10.1.2021 22:15:44
Jméno:
Josef Předmět:
Lpg kolísání volnoběhu a pod 3000 otáček chod na tři válce Dobrý den, pořídil jsem si Mazdu CX 7 2,3 Disi s lpg landi ranzo. O auto bylo dobře staráno ale o lpg system ne. Před dvěma měsíci začalo auto cukat a samo se přepínat na benzín. Výměna sviček a beze změny. Vyčištění vstřiků, nové filtry plynné a kapalné fáze, nové membrány v reduktoru. Všechno bylo úplně zanešené. Takže problém na cca 200 km vyřešen. Auto začalo na volnoběh chcípat a začaly kolísat otáčky volnoběhu. Do 3000 otáček chod na tři válce. Ze zoufalství jsem vyčistil všechny hadice a dal nové objímky, nikde žádná netěsnost. Dal jsem zpět i původní svíčky a žádná změna. Od reduktoru po vstřiky je vše čisté a vyměněné. Na benzín jede všechno bez problémů. Už mě nic nenapadá, jedině nějaký problém s ventilem na nádrži, protože diodový ukazatel plynu i po natankování plynu do plna ukazuje čtvrtku nebo úplně prázdnou nádrž. Děkuji za odpověď, Josef
11.1.2021 7:42:38
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Lpg kolísání volnoběhu a pod 3000 otáček chod na tři válce Dobrý den, pro opravu bude nutné použít diagnostický program, zkontrolovat správnou funkčnost LPG systému včetně nastavení měření množství LPG v nádrži a dle výsledku diagnostiky provést opravu. Zřejmě bude nutné vyměnit plynové vstřikovače a následně provést kontrolu případně korekci nastavení plynové mapy.