, Vaše fórum pravidelně sleduji a chválím Vás za vstřícnost a rady všem pisatelům. Firem s takovým zájmem o zákazníka je bohužel málo. Měl bych také jeden dotaz. Je možno přetstavět na LPG vůz Peugeot s novým motorem 1,6 THP, v kombinaci s automatickou převodovkou? Je to turbo motor od BMW, ale více podrobností nevím. Děkuji za odpověď
13.6.2011 7:56:09
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Peugeot 1,6 THP
Dobrý den pane Roman. V první řadě děkuji za slova uznání našeho fóra a firmy. Určitě máte na mysli Peugeot 508 1.6 THP. Jedná se o řadový čtyřválec 1.6 THP přeplňovaný turbodmychadlem který známe i z jiných modelů koncernu PSA. Motor vznikl ve spolupráci s BMW a najdete ho i pod kapotou nejen Citroenů, ale také modelů Mini. Nic nebrání uvažované zástavbě zařízení LPG s vícebodovým sekvenčním vstikováním. Doporučuji jedno ze zařízení od firmy Landi Renzo, BRC nebo Ac Gas. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.6.2011 21:59:26
Jméno:
Pavel Předmět:
dotazDobrý den,
chci se zeptat,jestli je možné odstranit vrzání plováku v nádrži.
13.6.2011 7:01:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Pavel.
Předpokládám, že po zjištění příčiny určitě. Objednejte se u autorizované firmy, vyjeďte veškerý plyn aby se mohl multiventil s plovákem vyjmout a opravit, případně vyměnit. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.6.2011 20:02:13
Jméno:
Vítězslav Matyáš Předmět:
Škoda Roomster 1.2 TSIDobrý den,
prosím o sdělení, zda je již možná přestavba do vozidla Škoda Roomster s motorem 1:2 TSI a pokud ano, jaká je cena.
Děkuji. S pozdravem V. Matyáš
13.6.2011 6:52:36
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Škoda Roomster 1.2 TSI
Dobrý den pane Matyáš. Sady pro zástavbu zařízení už máme na skladě a v současné době běží provozní zkoušky námi namontovaných vozidel. Standartní zahájení montáží předpokládáme od podzimu letošního roku. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.6.2011 20:20:37
Jméno:
Pavel Předmět:
napadeníchtěl jsem navštívit vaši firmu s dotatem na přestavbu lpg, ale nenavštívím, dostal jsem strach, prý zaměstnáváte dost arogantního mechanika, který napadl vašeho zákazníka, a musela ho odvézt sanitka se zraněním do nemocnice
9.6.2011 22:41:17
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: napadení
Původně jsem chtěl Váš blábol z fóra odstranit pro urážku, ale tím bych jen potvrdil vaše špinění naší firmy. Nepište že "prý zaměstnáváte..." ale buďte adresný, pane Pavel. lovecstbaku@seznam.cz (kolik jste už ulovil STB-áků?) Ing.Pataky - technik
Přidat záznam