12.6.2025 11:32:43
Jméno:
Jindra Předmět:
Detonace do sání při startuDobrý den, mám problém se starty u mé Octavie II. 2010, motor 1.6 MPI BSE namontováno LPG BRC před 12lety. Problém je cca. poslední rok. Jízda na benzín i LPG bez problémů. Problém je při startu, po otočení klíčkem se občas ozve detonace a je cítit plyn, už mi to rozstřelilo jednou celé sání. Jediné co jsem vypozoroval, když vypnu plyn kilometr před cílem tak se tento problém při dalším startu neobjeví. Když občas zapomenu plyn vypnout dříve je to tak 1:10, že se ozve detonace do sání a je cítit plyn. Plyn by tam neměl do ohřátí motoru vůbec být a auto by mělo startovat čistě na benzín. Jinak po nastartování zapnu plyn a ten se aktivuje klasicky až po ohřátí motoru a je slyšet i cvaknutí od ventilu. Zapalovací cívka, kabely, svíčky a filtry jsou nové.
13.6.2025 7:43:37
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Detonace do sání při startuDobrý den, pravděpodobně se bude jednat o závadu na plynových vstřikovačích nebo reduktoru, kdy po vypnutí motoru v režimu LPG vnikne plyn vlivem netěsnosti vstřikovačů nebo reduktoru do sání motoru což ovlivní složení palivové směsi při studeném startu. Pokud přepnete do benzínu před vypnutím motoru, uniklý LPG se spotřebuje a start proběhne normálně. Nicméně zjištění závady bude vyžadovat připojení LPG systému k diagnostickému programu.