Diskuzní fórum LPG/CNG
2.11.2025 18:30:12
Jméno:
Ales Pokorny Předmět:
Superb IV - plugin hybridDobrý den, zvládnete montáž do plugin hybridu Skoda Superb IV, kód motoru DGEB ? Děkuji
31.10.2025 9:16:00
Jméno:
Marek Pekař Předmět:
Změna pohonu CNG na LPGDobrý den, zeptám se na následující. U vozu Opel Combo CNG bude končit platnost nádrží CNG. Z ekonomického hlediska uvažuji o změně na LPG. A teď dotaz. Existuje nějaký typ LPG vstřiků, které je možné osadit na místo po CNG originálních vstřicích? Aby se nemuselo měnit sání? Zbytek systému by se vyměnil na LPG. Děkuji moc.
31.10.2025 10:51:56
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Změna pohonu CNG na LPGDobrý den, možnost přestavby CNG vozidel se vždy posuzuje individuálně. Navštivte proto některého plynaře, který prvěří, zda přestavba na pohon LPG možná je a to i z hlediska legislativního.
26.10.2025 9:02:18
Jméno:
Jakub Rusiňák Předmět:
Problém s indikací stavu nádržeNechal jsem na svém Subaru Impreza Gf8 (1997) vyměnit nádrž LPG a zprovoznění předchozího systému, který ve vozidle byl (AG SGI). Do současné doby jsem neměl čas vozidlo otestovat až dnes. Zajel jsem natankovat asi 30l LPG a vyrazil vozidlo projet. Bohužel vozidlo jelo stále na benzín, nejdříve ani nesvítil ukazatel LPG nádrže, po 10 minutách se konečné rozsvítil, ale ukazoval poslední červené políčko a blikala červená kontrolka vpravo, která zřejmě signalizuje prázdnou nádrž, což nechápu. Chladicí kapalina motoru byla zahřátá a ukazovala 90stupňů. Motor běžel v klidu. Nová nádrž je značky Tomasetto o objemu 48l. Plynař, který mě měnil nádrž má dobré recenze a říkal, že ta zástavba, která je ve vozidle již namontována, je poměrně kvalitně udělaná. Poradíte někdo? Díky
29.10.2025 8:57:07
Jméno:
RE: Problém s indikací stavu nádržeDobrý den, závadu reklamujte u plynaře, který LPG nádrž měnil.
22.10.2025 10:46:48
Jméno:
Sid Předmět:
Přístřik benzínuDobrý den,chtěl bych si zakoupit auto Mitsubishi ASX 2,L.Pokud bude na LPG kolik % činí přístřik benzinu a při jaké rychlosti.Děkuji.
22.10.2025 11:04:56
Jméno:
RE: Přístřik benzínuDobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
20.10.2025 8:42:35
Jméno:
Michal Předmět:
Ťažké teplé štarty a vratka do nádržeDobrý deň. Mám problém naštartovať teplý motor či po jazde na LPG aj po benzíne. Štart je vždy na benzín. Po dlhom skúmaní som zistil že v benzínovej palivovej lište ostáva vyšší tlak (až 6,5 bar, pričom prevádzkový je 5 bar) a kým neklesne prirodzene ochladením, tak zle štartuje (dlho, na viac krát alebo vôbec). Akoby sa vstrekovače neotvárali. Niekedy si pomôžem odstreknutím benzínu ventilčekom na lište, vtedy tlak klesne a už normálne naštartuje. Inak studený štart úplne v pohode aj jazda na benzín aj LPG plynulo, hladko, bez trhania. Môže tie vstrekovače nejak blokovať RJ LPG? A čo keby som dal dorobiť vratku do nádrže? Existuje nejaký ventil, ktorý by proste ten vyšší tlak prepustil späť do nádrže? Ďakujem za rady.
20.10.2025 15:12:45
Jméno:
RE: Ťažké teplé štarty a vratka do nádržeDobrý den, u některých vozidel je třeba při instalaci LPG použít i emulátor tlaku paliva. Obraťte se proto na servis, kde LPG instalovali, aby zkontrolovali, zda se nejedná o tento případ.
18.10.2025 10:10:27
Jméno:
Lubomír Bogdan Předmět:
Vypnutí palivového čerpadla Dobrý den. Po přepnutí na LPG palivové čerpadlo stále běží a benzín vrací do nádrže. Údajně mu to dlouhodobě škodí. Prý lze jednoduše do systému Stag přidat nějaké relé, které po přepnutí do LPG čerpadlo vypne. Je to pravda?
20.10.2025 7:23:54
Jméno:
RE: Vypnutí palivového čerpadla Dobrý den, u žádného LPG systému se benzínové čerpadlo neodpojuje. Pro ochranu benzínového čerpadla je třeba udržovat v benzínové nádrži přiměřené množství benzínu, aby docházelo k jeho chlazení.
16.10.2025 19:11:29
Jméno:
Jan Janys Předmět:
Výmena vstrikovaci listyDobrý den, mám špatné vstřikovače tartarini, můžu použít valteky? Děkuji
17.10.2025 8:03:53
Jméno:
RE: Výmena vstrikovaci listyDobrý den, výrobci LPG zařízení uvádějí v každém LPG diagnostickém programu, jaké vstřikovače lze s daným systémem kombinovat. Výměnu vstřikovačů doporučuji svěřit odbornému servisu, který po výměně zkontroluje případně upraví plynovou mapu.
13.10.2025 22:46:26
Jméno:
Novak Předmět:
Zapach plynu v kabineMne tiez je citit plyn v kabine. Ale iba ked pustim plynovy pedal, tak je v kabine citit plyn, som zistil, ze ak pomalucky pustam plynovy pedal, takto je citit menej. Ale ked zrychlujem a hned pustim plyn, tak musim hned otvorit okna. Pri stalej jazde alebo na volnobeh nieje citit nic. Iba pri pusteni plynoveho pedalu
14.10.2025 7:18:24
Jméno:
RE: Zapach plynu v kabineDobrý den, pokud je cítit plyn jedná se o vážnou závadu. V takovém případě z důvodu bezpečnosti vypněte plynový pohon, uzavřete hlavní uzávěr na multiventilu a bezodkladně navštivte plynaře, který zjistí kde plyn uniká a závadu opraví.
3.10.2025 21:20:54
Jméno:
pavlo Předmět:
lpg chvílema nejdeAhoj,auto chvílema na lpg nejede,pak chvíli jede,nebo jede jen když se šlápne jen malinko na plyn a pak už nic.Pak nastartuji a zase jede chvíli.Filtr jsem měnil,reduktor nové membrány.Může to dělat i multifunkční ventil v nádrži?
6.10.2025 8:46:05
Jméno:
RE: lpg chvílema nejdeAhoj, závadu může způsobovat více faktorů a vyjmenovávat je nemá smysl. K vyhledání závady bude třeba použít diagnostiku případně další doplňková měření. Navštivte proto svého plynaře, který závadu zjistí a odstraní.
14.9.2025 23:11:05
Jméno:
Stanislav Předmět:
platnost LPG nádrže Dobrý den, v prosinci 2025 musím na STK. 10-ti letá platnost nádrže mi končí 1/2026. Projdu technickou kontrolou nebo musím nádrž vyměnit za novou před STK? Děkuji za informaci
17.9.2025 9:56:08
Jméno:
RE: platnost LPG nádrže Dobrý den, pokud je nádrž při provedení STK platná, pak STK je možné absolvovat.
5.9.2025 16:41:51
Jméno:
J. Hampl Předmět:
octavia 1.6 MPi motor CHGADobrý den , u mé oktavky r.v 2009 originalní zástavba LPG ve škodě se objevil problem. Za jízdy na lpg se začalo ozývat pípání a přepnula se na benzín. Takto už se chová po každém startu , tedy na lpg již není možné jezdit.
Zkoušel jsem repasy reduktoru (nové membrány). Ve vozidle je systém Landi Renzo MED s reduktorem IG1. Jak jsem zmínil již v úvodu , jedná se o tovární zástavbu a tedy plynová jednotka je uzamčená a plynař u kterého jsem byl s ní nedokáže komunikovat.
Máte prosím zkušenosti s temito uzamčenými jednotkami od landi renzo - škoda?
Děkuji Hampl
17.9.2025 9:54:29
Jméno:
RE: octavia 1.6 MPi motor CHGADobrý den, oibjednejte se u nás na servis na tel. 602 518 625.
5.9.2025 6:41:02
Jméno:
Michaela Vaščíková Předmět:
Cukání LPGDobrý den, přesně jak píše pán. Auto cuká, ale měla jsem ho ve třech opravnách. Naposledy jsem si ho přivezla včera a domů 50km jsem se docukala. Před domem už svítila kontrolka motoru. Opravili mi přepínání na plyn, které nefungovalo a dle jejích slov i cukání. Nevěřím už, že to někdo opraví. Vyčistili reduktor a přesto, že jsem říkala, že svíčky jsou nové, vyměnili svíčky (už po třetí!). Jsem z toho nešťastná a do Strakonic to mám daleko. Nemáte pobočku na Vysočině? Díky
17.9.2025 9:41:49
Jméno:
RE: Cukání LPGDobrý den, partnerský servis můžete nalézt na našich stránkách zde: https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/.
21.8.2025 17:38:03
Jméno:
Miro Předmět:
Toyota 1.8 2zr fae LPGSkúsenosti s LPG konverziou na Toyota 2ZR-FAE 1.8 (Valvematic) – údržba a najčastejšie problémy?
Ahojte, chcem sa opýtať na skúsenosti s prechodom na LPG pri motoroch 2ZR-FAE (1.8 Valvematic, Dual VVT-i). Plánujem úpravu a zaujímalo by ma:
1. Čo ste museli nakonfigurovať kvôli Valvematic systému (napr. riadenie sania, timing, tlak)?
2. Mali ste nejaké problémy s čistotou sania, karbonom, alebo poklesom výkonu?
3. Ako často kontrolujete olej alebo Valvematic po montáži LPG?
4. Zaznamenal niekto vyššiu spotrebu oleja alebo problémy s chladením po LPG?
5. Má niekto overené nastavenia zmesi alebo odporúčania na typy injektorov/reduktor?
Ďakujem za tipy a skúsenosti!
22.8.2025 7:16:47
Jméno:
RE: Toyota 1.8 2zr fae LPGDobrý den, tyto motory jsou vhodné pro přestavbu na pohon LPG, vždy však doporučujeme použít některý způsob ochrany ventilů. Přestavbu a nastavení LPG systému doporučuji svěřit odbornému servisu.
17.8.2025 15:00:16
Jméno:
Jan Předmět:
Fabia I CombiDobrý den, chtěl bych se zeptat na kolik by přibližně vyšla přestavba Fabia I Combi 1.2 47kW a jaký je maximální objem válcové a toroidní nádrže, které lze do vozidla namontovat. Zůstává v případě montáže válcové nádrže přístupný prostor pro rezervu? Děkuji za odpověď.
18.8.2025 10:25:52
Jméno:
RE: Fabia I CombiDobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
17.8.2025 13:12:31
Jméno:
Magda Předmět:
Dotaz Dobrý den, máme ten samý problém, chrastí už od začátku taktování LPG. Prvni bez problémů tankování a teď mesíc chrastění. Děkuji za odpověď Klímková
18.8.2025 10:05:19
Jméno:
RE: Dotaz Dobrý den, v některých případech dochází k tomu, že na konci tankování nedojde k ukončení tankování a vlivem rozkmitání plováku dochází k jevu, který nazýváte chrastění. Pokud se „chrastění“ ozve je třeba tankování ukončit.
Přidat záznam