Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Diskuzní fórum LPG/CNG - Nepravidelný chod motoru

5.8.2021 10:48:38
Jméno: Honza Předmět: Nepravidelný chod motoru
Dobrý den. V mém Opel Corsa D, r.v.2014 mám namontovaný systém AutoGas GC01, a to 5let. Již nějakou dobu motor po prvním nastartování ráno několikrát škytne/prskne; a občas se mi při druhé jízdě (např. cestou z obchodu) LPG záhy po zapnutí zase samo vypne. Závažnější problém se ale objevil nedávno jako nejprve výrazné vibrace motoru při jízdě nad cca 100km/h, poté při jízdě v mírně kopcovitém terénu začalo auto znatelně ztrácet výkon a pak se rozsvítila kontrolka závady motoru (Porucha v systému řízení emisí) a kontrolka systému elektronické stabilizace vozidla ESP (kontrolky pak přestaly svítit poté, co jsem zastavil a vypnul na chvíli motor). Od té doby se mi to samé stalo již několikrát. Jakmile ale za jízdy přepnu na benzín, problémy zmizí a auto jede naprosto perfektně. Byl jsem v servise LPG: provedli revizi LPG, vyměnili zapalovací svíčky, zap. trafo, LPG vstřikovače, naprogramovali a seřídili LPG jednotku. Zaplatil jsem 13 tisíc a problém se během dvou dnů objevil znovu. Vrátil jsem se tedy do onoho servisu. Po napojení PC na řídící jednotku prý to vykázalo 17 blíže neurčených chyb. Po kontrolní jízdě (kdy jako na potvoru jelo auto výjimečně vzorově) mi servisák "vypnul autoevaluaci" neb to prý jen působí problémy. O další dva dny později už vím, že to nepomohlo - problém přetrvává. Co s tím? Jen jezdím mezi servisem a plynařema. Jeden říká "je to plynem" a druhý naopak. Děkuji za odpověď.
5.8.2021 13:12:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nepravidelný chod motoru
Dobrý den, pokud Vám nepomohli v servisech, kde auto diagnostikovali, neumím Váš problém vyřešit odpovědí na tomto fóru. Pokud chcete závadu odstranit, musíme provést diagnostiku sami. Zavolejte nám na tel. 606 659 530, kde si upřesníme, o jaký LPG systém jde (uvedl jste zřejmě typové schválení hromadné přestavby) a dohodneme se případně na termínu, kdybyste mohl vozidlo přestavit.

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací