31.8.2012 23:31:28
Jméno:
Ivo Pulec Předmět:
Při studeném startu se dusí motorDobrý den, mám dotaz ohledně auta Hyundai Accent 1.4 - rok 2008, mám na něm systém STAG 4 Plus, výrobce AC AutoGaz. Auto mám přestavěné na plyn u firmy LPG servis, na Jeneweinově 2 v Brně. S autem jsem najel prvních 10tisíc km bez problémů, problém se vyskytl po revizi, kdy mi na autě zvýšili bohatost směsi plynu, protože se mi rozsvěcovala kontrolka check motor (chudá směs). Ihned po revizi začal problém se studeným startem, a to takový, že po nastartování studený motor chytne, asi 5 sekund běží bez potíží, potom se začne asi 30 vteřin dusit (nakonec nechcípne) v průběhu dušení tak cca 2x vyletí samovolně otáčky nad 2,5 tisíce, poté se uklidní volnoběh a vše funguje zcela normálně, jak na benzín, tak na plyn. Se zahřátým motorem už žádný problém není, startuje dobře. Abych vyloučil problém v benzínu, tak jsem dal auto do servisu Hyundai, kde po diagnostice konstatovali, že je auto v naprostém pořádku. Potom jsem zajel do firmy, kde dělali přestavbu a tam naznali, že se po zhasnutí motoru dostane do sání zbytek plynu, který se následně při studeném startu smíchá s benzínem, a proto nedrží volnoběh po startu. Vyřešeno zásahem do elektroinstalace, bohužel to vydrželo asi týden, a potom se problém vrátil. Při druhé návštěvě technik vymazal mapu a celé auto znovu seřídili, cca 2 hodiny práce. Bohužel toto nezabralo vůbec a problém přetrvává, následně mi bylo řečeno, že neví, co s tím dělat dál. Zajímalo by mě, jestli nemáte nějakou zkušenost s tímto problémem? Jinak mám dilema dát auto do nějakého jiného servisu, jaký byste mi případně doporučili? (uvažuji o Fedor Auto v Prostějově). Bydlím v Boskovicích (okres Blansko) děkuji za odpověď Pulec
1.9.2012 8:43:42
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Při studeném startu se dusí motor
Dobrý den. Váš, byť obsáhlý popis závady nestačí k přesné identifikaci možných příčin. Tu lze určit pouze diagnostikou. Pokud se montážní firma „vzdala“ tak navštivte našeho autorizovaného partnera v Prostějově, firmu FEDOR Auto s.r.o. Průmyslová 4533/18 web: www.fedorauto.cz e-mail: fedorauto@fedorauto.cz telefony: 582 330 596, 608 744 487 . Ing.Pataky - technik