19.4.2019 17:34:13
Jméno:
Ota Předmět:
Systém sekundarního vzduchuDobrý den.Chtěl bych se zeptat.Mám takový problém.Vlastním VW Bora 2.0 85KW se systémem Tartarini.Při studeném startu se čerpadlo sekundarního vzduchu sepne na pár sekund a pak se vypne což je v pořádku.Motor se zahřeje,ujedu cca 10km a začne strašlivě hučet a když plyn vypnu přepínačem,tak to na benzín nedělá.Na emisní diagnostice to napsalo Systém sekundárního vzduchu (příliš malý průchod) Při plynulém rozjížděním se občas stane že musím dát více plynu, aby motor nechcip a někdy když potřebuji to rozjed,tak to má snahu střelit do výfuku.Když jsem to auto koupil,měl jsem to napíchlý na diagnostice lpg a v předvolené tabulce byla navolená 1.6 a KW to už nevím a což jsem nevěděl.To znamená že celý lpg systém byl ve slapším motoru.Napadlo mě,jestli tam není malý průchod trysek,nebo přicpaná nějaká hadice k čerpadlu sekundárního vzduchu.Co si o tom myslíte a předem děkuji za odpověď.
23.4.2019 7:06:08
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Systém sekundarního vzduchuDobrý den, po montáži LPG zařízení je vždy potřeba provést základní nastavení, tj. nastaví se parametry vozidla jako je počet válců, objem a výkon motoru. Pokud předtím LPG zařízení bylo v jiném vozidle je vždy třeba zkontrolovat jak základní nastavení viz výše, tak i plynovou mapu a případně provést příslušná nastavení. Střílení do výfuku ukazuje na chudou směs. Navštivte proto plynaře, který Váš sytém servisuje, aby provedl kontrolu LPG systému a jeho správné nastavení, případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.