29.3.2022 18:03:22
Jméno:
Honza Předmět:
Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dekuji za predchozi odpoved. Servis mam bohuzel daleko, navic jsem chudy kutil tak vse co jde resim svepomoci. Kdyz je LPG odpojene (tzn. benzinove vstriky jsou naprimo) tak motor startuje hned a jede bez problemu, tak zavadu cehokoliv mimo LPG system mohu vyloucit. Muzete mi prosim jeste napsat, co vse je treba mit zapojene u LPG BRC? Dle dokumentace co jsem nasel na netu jsou veci typu: map senzor, cidlo otacek, lambda sonda...nutne jen pri prvotni kalibraci, pak uz mohou byt odpojene. Menil jsem motor kvuli upalenemu ventilu tak je mozne ze mi nejaky kabel upadl a proto to nefunguje. Diky
30.3.2022 8:28:04
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Clio 1.2 16v a BRC SQ24 spatny prepinac?Dobrý den, tím spíše, pokud jste měnil motor, je třeba navštívit odborný servis, kde provedou kontrolu zapojení LPG systému, novou kalibraci LPG systému, zkontrolují, zda všechny komponenty fungují správně, provedou kontrolu plynové mapy a v případě potřeby plynovou mapu upraví. V případě, že neprovedete kontrolu plynové mapy diagnostickým programem hrozí, že palivová směs nebude správná a může dojít k poškození ventilů a katalyzátoru.