9.11.2011 13:37:01
Jméno:
Jiří Vejškrab Předmět:
Přepínání na benzín nad 5500ot/minDobrý den, mám Ford Mondeo 2,0 107kW se sekvenčním vstřikováním BRC. Montáž provedla firma, která není ve vašem seznamu, ale zařízení BRC je dodané vaší firmou. Provoz na LPG je v normálním provozu bezproblémový, ale při náhlé potřebě plného výkonu (nad 5500ot./min) se přepíná na benzín. Dnes jsem byl na prohlídce po 10tis.km a technik upravil tlak reduktoru. Dále říkal, že kdyby to nepomohlo tak bude muset přehrát software řídící jednotky LPG, který zajistí přistříknutí benzínu bez přepnutí. Je to normální nebo se systém dá nastavit tak, aby k přepínání nedocházelo? Není také možné, že je instalován systém, který je určen pro méně výkonné motory? Jaký je Váš názor, mám si nechat přehrát software nebo mám raději zajet k vašemu partnerovi a nechat si LPG seřídit u něj (asi to nebude zadarmo ale to neřeším). Potřebuji, aby se mi při každém rychlejším předjetí nepřepínal provoz na benzín. Děkuji za odpověď
10.11.2011 7:06:40
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Přepínání na benzín nad 5500ot/min
Dobrý den.Vámi popisovaný jev může mít více příčin: Špatný výběr vstřikovačů, nesprávně provedená autokalibrace, neupravené parametry v zátěži na silnici, špatně nastavená hodnota delta P atd. Navšívte našeho autorizovaného partnera na zařízení BRC. Upozornění: Ne všichni naši partneři montují zařízení BRC. Je nutno se nejdříve informovat u nich. S pozdravem Ing.Pataky - technik