23.3.2019 6:13:17
Jméno:
Tomáš Předmět:
Dlouhé studené startyDobrý den. Předem říkám že samozřejmě vím o tom že ŘJ vozu sleduje směs při jízdě na LPG ale k problému.Od podzimu mě z ničeho nic trápí dlouhé ranní startování.. Cca 5 sekund motor točí na prázdno a pak chytne.. Jakmile chytne tak drží krásně 1500 ot. bez cukání,škubání apod. Při jízdě pouze na benzín je vše ok. Chytá okamžitě. Poladil jsem malinko LPG mapu. Směs byla dle lambda korekcí trochu chudá tak jsem jí obohatil a teď jsou všechny hodnoty regulace v toleranci ale i přesto nenastala ani trochu žádná změna.Podotýkám že do profesionálního servisu rozhodně nepojedu jelikož loňský problém kdy se mi rozsvěcoval check engine na volnoběhu 2 servisy nespravily. 1000Kč pryč a změna žádná proto jsem zakoupil diagnostický kabel a od té doby se mi kontrolka nerozsvítila a na STK emise absolutně bez problému.Nějaké nápady prosím? Je tu možnost že např. svíčky se plynem malinko zašpiní a při startu to trvá než chytne? Už mě nic nenapadá. Díky moc.
25.3.2019 7:48:21
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Dlouhé studené startyDobrý den, neuvádíte, o jaký LPG systém se jedná. Jednou z možných příčin špatného startování může být vadný vstřikovač, který v uzavřeném stavu netěsní a vlivem netěsnosti LPG nahromaděné v plynové větvi za hlavním uzavíracím ventilem obohatí směs při startu, dále může být závada v reduktoru atd.