Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Zvláštní starty na benzín

19.12.2017 9:53:42
Jméno: Tomáš Předmět: Zvláštní starty na benzín
Dobrý den..Mám Octavii 1.8 T LPG elpigaz a jakmile mám v autě obyč. natural 95 tak špatně startuje ..Jakmile ale jezdím jen na benzín tak není problém..Začal jsem tankovat Vervu 100 a problémy se starty zmizely i při provozu na LPG..Jinak LPG provoz bez sebemenšího problému a spotřeba je kolem 9.5L..Má cenu to dávat na seřízení?Bojím se aby mi to nerozvrtali ještě více.
19.12.2017 10:42:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zvláštní starty na benzín
Dobrý den, příčinou špatných studených startů je ponejvíce špatné složení LPG směsi. I při jízdě na LPG dostává benzínová řídící jednotka signály od lambda sond a provádí dle toho příslušné korekce. Pokud vypnete motor z režimu LPG, startuje motor s těmito korekcemi a směs pro start pak není optimální což způsobuje potíže při startování, kolísání otáček po startu….. Pokud byste posledních pár kilometrů dojížděl na benzín určitě by studené starty byly bez problémů. Natankováním víceoktanového benzínu (oktanové číslo Vervy 100 se blíží oktanovému číslu LPG) se změnilo i složení směsi při startu a problém se do jisté míry odstranil. Nicméně bych doporučoval zkontrolovat plynovou mapu ve všech režimech a případně provést její úpravu.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací