Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG - svíčky na LPG

19.8.2013 13:38:05
Jméno: Lubomír Bogdan Předmět: svíčky na LPG
Moc děkuji za odpověď. Rozumím tomu správně,že pokud dám rovnou speciální svíčky na LPG,tak "neriskuji" nic a pokud dám svíčky předepsané výrobcem motoru,tak se může stát,že to nebude ono? Selským rozumem mi vychází,že speciální svíčkou nic nepokazím.....
19.8.2013 14:01:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: svíčky na LPG

Nemáme erudovaně podložené výsledky porovnání účinnosti jednotlivých svíček pro ten který motor. "Speciální" svíčky pro LPG obecně, mají pouze menší odtrh a vyšší tepelnou snášenlivost. Spalování LPG má své specifické problémy. Jedním je obtížnější zapalitelnost v důsledku nehomogenní směsi plynů ve spalovacím prostoru. Důsledkem je zvýšený požadavek na napětí zapalovací soustavy a obtížnější startovatelnost při nízkých teplotách.Ing.Pataky - technik

19.8.2013 14:20:50
Jméno: David Předmět: RE: svíčky na LPG
Dovolte, abych připojil mou zkušenost se svíčkami. Mám 2 auta na LPG, Felicii a Focus. U Fordu obecně prý není vhodné dávat originální svíčky Motorcraft. Platí to prý od doby, kdy se začaly vyrábět v Číně a kvalita šla výrazně dolů. Údajně hrozí, že se upálí jiskřiště a pálí na píst v horní úvrati, kde to udělá nakonec díru. Osobně jsem jezdíl na Motorcrafty min. 20 tis. km a bez problémů. Jestli už to ale byly ty čínské, to nevím. V jednom LPG servisu mi tedy doporučili nějaké Brisky speciálně na LPG. Nedalo se s tím ale prakticky jet, velmi nerovnoměrných chod, takže mi tam nakonec dali BOSCH plat- Ir. které ovšem stály 310,- /ks. Ty jsou zdá se dobré, ale při startování studeného motoru, startér delší dobu točí než to bylo dříve s Motorcrafty. U Felicie mi byly doporučovány stejným servisem Brisk SILVER, také speciálně pro LPG, ale vydržely pouze 3 tis.km. Následně jsem zkoušel nějaké Bosch na LPG, ty vydržely 10 tis. a před týdnem jsem namontoval ubyč. BRISK SUPER DR15YC a zdá se mi subjektivně, že auto jede lépe a má lepší chod motoru.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací