Diskuzní fórum LPG/CNG
14.10.2020 17:29:18
Jméno:
Ladislav Předmět:
tartarini lpgDobrý den,
dá se na tuto přestavbu sehnat plastové kolínko vč. těsnění, které je na přívodní hadici na vodu od topení do ventilu? Kape mi tudy voda. Má se jednat o nějaký (redukční ventil, směšovací ventil). V servisu lpg mi to nesehnali. Údajně nedělají tartarini. Děkuji
15.10.2020 8:36:13
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: tartarini lpgDobrý den, pro upřesnění Vás budeme kontaktovat mailem.
12.10.2020 23:36:17
Jméno:
Martin Pavlik Předmět:
Poptávka přestavebDobrý den. Mam tři dotazy.
1.Mám 7 letou fábii 1,2 HTP 51 Kw. Najeto 90000km. Uvažuji u přestavbě. Jaký systém jste mi doporučili a byli schopni namontovat?
2. Uvažuji o koupi Dacia Lodgy 1,3 Tce 75 kw (je to přímovstřik s turbem). Máte zkušenosti s přestavbou tohohle motoru? Eventuelně co by ste mi do něj doporučili za systém? A jestli je ten motor vubec vhodný k přestavbě?
3. Jen bych se rád obecne zeptal na vhodnost přestavby u škodováckych přeplňovaných TSI motoru. Děkuji
13.10.2020 8:35:26
Jméno:
RE: Poptávka přestavebDobrý den,
ad 1. Motory 1,2 http lze přestavět bez problémů. Zastupujeme 3 výrobce LPG systémů a každý má vhodnou sadu pro jeho přestavbu. Nejčastěji přestavujeme tyto motory se systémem STAG QBOX Basic. Tyto spolehlivé systémy mají vynikající poměr cena/výkon.
Ad 2. Pro přestavbu motorů 1,3 Tce nemáme v současné době od žádného výrobce vhodnou sadu.
Ad 3. Pro to, zda lze motor s přímým vstřikováním přestavět na pohon LPG musíme znát rok výroby, jeho objem, výkon v kW, kód motoru a i typ benzínové řídící jednotky. Vozidla a motory, které jsme přestavěli a je odzkoušeno, že fungují bezvadně, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/ .
Obecně u motorů s přímým vstřikováním benzínu je třeba počítat, že i při jízdě na LPG se spotřebovává technologicky minimální množství benzínu.
12.10.2020 12:24:35
Jméno:
Stanislav Předmět:
PřestavbaLze přestavět na LPG ford Mustang 5,0 8 válec r.v. 2016. Děkuji
12.10.2020 13:59:41
Jméno:
RE: PřestavbaDobrý den, dle dostupných informací by se mělo jednat o atmosférický motor s objemem 4.951 ccm, VVTi, s výkonem 441 kW a kódem motoru M-3007-M50A. Přestavba tohoto motoru je možná. Před případnou přestavbou bychom se rádi ujistili, že nejde o motor s přímým vstřikováním benzínu.
8.10.2020 12:50:05
Jméno:
Cejen Předmět:
LPG 5.7 hemiDobrý den. Chtěl bych do jeep grand cherokee 5.7 hemi 2007 namontovat LPG. Jaký systém je nejlepší? Cena?
8.10.2020 13:27:49
Jméno:
RE: LPG 5.7 hemiDobrý den, každý výrobce, kterého zastupujeme na našem trhu má pro Vaše vozidlo vhodné zařízení pro přestavbu na pohon LPG. Pokud se podíváte do naší fotogalerie viz https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/jeep/, jsou zde přestavěná vozidla se systémem STAG. Je to z toho důvodu, že systémy STAG fungují bezvadně a poměr cena/výkon je bezkonkurenční. Cenu Vám posílám mailem.
4.10.2020 17:28:09
Jméno:
Jiří Předmět:
jaký motor je nejlépe vhodný na přestavbu na LPGDobrý den,
potřebuji si pořídit vůz na dojíždění do práce který si chci nechat přestavět na LPG.
Koukám pouze na vozy VW, Škoda, Seat , Audi od rv. 2005. s motory 1,4 16v nebo 1,6 8V 75kw. Jaký je lepší? Jaký výrobce je nejlépe vhodný pro tyto motory? Je nutné nechat namontovat přimazávání? A případně jaké? Chtěl bych LPG systém který je spolehlivý bez kompromisů!. Můžete mi prosím nacenit tuto přestavbu s nádrží v rezervě. Děkuji.
5.10.2020 8:08:17
Jméno:
RE: jaký motor je nejlépe vhodný na přestavbu na LPGDobrý den, koncernových MPi motorů všech objemů (včetně 1,4 a 1,6) jsme přestavěli opravdu velké množství. tyto motory jsou vhodné pro přestavbu na LPG a není potřeba používat jakoukoliv ochranu ventilů. Přesvědčit se můžete v naší fotogalerii viz https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/ . Přestavbami se naše firma zabývá více jak 28 let. Za tu dobu jsme spolupracovali s celou řadou výrobců LPG zařízení a vždy jsme se zaměřovali na kvalitu bez kompromisu. Námi dodávané LPG systémy splní Vaše očekávání spolehlivosti. Podmínkou dlouhodobé spolehlivosti je v první řadě správná montáž, včetně precizního nastavení, a dále dodržování servisních intervalů. Cenu přestavby Vám posílám mailem.
1.10.2020 18:45:24
Jméno:
Josef Předmět:
škoda octaviaDobrý den poslední dobou jsem si všiml že mi při jízdě na lpg běží stále benzínové čerpadlo je to normální nebo je někde chyba.Děkuji
2.10.2020 7:12:50
Jméno:
RE: škoda octaviaDobrý den, ano je to normální, standardně se benzínové čerpadlo neodpojuje.
1.10.2020 12:45:18
Jméno:
Lukáš Předmět:
Auto se na BA dusí, na LPG vše OKDobrý den. Poslední týden mám problém s provozem auta na benzín (LPG OK). Problematické jsou starty - kolísání otáček, které někdy vede až ke chcípnutí motoru, a dále se občas auto pod plynem dusí (jakmile se začne dusit, přepnu na LPG a auto jede opět v porádku). Tento cyklus se opakuje nepravidelně stále dokola. Tento týden budu měnit svíčky (myslím, že na to vliv nemají, když auto jede na LPG v pořádku). V autě mám namontovaný systém STAG zhruba 3 měsíce. Původně jsem měl podezření na špatný benzín, ale ani po projetí celé nádrže na Verva 100 nedošlo ke zlepšení.
Nenapadá Vás prosím, co by mohlo být na vině?
Děkuji, hezký den.
1.10.2020 13:46:04
Jméno:
RE: Auto se na BA dusí, na LPG vše OKDobrý den, již mnohokrát na tomto fóru bylo řečeno, že jednou z častých příčin tohoto chování je nesprávně seřízený LPG systém, případně závada na některém komponentu LPG soustavy, nejčastěji reduktor a vstřikovače. Pokud z nějakého důvodu není směs LPG optimální, provádí benzínová řídící jednotka příslušné korekce tak, aby směs optimalizovala. Pokud vypnete motor z režimu plynu, pamatuje si posledně načtené korekce a tyto korekce jsou použity při studeném startu. To způsobuje, že směs pro start není optimální což se projevuje kolísáním otáček, motor se dusí atd.. Nelze však vyloučit závadu v benzínové části vozidla. Proto pro odstranění závady bude třeba provést diagnostiku jak benzínové části, tak i plynové části vozidla a na základě zjištění pak provést opravu. Pokud budete chtít závadu odstranit můžete se na servis objednat u nás na tel. 606659530.
28.9.2020 11:15:50
Jméno:
Roman Předmět:
LPG demontážZdravím, mám zájem koupit auto s LPG propadlou bombou a chtěl bych LPG demontovat a jezdit jen na benzin. Jaký je správný postup? Děkuji za info. Roman
29.9.2020 7:41:05
Jméno:
RE: LPG demontážDobrý den, demontáž by měl provádět odborník, který má typové schválení daný LPG systém demontovat. Ten pak zadá přestavbu, spočívající v uvedení vozu do původního stavu, do systému Ministerstva dopravy IS TP. Pak si dojdete na kterýkoliv MěÚ - odbor dopravy, kde Vám za 50 Kč přestavbu potvrdí ve velkém technickém průkazu a vymění Vám malý TP, kde budete mít jako palivo zapsán jen benzín.
24.9.2020 19:29:58
Jméno:
Pavel Předmět:
svíčky Brisk silver lpgNa octavii 1.6 75Kw LPG jsem namontoval svíčky Brisk silver,
po 10.000km cukání a střílení do sání, garance od výrobce je 30.000tis. pokud výrobce takové má nechť mi je pošle já je otestuji tentokrá ale zadarmo.
Vyměnil jsem na NGK laser line 1 a šepot jede to jak má.Cena je tedy třikrát taková.
Ve felicii LPG Brisky fungovali, bud šla kvalita do kopru nebo nevím, ale opakovat nebudu.
14.9.2020 10:18:26
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Lpg LovatoDobrý den.Mam na C maxi rv 2006 s motorem 1.8. systém Lovato.Ted se mě vyskytl problém.Po zasunout klíče do zapalování se po otočení rozsvítí diodY na ovládači Lpg ale po 4 sekundách zhasnou a i po nastartování prostě nesvítí a auto jede jen na benzín. Zkoušel jsem projít všechny kostry zkontroloval elekt.mag.ventily vše se zdá v pořádku. Dotaz je co by to mohlo být?? Děkuji
14.9.2020 13:05:57
Jméno:
RE: Lpg LovatoDobrý den, bez toho, aniž bych viděl Vaše vozidlo, neumím dát jednoznačnou odpověď, jak závadu odstranit. Pro zjištění závady bude nutné provést důkladnou kontrolu elektroinstalace a připojení k diagnostickému programu. Dle výsledku pak provést opravu.
10.9.2020 0:18:36
Jméno:
Stanislav Vrtílka Předmět:
Špatné startyDobrý den, mám holandský lpg ag sgi, na Subaru Forester, na benzín auto šlape v pohodě, při zapnutí na automatické zapnutí plynu, při nastartování otáčky kolísají až k chcípnutí, když přidam plyn tak se krásně otáčky ustálí a jede auto bez problému.
10.9.2020 13:55:07
Jméno:
RE: Špatné startyDobrý den, špatné studené starty mohou být, mimo jiné, způsobeny i špatným nastavením plynové mapy či vadnou funkcí některého LPG komponentu např. reduktoru nebo některého vstřikovače… Pokud plynná palivová směs, z některého výše uvedeného důvodu, neodpovídá stechiometrickému poměru (je chudá nebo bohatá), provádí benzínová řídící jednotka odpovídající korekce. Pokud vypnete motor z režimu plynu, následný studený start probíhá s posledně uloženými korekcemi a směs po startu není proto správná a dochází k problémům, jak popisujete. Pro odstranění bude nutné připojit systém k diagnostickému programu a zjistit pravou příčinu.
9.9.2020 12:36:30
Jméno:
Petr Kucera Předmět:
Filtr kapalné fazeDobrý den. Mám dotaz na systém Landi Renzo u Hyundai IX35 2012 1.6GDI(primovstrik montáž 10/2018).Je možné, že v tomto systému neni zabudovan filtr kapalné fáze nebo to je nesmysl. Děkuji za odpoved
9.9.2020 12:56:27
Jméno:
RE: Filtr kapalné fazeDobrý den, s největší pravděpodobností budete mít ve voze reduktor LI10 nebo LI12, které mají integrovaný filtr kapalné fáze.
7.9.2020 9:33:43
Jméno:
Jiří Bruner Předmět:
stag4dobrý den, volal jsem na dané tel.č. a dostalo se mi informace, že se nyní již kabeláž dělá bez koncovek a jen se na původní vstřiky pájí. Tomu jsem se chtěl vyhnout, ale je to také řešení. Vstřiky jsou Boschhttps://www.autosivik.cz/vstrikovaci-ventil-b osch-0-280-158-336-384016.html.
6.9.2020 14:39:02
Jméno:
Jiří Bruner Předmět:
stag4dobrý den, pro Stag4 potřebuji kabeláž s konektory pro Mercedes W169. Lze ji zakoupit u vás?
7.9.2020 7:09:26
Jméno:
RE: stag4Dobrý den, kabeláž máme skladen. Zboží můžete objednat na tel. 606 728 358.
26.8.2020 22:33:23
Jméno:
Laci Bereščík Předmět:
Splyňovač BRC Sequence fast neprepina do LPGDobrý deň, vo svojom aute mám splyňovacie zar. BRC Sequence fast.
Neprepína mi do LPG, svietia mi len červená dioda, nema snahu ani do ružovej diody, u elektromagn. ventilu 0.volt. na multiventile na nádrži tak isto 0.Volt Diagnostika nevykazuje žiadné chyby.Tejto chybe predchádzalo: pri studenom štarte mi po 3.sec. prepínalo do LPG, keďže motor bol ešte studený, tak mi to hneď zhaslo, to som musel opakovať 3x-5x aby som naštartoval. Tak som nahodil diagnostiku, žiadná chyba, urobil som novú mapu, doladil som mapu tým, že som obohatil voľnobeh o 5% a tiež Gear o 10%, potom som sa pozrel na prechody, predzápal, nakoniec som to uložil. Výsledok bol taký, že ma už vobec nepreplo do LPG. Žeby som pri giagnostike urobil niekde chybu. Inak mi pred mesiacom servis Bosch nastavoval emisné hodnoty LPG aj Benzín, menené filtre, prep.relátko, lambda sonda, katalyzátor, kde by som sa mal ešte pozrieť ?
Ja žijem na Slovensku-Michalovce a rád by som prišiel aj do vaších dielni, ale to mám ďaleko. Ja by som bol veľmi rád ak by ste mi aspoň naznačil, ako sa dopracovať v diagn. BRC Sequent fast v2.08 k chybám, u mňa jeto furt "nea ktívne okno" s pozdravom, nech sa vám darí. L.B. mail: laci53@gmail.com
28.8.2020 14:50:00
Jméno:
RE: Splyňovač BRC Sequence fast neprepina do LPGDobrý den, odpovím najednou na Vaše oba dotazy. Aby LPG řídící jednotka přepnula do plynu musí být splněny všechny stanovené podmínky mimo jiné musí mít signál o správné teplotě reduktoru, tlaku a teplotě plynu…. Teprve pokud jsou dosaženy nastavené prahové hodnoty přepnutí řídící jednotka přepne na LPG. Závada může být v některém LPG komponentu nebo v kabeláži. Diagnostickým programem je třeba zjistit zda všechny LPG komponenty fungují správně. Nevím na základě čeho jste dospěl k tomu, že je třeba plynovou mapu obohatit. Zasahování do plynové mapy bez znalostí, jak LPG funguje nedoporučuji, může dojít k poškození motoru. Doporučuji opravu svěřit odbornému servisu, který má se systémem BRC zkušenosti.
Přidat záznam