4.8.2011 15:43:13
Jméno:
Ján Mihalov Předmět:
palubná doskaDobrý deň, vlastním Š-Fabia 1.4 50kW MPI r.v.2OO2,mám namontovaný LPG system ENERGAS FAB-01, najazdené na LPG asi 120000km celkovo 170000 km.Pred niekoľkými týždňami sa mi objavila porucha charakterizovaná nasledovne: Počas jazdy,(štart, prepnutie plynu, výkon atď. všetko v norme) ,po čase t.j. 10 až 50 km na palubnej doske zakmitajú ručičky otáčkomera,rýchlomera,kontrolky sa rozsvietia ako pri prvej polohe spínacej skrinky, niekedy vypadne čas na palubných hodinách a vypadne hodnota malých kilometrov.Motor beží v celku normálne.Po vypnutí motora a opetovnom naštartovaní tento normálne prepne na plyn,malé kilometre a čas bežia od nuly spravidla svieti kontrolka airbagu. Táto porucha sa prejavuje iba, to podotýkam pri režime na LPG.Na benzín som od objavenia poruchy najazdil asi 3000km bez poruchy.Poruchu sa snažili opraviť autorizované servisy.Benzínový system OK, LPG system OK a ja jazdím na benzín.Skúste mi poradiť,servisy strácajú fantáziu. Predom ďakujem za odpoveď.
4.8.2011 16:10:46
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: palubná doskaPředpokládám závadu v elektrické soustavě zapojení LPG.Systém ENERGAS neznám. Pokud byla montáž v Nižná Myšľa, tak by se mohlo jednat o některý z produktů Landi Renzo. Bez diagnostiky se neodvažuji cokoli poradit. S pozdravem Ing.Pataky - technik