Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - Problém Stag 4+

14.2.2013 21:48:14
Jméno: Martin Předmět: Problém Stag 4+
Dobrý večer, řeším asi týden problém s volnoběžnými otáčkami a s cukáním na LPG. Systém mám Stag 4 Plus,zabudován ve Felicii 1,3 Mpi. Sestava má najeto cca 9tkm,automobil necelých 48tkm. Při volnoběhu se zdá,jako kdyby jeden válec vždy jeden zážeh vynechal.Chod je pravidelně nepravidelný. Motor se třepe a to do cca 1500ot/min,pak to vymizí.Při udržování rychlosti,nejčastěji 50tky,auto cuká. Dle Vagu se vypisujou chyby,konkrétně lambdy a to vstup otevřen-sporadicky,signál mimo toleranci-překročena horní mez-sporadicky. Ale pouze na LPG,na benzín vše šlape,chyby se nikdy nevypisujou .Zbytek hodnot se zdají být v toleranci. Byl jsem s tím u Vašeho smluvního partnera,tam mi bylo vše zkontrolováno,odpory vstřiků se neliší,tlak je správný. Dle něj,v LPG problém není. Bylo mi řečeno ať zkontroluju zapal.soustavu. Vyměněny svíčky,očištěn Hallův snímač,také snímač tlaku vzduchu. Z jiné Felicie,kde je také namontován LPG jsem prohodil zapalovací lištu,vše bez úspěchu.Dnes vyčištěná klapka,adaptace smazány,klapka nastavena,také bez úspěchu. Podobná chyba už se mi párkrát stala při příchodu chladnějšího počasí(najeto do 5tkm),projevovala se asi tak,že po ujetí cca 2-3 km,kdy motor ještě nebyl plně zahřát,začaly volnoběžné otáčky skákat od cca 550-1000.Taktéž se pokaždé po této akci zapsaly obě udávané chyby lambdy do ŘJ. Toto se mě ale nikdy nestalo u zahřátého motoru,který jel cca. 10km vkuse bez zastavení. Ještě dodám,že vstřikovače jsou Valtek,tuším 30 a už po 5tkm klepou jak šicí stroj.Ale to mi bylo řečeno,že není na závadu. Plyn zásadně beru u dvou čerpacích stanic,kde vím,že je v rozumné kvalitě. Budu vděčný za každou radu,popřípadě na co se mám dále zaměřit. Díky a s pozdravem Martin J.
15.2.2013 8:43:37
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Problém Stag 4+
Dobrý den. Nemám pro vás žádnou univerzální radu na odstranění závad.Doporučuji objednat se u nás, nebo u našeho autorizovaného partnera ve Vašem regionu.Bez diagnostiky nedokážeme přesně identifikovat vámi popsané chyby. S pozdravem Ing.Pataky - technik

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací