20.1.2017 1:50:15
Jméno:
Václav Žatecký Předmět:
Rychlá spotřeba plynu ,tlak, nastaveníDobrý den , chtěl bych se zeptat, zda je normální,že mi v autě podezřele brzy dochází plyn. Například po natankování 7 L LPG mi plyn dojde už po 35 km jízdy. Pro zajímavost jsem zkusil natankovat jen 2L LPG do prázdné nádrže a po ujetí cca 100 metrů už mi auto opět hlásilo, že v nádrži žádný plyn není.Může to být způsobeno nízkýmí teplotami? Má při nízkých teplotách plyn v nádrži nedostatečný tlak nebo to může způsobovat špatné nastavením plynového systému ? Autem jezdím od prosince takže situaci v létě nemůži posoudit. V autě mám nainstalovaný LPG systém Prins a toroidní nádrž.
20.1.2017 7:34:45
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Rychlá spotřeba plynu ,tlak, nastaveníDobrý den, neuvádíte jaké vozidlo máte a jaký systém Prins je v něm namontovaný. Pokud se podíváme na fyzikální vlastnosti plynu je to směs plynů kde nejvíce jsou zastoupeny dva plyny propan a butan. Propan se odpařuje při teplotách nad -45 oC a butan se odpařuje při teplotách nad -0,5 oC. Zimní směs obsahuje proto obsahuje 60% propanu a 40% butanu a v průměru se tato směs odpařuje okolo -13 oC. Příčinou malého dojezdu může být tedy nedostatečný tlak při tak nízkých teplotách, jaké jsou v posledních dnech.