Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - vhodný STAG

13.1.2012 9:23:34
Jméno: Michal Borovec Předmět: vhodný STAG
Dobrý den, vlastním Citroen C5-II, 2.0i 16v, r.v.2005, označení motoru RERJFB(C)?, a V dubnu loňského roku jsem si nechal instalovat LPG systém STAG. Původně jsem chtěl Stag 300+ a to zdůvodu, že motor tohoto auta má proměnné časování otvíraní ventilů, závislé na pokynech řídící jednotky. Ovšem "nějakým" nedopatřením mě byl instalován Stag 4, který začal druhý den po montáži dělat problémy. Po cca. 4 měsících se přišlo u jiného LPG servisu na to, že to není 300+, ale 4 . Po urgencích na reklamaci mě majitel ubezpečil, že stačí přehrát software z Stag 4 na Stag 4+, který má být totožný se Stag 300+, jen je menší řídící jednotka. A tak se i stalo. Můje dotaz: 1) Je Stag 4+ schopen bezpróblemové "komunikace" s motorem, potažmo řídící jednotkou mého vozu? Není v tomoto případě pro tento typ motoru výhodnější Stag 300+, nebo Premium? Při řazení např. ze stupně 2 - 3 a delším sešlápnutí spojky mě padají otáčky motoru tak rychle, že při mínusových teplotách a delším stání, dochází i k "chcípnutí" motoru za jízdy, při vyšších teplotách padnou otáčky pod 600 ot/min a vzápětí se vyšvyhnou na svůj normál. Začalo to dělat po seřízení Stag řídící jednotky, kvůli bohatosti směsy. 2) Může to být důsledek chybného seřízení? Může být přímá souvyslost s LPG? To stejné dělá motor vozu mého kolegy z práce, také po seřizování řídící jednotky LPG u stejného servisu(má Stag). Ovšem u Ford Mondeo r.v.2000. Ovšem jemu dochází k shasnutí motoru pravidelně. Děkuji za odpověď a v případě nutnosti jsem ochoten přijet do vašeho servisu. Borovec Michal
13.1.2012 10:39:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: vhodný STAG

Dobrý den pane Borovec. Stag 300 Plus oproti Stag 4 Plus je určen pro víceválcová vozidla (víc než 4 válce). Označení Plus u obou řídících jednotek umožňuje obohacení-ochuzení směsi v celém rozsahu otáček. Z toho vyplývá, že montážní firmou byla zvolena správná řídící jednotka Stag 4 Plus. ISA2 je autonomní systém adaptace na základě podtlaku a Premium na základě odezvy od korekcí řídící jednotky benzínu. Protože máte montáž ještě v záruce, musíte si nechat bezplatnou výměnu komponentů pro odstranění závad na montážní firmě. Sdělte mi montážní firmu na technik@autogascentrum.cz .U nás se můžete objednat, ale za diagnostiku a opravu zaplatíte v naší hodinové mzdě. Bez diagnostiky nelze dělat žádné závěry.S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací