4.12.2016 11:39:51
Jméno:
dušan Předmět:
lpg problém v zimeZdravim.Poprosim by som Vás o radu. Mám citroen c4 1.6 16v 81kw, v aute je namontovaný systém LPG Solaris obd, reduktor Tomasetto at09,vstreky Valtec T30.Problém je v tom,že akonáhle klesne teplota pod nulu, akonáhle mi auto prepne na lpg (prepínacia teplota 40 stupňov) auto ide na 2-3 valce. Pokila sa zohreje trochu viac po opätovnom zhasnuti motora a naštartovaní už prepne do lpg a funguje normálne.V plusových teplotách mi to nerobí.Minulý rok mi to cez zimu robilo tiež. V servise mi vymenili komplet memmbrány a skontrolovali vstreky.Po tejto výmene systém lpg fungoval aj v mrazoch.Od výmeny som najazdil cca 15tis km a ako primrzne mám rovnaký problém.Mám svoju lpg diagnostiku a neukazuje mi žiadnu závadu.Môžete mi prosím poradiť, kde hľadať problém?Opakujem,že pokial je auto zohriate,funguje LPG správne.Namám prvé auto na lpg, ale s týmto som sa ešte netretol. Ďakujem
5.12.2016 7:49:57
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: lpg problém v zimeDobrý den, závada může být způsobena jak chybou v elektroinstalaci, tak chybou některého komponentu. Samozřejmě že může být závada i na vstřikovačích, ale pro zjištění závady je nutné provést diagnostiku v momentě přepnutí po studeném startu.