Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <52>  <53>  <54>  <55>  <56> ||  <267>     >>   >5x>  

7.5.2020 20:07:16
Jméno: Milan Předmět: Nejde mi asi LPG do motoru
Dobry den, koupil jsem Renault Scenic v benzínu na LPG. Dnes jsem s ním v pohodě jezdil, ale najednou mi to začalo pískat, jako ze nemám plyn. Tak jsem to vypnul a dojel LPG natankovat. Tam jsem zjistil, že jsem měl v nádrži ještě cca 10 l plynu. Ale ani po dotankování mi tam plyn nejde a stále to píská. Nevím co s tim. Děkuji za radu.
11.5.2020 8:30:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde mi asi LPG do motoru
Dobrý den, pokud LPG řídící jednotka nemá signál o dostatečném tlaku plynu upozorní Vás zvukovým signálem. Na vině může vadná funkce některého elekroventilu, sensoru tlaku nebo závada může být v elektroinstalaci. Pro zjištění závady je třeba použít diagnostický program. Objednejte se na servis u svého plynaře nebo se můžete na servis objednat u nás na tel. 606 659 530.

7.5.2020 10:02:57
Jméno: Miroslav Předmět: přepínání na LPG
Dobrý den , potřebuji poradit . Auto RENEULT FLUENCE LPG TARTARINI.
Na nádrži je odmontovaný měřič plnosti nádrže (jsou tam jen dva dráty jen tak položené) a tak stav LPG ukazuje stále plnou.To že plyn dochází zjistím jen podle počítadla ujetých km. To mě ale nevadí. Poslední dobou mě ale nepřepíná z benzínu na plyn nebo když už přepne , tak se po ujetí několika km zase vypne.Jindy ujedu 400km a vše funguje jak má.Plynař mě vyměnil nejaký ventil a zdálo se to jako vyřešené , jenže druhý den zas to samé . Na plyn se né a né přepnout.Bohužel plynař u nás nemá diagnostiku na TARTARINI a tak nemůže zjistit závadu. Může to souviset nějak s odmontovaným měřákem na nádrži? Nemáte náhodou povědomí kde v okolí Hlinska je servis LPG s touto diagnostikou?
Děkuji za odpověď Urban
7.5.2020 10:38:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: přepínání na LPG
Dobrý den, obraťte se na firmu JKproduct s.r.o. kontakty nalezne na jejich stránkách www.jkproduct.cz .

6.5.2020 0:33:21
Jméno: Martin Předmět: Felicie 1,3 MPI r. 1997
Dobrý den, mám Felicii 1,3 MPI 1997 a můj dotaz je: Když je venku teplo a motor studený, tak po nastartování a následném rozjezdu se jakoby dusí a má snahu "chcípnout" Musím sešlápnout spojku a trošku přidat plyn. Asi po cca 2 min. jízdy je vše ok. V zimě se to neděje. Poraďte mi prosím, čím to může bít. Děkuji
6.5.2020 7:53:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Felicie 1,3 MPI r. 1997
Dobrý den, závada bude s největší pravděpodobností souviset se složením palivové směsi. Na složení směsi se podílí celá řada čidel od lambda sondy přes teplotní čidlo až po elektromagnetický ventil pro odvětrání nádrže. Pro zjištění závady bude nutné provést diagnostiku a případně další doplňková měření.

4.5.2020 23:27:30
Jméno: Petr Š. Předmět: dodatek k předchozímu dotazu
Ve vozidle je řídící jednotka STAG

4.5.2020 23:25:46
Jméno: Petr Š. Předmět: Nejde přepnout s LPG na benzín
Dobrý den. Mám Škoda Octavii II MPI a nedavno nám začal při otevření dveří řidiče pípat přepínač, ale aut šlo nastartovat. Během jízdy 3x píputí po minutě a nejde to s LPG přepnout na benzín. Přepínač nereague.Uato jede nermálně bez problémů. Po zastavení ještě dlouho bliká kontrolka na přepínači. Druhý den to při nastartování nedělá a funguje vše normálně, ale po další přestávce to dělá znovu a startuje to na ply a pípání celou cestu 3x za minutu. Startování je čím dál horší.Na počítači to nemělo žádnou chybu jen to že motor jede v nouzovém režimu LPG/CNG. Děkuji za odpověď.
5.5.2020 8:44:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde přepnout s LPG na benzín
Dobrý den, rozptyl v chování LPG systému a projev poruch je příliš veliký a je s podivem, že při diagnostice servis žádnou chybu nezjistil i když motor jede v nouzovém režimu. Pro odstranění závady bude třeba zkontrolovat zapojení LPG systému, provést diagnostiku benzínové části i LPG systému, případně provést doplňková měření. Pokud budete chtít závadu odstranit, můžete se objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.

4.5.2020 22:50:30
Jméno: Pavel Předmět: 25.3.2020 12:28:02 Jméno: Roman Předmět: Seřízení LPG ortigi
Dobry den, pokud nesezenete orig SW pro serizeni a mate externi modry prepinac, mozna bych dokazal pomoci.

2.5.2020 5:40:02
Jméno: Honza Předmět: Škoda Superb 2 8 brc
Dobrý den, po přestavbě na lpg systém BRS PD dochází při vypnutí zapalování k dlouhému pípnutí a rozsvícení budíku kontrolek ABS a dalších ...zřejmě se nejedná o standartní chovani auta.

Děkuji za odpověď
4.5.2020 8:13:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škoda Superb 2 8 brc
Dobrý den, souhlasím, že se nejedná o standardní chování. Závada nemusí souviset s LPG systémem, proto doporučuji navštívit servis kde provedou diagnostiku jak benzínové části vozidla, tak i plynového systému.

30.4.2020 22:24:52
Jméno: Samuel Předmět: Sandero 0.9 Tce
Zdravím mám čerstvo namontované LPG (BRC) s primazavanim aj privstrekom benzínu.Mal som natankovane cca 40 l a zhasli mi 2 zelené ledky čo ukazujú stav paliva takže mám cca pol nádrže a prejdených 210km a z toho som usúdil že mám veľmi velku spotrebu lpg keďže pri benzíne som mával spotrebu cca 5az 5.5 litra na 100 km.Je možné že sa ta spotreba úpravy keď si auto zvikne na LPG alebo tam môže byť nejaký problém ?
4.5.2020 8:05:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Sandero 0.9 Tce
Dobrý den, LED ukazatel hladiny paliva zřejmě není správně nastaven a skutečnou spotřebu zjistíte dotankováním LPG. Navštivte proto svého plynaře, aby zkontroloval nastavení ukazatele LPG.

29.4.2020 23:11:07
Jméno: Ladislav Předmět: Špatni mneřeni hladiny
Dobrý den Chtěl bych se zeptat Nedávno jsem si nechal předělat Škodu Fabii 1.2 Na LPG při neplnění plné nádrže se mi rozsvítí všechny čtyři kontrolky po ujeti 140.km mi to ukazuje jen jednu čárku
30.4.2020 7:23:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Špatni mneřeni hladiny
Dobrý den, po vyjetí LPG nádrže navštivte plynaře, který LPG montoval, aby provedl nastavení ukazatele hladiny.

29.4.2020 15:43:58
Jméno: B.Švehla Předmět: RE: tlak LPG na vstřkovací liště
Tak bud su to znecistene LPG vstrekovace, alebo zanesena/nefunkcna lambda sonda (hlavne prva) alebo znecisteny MAF senzor (vaha vzduchu). Uz viackrat takyto problem P0171, chuda zmes to uspesne vyriesilo.
30.4.2020 12:23:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: tlak LPG na vstřkovací liště
Dobrý den, pro čitatele tohoto fóra uvádím, že zřejmě odpovídáte na dotaz ze dne 18.10.2017. Jen doplním, že postupovat při opravě postupným vyměňováním dílů není efektivní, a to ani časově ani finančně. Provedení opravy by měla předcházet diagnostika a případně další doplňková měření tak, aby závada byla určena co nejpřesněji.

25.4.2020 20:25:50
Jméno: Jan P Předmět: Typ filtru kapalné fáze
Dobrý den,

Rád bych se zeptal jak poznám jaký filtr mám v systému Lovato když mám namontovaný reduktor RIDUTT. RGJ-3.2L. Našel jsem dva filtry, ale každý jiné délky a průměru.

Děkuji za odpověď
27.4.2020 7:35:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Typ filtru kapalné fáze
Dobrý den, filtr kapalné fáze je vždy třeba volit dle typu reduktoru. Pro RGJ-3.2L má filtr tyto rozměry: průměr 28 mm, délka 31.5 mm. Veškeré díly LOVATO máme skaldem.

24.4.2020 13:47:15
Jméno: Ing. Evžen Vyčichlo Předmět: Opel 1,6T AUT 125kW 2017
Lze přestavět tento motor na LPG, nebo CNG. Motor je ještě v záruce.
Zřejmě má přímé vstřiky. V originálu byly tyto motory s CNG, LPG ne. Nebyly ale s automatem. Ročně ujedu cca 15000 km. Zajímá mě cena a návratnost.
Děkuji.
24.4.2020 15:03:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opel 1,6T AUT 125kW 2017
Dobrý den, domnívám se, že se jedná některý kód motoru D 16 SHL nebo B 16 SHL nebo A 16 XHT používaný v Opel Zafira Turer C. Tento motor má přímé vstřikování paliva a v současné době nemáme od žádného našeho dodavatele vhodnou sadu pro jeho přestavbu na LPG/CNG. V případě že je tomu jinak, prosím pošlete mi kód Vašeho motoru.

23.4.2020 18:46:53
Jméno: Michal Volf Předmět: Držák rezervy po montáži toroidní nádrže LPG, Škoda Fabia..
Dobrý den,
jaká je cenová kalkukace držáku rezervy a jeho montáže do vozidla (případně i doba od objednání).

Děkuji Michal Volf
Dvůr Králové nad Labem
24.4.2020 7:27:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Držák rezervy po montáži toroidní nádrže LPG, Škoda Fabia..
Dobrý den, cenu držáku Vám sdělíme na tel. 606 728 358. Držáky máme skladem a můžeme Vám je zaslat na dobírku.

22.4.2020 3:17:22
Jméno: Vaclav Předmět: Druhá nádrž na LPG
Dobrý den, vlastním Mercedes Ml W163 rv 2001 (pofacelift) s motorem 5l. Vůz má log nádrž místo rezervy, bohužel její kapacita je nedostatečná (cca43l při tankování.) Sehnal jsem nádrž větší (90l) ovšem do zavazadlového prostoru. Je možné mít namontovany obě? Jaká je cena takové přestavby?
22.4.2020 7:41:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Druhá nádrž na LPG
Dobrý den, obecně lze dvě nádrže namontovat při dodržení daných pravidel. Bylo by dobré, abyste se u nás s vozem zastavil, my bychom si prohlédli zástavbu LPG ve Vašem voze a navrhli řešení pro montáž druhé nádrže včetně ceny. Termín prohlídky si můžete dohodnout na tel. 606 659 530.

20.4.2020 8:39:01
Jméno: Jitka Madayová Předmět: Montáž LPG na Hyundai Tucson 1,6 T-GDI
Dobrý den, kupuji si Hyundai Tucson 1,6 T-GDI, rok výroby 2017, nájezd 56tis.km. Bude možné u tohoto vozu montáž LPG? Všechna moje předchozí vozidla jsem nechala přestavět na LPG a byla jsem vždy spokojena, ráda bych i toto vozidlo přestavěla. Děkuji za odpověď
20.4.2020 9:50:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Montáž LPG na Hyundai Tucson 1,6 T-GDI
Dobrý den, pokud Vaše vozidlo bude mít motor G4FJ, 137 kW, benzínovou řídící jednotku Kefico Med 17.9.8. a nebude vybaveno filtrem pevných částic, pak přestavba bude možná. Jedná se o motor s přímým vstřikování paliva a bude i při jízdě na LPG spotřebováváno technologicky nutné minimální množství benzínu.

<5x<   <<     <1> || <52>  <53>  <54>  <55>  <56> ||  <267>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací