Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí




Diskuzní fórum LPG/CNG - Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)


15.10.2019 14:55:59
Jméno: Standa Předmět: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den,

tak jsem nechal auto u plynaře, aby problém s nefunkčním přepínání diagnostikovali. Po telefonu mi sdělil, že diagnostika hlásí problém na elektroventilu. Řešením je údajně jeho výměna, ale do toho se mi zatím nechce, jelikož před provedenou výměnou filtru kapalné fáze nebyl s přepínáním žádný problém.

Mohl bych Vás poprosit o informaci, co konkrétně myslíte "zaneseným jadérkem v elektroventilu"? Případně co jiného by se mohlo zanést, atd. při pouhé výměně filtru? Má smysl kontrolovat např. také reduktor, když se s ním při výměně filtru nijak nemanipulovalo?

Díky!
16.10.2019 8:55:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nefunkční přepínání z benzínu na LPG (Landi Renzo Omega)
Dobrý den, takto na dálku neumím posoudit, zda je nutná výměna celého elektro-ventilu to musí posoudit plynař, který opravu provádí. Pravdou je, že v LPG se mohou vyskytovat nečistoty, které putují z nádrže potrubím do přední čísti vozidla k elektro-ventilu a dále. Proto jsou v LPG systému instalovány filtry jednak kapalné a jednak plynné fáze. Jadérko uvnitř elektro-ventilu je ovládané cívkou, která pod napětím generuje magnetickou sílu, která umožňuje pohyb jádra uvnitř ventilu a tím jeho otevírání a uzavírání. Reduktor, pokud dává požadovaný tlak, nemá smysl kontrolovat.


Přidat záznam


Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz
    


Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací