7.4.2022 13:15:56
Jméno:
Zdeněk Předmět:
Problémy po montážiDobrý den, ještě se vracím k předchozímu dotazu a Vaší odpovědi. Kontaktoval jsem montážní firmu, která přestavbu dělala. Jednoznačně je prý problém ve svíčkách, v nastavení lpg ne. Tuto reakci jsem bohužel čekal. Nyní mám originál svíčky Renault, které mají najeto cca 30.tis. km (životnost údajně 60 tis. km), ale neměnil se odtrh. Montážník mi tvrdí sklepnout o 0,1mm (tj. z 0,9 na 0,8mm) svíčku. Zítra namontuji zcela nové originální svíčky (jednobodové s měděnou elektrodou) a sklepnu je. Bohužel mě zaráží už přístup při prvním problému, kdy v nastavení LPG to být nemůže. Otáčky mi nekolísají, ale auto při ne zcela ohřátém motoru cuká/ má prodlevu v plynu/ je neklidné. Pokládám si otázku, proč se tedy "špatné" svíčky projevily až po 100 km ujetých na LPG???? Díky za Vaší odpověď.
7.4.2022 14:17:58
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Problémy po montážiDobrý den, zapalovací soustava není tvořena jen svíčkami. Závada též může být v některé ze zapalovacích cívek. Při výměně svíček v žádném případě odtrh neupravujeme. Po výměně svíček případně zapalovacích cívek doporučuji zkontrolovat plynovou mapu.