9.7.2025 7:45:57
Jméno:
FilipHofman Předmět:
CHYBA 3 VÁLCEDobrý den, mám Hyundai Elantra 1.6 16v, 75kW, 2005, před zhruba půl rokem přestalo fungovat LPG, nedržel volnoběh a hrozně se hádal, před týdnem jsem se konečně dostal k opravě a na vině byl vydřený vstřikovač, což způsobilo, že byl pořád otevřený (IG1 3ohm, STAG 4-plus), vyměnil jsem kromě cívek veškerý vnitřek vstřikovače jako solanoid, pružinky atd. Těsnost lišty po opravě v pořádku. Teď se má věc tak, že volnoběh běží nádherně, při přepnutí z benzinu do plynu motor ani neškytne ani nezakolísá, ale po nějaké době jízdy se přepne do benzinu a vyhodí chybu vadný vstřikovač 3 válce podle ACSTAG diagnostiky. Když vymažu chybu objeví se okamžitě znovu, pro opětné přepnutí do plynu se musí počkat třeba 20 minut, opět volnoběh v pořádku ale po 5km jízdy se opět přepne od benzinu a pořád takhle dokola. Auto je denně v provozu, přestavba na plyn proběhla 2013. Děkuji za případné řešení.
9.7.2025 9:59:37
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: CHYBA 3 VÁLCEDobrý den, po repasi se musí seřídit zdvih vstřikovače – všechny vstřikovače musí mít stejný zdvih. Pokud je vadný vstřikovač, repasují a seřizují se všechny najednou, případně se všechny vymění za nové. Jen tak je zaručeno stejnoměrné dávkování paliva. Vždy je nutné zkontrolovat plynovou mapu a případně jízdní zkouškou provést úpravu. Doporučuji navštívit odborný servis, kde zkontrolují správnou funkčnost všech akčních členů LPG systému (včetně vstřikovačů) a dle výsledku diagnostiky provedou opravu případně potřebné seřízení.